AGA35 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 zapraszam na zdjęciowy [url]http://www.dogomania.pl/threads/185232-W%C4%85tek-aktualnie-przebywaj%C4%85cych-ps%C3%B3w-z-Klembowa-%28zdj%C4%99cia%29?p=16594798#post16594798[/url] Quote
3 x Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Kago']Fundacja Zwierzaki w Potrzebie 05-200 Wołomin ul.Legionów 55/1 NORDEA BANK POLSKA S.A. 75 1440 1387 0000 0000 1258 6388 generalnie tego nie robię, ale tym razem sprawa jest pilna nikt nie ma czasu na tułanie się po wątkach. Powyżej konto "sterylkowe". Potrzebujemy pieniąchów na sterylki i kastracje psów z klembowa, bo za skarby świata nie będziemy wydawać nie zrobionych. Kto może rozsyłajcie pls. Mamy 5-6 psów do wydania na już domy czekają, ale zwierzaki są nie wysterylizowane. Będziemy z nowymi domami negocjowały dorzucenie się do zabiegów, ale sprawdzenie po fakcie czy się dokonało to masa dodatkowej roboty i stresu... pls My już jesteśmy puste jak bęben[/QUOTE] dziewczyny zgłoscie sunie tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-Łap[/url] zwracają 150 zł muszą być podtsawowe inf o suni nie zwracaja za kastrację psów nam pomogli ciachnąć 6 suń, niestety nie wyrabiamy finansowo z hotelowaniem kundelków i stad i brak było też pieniązków na sterylki :( Quote
kasiek. Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='AGA35']zapraszam na zdjęciowy [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185232-W%C4%85tek-aktualnie-przebywaj%C4%85cych-ps%C3%B3w-z-Klembowa-%28zdj%C4%99cia%29?p=16594798#post16594798[/URL][/QUOTE] Czy ten watek nie może byc aktualizowany na stronie stowarzyszenia ,gdzie są psy do adopcji ? Tak żeby właściciel ,któremu zginie pies z okol W-wy mógł go tam zobaczyć?, i wtedy zabrać ze schronu . Quote
EVA2406 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='kasiek.']Pisałam o dwóch budach ,za darmo -i nikogo to nie zainteresowało,więc to trochę dziwne co tu piszesz. [/QUOTE] Bardzo rzadko zaglądam na ten watek, a jeszcze rzadziej coś piszę, ale tym razem mocno zastanawia mnie powyższe zdanie, które przewija się od kilku stron. Jak sobie wyobrażasz transport tych bud? Myślisz, że ktoś z przytuliska, gdzie brakuje pieniędzy, wynajmie bagażówkę i przewiezie budy????????/// Jeśli je masz czy też znalazłaś i chcesz pomóc w ten sposób, to super. Tylko wtedy poszukaj transportu i zawieź do przytuliska. W taki sposób na pewno pomożesz, a nie klepiąc n - ty raz to samo. Wystarczyło napisać na kilku watkach, że szukasz transportu z miejsca A do Klembowa i na pewno coś by się znalazło. Żeby pomagać trzeba włożyć również trochę swojej pracy lub pieniędzy, a nie tylko czepiać się o wszystko i do wszystkich. Ja też nie byłam w Klembowie, wiem, że luksusu tam nie ma, ale również wiem, że psy nie nie są usypiane i nie są głodne. A mówienie o tym, że Straż dla Zwierząt coś pomoże, zabierze zwierzęta itd.............dowiedz się najpierw gdzie zabierze........................... Może wpisz sobie w wyszukiwarkę nazwisko tego pan ze straży i uważnie poczytaj. Quote
obraczus87 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='3 x']dziewczyny zgłoscie sunie tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-Łap[/url] zwracają 150 zł muszą być podtsawowe inf o suni nie zwracaja za kastrację psów nam pomogli ciachnąć 6 suń, niestety nie wyrabiamy finansowo z hotelowaniem kundelków i stad i brak było też pieniązków na sterylki :([/QUOTE] O własnie, dobry pomysł! Dzięki! Quote
3 x Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='obraczus87']O własnie, dobry pomysł! Dzięki![/QUOTE] zgłaszajcie szybciutko bo im pieniązki się kończą maja na 12 sterylek a kilka sun i kotek zostało juz zgłoszonych tylko że oni tak jak pisalam zwracaja 150 zł my bralismy fakturę na nich na 150 zł a resztę na siebie płacą po dostarczeniu faktury do nich, można tez wysłać najpierw skan mailem (ja tak robiłam na poczatku) Quote
kasiek. Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='EVA2406'] Ja też nie byłam w Klembowie, wiem, że luksusu tam nie ma, ale również wiem, że psy nie nie są usypiane i nie są głodne. A mówienie o tym, że Straż dla Zwierząt coś pomoże, zabierze zwierzęta itd.............dowiedz się najpierw gdzie zabierze........................... Może wpisz sobie w wyszukiwarkę nazwisko tego pan ze straży i uważnie poczytaj.[/QUOTE] Luksusu tam nie ma to ,nie są chyba odpowiednie słowa,zerknij sobie na foty z interwencji przed rokiem 2010-05 [URL]http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.fakt.pl%2Fartykuly%2CKoszmar-w-schronisku-%2C72184%2C0%2C18%2C1%2C0%2C0%2C0.html&h=a0a65[/URL] i powiedz co sie zmieniło i jakim cudem ,skoro pieniedzy brak na wszystko -na karmę na weta -jeśli coś poważniejszego ,na słomę ,na budy itp. To jak można było poprawić warunki bytowe tych psów bez odpowiednich funduszy? O Straży dla Zwierząt czytałam ,ale nie to znaczy że takie miejsca powinny być ,bo lepsze to niż nic. Quote
kasiek. Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [IMG]http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634097076848465077.jpg[/IMG] 2010-05 Bo jak widzę chociażby coś takiego , to nie wiem jak to moze dalej trwać ... Quote
mala_czarna Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 A Ty trzymałas psa w piwinicy w kartonie i jakoś nikt nie miał pretensji, hehehe :) Notabene, we własnym domu, a nie w schronie. Quote
Zofia.Sasza Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='kasiek.'] 2010-05 Bo jak widzę chociażby coś takiego , to nie wiem jak to moze dalej trwać ...[/QUOTE] IMO w tych pudełkach upiornych psy maja jeszcze gorzej :( Wybaczcie, ale od wczoraj nie jestem w stanie wyjść z szoku. Wygląda na to, że właściciele tego "przybytku" są nieugiętymi rzecznikami budokojców... Quote
AGA35 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='kasiek.'] 2010-05 Bo jak widzę chociażby coś takiego , to nie wiem jak to moze dalej trwać ...[/QUOTE] wkleiłam zdjęcia jak to teraz wygląda !!!!!!!!! ŚLEPA JESTEŚ ????????? ZASTANÓW SIĘ DZIECIAKU CO TY CHCESZ OSIĄGNĄĆ , JAKIM PRAWEM STAJESZ SIĘ SĘDZIĄ DLA TYCH ZWIERZĄT ? POJEDZ I SPRAWDZ I DOPIERO MOZESZ SIĘ WYPOWIADAĆ O CZY CO NA OCZY WŁASNE WIDZIAŁAŚ A NIE WYCIĄGASZ BRUDY Z PRZED ROKU!!!!!! Quote
Zofia.Sasza Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']IMO w tych pudełkach upiornych psy maja jeszcze gorzej :( Wybaczcie, ale od wczoraj nie jestem w stanie wyjść z szoku. Wygląda na to, że właściciele tego "przybytku" są nieugiętymi rzecznikami budokojców...[/QUOTE] A do tego się odniesiesz? Quote
mala_czarna Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']IMO w tych pudełkach upiornych psy maja jeszcze gorzej :( Wybaczcie, ale od wczoraj nie jestem w stanie wyjść z szoku. Wygląda na to, że właściciele tego "przybytku" są nieugiętymi rzecznikami budokojców...[/QUOTE] Przepraszam, ale nie zdzierżę ;) Zofio, byłas może w Ostrowi? Oprócz super kojców (naprawdę duże i nowe), posiadaja taki przybytek rozkoszy zwany popularnie "śmierdlem". Głową ręczę, czegoś takiego jak żyję nie widziałam. Szkoda, że nikt nie zwraca uwagi na to co pisze Aga, mona i Kago. Bo to one bezustannie walczą o poprawę warunków bytowych tych psów. Quote
mshume Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 A byłaś ta teraz, bo pokazywać zdjęcia sprzed 05.2010 to zakrawa na farsę. Ja byłam i widziałam, dużo się zmieniło. Lepiej pochwal się swoim psem z kartonu.[quote name='kasiek.']Luksusu tam nie ma to ,nie są chyba odpowiednie słowa,zerknij sobie na foty z interwencji przed rokiem 2010-05 [URL]http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.fakt.pl%2Fartykuly%2CKoszmar-w-schronisku-%2C72184%2C0%2C18%2C1%2C0%2C0%2C0.html&h=a0a65[/URL] i powiedz co sie zmieniło i jakim cudem ,skoro pieniedzy brak na wszystko -na karmę na weta -jeśli coś poważniejszego ,na słomę ,na budy itp. To jak można było poprawić warunki bytowe tych psów bez odpowiednich funduszy? O Straży dla Zwierząt czytałam ,ale nie to znaczy że takie miejsca powinny być ,bo lepsze to niż nic.[/QUOTE] Quote
Zofia.Sasza Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='mala_czarna']Przepraszam, ale nie zdzierżę ;) Zofio, byłas może w Ostrowi? Oprócz super kojców (naprawdę duże i nowe), posiadaja taki przybytek rozkoszy zwany popularnie "śmierdlem". Głową ręczę, czegoś takiego jak żyję nie widziałam. Szkoda, że nikt nie zwraca uwagi na to co pisze Aga, mona i Kago. Bo to one bezustannie walczą o poprawę warunków bytowych tych psów.[/QUOTE] Uwierz, widziałam naprawdę straszne miejsca (choć akurat nie Ostrów). Tylko że argument, że gdzie indziej jest gorzej zupełnie do mnie nie przemawia. Jestem przerażona, że wolontariusz może określać te pudełka mianem "wygodnych kojców". Quote
mala_czarna Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']Uwierz, widziałam naprawdę straszne miejsca (choć akurat nie Ostrów). Tylko że argument, że gdzie indziej jest gorzej zupełnie do mnie nie przemawia. Jestem przerażona, że wolontariusz może określać te pudełka mianem "wygodnych kojców".[/QUOTE] Pudełka to były na początku. Wiem, bo widziałam z jakiego miejsca wyciągałam naszą klembowską Kostę. Tu nie chodzi o przewalanie się argumentami o to, że gdzieś jest gorzej lub lepiej, tylko o to, że wyciąganie zdjęć sprzed roku, a nawet dwóch lat jest po prostu głupie. Zwłaszcza, że zrobił to ktoś kto: Klembowa nie widział na oczy, nie pomaga psom w żaden sposób (nawet w formie ogłoszeń), nie przyswaja podstawowych faktów, itp., itd. Dziewczyny mają swoje życie, pracę, dzieci, swoje zajęcia, a nikt nawet słowem nie wspomniał o tym ile tam się zmieniło dzięki ich zaangażowaniu. Quote
Zofia.Sasza Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Ale zdjęcia, o których piszę (post 3011) są aktualne... I ja się do nich odnoszę. Quote
koosiek Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']Ale zdjęcia, o których piszę (post 3011) są aktualne... I ja się do nich odnoszę.[/QUOTE] Ale osoby, które sytuację Klembowa znają, kilkakrotnie pisały, że nie ma innej możliwości ulokowania psów, bo na terenie nie można postawić kojców. Dlatego starają się o powstanie nowego, legalnego schroniska. A te budo-kojce w porównaniu z wcześniejszymi warunkami faktycznie są poprawą. A tak z innej beczki: naumiałam się wczoraj robić allegro i całkiem ładnie mi to wychodzi ;) Dlatego jeśli chcecie, mogę porobić tym klembowskim psiakom, które mają zdjęcia i jakiś opis. Teksty mogę sama poukładać. Mogę też od razu porobić gumtree. I cafeanimala raz na jakiś czas. Na więcej ogłoszeń niestety nie mam czasu. Jeśli jesteście zainteresowane, to podeślijcie mi proszę zdjęcia i opisy na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
kasiek. Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='mala_czarna']Kolejne zgłoszenie do moda :) Zdjęcia natomiast robiłas komórką, też zapomniałaś? Są złej jakości.[/QUOTE] No naprawdę się lecz ,były robione w pokoju mieszkalnym ,tak sa złej jakości ,bo kiepska komórka ,ale to POKÓJ -w mieszkaniu Quote
mala_czarna Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='kasiek.']No naprawdę się lecz [/QUOTE] Zgłaszam do moda ;) Sugerujesz, że jestem chora. Quote
obraczus87 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 KOOSIEK - dzięki. A jeszcze słów parę napiszę - żeby Ci wszyscy obrońcy zwierząt - swoje psy i koty osobiste oraz te na tymczasie trzymali w świetnych warunkach to jeszcze ich głos w dyskusji byłby dla mnie ważny ;) a tak... szkoda gadać :) Quote
AGA35 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Wiesz co szkoda mi cię kobieto szukasz rozgłosu , owacji na stojąco ze zrobiłaś sensację z tego przytuliska ? Quote
beka Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Aga ta sunia 138 to mix azjaty chyba, a nowofunland jeszcze jest? a 139 bardzo wycofany? w jakim może byc wieku? jest sliczny, Quote
obraczus87 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='AGA35']Wiesz co szkoda mi cię kobieto szukasz rozgłosu , owacji na stojąco ze zrobiłaś sensację z tego przytuliska ?[/QUOTE] Aga daj spokój. :) Czekam na tekst Rudego. Podeśle Koosiek dane to zrobi nam allegro :) Quote
obraczus87 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='beka']Aga ta sunia 138 to mix azjaty chyba, a nowofunland jeszcze jest? a 139 bardzo wycofany? w jakim może byc wieku? jest sliczny,[/QUOTE] Ten 139 jest przepiękny!!! CUDO! Quote
Recommended Posts