Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='puli']A ja mam, przeczytałam fragment książeczki o pielęgnacji i muszę stwierdzić,ze takich bzdur o "mojej" rasie,to dawno nie czytałam. Autorka ma 16 lat praktyki w zawodzie,kształci psich fryzjerów,strona www jej salonu wygląda imponująco,a tu takie wiadomości o pielęgnacji.......[/quote]

Ja też jakoś sobie nie wyobrażam, żeby husky (moja rasa) czesać szczotką z włosia :crazyeye:. O innych rasach też czasem ciekawe nowości :evil_lol:.

Posted

Cyraneczka jak byś doczytała do końca to pewnie doczytałabyś, że używa się również metalowego grzebienia i gumowej szczotki. Szczotka z twardego i rzadkiegio włosia też się doskonale w tym przypadku sprawdza (produkuje je np. firma Lawrence specjalnie dla husky). Tak się składa, że znam Ewę Grabowską osobiście i dość często rozmawiam z nią telefonicznie aby zasięgnąć jakiejś porady. Z tego co mi wiadomo to jej teksty przekazane do "Mojego Psa" zostały dość mocno okrojone (ograniczon liczba stron - tym bardziej że książeczka praktycznie za darmo) a w kilku przypadkach dopisano lub zmodyfikowano nieco tekst autorki. Dlatego jest kilka przekłamań. Tak jest właśnie w przypadku np. bergamasko, komondora i puli, gdzie tekst dotyczył pierwotnie tylko komondora a pozostałe rasy zostały dopisane niezbyt szczęśliwie, bo jednak ich pielęgnacja jest minimalnie inna. Tak samo jak grupa amstafów, pitbuli i bulterierów, gdzie został niezbyt szczęśliwie dopisany rotwailer.
łatwo jest krytykować, ale może spróbujcie samemu coś napisać i opublikować.

• 3 weeks later...
Posted

O to muszę pójść do sklepu :cool3: .
Gazeta ogólnie bardzo mi się podoba. Jedynie co to mam zastrzeżenia do tych dodatków. Trzeba kupić gazetę razem z nim bo bez niej jej nie wydają. Nie rozumiem po co mam płacić za coś co mi się nie przyda. Tak było z tą ostatnią książeczką w której nie było nic o przygotowaniu Chowów na wystawę :mad: .

Posted

Bellatriks:

Tematy z okładki:
-Psy znanych tenisistek
-Kochany pan - jak zasłużyć na psią miłość?
-Sznaucer czy jamnik?
-Sztuka nagradzania - czym i jak nagradzać, by odnieść sukces w szkoleniu
-ginące rasy
-obrońca i sportsmen - owczarek belgijski malinois

Resztę ze spisu treści też mogę przepisać :)

Posted

Czy Waszym zdaniem opłaca mi sie prenumerować mojego psa jak mieszkam w Warszawie i mogę kupić w kiosku? Czy moj pies przychodzi tego samego dnia do domu, co do kiosku? Poradzcie mi bo sie zastanawiam :cool3: