Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alexa77']Dzisiaj po 14 godzinie musza byc pieniadze na koncie Marty na kupno 100 kostek slomy.Prosze sprawdzic i potwierdzic.[/QUOTE]

Jak tylko pieniądze wpłyną napiszę o tym na wątku bazarku.
Zresztą Dziewczyny wiedzą, że czekam na taki przelew.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.

Posted

Ja widziałam tego jednego, ale dziewczyny może wiedzą o innym. Do ludzi to jest taka przylepa, garnie się strasznie, widać, że mu człowieka bardzo brakuje. Podchodzi z lekko uległą mową ciała, łasi się, cieszy strasznie. Do psów trzeba go sprawdzić, wiem tyle, że psy w innych klatkach olewa (z dwoma się chyba przywitał przez kraty jak był puszczony na chwilę).

IMO warto by go było wyciągnąć do DT, jeśli jest taka możliwość. Fajny, młody, kochany psiak, który sobie nie radzi w schronie.

Posted

Rozmawiałam ze schroniskiem po prostu. Pojedziemy dzisiaj i oblukamy asty. Może uda się któregoś zabrać od razu.
Gdyby ktoś chciał do mnie zadzwonić, bo np. ma dom na któregoś asta, czy chce go zabrać to podaje nr tel: 501 797 018 co bym niechcący niepotrzebnie któregoś nie zabierała.

Posted

[quote name='kasiek.']Psy z Klembowa ogłaszane na stronie niemieckiej organizacji jest podana nazwa ,mozna poszukac w necie info
[IMG]http://www.hundehilfe-polen.de/images/stories/projekte/KLEM_Scheune_4_2.jpg[/IMG]

[url]http://www.hundehilfe-polen.de/index.php?option=com_content&view=article&id=469:hilfe-fuer-ein-neues-tierheim&catid=46:projekte&Itemid=67[/url][/QUOTE]
To ponoć malamut ,czy ktos wie co sie stało z tymi 4 husky ,czy sa jeszcze w schronie ,czy juz wyjechały ?
Jedna osoba szuka zaginionego psa tej rasy ,byc moze trafił tu ..

Posted

napisałam juz do Kiniak pw w sprawie husky bo to ona miała sprawdzić czy ten w Klembowie to ten poszukiwany, dawno jej nie było na dogo czy ktoś może się z nią skontaktować w tej sprawie? Te psy są u Mrunio, fundacja w niemiły jak to oni sposób poprosiła o bezpośredni kontakt w tej sprwie, chociaz wygląda to raczej na takie "odwal się" bo oni już wiedzą że "to napewno nie ten poszukiwany pies", skąd to wiedzą pozostaje zagadką ;)

Posted

[quote name='Astaroth']napisałam juz do Kiniak pw w sprawie husky bo to ona miała sprawdzić czy ten w Klembowie to ten poszukiwany, dawno jej nie było na dogo czy ktoś może się z nią skontaktować w tej sprawie? Te psy są u Mrunio, fundacja w niemiły jak to oni sposób poprosiła o bezpośredni kontakt w tej sprwie, chociaz wygląda to raczej na takie "odwal się" bo oni już wiedzą że "to napewno nie ten poszukiwany pies", skąd to wiedzą pozostaje zagadką ;)[/QUOTE]
Astaroth ten z fotki ,to jak sie dowiedziałam malamut ,więc to nie ten ,bo poszukiwana jest sunia husky
ale Kiniak 15-01 napisała ,ze haszczaków nie ma w schronie a ta fotka była robiona na poczatku lutego ,nie pamietam teraz kiedy zagineła ta sunia

Posted

Kiniak była w schronisku i miała sprawdzić czy nie ma tam tej suni ale powiedziano jej że nie mają wogóle psów tej rasy, z tego wynika że były już zarezerwowane przez Mrunio, teraz ważne żeby dziewczyny od husky odezwały się do tej fundacji w sprawie tej suni bo Mrunio chce ją zapewne wywieźć do Niemiec w bliżej nie określonym celu, skoro ten pies może mieć właścicieli to trzeba się o niego upomnieć, właściciel ma prawo przez 3lata od zaginięcia psa odzyskac go nawet jeśli był wydany komus innemu do adopcji

Posted

no to chłopaczek pojechał z Doddy :)

Aa my zgarnęłyśmy do weta Helmuta z dziąślakami i ropiejącym okiem. Chłopak jest super. Zna podstawowe komendy, jest przesympatyczny. Jeśli ktoś miałby choćby DT dla tego chłopczyka byłoby cudnie...

Posted

[quote name='Astaroth']Kiniak była w schronisku i miała sprawdzić czy nie ma tam tej suni ale powiedziano jej że nie mają wogóle psów tej rasy, z tego wynika że były już zarezerwowane przez Mrunio, teraz ważne żeby dziewczyny od husky odezwały się do tej fundacji w sprawie tej suni bo Mrunio chce ją zapewne wywieźć do Niemiec w bliżej nie określonym celu, skoro ten pies może mieć właścicieli to trzeba się o niego upomnieć, właściciel ma prawo przez 3lata od zaginięcia psa odzyskac go nawet jeśli był wydany komus innemu do adopcji[/QUOTE]
Czyli rozumiem, że dziewczyny z huskyadopcje jeździły 15.01 do Klembowa w celu wyciągania husky stamtąd i się dowiedziały, że tam husky nie ma?
A Mrunio wywoził psy stamtąd początkiem lutego! Czyli ponad dwa tygodnie dłużej, w najgorsze mrozy psy były skazane na przetrwanie w schronie? To straszne.
Ale czytałam, że 3 z nich nie były wykastrowane, a pani mruniowa napisała, że będa kastrowane bo ma sponsorów. Wiec jest nadzieja, ze sa jeszcze w Polsce. Trzeba więc się kontaktowac, chociaż jest jak piszecie niemiła. W nosie z tym, niech przyśle adres i miejsce pobytu psów to może rzeczywiście jeden z nich jest poszukiwanym i zdążycie przed wywozką. Tylko niech wbrew propozycji i deklaracji pani mruniowej, huskyadopcje nie wchodzą z nią we wspólpracę:angryy:

Posted

super że chłopak już pojechał z Doddy, tak myślałam że z 'pustymi rękoma' nie wyjedzie :)

może z DT pomogą cioteczki od astów...

jeśli jest prawdopodobieństwo że to ta sunia która zaginęła to warto się domagać informacji o miejscu pobytu albo chociaż zdjęcia suni żeby ocenić...

Posted

[B]WAZNE!!!
Poszukujemy psa Ediego (poltorarocznego) ktoremu ostatnio robiono ogloszenia... Przez pomylke zostal wstawiony numer dziewczyny ktora nie wie o jakiego psa chodzi... Byly juz 2 telefony szkoda zeby pies stracil sznse na dom!!!!!! Jesli ktos ma takiego psa prosze info na PW[/B]

Posted

[quote name='Kago']no to chłopaczek pojechał z Doddy :)

Aa my zgarnęłyśmy do weta Helmuta z dziąślakami i ropiejącym okiem. Chłopak jest super. Zna podstawowe komendy, jest przesympatyczny. Jeśli ktoś miałby choćby DT dla tego chłopczyka byłoby cudnie...[/QUOTE]

Helmut starsze bardzo łagodne psisko ;-)

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-unFgzai5g0I/Tzk90rvh0BI/AAAAAAAAC7Y/tzm2psUKAw8/s512/DSC04851.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-mZ5-jQf3q9Y/Tzk93ILa6TI/AAAAAAAAC7o/hOnOHm8ZMC8/s512/DSC04852.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-yDeJ8z-6ZVw/Tzk98gl0pQI/AAAAAAAAC8Q/8j7t_Z_EMC8/s512/DSC04855.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-sWEyGCJz4m8/Tzk9_Oq-yvI/AAAAAAAAC8c/HN0As43Yyck/s640/Kopia%2520DSC04856.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='malizna78']Czyli rozumiem, że dziewczyny z huskyadopcje jeździły 15.01 do Klembowa w celu wyciągania husky stamtąd i się dowiedziały, że tam husky nie ma?
A Mrunio wywoził psy stamtąd początkiem lutego! Czyli ponad dwa tygodnie dłużej, w najgorsze mrozy psy były skazane na przetrwanie w schronie? To straszne.
Ale czytałam, że 3 z nich nie były wykastrowane, a pani mruniowa napisała, że będa kastrowane bo ma sponsorów. Wiec jest nadzieja, ze sa jeszcze w Polsce. Trzeba więc się kontaktowac, chociaż jest jak piszecie niemiła. W nosie z tym, niech przyśle adres i miejsce pobytu psów to może rzeczywiście jeden z nich jest poszukiwanym i zdążycie przed wywozką. Tylko niech wbrew propozycji i deklaracji pani mruniowej, huskyadopcje nie wchodzą z nią we wspólpracę:angryy:[/QUOTE]
malizna tu jest odpowiedź ,gdzie sa husky...
Fundacja Mrunio " husky nie były dla nikogo zarezerwowane tylko wzięłam je dlatego, że znalazłam dla nich domy."
Bardzo to dziwne bo ja mam wydarzenie o haszczaku juz od kilku miesiecy ,jest ogłaszany i jakos domu nie moze znaleźc a tu prosze od razu domy sie znalazły ..tylko gdzie ?

Posted

a to tak wygląda Helmut :) ma pysk jak pluszowy misio :)

a jak on do psów? może ciocia Ziutka zrobiła by chłopakowi jakieś ogłoszenia, chyba że wymaga jakiegoś leczenia...

Posted (edited)

Przepraszam za offa, ale to sprawa Wołomina i również zwierzaków. Komentujcie i rozpowszechniajcie, proszę:

[URL]http://www.mmwarszawa.pl/402721/2012/2/12/po-pozarach-w-wolominie-kaza-nam-pozbyc-sie-zwierzat?category=spozaMiasta[/URL]

[B]Po pożarach w Wołominie: "każą nam pozbyć się zwierząt"[/B]

Edited by UBOCZE
Posted

Kochani, mam nadzieję,że sama siebie zaskoczę i odpiszę w dobrym miejscu :D sprawa Pogorzelców wygląda tak: po "ataku medialnym" dziś nie kazano im opuścić hotelu. (cud!) Nie wiemy co będzie jutro...kilka rzeczy jest zalatwionych tak "na wszelki wypadek", jednak za punkt honoru postawiliśmy sobie, że rodziny zostają w komplecie.
Daliśmy artykuł na wykop. Jeśli do jutra godz 11 wykopie artykuł 200 wskoczymy na stronę główną, a wtedy może to przeczytać nawet 50.000 osób! Skomentuj, wykop, roześlij! [URL]http://www.wykop.pl/link/1042095/po-pozarach-w-wolominie-kaza-nam-pozbyc-sie-zwierzat/[/URL] Mam nadzieję, że się uda. Ci ludzie naprawdę są w kiepskim stanie. Potrzebne są (gdyby ktos chciał/mógł) zorganizować zbiórkę pasty do zębów, szampony, mydła. Ubrań już nie trzeba, bylo dużo zebranych :). Zabawki, książki - TAK. No to chyba wszystko...gdyby ktoś chciał do mnie nr tel proszę o PW.

Posted

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Co do Klembowa, na pewno przyda sie najlepsza pomoc - ADOPCJA. Jezeli mozecie, warto zrobic psom i kotom zdjecia, opisac ich zdrowie, charakter i preferencje (wydaje sie, ze wola miasto czy wies?) oraz umiescic na dogomanii.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Uwazajcie bardzo takze na to, kto zglasza sie do adopcji. [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Warto porozmawiac, aby miec chocby przyblizone rozeznanie o odpowiedzialnosci i dojrzalosci przyszlego rodzica.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sam bylem swiadkiem takiej sytuacji, ze pies zostal oddany z powrotem do schroniska, bo podarl zonie ubranie. Bez komentarza.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]CZytalem takze post pewnej Pani, ktora twierdzi, ze chciala wziac pieska ze schroniska ogloszonego na dogomanii, ale gdy zglosila sie po niego - psa juz nie bylo, gdyz zostal zabrany przez handlarza.[/FONT][/SIZE]

Posted

[quote name='Kasia Pisarska']Kochani, mam nadzieję,że sama siebie zaskoczę i odpiszę w dobrym miejscu :D sprawa Pogorzelców wygląda tak: po "ataku medialnym" dziś nie kazano im opuścić hotelu. (cud!) Nie wiemy co będzie jutro...kilka rzeczy jest zalatwionych tak "na wszelki wypadek", jednak za punkt honoru postawiliśmy sobie, że rodziny zostają w komplecie.
Daliśmy artykuł na wykop. Jeśli do jutra godz 11 wykopie artykuł 200 wskoczymy na stronę główną, a wtedy może to przeczytać nawet 50.000 osób! Skomentuj, wykop, roześlij! [URL]http://www.wykop.pl/link/1042095/po-pozarach-w-wolominie-kaza-nam-pozbyc-sie-zwierzat/[/URL] Mam nadzieję, że się uda. Ci ludzie naprawdę są w kiepskim stanie. Potrzebne są (gdyby ktos chciał/mógł) zorganizować zbiórkę pasty do zębów, szampony, mydła. Ubrań już nie trzeba, bylo dużo zebranych :). Zabawki, książki - TAK. No to chyba wszystko...gdyby ktoś chciał do mnie nr tel proszę o PW.[/QUOTE]

Kasiu bardzo dziękujemy Ci za pomoc w nagłośnieniu:) mamy rękę na pulsie cały czas mimo wszystko....Jeśli ktoś miałby coś do przekazania byłoby super...

Posted

Do Husky Adopcje info w sprawie zaginionej suczki
Fundacja Mrunio oczywiście dołożę wszelkich starań aby pomóc ludziom szukającym suczki husky. Ale tak jak napisałam wyżej będę tylko rozmawiać z właścicielem ...... z nikim innym.
trzeba przesłac fotkę suni i wtedy zostanie sprawdzone czy to ona

Posted

[quote name='malvaaa']kasiek. to niech właściciel skontaktuje się z tą panią...[/QUOTE]
Tylko ,że ja nie mam namiarów na własciciela ,dlatego napisałam do Husky - Adopcje
widziałam kiedys ogłoszenie tej suni ,sama jej szukalam ,ale teraz tego nie odnajdę..to jakis czas temu ...
a jeśli chodzi o ten sposób rozpoznania na fotce swojego psa ,to nie zawsze wypala ,nie mówie ,ze jak ja szukam zaginionego i z fotki wydaje sie ,ze to ten to sie myle bo to normalne ,ale miałam syt ,ze wł na focie rozpoznał psa ,a pojechał po niego i okazało sie ,ze to inny i nie raz tak było...