Madallena Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Skiper to ja przszedl przywitac jak dziewczyna przyjechala. No i mial szanse pogwalcici kogos nowego :) Uszka ma troche sfatygowane... ale sie naprawia ;) Czy ktoras z Was moze zalozyc malenkiej watek? Jak widzicie idzie mi to jak krew z nosa :) bede wdzieczna ;) Quote
anouk92 Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Kropa jest śliczna.Tylko trochę smutna. Ja myślę że to był ostatni dzwonek żeby ją wyciągnąć. Madallena dałaś jej szansę na lepsze życie. Prosto ze schronu nie miała by szans na dom bo po jej zachowaniu i sikaniu ludzie od razu by ją oddali. A tak mała ma szansę na naukę. Madallena super że ją wziełaś, teraz będzie już tylko lepiej :) Quote
Aga-33-76 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='Madallena']Co z transportem Skipera? Jest piatek, gdybym wiedziala, ze nic nie wiadomo wlasnie jechalby chlopak na kastracje np... Czy zostaly poczynione jakies kroki odnosnie skarpety klembowskiej? Czemu pytam? samochod mi padl wczoraj, dzisiaj jedzie do naprawy i mam nadzieje, ze pojade z mala do weta. Na razie wylalam na nia Advocate. Moje mieszkanie smierdzi jak stodola w Klembowie. :) Kropka szcza gdzie popadnie. Za nic nie idzie jej nauczyc sikania i robienia kupy na dworze. Niestety, mala żmija wybrala sobie jedno miejsce do sikania nocnego (nie zdążam od razu umyć bo sobie smacznie śpię nie spodziewając się porannej niespodzianki). Na panelach... i wiecie co? Panele urosły! normalnie wspięły się ku górze! co niestety oznacza, że są do wymiany ;/ ehhh psiaki! Są postępy. Wczoraj na godzinnym spacerze (ani jednego siku, ani jednek kupy:( ) wydrapałam ja porządnie po brzuchu. Latała jej nóżka :) podobało się. Przełamała strach i w domu już podchodziła do mnie sama. No, nie zawsze oczywiscie, ale parę razy. Odnośnie sikania na spacerze: potrzebny mi ten PIERWSZY RAZ!. Tylko jak ja wyprosic o to pierwsze sikniecie??? :([/QUOTE] Skiper pojedzie do nowego domu w przyszły piątek 12 marca. Osoba która "oferuje" bezpłatny transport do dzisiejszego poranka miała wyłączony telefon. Madallena, czy jesteś w stanie "załatwić" kastrację Skipera na cito, tak żeby chłopak wydobrzał do piątkowej podróży? właściciele pokrywają koszty w 100%. Gabinet na Łowickiej wykonuje w marcu zabiegi po niższej cenie. Quote
obraczus87 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Super, że jedzie !!! Wiedziałam, że Dobry Aniołek mnie nie zawiedzie jesli chodzi o transport! Quote
anouk92 Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Ciotki rozmawiałm z Karol.la u której Fibi jest w DT - była Pani oglądaćc Fibi ale Fibi nie zapałała miłością. Pani pracuje w Warszawie i w tygodniu tu mieszka. W weekendy jezdzi do domu na Śląsk (jeszcze potwierdze miejscowość) W domu jest młody Labrador którym na co dzień opiekuje się jej mąż. Pani chce małą, dorosłą sunię do towarzystwa dla Labradora. Z tego co mówiła Karola to domek może być fajny, jeszcze trzeba będzie go sprawdzić. Co możemy zaproponowac Pani? Quote
Madallena Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 anaouk92 jak to co mozesz jej zaproponowac :) Kropke oczywiscie! Co do sterylki Skipera to jak najbarziej jestem za. problem w tym, ze rozwalil sie samochod i nie wiem kiedy bedzie naprawiony... tak wiec znowu transport;/ anaouk, masz racje z tym ostatnim dzwonkiem. Jej by NIKT nie wyadoptowal stamtad, bo kto by ja w tym pudle znalazl ;/ a ja dalam jej tylko kanape, miche (wczoraj zarly kuciaka z makaronem i marchewa, co u mnie sie rzadko zdarza, bo nie lubie gotowac:) i cierpliwosc (normalnie szlag czlowieka moze trafic jak sie widzi te 3 kaluze po nocy na moich nowych, juz wypuklych panelach :):) ). Ona bedzie MEGA MEGA kochana! I powiem Wam, ze dom z drugim psiakiem jest dla niej bardzo odpowiedni. Drugiego psa kropa traktuje jak swoj azyl... w tym przypadku Azylem jest nana. Normalnie zrobie im zdjecie i pokaze Krope, ktora chowa sie miedzy Nany nogami i ogonem :) Nie odstepuje jej na krok! Nana kladzie sie na kanape, Kropa kladzie sie na kanape. Nana idzie jesc, Kropa idzie jesc. Nana idzie do siebie na poslanie, Kropa idzie do niej. jest tylko jedna rzecz, w ktorej kropa jej nie nasladuje: Kupa i Siku na dworze! Czy Kropa byla sterylizowana? Szczepiona? Quote
anouk92 Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Madallena to może dam Ci numer telefonu do tej Pani i się z nią umówisz - dzisiaj jeszcze chyba jest w Warszawie - sama byś z nią porozmawiała i zdecydowała czy to odpowiedni dom dla Kropki. Quote
Madallena Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 a no daj :) czy byla wizyta u niej robiona? Quote
anouk92 Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 [quote name='Madallena']a no daj :) czy byla wizyta u niej robiona?[/QUOTE] Wysłałam ci pw - daj znać jak coś ustalisz. Quote
Madallena Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 oczywiscie ze dam. zaraz do niej zadzwonie :) Quote
Kinia1984 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 dziewczyny a co z Homerem? jedzie do domu? mamy go brac po kastracji na przechowanie:)? bo mi tu TZ zyc nie daje... Quote
Kago Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='Madallena']anaouk92 jak to co mozesz jej zaproponowac :) Kropke oczywiscie! Co do sterylki Skipera to jak najbarziej jestem za. problem w tym, ze rozwalil sie samochod i nie wiem kiedy bedzie naprawiony... tak wiec znowu transport;/ anaouk, masz racje z tym ostatnim dzwonkiem. Jej by NIKT nie wyadoptowal stamtad, bo kto by ja w tym pudle znalazl ;/ a ja dalam jej tylko kanape, miche (wczoraj zarly kuciaka z makaronem i marchewa, co u mnie sie rzadko zdarza, bo nie lubie gotowac:) i cierpliwosc (normalnie szlag czlowieka moze trafic jak sie widzi te 3 kaluze po nocy na moich nowych, juz wypuklych panelach :):) ). Ona bedzie MEGA MEGA kochana! I powiem Wam, ze dom z drugim psiakiem jest dla niej bardzo odpowiedni. Drugiego psa kropa traktuje jak swoj azyl... w tym przypadku Azylem jest nana. Normalnie zrobie im zdjecie i pokaze Krope, ktora chowa sie miedzy Nany nogami i ogonem :) Nie odstepuje jej na krok! Nana kladzie sie na kanape, Kropa kladzie sie na kanape. Nana idzie jesc, Kropa idzie jesc. Nana idzie do siebie na poslanie, Kropa idzie do niej. jest tylko jedna rzecz, w ktorej kropa jej nie nasladuje: Kupa i Siku na dworze! Czy Kropa byla sterylizowana? Szczepiona?[/QUOTE] Jeśli nic lepszego nie masz daj znać kiedy tego napaleńca trzeba do tego weta wieźć to Ci go zatargam. Byle[B] nie[/B] wtorek 9.03 A co do sikania małej siuśki - Kropki. może spróbuje jak ja ze szczeniorami, na poczatek tak gdzie pompuje połóż podkład higieniczny. paczka 10,-. Mogę Ci podrzucić z moich zapasów jeśli sprawa Skipka będzie aktualna. Bo ten nieszczęsny pierwszy raz może jeszcze długo nie nastapić... Quote
AGA35 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='Kinia1984']dziewczyny a co z Homerem? jedzie do domu? mamy go brac po kastracji na przechowanie:)? bo mi tu TZ zyc nie daje...[/QUOTE] Jutro wizyta w ds homera o 10,00 jezeli będzie w spoko to we wtorek kastracja i około piątku wyjazd Quote
Akrum Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 No to super że Banan, znaczy Skiper pojedzie do nowego domku :) Póki co jeszcze ogłoszenia zostawie, poczekamy jak się zaaklimatyzuje w nowym domku i dopiero potem je usunę :) Quote
AGA35 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='Kinia1984']dziewczyny a co z Homerem? jedzie do domu? mamy go brac po kastracji na przechowanie:)? bo mi tu TZ zyc nie daje...[/QUOTE] Jutro wizyta w ds homera o 10,00 jezeli będzie w spoko to we wtorek kastracja i około piątku wyjazd Quote
Aga-33-76 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='Kago']Jeśli nic lepszego nie masz daj znać kiedy tego napaleńca trzeba do tego weta wieźć to Ci go zatargam. Byle[B] nie[/B] wtorek 9.03 A co do sikania małej siuśki - Kropki. może spróbuje jak ja ze szczeniorami, na poczatek tak gdzie pompuje połóż podkład higieniczny. paczka 10,-. Mogę Ci podrzucić z moich zapasów jeśli sprawa Skipka będzie aktualna. Bo ten nieszczęsny pierwszy raz może jeszcze długo nie nastapić...[/QUOTE] Kago jakimi godzinami w ciągu dnia dysponujem (za wyjątkiem wtorku)? Nie wiem czy mam wstępnie umawiać Skipera czy Madallena się tym zajmie? Quote
Madallena Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Jezeli Kago moze to ja bym byla za poniedzialkiem. (Skiper) . + wieczor jeszcze bo chlopaka trzeba przywiezc ;/ wlasnie dzwonie do kliniki i sie pytam o cene. Podklady - bede wdzieczna. (ciekawe ile kup i sikow bedzie w domu jak z roboty wroce :P:P ) Quote
Monika z Katowic Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Banan vel Skiper jedzie na kastację? A kiedy do domku w Katowicach? :) Quote
malagos Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Tak tylko sie wtrącę, pod koniec przyszłego tygodnia szukam transportu dla Hesi do Katowic, dokładamy sie do kosztów :) Quote
Madallena Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Bedziemy ciely!!! ha! Moge go na poniedzialek umowic ale za ok 200 niestety. Ale jak znacie jakas dobra lecznice, ktora jest w programie tanszych sterylek - ok. Ja znam przeciez....ul. Stryjenskich dr Miklusz (tylko do niego oddam :) Czy Kago moze go zawiezc w poniedzialek rano, Kago? Pojade chetnie z Toba, bo moge w domu popracowac. Tyllko transportu niet :) A Kropka? Kropka robi malusienkie postepy. Jak ja wolam - nie podejdzie, ale jak zawolam Nane i zaczynam ja glaskac ona oczywiscie za Nana i tez daje sie glaskac! nawet lize moja reke :):) CZY KTOS MOZE ZALOZYC JEJ WATEK? bo troche tu zasmiecam...:) Chetnie przeniose sie tam. Quote
AGA35 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 osobny wątek dla miji - kropki ? Przecież to piesek z klembowa a to jest ich wątek :-) Quote
Aga-33-76 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Banan vel Skiper jedzie na kastację? A kiedy do domku w Katowicach? :)[/QUOTE] do domku w Katowicach Skiper jedzie za tydzień - 12.03 ;) Quote
Madallena Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Czyli co? zostajemy z Kropka tutaj? :) Akrum, czy mozna prosic o ogloszenia? Kto umie pisac ladne teksty? Quote
AGA35 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 ciotki co ze skarpetą klembowską ? trzeba zacząc zbierać kase na psiaki , transport dla skipera , wet miji i za tydzień transport homera Quote
Aga-33-76 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='AGA35']ciotki co ze skarpetą klembowską ? trzeba zacząc zbierać kase na psiaki , transport dla skipera , wet miji i za tydzień transport homera[/QUOTE] transport dla Skipera jest za free :) Quote
Recommended Posts