Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam w tym żadnego osobistego celu, by domagać się adresu. Z PKO, jak piszesz idzie bez problemu, skądinąd jednak, pamiętam z innych watków podobne sytuacje, tylko za diabła nie przypomnę sobie, o jakie banki chodziło.

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anetek100 napisał(a):
ale niektórzy może będą robili przelew np na poczcie a tam chcą adresik;)
dziekujemy za wplaty serdecznie:):):)

Ja tylko mam nadzieję, że doszły pieniądze co wysłałam :)
A wiadomo ile ogólnie potrzeba?

Posted

Ja robiłam wpłatę na poczcie. Ode mnie nie chcieli adresu.

Miałam nadzieję, że łapka zostanie uratowana. Przykro mi. Mam tylko nadzieję, że kotek znajdzie mądrego właściciela i dobry dom.

Jest piękny.

Posted

póki co kopiuje z MIAU napisala Maryla:

"kotek Duszek juz jest po amputacji łapki
operacja była robiona na ulicy Różanej w Wwie
[B]koszt z leczeniem i testami wyniósł 650 zł
jeśli ktos moze i zechce pomóc to prosimy o wpłaty na konto CANISu[/B] kicio siedzi w klatce ale radzi sobie bardzo dobrze
amputowaną łapką opiera się o bok klatki a drugą zdrową drapie drapak
radzi tez sobie w kuwecie "

Posted

kopiuje informacje ze strony canisu:
"Duszek okazał się chłopczykiem, nie tak jak opisane było poprzednio za co przepraszamy. Znaleziony przez kobietę, karmiony od przypadku do przypadku, zgłoszony został do straży miejskiej. "W trosce o jego los" miał być zabrany do schroniska. Kobieta określając się miłośniczką zwierząt o bardzo dużej wrażliwości nie chciała wziąć malucha do siebie. Duszek trafił do fundacji 1 listopada. Jest super uroczym, grafitowo białym pieszczochem. W momencie gdy trafił do fundacji miał bardzo poważnie uszkodzoną łapkę. Oprócz tego że nie miał w niej absolutnie czucia, stwierdzone zostało bardzo stare złamanie. Kiciuś opierał się o zgiętą łapkę w skutek czego powstała duża rana. Niestety nawet w 1% nie było rokowań że łapkę można uratować. Została amputowana 5 listopada 2008. Bardzo krwawił ale mimo to doszedł do siebie bardzo szybko. Już tego samego wieczoru kładł się na pleckach mruczał o oczekiwaniu na pieszczoty. Największą moją obawą był to jak zniesie brak możliwości kopania dołka w kuwecie i zagrzebywania. Okazało się, że Duszek jest super inteligentnym kociakiem. Poradził sobie rewelacyjnie. Siada na tylnych łapkach jak wiewiórka, wykopuje łapka dołek, załatwia swoje potrzeby, potem siada i zagrzebuje. Pięknie bawi się wiszącymi maskotkami i grzechoczącymi piłeczkami. Apetyt dopisuje. Jest idealnie spokojny przy terapii antybiotykowej zalecanej przy tak ciężkiej operacji. Bardzo chce się zaprzyjaźnić z kotami. Trzymany na ręku, suczkę Nusię która mu myje ogonek, łapką głaszcze po pyszczku. Został odrobaczony. Jest bardzo grzeczny i absolutnie nie kłopotliwy. Jak na razie nie może sobie tylko poradzić z drapaniem drapki. Widać że siada i zastanawia się jak to zrobić. Duszek jak najszybciej powinien trafić do domu, gdzie nie ma dużego zagęszczania zwierząt, tak jak u mnie, dla jego bezpieczeństwa. Nawet niechcąco szturchnięty może upaść i zrobić sobie krzywdę. Bardzo prosimy o pomoc w sfinansowaniu operacji, której koszt wyniósł 650 zł. "

Posted

Duszek ma sie świetnie... Niedługo dostane zdjecia z zabawy ! Mówię Wam jak on szaleje, jak fajnie nauczył sie poruszać na 3 łapeńkach, latać za sznurkiem a nawet zagrzebywać w kuwecie !!!

Przepraszam że nie bywam na dogo... Tak będzie jeszcze przez pewien czas... Po prostu nie mogę .... Wiem że wiele osób ma do mnie oto żal, ale nie mam innego wyboru...

Staram sie w miarę mozliwosci pomagać, ale bez Anetki w obecnej sytuacji wszystko by stanęło.... :(

Zajrzyjcie błagam na wątek tego połamanego psinki z wypadku.... To jest gardłowa sprawa i aktualna tylko do jutra !