Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AST Karat Pojechał dziś do nowego domku. Elza będzie miała trochę spokoju, chociaż ostatnio przyzwyczaiły się trochę do siebie.

[B]xmatrix[/B] dzięki za allegro i inne ogłoszenia

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elza właśnie dostała cieczkę, mój pies Romulus jest kastratem ale jest bardzo zadowolony z zaistniałej sytuacji. Oj będzie wesoło :shake:

Posted

[quote name='qeram']Elza właśnie dostała cieczkę, mój pies Romulus jest kastratem ale jest bardzo zadowolony z zaistniałej sytuacji. Oj będzie wesoło :shake:[/quote]

oj to faktycznie będzie wesoło:diabloti:

Posted

Sytuacja z cieczka prawie opanowana. Romulus jest na tryle posłuszny że dał Elzie spokój, Ale Elza chodzi za Romkiem i go molestuje żeby ją pokrył. Romek się od niej odpędza jak od uprzykrzonej muchy. Śmiesznie to wygląda, ale generalnie psy są posłuszne i można je słowem opanować.
Elza ma już trochę więcej siły, boki już zaczynają jej się wypełniać. Ma wilczy apetyt, tak że prędko dojdzie do swojej masy ciała.

Posted

Sunia ma się coraz lepiej, lepiej chodzi i sierść zaczyna odrastać. Zaokrągliła sie trochę, ale jeszcze do prawidłowej wagi daleko. teraz waży 42 kg a powinna około 80. Zdjęcia zrobię tylko muszę zabrać aparat na poranny spacer

Posted

Kilka zdjęć suni jeszcze z lecznicy. Wcześniej pisałem że Elza ma taki kolor jak na łbie bo tak wyglądała jak braliśmy ją z rowu. Po upraniu w lecznicy dopiero okazało się jakiej jest maści. Te zdjęcia robiła kolezanka z która zabieraliśmy ją z rowu w Kobyłce

[IMG]http://www.bankfotek.pl/image/152389.jpeg[/IMG]

[IMG]http://www.bankfotek.pl/image/152391.jpeg[/IMG]

Na zdjęciu poniżej można zobaczyć jaka ona jest wielka, sięga kłębem przeszło do połowy uda dość wysokiemu mężczyźnie. Dziś już nie zwiesza tak nisko łba. lepiej się czuje i nosi go dużo wyżej.

[IMG]http://www.bankfotek.pl/image/152390.jpeg[/IMG]

A to zdjęcia z dzisiejszego spaceru. Na poranny spacer wychodzę dość wcześnie bo o 5,45. Jak się zrobiło na tyle widno żeby zrobić zdjęcia to Elza miała już dość spaceru i ciągnęła do domu
[IMG]http://www.bankfotek.pl/image/152384.jpeg[/IMG]

[IMG]http://www.bankfotek.pl/image/152385.jpeg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

Elza ma prawdopodobnie ropomacicze. dziś idziemy na USG żeby sprawdzić, a jutro ew. sterylizacja. martwię się o nią bo nie jest jeszcze w najlepszej formie.

Posted

Biedna sunia futrzata bez futra :-) Sądzę że wycięcie ropomacicza jest jak najbardziej wskazane - ten stan ją bardziej niszczy niz konsekwencje operacji.

Posted

Piękna sunia nawet taka ogolona, jak mi jej żal, ile musiała przecierpieć :placz: za dużo tych molosów porzuconych , przecież kiedyś na pewno ,miała opiekuna i gdzie on jest?:mad: Już się znudziła, już nie jest małym puchatym misiem, serce krwawi jak te dogo czytam.:placz:

• 2 weeks later...
Posted

Elza jest po sterylizacji, niestety było ropomacicze. Jutro idziemy na zdjęcie szwów. za miesiąc czeka ją jeszcze operacja mastektomii. Znalazłem kilka guzków wielkości orzecha laskowego i chciałem żeby jej to usunęli przy okazji sterylizacji, ale po dokładniejszym zbadaniu okazało się ich więcej tak że trzeba to zrobić kompleksowo. Ogólnie z Elzą jest coraz lepiej, futro jej odrasta tylko te zabiegi ją osłabiaja

Posted

[quote name='xmartix']odnowić więc ogłoszenia? a jak tak to proszę o zdjecia nowsze
czy jeszcze czekamy?[/quote]
Można ogłoszenia odnowić tylko muszę pożyczyć aparat bo mój był dziadek i niestety padł :-(

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='kari']co u mordki?[/quote]
Elza ma się całkiem dobrze, futro jej odrasta, Chyba pierwszy raz w życiu mieszka sobie w domu a nie da dworze, bo bardzo jej się to podoba. Jak pada deszcz to nie chce nawet wychodzić na spacery. Robi co musi i biegiem do domu na swoje posłanie. Zachowuje się jak na kaukaza przystało, nikogo do domu nie wpuści. Muszę wejść pierwszy do mieszkania a goście za mna. Ryknie jak lew i każdy czuje przed nią respekt. Ogólnie ma bardzo dobry charakter, oczywiście przejęła nad resztą psiaków przywództwo i reszta psiarni się z tym pogodziła. na kota Rufusa w ogóle nie zwraca uwagi. Elza jest straszną pieszczochą, przychodzi, podaje łapę i upomina się o głaskanie, najlepiej jakby ja głaskać bez przerwy. Na spacerach chodzi bardzo ładnie, nie ciągnie na smyczy, Co do charakteru to naprawdę nie widzę u niej zadnych wad, jedynie to że nie bardzo chce łykać lekarstwa, ale z tym można sobie poradzić.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Itinea']Jak Elzie mineły Święta??[/quote]
Święta minęły spokojnie, trochę gorzej było w sylwestra. Generalnie Elza nie boi się strzałów, ale denerwuje się jak strzelają. najchętniej by pogoniła z zębami strzelajacych. W domu szczekała na odgłos wystrzałów, ale można ją było słowem uspokoić. Teraz jak napadało trochę śniegu to Elza co spacer wywala się na grzbiet i tarza się w nim. Bardzo jej się to podoba