obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Kago']W takim razie Ci, którzy będą jutro w Klembowie niech poproszą p.Celinę o korespondencję z Burmistrzem i innymi gminami, żeby można się było na nią powołać.[/QUOTE] Bardzo cenna uwaga. Kinia, Mona ja Wam dam znac czy bede. Quote
MORETA/KEYA Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [B]Nie mam czasu przeczytać całości(zrobię to innym razem)i nie wiem o co się kłócicie. Myślę,że psy potrzebują pomocy i trzeba to naglaśniać.Jest taki redaktor w Expresie Reporterów,który często nagrywa reportaże o zwierzętach-Andrzej Tomczak...może on coś zaradzi w sprawie pomocy dla schroniska???Trzeba próbować wszędzie-tvn,polsat,tvp info,wszelkiego rodzaje stacje radiowe-wyrzucą Was drzwiami,wejść oknem. Może się mądrze ale tak bym chciała jakoś pomóc tym psinkom [/B] Quote
Kago Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='MORETA/KEYA'][B]Nie mam czasu przeczytać całości(zrobię to innym razem)i nie wiem o co się kłócicie. Myślę,że psy potrzebują pomocy i trzeba to naglaśniać.Jest taki redaktor w Expresie Reporterów,który często nagrywa reportaże o zwierzętach-Andrzej Tomczak...może on coś zaradzi w sprawie pomocy dla schroniska???Trzeba próbować wszędzie-tvn,polsat,tvp info,wszelkiego rodzaje stacje radiowe-wyrzucą Was drzwiami,wejść oknem. Może się mądrze ale tak bym chciała jakoś pomóc tym psinkom [/B][/QUOTE] Mamy deklarację od Pani Redaktor z TVN, że ona jeszcze sprawy nie zakończyła i ciąg dalszy nastąpi. Dodam tylko, że nie jest wrogo do Klembowa nastawiona - tyle tylko na razie mogę powiedzieć Quote
Aleksa. Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Jutro można jechać do Klembowa???::::::)Bardzo bym chciała znaleźć BURKA!!!:( Quote
MORETA/KEYA Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Kago']Mamy deklarację od Pani Redaktor z TVN, że ona jeszcze sprawy nie zakończyła i ciąg dalszy nastąpi. Dodam tylko, że nie jest wrogo do Klembowa nastawiona - tyle tylko na razie mogę powiedzieć[/QUOTE] Takich ludzi właśnie trzeba szukać,takich co chcą pomóc i psom,i schronisku-dziennikarzy,aktorów Nie mam działającej w tej chwili drukarki bo bym mogla w swojej okolicy(Konstancin-Jeziorna) poroznosić trochę ulotek. Sama nie wiem jak Wam pomóc. Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='__Lara']Kolejne piekło na ziemi :([/QUOTE] __Lara zanim nazwiesz to piekłem, prosze poczytaj wątek. Quote
__Lara Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='mona0205']Na początku tego wątku też są zdjęcia - psy są zadbane, nie brakuję im jedzenia ani opieki weta. Tylko w azylu jest bardzo mało miejsca - dlatego zwierzaki są w małych klatkach. I tu zgadzam się, że jest to nie do zaakceptowania - chociaż od razu podkreślę, że psy są regularnie wyprowadzane. Dodam, że nigdy Klembów nie odmówił mi pomocy gdy znajdowałam kolejnego psiaka w tarapatach. A to co zrobiono w mediach tylko dlatego, że ktoś był przeciwny temu, że ten azyl się tutaj znajduje to masakra - niestety pewne procedury zostały już wszczęte i tylko obawiam się jednego, czy rzeczywiście los tych psiaków dzięki temu się poprawi.[/QUOTE] Zdjęcia pokazane na innym wątku pokazywały sytuację inaczej, dlatego tak napisałam... teraz już wiem, dzięki. Quote
anouk92 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 [quote name='Kago']Zrobiłam sobie szybką aktualizację danych czytając wątek za jednym zamachem:crazyeye: Rączki mi jeszcze nie opadły, ale wiem, że jestem na wiecu "po polsku" wszyscy się przepychają i na tym się zapewne skończy. Ja jestem od roboty, przewieź , odbierz, zawieź i nie wyrywałam się do pisania na dogo, bo nie mam na to zwyczajnie czasu. Ale teraz to już nie wytrzymałam. [B]Po pierwsze[/B]: w Klembowie nie można stawiać żadnych kojców na zewnątrz, bo na to trzeba mieć zgodę z Nadzoru Budowlanego, a takiej nie ma - czyli postawienie czegokolwiek skutkuje postępowaniem administracyjnym, grzywną i nakazem rozbiórki. [B]Po drugie[/B]: teren jest dzierżawiony, więc w ogóle niewiele można na nim zrobić, bo poruszać się można tylko w obrębie tego co właściciel przeznaczył do użytkowania i nic poza tym. [B]Po trzecie[/B]: szefostwo schronu ubiegało się w gminach o przyznanie terenu pod większe schronisko, kiedy tu zaczęło się przepełnienie, a gminy " poprzemy was, ale teren to w innej gminie sobie załatwcie" są na to pisma słane do Urzędów. [B]Po czwarte[/B]: wszystkie telefony i dochodzenia przez Was wykonane są o kant doopy potłuc, bo jak nie ma na piśmie, to NIE BYŁO TAKIEJ ROZMOWY. [B]Po piąte:[/B] nadal psy tam znajdujące się potrzebują POMOCY - pamiętajcie, że nawet jeśli do schronu przybyły w dramatycznym stanie, jeśli teraz są w kiepskim, bo jeszcze nie wyleczone, potem będa pokazywane jako dowód na bestialstwo w Klembowie. [B]Po szóste[/B]: trzeba NAPISAĆ pisma do okolicznych gmin, zwłaszcza do Burmistrza Wołomina, który deklarował pomoc, a potem się wypiął, z pytaniami o umowy, brak wsparcia itede.[/QUOTE] Kago złota kobieto - DZIĘKUJĘ!!! Jedyny konkretny post w tej sprawie. Natłukliście kilkanaście stron postów z których nic nie wynika. Proszę przestancie i skupmy się na pomocy. Załóżcie nowy temat do dyskusji. Tu zaraz zginą najważniejsze informacje. Wróciłyśmy z Agą35 z Klembowa jak zwykle pachnące i czyste ale chociaz zrobiłyśmy nowe zdjęcia. Psiaki wygłaskane, polatały sobie - taka nasza dobrowolna rola. Jutro o godz. 16 jest zebranie zarządu Stowarzyszenia. Wolontariusze mile widziani. Zaproszenie dostały osoby z gminy Klembów i z urzędy miasta Wołomin - niestety nikt nie potwierdził czy ktoś od nich będzie. A więc jeśli jednak ktoś z nich chciałby przyjść to dobrze by było żebyśmy też tam byli, natomiast jeśli nikt się nie pojawi to nasza obecność jest tam zbędna. Dlatego zapraszamy wszystkie osoby które nie mają nic zaplanowane i tak jak my wierzą że jednak ktoś "ważny" się pojawi. Quote
anouk92 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 [quote name='czarna anda']Obaczus to watek Janki a nie Miszki :) widzialam sunie :) mam nadzieje ze to nie woda w plucach z powodu nowotworu i nie trafi z powrotem do schroniska Anouk a jak ona z innymi psiakami ze o kotach nie wspomne;) ?[/QUOTE] Ciotka nie mam pojęcia. W Klembowie siedziała sama, a szczerze mówiąc w tym całym rozgardiaszu nie przyszło mi do głowy żeby to sprawdzić. Nie wydaje mi się żeby były jakieś problemy, ona ogólnie jest starszną histeryczką jak coś chce się jej zrobić np. pobranie krwi, zdjęcie rentgenowskie. A z drugiej strony jak już się uspokoii to starszna z niej przylepa. Wtula się w człowieka i patrzy tymi swoimi ślipkami. Kochana jest. Quote
Kinia1984 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 dostałam zapytanie na maila o tej treści: Witam, mam pytanie o szczeniaku na zdjęciu z linka: jak najwięcej o szczeniaku o białym umaszczeniu ? [url]http://www.fakt.pl/Koszmar-w-schronisku-,galeria-artykulu,72184,8.html[/url] Pozdrawiam Quote
anouk92 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 [quote name='Kinia1984']dostałam zapytanie na maila o tej treści: Witam, mam pytanie o szczeniaku na zdjęciu z linka: jak najwięcej o szczeniaku o białym umaszczeniu ? [URL]http://www.fakt.pl/Koszmar-w-schronisku-,galeria-artykulu,72184,8.html[/URL] Pozdrawiam[/QUOTE] Kinia jutro sprawdzimy czy to sunia czy pies. Ja szczeniorów nie ogarniam. Na razie skupiamy się na dorosłych psach. Będziecie jutro? Quote
Aleksa. Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 A czy jak by się udało załatwić dojazd bym mogła przyjechać z koleżanką czy nie???:) Quote
anouk92 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 [quote name='Aleksandra95']A czy jak by się udało załatwić dojazd bym mogła przyjechać z koleżanką czy nie???:)[/QUOTE] Aleksandra jutro będzie zebranie więc nie wiem czy chcecie w nim uczesticzyć. Raczej nie będzie czasu żeby wyciągać psów. Quote
czarna anda Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='anouk92']Ciotka nie mam pojęcia. W Klembowie siedziała sama, a szczerze mówiąc w tym całym rozgardiaszu nie przyszło mi do głowy żeby to sprawdzić. Nie wydaje mi się żeby były jakieś problemy, ona ogólnie jest starszną histeryczką jak coś chce się jej zrobić np. pobranie krwi, zdjęcie rentgenowskie. A z drugiej strony jak już się uspokoii to starszna z niej przylepa. Wtula się w człowieka i patrzy tymi swoimi ślipkami. Kochana jest.[/QUOTE] oki :) zobaczymy po wizycie u niziolka - mam nadzieje w poniedzialek ja wyjezdzam we wtorek i wracam w srode zatem " nasze dzialania "z misza od srody Quote
AGA35 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 zaprawszam na wątek zdjęciowy :-) nowe psiaki wczoraj nam pozowały . nie zapamiętałam imion więc dziś się dowiem i uzupełnie [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185232-Wątek-aktualnie-przebywających-psów-z-Klembowa-(zdjęcia[/URL]) Quote
anouk92 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Aga suczka 35 to ta sama co na zdjęciu nr 4 (kropka z podbitym okiem ;) Ślepy psiak to Amik. Quote
beka Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Chce wrzucic Furie Marysię,Miki I Kulke na strony ogłoszenoiwe. do kogo podawć telefon i mail? Czy Furia bedzie wysterylizowana? Anouk wcieło mi twój tel podeślij pls. Quote
AGA35 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 furia będzie przed adopcją napewno wysterylizowana. Quote
anouk92 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 [quote name='beka']Chce wrzucic Furie Marysię,Miki I Kulke na strony ogłoszenoiwe. do kogo podawć telefon i mail? Czy Furia bedzie wysterylizowana? Anouk wcieło mi twój tel podeślij pls.[/QUOTE] Wszystkie przed adopcją będą wysterylizowane. Jeśli chodzi o Furię i Kulkę to możesz podawać mój numer telefonu a jako drugo może Agi. Ja przez najbliższe 2 tygodnie mam mnóstwo spotkań więc może być ciężko z odbieraniem telefonów. Co do Marysi to telefon chyba do Kago - podam Ci na pw. Chyba że ciotka chcesz podawać swój numer - masz większe doświadczenie w wydawaniu ONków ;) Mój numer 513-077-146 Quote
kasiatatry Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186163-Rożnosci-na-psy-z-Klembowa!-Do-30.05-do-22.00-ZAPRASZAM!?p=14728600#post14728600[/URL] Zapraszam... robie pierwszy bazarek :) Quote
beka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 poprosze jeszcze o link do wątku ze zdjeciami psów Quote
Recommended Posts