Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agamika']mysza 1 ale Cary chyba miał paraliż spowodowany czym innym ?

Akord dzis juz bardzo cierpiał..nie tylko z bólu (mimo bardzo mocnych leków przeciwbólowych ), ale i psychicznie:shake: ..jak widziałam jak płacze on bo nie moze złozyć sie do qpy ... to był domowy pies ..w izolatce czyściutko było :placz::-(:placz:

bardzo trudno było sie z nim pozegnac mi ...zreszta nie tylko mi :-( ...

a Akord był tak kochanym psem

liznał mnie pare razy po twarzy , jakby to on mi dodawał otuchy :placz:

powiem szczerze ..mam żal ...żal o to, że nikt wcześniej nie wspominał mi w schronisku ze Akord ma chory kręgosłup (a pytałam o jego zdrowie , żeby robić mu ogłoszenia) ... już dawno bym szukała jakiegoś wyjścia, pomocy .. zawsze mówiono : Akord może czasem utykać na przednia łapę

teraz okazało sie ze było juz za puźno na pomoc ... :placz:

gusia, ja nie chce tych pieniędzy :-( :oops:...

ewentualnie mozna sie zastanowic, czy by sie nie przydał jakis wózek inwalidzki dla psów w schrosniku ? choc takie "usprawaniacze"to pewnie na miare musza być ?

No na miarę..........
Pieniądze są Akorda Kochana, ja nie umiem ich przeznaczyć na innego psa.
Ty pewnie zaraz odkryjesz jakąś nową owczarkową bidę - pieniędzy też nigdy nie ma za wiele. Daj to konto, hm?

Posted

mysza 1 ale Cary chyba miał paraliż spowodowany czym innym ?

Akord dzis juz bardzo cierpiał..nie tylko z bólu (mimo bardzo mocnych leków przeciwbólowych ), ale i psychicznie:shake: ..jak widziałam jak płacze on bo nie moze złozyć sie do qpy ... to był domowy pies ..w izolatce czyściutko było :placz::-(:placz:

bardzo trudno było sie z nim pozegnac mi ...zreszta nie tylko mi :-( ...

a Akord był tak kochanym psem

liznał mnie pare razy po twarzy , jakby to on mi dodawał otuchy :placz:

powiem szczerze ..mam żal ...żal o to, że nikt wcześniej nie wspominał mi w schronisku ze Akord ma chory kręgosłup (a pytałam o jego zdrowie , żeby robić mu ogłoszenia) ... już dawno bym szukała jakiegoś wyjścia, pomocy .. zawsze mówiono : Akord może czasem utykać na przednia łapę

teraz okazało sie ze było juz za puźno na pomoc ... :placz:

gusia, ja nie chce tych pieniędzy :-( :oops:...

ewentualnie mozna sie zastanowic, czy by sie nie przydał jakis wózek inwalidzki dla psów w schrosniku ? choc takie "usprawaniacze"to pewnie na miare musza być ?

Posted

Serce mi stanęło, jak zobaczyła zmieniony tytuł... mimo, że jestem daleko kibicowałam Akordowi cały czas... myslałam, że w przerwie świątecznej będą mogła go poznać... :-(
Aga? Ty byłaś przy nim do końca?

Posted

Aga? Ty byłaś przy nim do końca?

prawie ... przed samym zastrzykiem musiałysmy z Amigą wyjśc :-( ...
ale spędziłysmy z nim godzine wczesniej ... bardzo cięzką :placz:

Pieniądze są Akorda Kochana, ja nie umiem ich przeznaczyć na innego psa.
Ty pewnie zaraz odkryjesz jakąś nową owczarkową bidę - pieniędzy też nigdy nie ma za wiele. Daj to konto, hm?

gusia, to moze zróbmy tak :oops: zeby napisać w aukcji smutna aktualizację ... ze niestety , ale dla Akorda była juz za późno, Akord przegrał z chorobą
i ze jeżeli osoby wpłacające wydadzą zgodę ( z prośba o potwierdzenie na meila ) to pieniądze uzbierane na Akorda zostaną użyte do ratowania życia następnego psiego istnienia jakie będzie w potrzebie ... bo to były pieniadze zbierane na ratowanie zycia i tak chciałabym aby były spozytkowane :oops:

tak będzie dobrze ?

Posted

Tak, to byla bardzo ciężka godzina. Biedny Akordzik - on mnie przeciez właściwie nie znał, a i tak dostałam od niego buziaki i lizanko po rękach.
Biedak lezał i patrzył nam w oczy jakby chciał zapytac - dlaczego nie możemy wyjść pobawić się patyczkiem? Dlaczego nie mogę wstać? Dlaczego mnie tak wszystko boil???
Ale chociaż bardzo się starał, to nie był w stanie nawet z naszą pomocą przemieścić się z izolatek na trawniczek. Doszłysmy z nim tylko na korytarz i już tam biedaczek się załatwił - na leżąco, bo nie potrafił stanąć na łapki:shake:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...