mona0205 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 po 13 będzie tam osoba, która udzieli mi informacji - czekam cierpliwie Quote
PawelParos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='carolinascotties'][B]dla tych, ktorzy o tej przekletej trojcy nie slyszeli- Klamczyński, Golański, Biedrzycka [/B][URL]http://www.boz.org.pl/mz/kgb/index.htm[/URL][/QUOTE] przepraszam ale czy te osoby zostały skazane za znęcanie się nad zwierzętami?Znam sprawę ale niebywale wkur... mnie fakt oczerniania ludzi biorąc pod uwagę tylko to co się przeczytało i zasłyszało...Ile osób z Was widziało się i rozmawiało na ten temat z panem z firmy Perro?Z p.K czy p.B? Jeśli ktoś już był rozmawiał to może ja nie będę na to czasu tracił?Skoro są przeklęta trójcą to dlaczego postępowanie toczy się tylko przeciw jednej osobie i do tego o jedno przytulisko?Czytam że Maciejowice zostały umożone z braku dowodów na popełnienie przestępstwa. Przyszedłem tu aby pomóc Wam coś zmienić ale widzę że Wam nie chodzi o pomoc zwierzętom tylko jakiś publiczny lincz tak jak pisałem osobiście zabierałem psy z jednego takiego przytułku i także zostałem okrzyknięty złym i najgorszym, psy mają się świetnie są karmione kochane mają zapewnione podstawowe potrzeby plus to co sobie zażyczą...i nigdy nie powiem złego słowa na kogoś o kim tylko przeczytałem czy zasłyszałem to tak samo jak klembów zrobili reportaż stronniczy i co?te osoby które tam były wiedzą że jest inaczej bo jeżdżą pomagają i im zależy na psach!a te które tylko "słyszą i wiedzą lepiej" mają przedstawiony spaczony obraz i mówią że na pewno jest źle bo tak przecież napisano i było w telewizji a same nie pomogą... tak się zastanawiam ilu tu jest przedstawicieli mojej płci...sądzę że jednak garstka może stąd drogie Panie macie tutaj takie małe piekiełka? ogólnie sprawa gmin jest bardzo ciekawa i może czas jednak poznać to samemu "wychodząc" a nie czekać aż ktoś zrobi i napisze... Quote
mala_czarna Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ale po co te nerwy? Chcemy po prostu żeby Klembów działał dalej, a nie żeby zabierano psy Bóg wie gdzie. Nie wyobrażam sobie żeby jakiś właściciel znalazł później swojego psiaka, jeśli wywiozą go na koniec Polski. Quote
carolinascotties Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Pawel - jestes Polakiem, dzialasz w temacie bezdomniakow-wiec nasze podworko dobrze znasz - czy uwazasz, ze wszystkie sprawy koncza sie sprawiedliwymi wyrokami, czy uwazasz, ze wyroki zapadaja szybko? czy uwazasz, ze te dane sa wyssane z palca? ja nikogo nie linczuje - nie jestem z zadnej fundacji - ale pomagac trzeba madrze... tego nie musze Ci mowic... niepotrzebnie sie denerwujesz- ja po prostu wkleilam link do strony po przeczytaniu korej pomyslisz, co chcesz - wnioski wyciagniesz sam. Wiesz dobrze, ze bezdomniaki, schrony, wylapywanie psow to dobry interes, jesli sie do tego podejdzie bezdusznie... tylko o to chodzi. Twojego komentarza odnosnie plci nie da sie komentowac... to tak, jakby retorycznie zapytac - kto czesciej zneca sie nad czworonogami - mezczyzni, czy kobiety? i po co to? Quote
PawelParos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 ja się nie denerwuje może źle odczytujesz moje posty bo mam mało czasu a chce zawrzeć w nich to co wg mnie jest ważne a czy znasz jakieś miejsce bliżej które ma zaplecze na psy? wszyscy jesteśmy ludźmi przecież jak już pisałem ten pan ma stronę internetową, co za problem wstawiać tam psy z klembowa które on zabierze?ogłaszać czy nikomu nie zaginęły, wystarczy porozmawiać -zresztą tak jak pisałem widzę się z tym panem chętnie zadam mu pytania także od Was jeśli nie chcecie się z nim spotkać same Quote
tripti Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 w te wywożenie na drugi koniec Polski, to chyba nie ma co wierzyć, bo w skali setek psów to duże koszty... skoro sprawa stanęła już na ostrzu noża, to gminy powinny się sprężyć i znaleźć pieniądze na budowę schroniska... o to chyba trzeba walczyć... baza jest, trzeba tylko więcej działki i funduszy na modernizację... Quote
PawelParos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='carolinascotties']Pawel - jestes Polakiem, dzialasz w temacie bezdomniakow-wiec nasze podworko dobrze znasz - czy uwazasz, ze wszystkie sprawy koncza sie sprawiedliwymi wyrokami, czy uwazasz, ze wyroki zapadaja szybko? czy uwazasz, ze te dane sa wyssane z palca? ja nikogo nie linczuje - nie jestem z zadnej fundacji - ale pomagac trzeba madrze... tego nie musze Ci mowic... niepotrzebnie sie denerwujesz- ja po prostu wkleilam link do strony po przeczytaniu korej pomyslisz, co chcesz - wnioski wyciagniesz sam. Wiesz dobrze, ze bezdomniaki, schrony, wylapywanie psow to dobry interes, jesli sie do tego podejdzie bezdusznie... tylko o to chodzi.[/QUOTE] carolinscotties śledzę także sprawy w sądach byłem z czystej ciekawości na kilku rozprawach, wiesz co mnie zadziwia że te rozprawy są jawne a na sali z "naszych kręgów" nie ma tak naprawdę nikogo...ludzie pojawiają się dopiero wtedy gdy trzeba komuś dowalić dopiec czy dokopać leżącemu...tylko co to da tym zwierzakom o które walczymy?w sądzie już nic...czy wyroki są sprawiedliwe są adekwatne do czynu i ustalonego prawa...jeśli za gwałt na człowieku potrafią dać tylko zawiasy to naprawdę nie spodziewajmy się że za zwierzaka ktoś pójdzie siedzieć- takie mamy prawo(co wcale nie znaczy że takie ma zostać)wyroki nie zapadają szybko i wg mnie całe szczęście bo inaczej by mnie tu z Wami nie było, kilka lat temu ukradziono mi dowód zorientowałem się po 2 miesiącach jak przyszła do mnie policja...całe szczęście że prokurator zbadał wszystkie dowody na moją niewinność bo gdyby wziął pod uwagę histerię kilku kobiet byłbym ugotowany na ładnych parę miesięcy...może dlatego też nauczyłem się nie oceniać nikogo po tym co mówią inni i samemu dochodzić powoli to powoli ale prawdy...oczywiście nie twierdze że państwo wyżej wymienieni są przejrzyści kochają zwierzęta trzymają je w pałacach ale pozwólcie że sprawdzę to sam i Was także do tego zachęcam...na stronie Biura Ochrony Zwierząt znalazłem już kiedyś kilka nieścisłości dlatego nie do końca wierzę w to co piszą inni oczywiście że pomagać trzeba mądrze tylko co to tak naprawdę znaczy?mam wrażenie że dla każdego coś innego...ja do siebie więcej psów nie wezmę bo nie starcza mi czasu, pomagam tam gdzie mogę ale jeśli czytałaś to wiesz, że mi też się dostało jako zwykłemu pomagaczowi że przyczyniam się do złego stanu psów bo zabieram je do domu i robię miejsce na nowe...przepraszam ale to że psów jest za dużo to wina nas wszystkich...jeśli mam okazję pomogę jednemu jak i 10 psom na raz nie interesuje mnie skąd są czy są odłowione czy sam je złapie czy zabiorę z lecznicy czy z ulicy czy od wujka józka,dla mnie każde zwierze bezdomne/skrzywodzne ma prawo żyć w lepszych warunkach a jeśli potrafię je zapewnić to to zrobię bez względu na to czy wezmę je do siebie czy przeniosę tylko ze schroniska do schroniska Quote
Kinia1984 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Pawle, sprawe w sadzie ma Biedrzycka w Grójcu oraz Klamczynski w Wołominie... Quote
PawelParos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='tripti']w te wywożenie na drugi koniec Polski, to chyba nie ma co wierzyć, bo w skali setek psów to duże koszty... skoro sprawa stanęła już na ostrzu noża, to gminy powinny się sprężyć i znaleźć pieniądze na budowę schroniska... o to chyba trzeba walczyć... baza jest, trzeba tylko więcej działki i funduszy na modernizację...[/QUOTE] a ile firma perro wywiozła psiaków z klembowa?tzn ile odłowiła w tym roku?ma ktoś info czy trzeba dopiero zasięgnąć tak zwanego języka? Quote
Kinia1984 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 aha...sprawe Klamczynskiego znam troche lepiej niz Biedrzyckiej bo mieszkam przez ulice z jego bylym schronem od 13 lat...nie jest to mile sasiedztwo...moj psiak z avatara jest od niego...zabralam go 13 lat temu...teraz juz za TM...(*) Quote
PawelParos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='Kinia1984']Pawle, sprawe w sadzie ma Biedrzycka w Grójcu oraz Klamczynski w Wołominie...[/QUOTE] z tego co wiem sprawa p.B toczy się o krężel i to już ładnych parę-naście miesięcy a sprawa p.K jest jeszcze na etapie zbierania dowodów ponieważ dziwnym zbiegiem okoliczności nikt jakoś nie kwapi się aby owego pana pociągnąć do odpowiedzialności co mnie akurat w tej sytuacji dziwi... Quote
PawelParos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='mona0205']podobno 2 bo cała reszta jest u Pani Celiny[/QUOTE] hmm to o jakich setkach jest tu mowa? Quote
Kinia1984 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 jego sytuacja jest taka ze on ma szerokie plecy;) uklady, ukladziki...ale z niecierpliwoscia czekam na rozwoj...szczytem wszystkiego byloby gdyby prokuratura umorzyła postepowanie,... Quote
Kinia1984 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 a sprawa Biedrzyckiej pewnie jeszcze sie wydluzy bo moze dojdzie jeszcze sprawa o Male Boże...wiec pare lat z glowy... Quote
PawelParos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='Kinia1984']jego sytuacja jest taka ze on ma szerokie plecy;) uklady, ukladziki...ale z niecierpliwoscia czekam na rozwoj...szczytem wszystkiego byloby gdyby prokuratura umorzyła postepowanie,...[/QUOTE] Kiniu z całym szacunkiem prokuratura zdaje sobie sprawę jak silne mimo wszystko jest nasze środowisko(kilka spraw jednak o znęcanie się już było) wiadomo co na sumieniu ma ten pan, wierzysz w to że ktoś dla pleców by się tak podłożył?Kiedyś na pewno ale nie teraz Quote
mona0205 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 chyba się nie dogadaliśmy - chodziło mi o rok 2010 i stanowisko wójta, który uważa, że w Klembowie nie ma problemu z bezdomnymi psiakami. Wójt ma papiery na dwa psiaki - tyle Pan Golański wyłapał - cała reszta ze wzgledu na dobre serce Pani Celiny została u niej w Klembowie (bez wsparcia finansowego od gminy) Quote
PawelParos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='Kinia1984']a sprawa Biedrzyckiej pewnie jeszcze sie wydluzy bo moze dojdzie jeszcze sprawa o Male Boże...wiec pare lat z glowy...[/QUOTE] drogie panie rozumiem że to wszystko co piszecie "podobno tylko 2" "może dojdzie jeszcze sprawa o Małe Boże" są to informacje zasłyszane?wybaczcie ze tak dopytuję ale naprawdę nie lubię takich gierek słownych. muszę Was na chwilę opuścić powtórzę jeszcze na koniec czy macie jakieś pytania które specjalnie mam zadać panu z firmy perro?może po prostu zaproszę go tutaj do nas?jeśli nie chcecie/boicie/wstydzicie się z nim rozmawiać może tak będziecie miały pełne informacje z 1 ręki...żeby nie było że ja coś osobiście przekręcę(w końcu się nie znamy) Quote
Kinia1984 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 ja jestem pesymistka w tej sprawie...ale chcialabym zebys mial racje... Quote
Kinia1984 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 jesli chodzi o Male boze to sa to informacje z forum Emira..Emir chyba jest najbardziej zaangazowany w jej sprawe... Quote
PawelParos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='mona0205']chyba się nie dogadaliśmy - chodziło mi o rok 2010 i stanowisko wójta, który uważa, że w Klembowie nie ma problemu z bezdomnymi psiakami. Wójt ma papiery na dwa psiaki - tyle Pan Golański wyłapał - cała reszta ze wzgledu na dobre serce Pani Celiny została u niej w Klembowie (bez wsparcia finansowego od gminy)[/QUOTE] tak na szybko... pisałyście że setki psów wywożonych do kolna nie będzie się opłacać a wychodzi na to że gmina zleciła odłów tylko 2 sztuk w tym roku a mamy połowę maja... Quote
Kinia1984 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 piszesz tylko o gminie Klembow Pawle? a gdzie Wołomin, Ząbki Radzymin? to sa wieksze miasta niz Klembow...bezdomnosc mozna w setkach liczyc... Quote
Awit Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Zobaczcie [url]www.dogomania.pl/threads/185964-Powódz!!-Pomoż-ratować-psy[/url] Quote
mona0205 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 nie do końca ma to może sens, bo nie widomo jak się to wszystko potoczy ale może już dzisiaj zaczniemy robić kojce w klembowie??? Quote
czarna anda Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='EVA2406']Marki nadal z golańskim :([/QUOTE] no i co w zwqiazku z tym Ewa ? myslisz ze jesli nie podpisalaby z Golanskim to podpisalaby z milosiernym zakonnikiem ? ekscytujecie sie hyclami a wina lezy po stronie prawa i tym samym gmin ktore nie podpisuja umowy ze schroniskami bo im tak latwiej - problem z glowy, zabiera sie psa i tyle A zly golanski sam przywiozl ci psa pare dni temu z marek i nie robil z tego powodu problemu o ile mi wiadomo - a smiem twierdzic ze gdyby na jego miejscu byl kto inny psa nikt z nas by nie zobaczyl wiec obiektywnym warto byc w kazdej sytuacji dobrze wiesz ze proceder hycla napedzaja gminy a luki prawne umorzliwiaja dzialanie wiec zamiast rozpaczac mozecie isc na rade gminy i temat poruszyc - w kazdym miesiacu mozna pojsc i zabrac glow - tam byloby o wiele efektywniej nizeli tu na watku. Quote
Recommended Posts