Monika z Katowic Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Czy skatowany TOPIK (mój pierwszy banerek) jest w Klembowie? Czy ktoś może więcej o Nim napisać??? Quote
AGA35 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Czy skatowany TOPIK (mój pierwszy banerek) jest w Klembowie? Czy ktoś może więcej o Nim napisać???[/QUOTE] Topik ma swój wątek i jest w dalszym ciągu w klembowie [URL]http://www.dogomania.pl/threads/181579-Czy-skatowany-przez-zwyrodnialca-Topik-zazna-jeszcze-choAE-trochAE-szczAE-A-cia?p=14305740[/URL] Quote
Monika z Katowic Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Wiem, że TOPIK ma wątek... Tylko chciałam się dowiedziec nowości od kogoś, kto stale bywa w Klembowie.. Quote
Madallena Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [B]Co slychac u Sikpera? Czy przeoczylam post z odpowiedzia? [/B] [B]Mija juz kolejny dzien (dokladnie 5) a ja nawet nie wiem czy sie psiak zaaklimatyzowal![/B] [B]dziewczyny, no...tak sie nie robi! kto sie zajmowal adopcja Skipera? Czy dostane jakies zdjecia? informacje? Cokolwiek??[/B] Quote
Kinia1984 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [B]taki off...Dziewczyny uważajcie na kleszcze, sezon sie zaczął...moja psina własnie w tym momencie walczy znow z babeszją....[/B] Quote
AGA35 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Wiem, że TOPIK ma wątek... Tylko chciałam się dowiedziec nowości od kogoś, kto stale bywa w Klembowie..[/QUOTE] U topika się bez zmian . W dalszym ciągu pczekuje na ds lub chciaż dt. Quote
AGA35 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Cioteczki Debrę pogryzł kunpel z kojca .Ma ogromny ropień na pysku z dziura . Kurde nie mam pomysłu co z tym zrobić !!! pomożcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomóżcie!!!!!!!!!!! pomóżcie !!!!!! Quote
anouk92 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [quote name='AGA35']Cioteczki Debrę pogryzł kunpel z kojca .Ma ogromny ropień na pysku z dziura . Kurde nie mam pomysłu co z tym zrobić !!! pomożcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomóżcie!!!!!!!!!!! pomóżcie !!!!!![/QUOTE] Aga dobijaj się do tej fundacji od Dobermanów może się zlitują. Kurcze nie wiem czy ktoś od nich jest na dogo. Obraczus Ty tu znasz wszystkich - help!!!! Quote
AGA35 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 dobijam sie ania bez skutku !!! Dodałam ję też do watku dobermany w potrzebie i też nic. Kurde już zabrakło mi pomysłow co robić !!!!!Wiem że tam każdy piesek oczekuje na nasza pomoc ale debra wybitnie jej potrzebuje!!!!! Quote
mala_czarna Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Nie odezwę się, bo jak coś powiem to mnie zbanują na wieki wieków. Więcej psów brać z interwencji!! Więcej!!!! Quote
Aga-33-76 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Madallena'][B]Co slychac u Sikpera? Czy przeoczylam post z odpowiedzia? [/B] [B]Mija juz kolejny dzien (dokladnie 5) a ja nawet nie wiem czy sie psiak zaaklimatyzowal![/B] [B]dziewczyny, no...tak sie nie robi! kto sie zajmowal adopcja Skipera? Czy dostane jakies zdjecia? informacje? Cokolwiek??[/B][/QUOTE] Czy Ty czytasz co ja z kolei piszę wprost do Ciebie?! Conajmniej 2x pytałam kiedy będzie fv za kastrację Skipera i cdo tej pory jej nie mam. Nie moja wina że dogo nie chce działać, że napisanie czegokolwiek graniczy z cudem; gratuluję pracy dzięki której możesz wisieć na wątkach dzień i noc. Nie bardzo rozumiem co znaczy: "czy [B]dostanę[/B] jakieś zdjęcia"? Zdjęcia będą niedługo i nie TY je dostaniesz tylko będą wklejone do wątku klembowskiego azylu. Czy w DT Banan (jak kto woli Skiper) nie trzymał moczu? Czy komuś ten fakt wydał się nieistotny? [B]Proszę o pilną informację czy po kastracji psiak sikał tylko poza domem i w jakich odstępach czasu był wyprowadzany? [/B] Wszyscy są w chłopaku zakochani, na razie ma syndrom oświęcimski - jest w stanie przyjąć każdą ilość (tylko i wyłącznie) gotowanego jedzenia. Jest pierwszym psem, który śpi z Państwem w łóżku. Bardzo ożywia się przy spotkaniu z kotem mamy właścicielki. Jak dostanę jakieś nowe wiadomości - napiszę. Quote
Madallena Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Pytalas dwa razy, raz odpowiedzialam, raz przeoczylam. Faktura będzie w przyszłym tygodniu - szybciej niue dam rady. Napisanie na dogo nie graniczy z cudem? Dla chcącego nic trudnego. Logiczne jest ze wjkleisz zdjecia tutaj. Pytanie tylko KIEDY. Bo na informacje, ze zyje czekałam od piątku! Pisałam o jego sikaniu nie raz. Czy Ty nie czytasz co piszę? Sikał tylko u mnie bo czuł suki. zaznaczał teren, non stop. oblewał mi wszystkie meble, kąty, nogi od stołów. W Dt nie sikał w ogóle. Był wyprowadzany 3, 4 razy dziennie, sory, nie liczyłam, co ile godzin. jadł wyłacznie suchą karmę. spał w łózku, ale wybierał sobie również miejsca gdzie wiało (przy drzwiach czy przy balkonie) Dziękuję za informacje. Jako osobie żądnej informacji po 5 dniach to się chyba należało. Czekam zatem na fotki królewicza... Quote
Akrum Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 ej ciotki, bez takich złych emocji... każda z nas dogomaniaczek ma bardzo dużo zajęć i bądźmy dla siebie wyrozumiałe... Quote
Monika z Katowic Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [FONT=Times New Roman][COLOR=navy][SIZE=4]Poniewż martwiłyście się, co u Banana- napisałam dzisiaj smsa do Pani Soni, szczęśliwej właścicielki Banana. Od razu zadzwoniła do mnie. [U]Wiadomości są bardzo dobre![/U][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]Oboje Państwo zauroczeni psiakiem dokumentnie! :loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]To ich kochany misiaczek. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]A jak Banan przyjechał do nich (o 3.00 na ranem) Mąż Pani Soni zakochał się w nim „od pierwszego spojrzenia”! To jest jego pupilek![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]Tyle dobrych wiadomości, że tylko wypunktuję:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]- Banan jest grzeczny, spokojny i cichy (a przez telefon słyszałam jak raz fajnie, radośnie szczeknął).[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]- Banan uwielbia jeździć samochodem.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]- Aż 6 razy dziennie chodzi na spacerki (ostatni spacer w okolicach 23.00).[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]- Z wielką ochotą zjada gotowane jedzonko (kasze, ryże, makarony plus dodatki), nie chce suchej karmy.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]- Właściciele tak ustawili sobie pracę, że psiak nie zostaje w domu sam więcej niż godzinę dziennie.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=navy][SIZE=4][FONT=Times New Roman]- ŚPI Z NIMI W ŁÓŻKU. [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/SIZE][/COLOR] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]- Banan uwielbia kota Kruszynkę. Kot mieszka u mamy Pani Soni na sąsiednim osiedlu. Jak idą w odwiedziny to Banan się bardzo cieszy.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]- Banan już rozpoznaje blok, w którym mieszkają.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]- Sąsiedzi uważają, ze Banan jest ładny.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]- Są umówieni na zdjęcie szwów u weterynarza (to wypada na 13 dzień po kastracji – za radą weterynarza nie ściągali ich wcześniej).[/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=navy]Jeden minus:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=navy][SIZE=4]- Codziennie rano (około 6.00) Banan załatwia się w domu (niestety!). Właściciele mają jednak nadzieję, że jak się oswoi z nową sytuacją to te „poranne domowe kupki” się skończą[/SIZE].:evil_lol:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080][SIZE=4]Oczywiście mam zaproszenie do psiaka. Pewno pójdę tam już za dwa tygodnie![/SIZE]:multi:[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Akrum Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 super wiadomości - byle więcej takich domków było :) Quote
Madallena Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 super!!!! ale sie ciesze! :) Monika, zobaczysz tego gnojka! w nim nie da sie NIE zakochac :):) Kupki sie skoncza, bo pewnie zre duzo. Nie dziwie mu sie, ze nie je suchej, skoro takie rarytasy dostaje ;) Quote
mala_czarna Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Monika, a może trzeba podpytać kiedy Banan dostaje ostatni posiłek? ;) Wiesz jak to jest: obiadki, smaczki, kostki, przekąski, żaden pies tego do rana nie wytrzyma. Quote
AGA35 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='mala_czarna']Nie odezwę się, bo jak coś powiem to mnie zbanują na wieki wieków. Więcej psów brać z interwencji!! Więcej!!!![/QUOTE] Zabrać muszą bo mają umowe podpisaną, a rasa doberman jest rasa raczej agresywną i musieli ją zabrac ! Quote
obraczus87 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 To ja tylko napisze, że na przykład ja miałam problem z wejściem na dogo przez ostatnie 4 dni. Koniec. Quote
Kinia1984 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 kiedys duzo czytalam nt dobermanow..Jesli chodzi o ludzi to bardzo silnie zwiazuja sie z czlowiekiem , to pies jednego pana. Natomiast nie jest wskazane trzymac je z innymi psami innej rasy.. Quote
AGA35 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 W klembowie raczej jest to trudne do zorganizowania zeby każdy duży pies miał swój boks . Teraz siedzi w kontenerku w szczeniakarni i jest mega nieszczęśliwa i na dodatek ma tego ogromnego ropniaka !!:placz: Quote
obraczus87 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Kinia1984']kiedys duzo czytalam nt dobermanow..Jesli chodzi o ludzi to bardzo silnie zwiazuja sie z czlowiekiem , to pies jednego pana. Natomiast nie jest wskazane trzymac je z innymi psami innej rasy..[/QUOTE] Chyba, że dobek przebywa z innym psem od urodzenia. Wtedy sie zgadzają (przyklad w rodzinie - dobek plus rotek ;) obie suczki).. ale Dobek plus inna rasa --> nie radzę. Quote
Aleksa. Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 My mieliśmy kiedyś dobermankę! Nie była agresywna od szczeniaka miała szkolenie! I wszystko było ok!:) Quote
Madallena Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 a ona jest do adopcji czy nie ? Kurde, moze watek i hotel? Niestety oczywiscie platny, ale to chyba najlepsze dla niej rozwiazanie. Drugie to mega ogloszenia. o wlasnie. zamiast wydwac na hotel lepiej pozbierac na dobre ogloszenia w prasie. negocjowac szybciutko ceny i wrzucac mala na pierwsze strony gazet... Quote
obraczus87 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='AGA35']W klembowie raczej jest to trudne do zorganizowania zeby każdy duży pies miał swój boks . Teraz siedzi w kontenerku w szczeniakarni i jest mega nieszczęśliwa i na dodatek ma tego ogromnego ropniaka !!:placz:[/QUOTE] czy jest szansa, aby obejrzał Ja wet?? Quote
Recommended Posts