Soema Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Tola napisał(a):Kluseczka cudna:loveu::loveu::loveu: A u nas zima juz od świąt; za pare dni ma być ponad -20:roll: A w schronisku tyle szczeniaków:-( Dziewczyny ile teraz szczeniąt jest u Was w schronie? Jakie to psiaki? Biję się z myślami czy nie wziąć drugiego psiaka na DT, takie mrozy idą..:-( no i jeszcze jest kwestia transportu do Krk. :roll: jeśli nie ma szans to będę rozmawiała z dziewczynami z innych miast. Quote
Torusia Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Ojej strasznie dużo i różne,małe i już trochę podrośnięte,jest jedna sunia-szczenie bardzo długo jej koleżanki się zmieniają a jej nikt nie chce,smutne.Zawsze jak jestem w schronisku to idę najpierw do szczeniaków, bardzo się cieszy jak mnie widzi i ja się cieszę,że chociaż tę odrobinkę miłości mogę jej dać.Jest naprawdę ładna,pyszczek ma długi jak u colli, nie wiem czemu jej nikt nie chce może dlatego,że jak widzi człowieka to bardzo skacze w chodzi nawet na głowę,ale przecież to normalne,siedzi ta bidulka już chyba czwarty miesiąc.Jest jeszcze druga podobna jakby mieszaniec colli z wilkiem,ale jest niedługo i na kwarantannie są dwie siostry,bardzo wychudzone,białe z czarnymi mordkami,chyba z większych psów.Ale ogólnie to ciągle coś przybywa,niestety:shake:. Quote
funia Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Jest ich zdrowo ponad 20 ,SĄ MALEŃSTWA NIEDAWNO PRZYWIEZIONE I SĄ PODROŚNIĘTE , Quote
Tola Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Dzisiaj bylismy w odwiedzinach u naszej suni w klinice w Lublinie ( ta od kosci), trzeba było zabrac dokumentację no i te kosci, które miała w sobie malutka. Mała ma sie dobrze i co najwazniejsze - w piątek jedzie do swojego nowego domciu. Pani wet, opiekujaca się sunią znalazła jej dom. Dostalismy tez odpowiedz na nasze pismo w sprawie zatrucia małej; to zwykły "przypadek" :mad: Quote
Soema Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 funia napisał(a):Jest ich zdrowo ponad 20 ,SĄ MALEŃSTWA NIEDAWNO PRZYWIEZIONE I SĄ PODROŚNIĘTE , Funia, a takie maleństwa naprawdę malutkie są u Was? To na razie pytanie teoretyczne, bo jeśli okażę się, że suni z innego wątku będzie coś groziło to ją w pierwszej kolejności wezmę..:roll: Quote
Joodith Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Przypadek :angryy: Ciekawe ile takich przypadków odebrało życie niewinnym istotkom. :placz: Quote
funia Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Ślicznota ,dobrze że już zdrowa maleńka.Te kości paradoksalnie stały się jej furtką do nowego lepszego życia. Quote
funia Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Soema napisał(a):Funia, a takie maleństwa naprawdę malutkie są u Was? To na razie pytanie teoretyczne, bo jeśli okażę się, że suni z innego wątku będzie coś groziło to ją w pierwszej kolejności wezmę..:roll: Oj ,są maciupy takie 7 sztuk i podobno wczoraj przywiózł 9 kolejnych Quote
beka Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 funia napisał(a):Oj ,są maciupy takie 7 sztuk i podobno wczoraj przywiózł 9 kolejnych O matko , przecież przy takich mrozach ..... :( Quote
Soema Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Posty się zdublowały. Gdzie te wszystkie bidy przebywają..? To sa pomieszczenia, czy boksy...:roll::oops: Quote
Soema Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ja czekam na zdjęcia Toli z dzisiejszej wizyty.. :roll: bo transport do Krk jest. Chyba w żadnym schronie nie ma takiego "wysypu" szczeniąt co u Was..:-( Quote
betka-sp Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 kurcze...tyle maluchów i taki mróz.....bbbbbbrrrrrrrrrrrrr...........nawet myśleć sie nie chce co to będzie i ile z nich przetrwa :mad: Quote
Joodith Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Przed momentem wróciłam z wieczornego spaceru z mym drogim Hamasiem. Mniemam, iż to był najdotkliwszy chłód w jego życiu. Za wyjątkiem schroniskowego rzecz jasna. Brr... Chciałabym przytulić teraz te wszystkie maleństwa :nerwy: Quote
Torusia Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Szczęście w nieszczęściu,że te maleństwa są w zamkniętym budynku. Quote
funia Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Jest już wszystkich ponad 30 , !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Quote
Soema Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 funia napisał(a):Jest już wszystkich ponad 30 , !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Właśnie TZ Toli mi mówił dziś..:-( tragedia.. W piątek na pewno jedna bida do mnie przyjedzie, jak nie dwie. Tymczasy potrzebne!!!! Quote
jogi Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 przecież to nie możliwe, zeby ich tyle się co chwilę brało. No ręce opadają po prostu:shake: Quote
Soema Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 jogi napisał(a):przecież to nie możliwe, zeby ich tyle się co chwilę brało. No ręce opadają po prostu:shake: A jak tam Twoja tri, ona ma już dom? Widziałaś Jogi tego, jak rodzeństwo skąd się wzięło blue merle po czarnej kundliczce?/ szczeniak ze schroniska szuka dt - Strona 3 - Dogomania Forum Quote
halbina Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 wszędzie tak... pomogłabym, ale sama mam maluchy z podejrzeniem parwo z Olkusza... http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-zobozu-zaglady-mix-bernenczyki-swierzb-5tygonki-pralinka-z-nosowka-128324/index9.html fotki moich tymczasów... zapraszam! Quote
Tola Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 jogi napisał(a):przecież to nie możliwe, zeby ich tyle się co chwilę brało. No ręce opadają po prostu:shake: Wg kierownika to wszystko wina Fundacji Emir Quote
betka-sp Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 no właśnie...jak tam Tri??? ma domek?? czy cos przegapiłam??? :razz: Quote
Joodith Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Tola napisał(a):Wg kierownika to wszystko wina Fundacji Emir Nóż w kieszeni się otwiera :lmaa: Quote
jogi Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Śmiem twierdzić, że przybywało ich tyle samo, ale selekcja naturalna była ostra więc nie było problemu. Większość nie przezywała braku jedzenia, schronienia i chorób, a teraz zmuszono "dziada" do poprawy warunków i nagle się tych maluchów tyle pojawiło. To kogo ma obwiniać, przecież nie siebie. On by je szybciutko z tej ziemi wysłał za TM i sprawy by nie było, a tak trzeba się tłumaczyć dlaczego tak duzo, trzeba dbać, bo chodzą i sprawdzają. No to ewidentnie jest wina Emira:diabloti: Betka moja Tri już dawno dupkę grzeje w nowym domku. Post Ci umknął;) Mieszka w Kentach u siostry opiekunki Ajszy (białej boksi z banerka zamojskiego) Quote
betka-sp Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 jogi napisał(a): Betka moja Tri już dawno dupkę grzeje w nowym domku. Post Ci umknął;) Mieszka w Kentach u siostry opiekunki Ajszy (białej boksi z banerka zamojskiego) hihihih...no wiedziałam ,ze cos mi umknęło :cool3::cool3: choć ta biała boksia coś mi mówi.... hihihihi........... najważniejsze, że Tri ma domeczek......:multi: Wysyp tych mauchów jest faktycznie katastrofalny..jakby sie wszyscy zmówili :mad::mad::mad: Quote
Tola Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Dzisiaj o 13 TZ wyjechał do Krakowa; wiezie najsłabsze szczenie z naszego schronu do Soemy, Azę z watku http://www.dogomania.pl/forum/f28/porzucona-w-lesie-roczna-sunia-w-typie-125932/do nowego domu i dalmatynczyka z Chełma do Pszczyny. Quote
Recommended Posts