Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lidush']a ja dziś przeżyłam mega rozczarowanie...:shake::shake::shake:

mojemu psu ta wystawa do niczego nie potrzebna, ale ... kilka m-cy temu koleżanka na cattlowym forum wstawiła info, że sędziuje naturalizowany Australijczyk- pełna mobilizacja w rasie nastąpiła i wszystkie wystawiane aktualnie w Polsce cattle się zgłosiły i mój Australian Stumpy Tail Cattle Dog tyż...Dziś patrzę na plan sędziowanie aby sprawdzić ile tych cattli się zgłosiło i o dziwo nie mogę znależć mojego Stumpika, ale zaraz...chwila znalazł się ...na ringu obok u Pani Bukład:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Qźwa jak tak można:shake::shake::shake::shake::shake: Powiem wprost - czuję się oszukana bo żadnej informacji o sędziowaniu przez P. Bukład nie było...
Wobec tego stwierdziłam, że nie jadę (zgłoszę to w poniedziałek organizatorom) bo na paliwo mi szkoda aby do P. Bukład przez kawał Polski się tłuc- pierwszy raz i z pełną premedytacją to robię. Gdzie tu logika- sędzie z Australii a jeden z 4 australijskich Stumpy w Europie na ringu obok u Pani Bukład ma być oceniany. Normalnie płakać mi się chce:placz::placz::placz:.

Moge powiedziec tylko tyle, ze przykro nam, ze czuje sie Pani rozczarowana, ale:
1. faktycznie Pan Lim ma w rozpisce ras Australian Cattle Dog, ale NIE MA Australian Stumpy Tail Cattle Dog - pozostale rasy z Gr1 sedziuje Pani Buklad. I to sie nie zmienilo od samego poczatku.
Ewa Bukład (PL)[FONT=Times New Roman]Bergamasco (Cane da pastore Bergamasco), Komondor, [/FONT][FONT=Czcionka tekstu podstawowego]Kuwasz, [/FONT][FONT=Times New Roman]Owczarek belgijski [/FONT][FONT=Czcionka tekstu podstawowego]Groenendael[/FONT][FONT=Times New Roman], Owczarek belgijski[/FONT][FONT=Czcionka tekstu podstawowego] Tervueren,[/FONT][FONT=Times New Roman] Owczarek belgijski Malinois (Belgian Sheperd Dog), [/FONT][FONT=Czcionka tekstu podstawowego]Owczarek staroangielski Bobtail [/FONT][FONT=Times New Roman](Old English Sheepdog)[/FONT][FONT=Times New Roman], [/FONT][FONT=Czcionka tekstu podstawowego]Mudi, [/FONT][FONT=Times New Roman]Puli, [/FONT][FONT=Czcionka tekstu podstawowego]Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke, pozostałe rasy (other breeds)[/FONT] Joey Lim (AUS)[FONT=Czcionka tekstu podstawowego]Australian Cattle Dog,[/FONT][FONT=Times New Roman] Bouvier des Flandres, [/FONT][FONT=Czcionka tekstu podstawowego]Owczarek australijski [/FONT][FONT=Times New Roman](Australian Shepherd)[/FONT][FONT=Czcionka tekstu podstawowego], Owczarek francuski Beauceron[/FONT][FONT=Times New Roman], [/FONT][FONT=Czcionka tekstu podstawowego]Owczarek francuski Briard[/FONT][FONT=Times New Roman] (Berger de Beauce and Berger de Brie)[/FONT]

2. Pan Lim w oficjalnej liscie ras, na ktore ma uprawnienia - NIE MA Stumpy Tail Cattle Dog'ow i stad tez taki a nie inny przydzial ras.

Pozdrawiam,

/tomek

• Replies 564
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TomekK napisał(a):
i warto w takiej sytuacji dac znac organizatorom, ze byla wplata - ksiegowa tez czlowiek i mogla sie pomylic albo nie przypisac wplaty do osoby. Pani wplate juz odnalezlismy. W wersji papierowej potwierdzenia - bedzie Pani miala informacje - "wystawa oplacona"

Pozdrawiam,

/tomek

tak tez zrobilam dziekuje bardzo w takim razie i faks i email prosze uznac za nie wazny jeszcze raz dziekuje za szybka reakcje

Posted

Dziękuję za wyjaśnienie, ale o to ile ASTCD widziała na własne oczy P. Bukład a ile P. Lim nie muszę pytać ... napiszę do P.Lim z zapytaniem o uprawnienia dotyczące sędziowania tej rasy choć ma na 100% uprawnienia do tzw. Miscellaneous Classes a do tej zaliczano do niedawna Stumpy np. w Kanadzie...

Nic do P. Bukład osobiście nie mam, ale dla mnie ten wyjazd zrobił się totalnie bez sensu- za zgłoszenie oczywiście zapłacę.

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
Przypominam się.

Ja bym miała ale tylko na dojazd na wystawę w sobotę - bez powrotu (w niedzielę wystawiam psy w Brnie i jadę tam prosto po wystawie).

Posted

simbik napisał(a):
Ja bym miała ale tylko na dojazd na wystawę w sobotę - bez powrotu (w niedzielę wystawiam psy w Brnie i jadę tam prosto po wystawie).

Żebym miała gdzie przenocować do niedzieli to chętnie bym skorzystała, ale niestety szukam w 2 strony.
Dzięki za propozycje.

Posted

[quote name='agnethka']też dostałam maila z info o płatnościach, z tym że ja od początku wiedziałam, że płacić będę na wystawie,więc mnie nie zaskoczyła notatka "nieopłacone" ;)

zaskoczyło mnie zaś, że w ów mailu napisano mi , że mam nieopłaconą składkę za 2009 :stupid: którą płaciłam :evil_lol: czy mam wziąć ze sobą legitymcję do wglądu? :eviltong:

Zglosila Pani psa z numerem rejestracyjnym 27475/II/08 - to oznacza, ze rejestracja oddzialowa jest krakowska. Na liscie skladek za 2009 rok Pani nazwiska nie ma - stad informacja o nieoplaconej skladce. Natomiast patrzac na Pani adres - dochodze do wniosku, ze gdzies jest - lub moze byc blad. Choc technicznie to nie jest wykluczone, ze osoba z Pani miejscowosci moze byc zarejestrowana w krakowskim oddziale. Choc na "chlopski rozum" obstawialbym Lublin ;)

Prosze o weryfikacje numeru rejestracyjnego i kontakt w tej sprawie na mail: [email protected]

Pozdrawiam,

/tomek

Posted

Elitesse napisał(a):
ja tez mam adnotacje ze wystawa nieoplacona :placz:
w zeszlym roku mialam tak samo :roll:
no nic, musze wyjechac wczesniej z domu

Z tego, co wiem, sprawa jest juz wyjasniona mailowo i papierowe potwierdzenie bedzie wraz z numerami startowymi i psa i suki ;)

Pozdrawiam serdecznie i czekamy w Krakowie,

/tomek

Posted

McDzik napisał(a):
A będzie może lista uczestników Młodego Prezentera udostepniona na stronce w internecie ? I jak z numerkami, do odbioru na miejscu ?

ponawiam pytanie :oops:

Posted

McDzik napisał(a):
A będzie może lista uczestników Młodego Prezentera udostepniona na stronce w internecie ? I jak z numerkami, do odbioru na miejscu ?

Dołączam się do pytania.

Posted

liste MP opublikujemy w necie, ale pls... potrzebujemy jeszcze czas na wysylke potwierdzen :) dzisiaj wysle liste do milej kolezanki, ktora aktualizuje strone krakowska.

Posted

agnethka napisał(a):
aaaa.... bo to jest tak, że suka mieszka w "zakresie" oddziału lubelskiego, ale zarejestrowana jest na Kraków... ja osobiście mam opłaconą składkę...

po weekendzie się skontaktuję, mam nadzieję, że nie będzie problemów ;) bo nie mogę się doczekać tej wystawy ;)

Ale rozumiem, ze Pani jest czlonkiem O/Krakow ? To jest troche off topic - prosze wziac ze soba na wystawe legitymacje i juz ;)

Posted

[quote name='lidush']Według informacji z ANKC Pan Lim posiada uprawnienia do sędziowania wszystkich ras
Australian National Kennel Council

Mysmy (a w zasadzie ZG) dostali liste szczegolowa ras na ktore ma uprawnienia i na niej ASTCD nie bylo :(

No nic - jedyne, co moge zaproponowac to - korzystajac z uprzejmosci Pana Lim'a - zorganizowanie spotkania z nim i opis ustny Pani psa. Jezeli to Pani odpowiada - prosze o kontakt ze mna w trakcie wystawy - przez sekretariat.

/tomek kochan

Posted

a... - bedzie szybciej

[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1]

WYKAZ UCZESTNIKÓW KONKURSU MŁODY PREZENTER
Grupa młodsza: 9 – 12 lat

[/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=1]
1. Stanisław Jędrkowiak – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Nova Scotia Duck Tolling Retriever VANILKA Virgo Vestalis (sobota i
niedziela)

2. Sara Górka – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Cocker spaniel angielski DANCONG QUEEN Lastug (sobota)

3. Michaela Holodova – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Golden retriever FLAKE Sneh Tatier (niedziela)

4. Paulina Lisiak – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Wyżeł niemiecki krótkowłosy AFRA z Dobelickych luk (sobota i niedziela)

5. Martyna Nowak – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Basenji BI BAHATIKA LOANGO (sobota i niedziela)

6. Anna Nowicka – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Owczarek Australijski MYRIAD Y’ALL BETTER HURRY( sobota, niedziela)

7. Alek Szpotowicz – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Sznaucer olbrzym czarny ABSOLUT WINNER Gently Born (sobota i niedziela)

8. Małgorzata Tymczak – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Owczarek Szetlandzki TWISTED BACARDI Asketila (sobota i niedziela)

[/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1]
Grupa starsza: 13 - 18 lat

1. Magdalena Andrusiewicz – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Spaniel tybetański ARNI Gang Cziki FCI (sobota)

2. Natasza Gadomska – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Spaniel Kontynentalny Papillon PRIMA Kujawski Czar [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=1]([/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]sobota[/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=1])
3. Mateusz Legieta –
[/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Owczarek szetlandzki PALOMARES DEL RIO Excellens Vivarium (sobota i
niedziela)

4. Zuzanna Ligocka – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Yorkshire Terrier INDORATO Sfora Gregora (sobota i niedziela)

5. Monika Malitka – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Yorkshire Terrier KID COOL Yorex (sobota i niedziela)

6. Anna Mrozik – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Wyżeł weimarski krótkowłosy MAMMA MIA Weimaranus (sobota i niedziela)

7. Alicja Nowak – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Wyżeł niemiecki krótkowłosy DON z Czarnego Dworu (sobota i niedziela)

8. Kinga Pietrucha – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Dalmatyńczyk CHOCAPIC Trzy Żywioły (sobota i niedziela)

9. Bartosz Straszak – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Lhasa-Apso SIMBAD del Alcazar (sobota i niedziela)

10. Aleksandra Szydłowska – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Springer spaniel angielski Lordsett SIMPLY UNIQUE (sobota i
niedziela)

11. Alicja Ujma – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Staffordshire Bull Terrier STAFFKAR (sobota i niedziela)

12. Antonina Zakrzewska – [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT][SIZE=1]Sznaucer miniaturowy czarny Char N’Co ONE MORE FOR THE ROAD
(sobota i niedziela)
[/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1]

[/FONT][/FONT]

Posted

TomekK napisał(a):
liste MP opublikujemy w necie, ale pls... potrzebujemy jeszcze czas na wysylke potwierdzen :) dzisiaj wysle liste do milej kolezanki, ktora aktualizuje strone krakowska.

Nie pali się, rozumiemy i dziękujemy za odpowiedź :lol:

Posted

McDzik napisał(a):
Nie pali się, rozumiemy i dziękujemy za odpowiedź :lol:

Kochani - juz poszlo w poscie powyzej.

A teraz sie rozlaczam, bo robota czeka :)

Posted

agnethka napisał(a):
wezme legitymacje ;) jestem członkiem O/Lublin ;)
suka jest na O/Kraków ;) hodowca powiedziała, że mogę zgłaszać w ten sposób ;)

no way... To oznacza, ze pies nie jest na Pania zarejestrowany :(
Jezeli byla Pani czlonkiem O/Krakow i przenosila sie Pani do O/Lublin, to tzw. "karta sztywna" powinna byc przekazana do O/Lublin i pies powinien byc tam zarejestrowany a wyrejestrowany w Krakowie. Podobnie w przypadku, kiedy byl zarejestrowany w Krakowie a Pani go kupila - powinien zostac "przekazany" do O/Lublin na podstawie umowy kupna-sprzedazy. Sytuacja, jak teraz moze oznaczac, ze z punktu widzenia ZKwP nie jest Pani wlascicielem psa :(