Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W dniu Dziecka dostaliśmy z Ferką po uchu do gryzienia (uwielbiam gryźć:diabloti: ) i Michu był z nami długo na spacerze:lol:. I yun jak wróciła z pracy to leżała z nami na łóżku, oglądała film i nas prawie cały czas myziała. I chcę donieść, że jestem bardzo grzeczny, już nie rzucam się z zębami, ale czasem jeszcze przestraszę się jak yun znienacka mnie pogłaszcze. A dzisiaj był kurczczek gotowany z młodą marcheweczką i odrobinką ryżu i yun nam podżerała i mówiła, że dla nas za dobre, bo i tak śmiecie z trawnika podżeramy:eviltong::diabloti:. A co.... jak nam zazdrości , to niech sama podżera:evil_lol: a nie przysiada na ławeczce i gwiżdże na nas. I obiecała nam też nowe obróżki, ale dopiero w poniedziałek , już się doczekać nie mogę. A potem pewnie będzie focić, ło matko i znowu będzie - Harutku uśmiechnij się - ptaszek leci, zawsze rozglądam się ale nijakiego ptaszka nie widziałem :evil_lol:.

Posted

Harry proszę pozwól zrobić Yun fotki jak bedziecie mieś nowe obróżki....wycałuj od nas Yun,Micha no i Śliczną Czekoladową Fercię

A wiesz dałam u Sopelcia fotki,Sopelcia i Atosika i Ciocie nabrały się mówiąc,że to ten sam jamnik czyli..Sopelek

Posted (edited)

[B]Chwyciłam szybko aparat i zobaczcie co z tego wyszło[/B]:

[video=youtube;5PWilmEn0ig]http://www.youtube.com/watch?v=5PWilmEn0ig[/video]

Edited by yunona
Posted

[B]I jeszcze jeden- sprowokowany Harek warkoli i broni "swojego" kocyka[/B]:diabloti:

[video=youtube;iM-sneEMb1E]http://www.youtube.com/watch?v=iM-sneEMb1E[/video]

Posted

Filmiki są super, odtworzyłam wszystkie:cool2:!!!
Leżący na plecykach i szczekający Harutek - rewelacja:klacz:
A Ty Ciociu prowokujesz:cooldevi: biednego Harutka, kocyk chcesz zapitolić, a potem, jak masz strach w oczach to: siad, siad Harry.... ej:mad:... nie wolno...

Posted

Chciałam pokazać jego akcję i tak była łagodna, bo Harutek teraz jest chłopak do rany przyłóż:lilangel:. Jest słodki, przytulaśny i zęby używa tylko do jedzenia i zabawy z maskotami. Czasem jak ktoś obcy przyjdzie potrafi jeszcze dziureczki w kocyku rzeźbić i wynika to z podeksytowania na 100% jak na nerwuska przystało. Ludzie 3 lata i wreszcie mam przytulaśnego jamniorka. On na początku był tak zakręcony, że czasami bałam się że moja praca z nim nie da spodziewanych efektów. Daje się głaskać tak jak Ferka każdemu na ulicy, sam podbiega tak jak ona i domaga się głasków. Przemiana całkowita na wagę złota.:loveu: Ogromnie się cieszę. Do aparatu już też się przyzwyczaił . Same zresztą widzicie, że czuje się bezpiecznie , wyczynia rózne harce, umie się fajnie ze mną bawić. Kiedyś warkolił bardzo przy wycieraniu ręcznikiem jak wracałam ze spaceru w czasie deszczu. Teraz sam idzie pod łazienkę i czeka na wycieranie. Booooski robaczek :loveu::loveu::loveu:

Posted

Fantastycznie imitujesz Harrego.
Ale sie wkurzył,ma jednak mocno ten charakterek.

A wiecie,że ja nie głaszczę obcych jamniorów? tzn w ogóle zauwazyłam,że mało głaszczę obce psy,musi się sam dopominac,jak wariat.A juz jamniki schroniskowe tak mnie wyszkolily,że wołami by mnie nie zaciągnęli do głaskania obcego krokodyla,gdzieś mi tam w głowie siedzi, że to mógłby byc taki Filip lub Harrutek w fazie ciemnej.

Posted

[quote name='brazowa1']Fantastycznie imitujesz Harrego.
Ale sie wkurzył,ma jednak mocno ten charakterek.

A wiecie,że ja nie głaszczę obcych jamniorów? tzn w ogóle zauwazyłam,że mało głaszczę obce psy,musi się sam dopominac,jak wariat.A juz jamniki schroniskowe tak mnie wyszkolily,że wołami by mnie nie zaciągnęli do głaskania obcego krokodyla,gdzieś mi tam w głowie siedzi, że to mógłby byc taki Filip lub Harrutek w fazie ciemnej.[/QUOTE]
I słusznie, bo nie każdy pies, a w szczególności jamnior lubi pieszczoty od obcych, a nóż widelec to będzie coś innego? To na wszelki wypadek lepiej uważać:p

[quote name='Isadora7']Fajne filmy, ja bym nawet oskara jamniczego dała[/QUOTE]
Miło mi, że się podoba na miarę oskara jamniczego ...:eviltong::p

[quote name='Celina12']Filmiki też obejrzałam...tylko tam w tle o żabach mówili...:scared:[/QUOTE]
Oglądałam w tv Pascala w Tajlandii? - no coś koło tego i jak zobaczyłam co wyczynia czarny dziadu to na szybko zaczęłam kręcić i dopiero po jakimś czasie zorientowałam się (tak byłam skupiona na kręceniu), że na ekranie wsuwają żaby :diabloti: i wyciszyłam.:lol:

Posted

Boooski Robaczek :loveu: Haruś mądralo jeden.. przecież Ty wszystko rozumiesz ... co się do Ciebie mówi :roll::lol:
chyba zakochany w Ferci.. po uszy (sądząc po tym , jak zareagował -gdzie Fercia?..) od razu .. cały gotowy..:eviltong::lol:
a to szczekanie radosne.. na plecach... tego jeszcze nie widziałam!...Boooski Robaczek :loveu:

Posted

Dziewczęta,dostałam info,żeby zabrac jamnika czarnego szorstkowłosego,mam dwie fotki.4 lata,tuła sie chłopak,z rak,do rąk,w końcu wylądował u osoby "półbezdomnej",która go nie chce na dodatek.

Posted

[quote name='brazowa1']Dziewczęta,dostałam info,żeby zabrac jamnika czarnego szorstkowłosego,mam dwie fotki.4 lata,tuła sie chłopak,z rak,do rąk,w końcu wylądował u osoby "półbezdomnej",która go nie chce na dodatek.[/QUOTE]
Brązowa wrzuć foty i opis wg wzoru podanego przez Isadorę (wiek, gdziej jest itp.) na wątek ogólny jamników
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-w-potrzebie-z-ca%C5%82ej-Polski-[/url]!!!!!!

Posted

[quote name='brazowa1']Dziewczęta,dostałam info,żeby zabrac jamnika czarnego szorstkowłosego,mam dwie fotki.4 lata,tuła sie chłopak,z rak,do rąk,w końcu wylądował u osoby "półbezdomnej",która go nie chce na dodatek.[/QUOTE]

O Boziu, kolejna bida....
Przytulanki dla Feruni i Harutka:)

Posted

Harry ponoć śpisz.....powiedz mi stary-czy Selin coś ukrywa?Bo mnie się pytał Rulon czy ja jadę do psanatorium-nie wiem co to.po co to....Selin nic mi nie mówiła...czy aj wyraziłem zgodę na cokolwiek?

Posted

Ależ Rulon pomylił się, Ty Sopelciu jesteś w psanatorium u Selin , odkąd cię przytuliła na BDT. Teraz praktycznie to tak jakbyś był już nie w psanatorium tylko w raju Selinowym. A to niestety chyba Selin wyjeżdża do sanatorium takiego dla ludziów. Będzie taplała się w błotku i to się nazywa kąpiele borowinowe :eviltong:, i wiele jeszcze innych zabiegów, że jak wróci to będzie jak nowa. :loveu:Wszystko jej naprawią i nie będzie skrzypieć:eviltong:. Yun mówiła, że Selin płacze, że na tak długo rozłąka, ale myślę że to wszystkim dobrze zrobi a może Ania pojedzie w odwiedziny do Selin z wnusiami i z wami.:p
Twój koleś Harek:)