Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=3][COLOR=DeepSkyBlue]
"To tylko pies, tak mówisz, tylko pies...
A ja ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek
On nie ma duszy, mówisz...
Popatrz jeszcze raz na psa...
Psia dusza większa jest od psa...
I kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie...
My mamy dusze kieszonkowe Maleńka dusza, wielki człowiek..."[/COLOR][/SIZE]

Chyba każdy z nas zna ten wierszyk i sądzę że jest on dosłowny. :razz:Psy są bezinteresowne i powinniśmy uczyć się tego od nich. Prawdziwej miłości i cierpliwości.
Bo szczerze mówiąc gdyby ktos nas zostawił na ulicy nie wybaczyli byśmy mu tego. A jeśli na ulice wrócisz po psa którego porzuciłeś on Cię pokocha jeszcze mocniej. ;)Ta i wiele innych cech powoduje że sąone doskonalsze od Nas. I jak każdy pójdą do nieba bo przecież:

[SIZE=3][COLOR=DeepSkyBlue]" Wszystkie psy idą do nieba"[/COLOR][/SIZE] Prawda?:):lol:

• Replies 615
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeczytałam cały wątek i żeby już tutaj się nie rozpisywać o tym, co ja myślę, to podpisuję się rękami i nogami pod postami WŁADCZYNI ponieważ ma indentyczny pogląd na wiele spraw jak ja. I wyrażam pełne uznanie po raz pierwszy dla kogoś, kto studiuje na UKSW (chyba bo napisała, że na katolickiej, a tylko taka jest u nas w Warszawie) i ma racjonalne podejście do kościoła i życia mimo młodego wieku (ja mam 23, ona pewnie z 19 skoro jest młodsza od bonsai 88). Naprawdę szacun:) Pozdrawiam. Gunia

Posted

Jeśli chodzi o jedzenie mięsa,to też poruszyliśmy ten temat i to sie do tego nie zalicza.

Chodzi o brak szacunku do przyrody do zwierząt(wlaśnie o dręczenie a potem poprostu wyrzucenie "ciała" czy coś podobnego).A nie o łańcuch pokarmowy..nie wlicza się to.

Posted

Anecioreczek-tak akceptuje aborcje ,eutanazje itd.
Wolałbym ,żeby mnie wyskrobali niż żebym miał gnić w domu dziecka.
Anetko od zawsze żyjesz z kościołem?Ooo a to nowość bo przypomniało mi się właśnie jak proponowałaś mi .......A w 10przykazaniach pisze "Nie cudzołóż" :diabloti: Noo przykładem cnót jesteś.

Posted

[quote name='olekg89']Anecioreczek-tak akceptuje aborcje ,eutanazje itd.
Wolałbym ,żeby mnie wyskrobali niż żebym miał gnić w domu dziecka.
Anetko od zawsze żyjesz z kościołem?Ooo a to nowość bo przypomniało mi się właśnie jak proponowałaś mi .......A w 10przykazaniach pisze "Nie cudzołóż" :diabloti: Noo przykładem cnót jesteś.[/quote]

Tak,tak Oczywiscie ze Ci proponowałam,pamietam do dziś te rozmowe:evil_lol:

Rozmwiamy o zabijaniu psów czy o wszystkich 10 przykazaniach?:razz:

Posted

[quote name='sunshine'][SIZE=3][COLOR=DeepSkyBlue]
"To tylko pies, tak mówisz, tylko pies...
A ja ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek
On nie ma duszy, mówisz...
Popatrz jeszcze raz na psa...
Psia dusza większa jest od psa...
I kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie...
My mamy dusze kieszonkowe Maleńka dusza, wielki człowiek..."[/COLOR][/SIZE]

Chyba każdy z nas zna ten wierszyk i sądzę że jest on dosłowny. :razz:Psy są bezinteresowne i powinniśmy uczyć się tego od nich. Prawdziwej miłości i cierpliwości.
Bo szczerze mówiąc gdyby ktos nas zostawił na ulicy nie wybaczyli byśmy mu tego. A jeśli na ulice wrócisz po psa którego porzuciłeś on Cię pokocha jeszcze mocniej. ;)Ta i wiele innych cech powoduje że sąone doskonalsze od Nas. I jak każdy pójdą do nieba bo przecież:

[SIZE=3][COLOR=DeepSkyBlue]" Wszystkie psy idą do nieba"[/COLOR][/SIZE] Prawda?:):lol:[/quote]

Bardzo to piękne. Wpłaciłam 100 na budę dla pieska.

Posted

[quote name='olekg89']Wolałbym ,żeby mnie wyskrobali niż żebym miał gnić w domu dziecka.[/quote]

oj nie gadaj tak.moze adoptowalaby Cie angelina ,jako dziecko z trzeciego swiata?i reszte zycia spedzilbys w luksusie z barem pitem jako tatusiem!
daj sobie szanse :D

Posted

Ja też nie "żyję'' z kościołem, nigdy nie żyłam i nie zamierzam mieć więcej nic wspólnego z tak zakłamaną religią, akceptuję aborcję, eutanazję i karę śmierci, w ramach protestu, własnych poglądów i szacunku dla zwierząt zdecydowałam 15 lat temu przejść na wegetarianizm i będę vege do końca życia.Moje życie, ja decyduję.

Posted

nie czytałam całego tylko pierwsza strone.
zwierze ma dusze jak wszytko moim zdaniem moją takie prawa co my!
Bóg nie jadł zwierzat tylko dostawał je w ofierze póziniej szły do niego!
jezus jadl tylko ryby a nie inne mieso

Posted

NiewiedzaŁa Że byŁas wy tamtych czasach ale nie jadŁ iesa bo 5 przykazanie nie zabijaj wiec chyba jezus musiaŁ je przszczegaĆ i jadŁ jeszcze inne zeczy

Posted

A kurde czy to ważne co jadłjakiś człowiek dwa tysiące lat temu;), nie zamierzam jeść tego samego, co on, nawet jak jest jakiś nakaz jedzenia tego czy tamtego to mam to gdzieś:eviltong:.

Posted

Księzy i zakonnice zastrzelić ,kościoły spalić razem ze wszystkimi bibliami.I zakaz wyznawania wszelkich religii:cool3:I byłoby cudnie.
Żaden Jehowa nie pukałby mi do drzwi żaden durny ksiądz nie dzwonił ,żeby go na kolęde wpuścić:evil_lol:

Posted

[quote name='olekg89'].....
[/quote]
do kompletu jeszcze dokładna instrukcja/nakaz jak myśleć a później już króciutka droga do określenia komu wolno żyć a kto na to nie zasługuje. Już byli tacy , którym się to marzyło a nawet próbowali te upiorne pomysły wprowadzić w życie.
Tyle, że cywilizowany świat nazwał ich zbrodniarzami a ustrój, który próbowali wprowadzić totalitarnym i nieludzkim.
Na litość - takie teksty to juz nie niewinny żart czy "przenośnia literacka" - TAK PISAĆ NIE WOLNO.
Wolność słowa, możliwość swobodnej publicznej wypowiedzi to nie prawo do wygłaszania faszystowskich, nienawistnych i obraźliwych tekstów
forum jest [U]publiczne [/U]więc wypraszam sobie