qeram Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 AST Karat Pojechał dziś do nowego domku. Elza będzie miała trochę spokoju, chociaż ostatnio przyzwyczaiły się trochę do siebie. [B]xmatrix[/B] dzięki za allegro i inne ogłoszenia Quote
qeram Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Elza właśnie dostała cieczkę, mój pies Romulus jest kastratem ale jest bardzo zadowolony z zaistniałej sytuacji. Oj będzie wesoło :shake: Quote
andzia69 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='qeram']Elza właśnie dostała cieczkę, mój pies Romulus jest kastratem ale jest bardzo zadowolony z zaistniałej sytuacji. Oj będzie wesoło :shake:[/quote] oj to faktycznie będzie wesoło:diabloti: Quote
qeram Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 Sytuacja z cieczka prawie opanowana. Romulus jest na tryle posłuszny że dał Elzie spokój, Ale Elza chodzi za Romkiem i go molestuje żeby ją pokrył. Romek się od niej odpędza jak od uprzykrzonej muchy. Śmiesznie to wygląda, ale generalnie psy są posłuszne i można je słowem opanować. Elza ma już trochę więcej siły, boki już zaczynają jej się wypełniać. Ma wilczy apetyt, tak że prędko dojdzie do swojej masy ciała. Quote
xmartix Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 co z tym domkiem dla niej? nikt nie dzwonil? Quote
xmartix Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 jak tam SUnia? moze nowe zdjęcia dostniemy? może już sierść trochę odrosła?:cool1: Quote
qeram Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 Sunia ma się coraz lepiej, lepiej chodzi i sierść zaczyna odrastać. Zaokrągliła sie trochę, ale jeszcze do prawidłowej wagi daleko. teraz waży 42 kg a powinna około 80. Zdjęcia zrobię tylko muszę zabrać aparat na poranny spacer Quote
qeram Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Kilka zdjęć suni jeszcze z lecznicy. Wcześniej pisałem że Elza ma taki kolor jak na łbie bo tak wyglądała jak braliśmy ją z rowu. Po upraniu w lecznicy dopiero okazało się jakiej jest maści. Te zdjęcia robiła kolezanka z która zabieraliśmy ją z rowu w Kobyłce [IMG]http://www.bankfotek.pl/image/152389.jpeg[/IMG] [IMG]http://www.bankfotek.pl/image/152391.jpeg[/IMG] Na zdjęciu poniżej można zobaczyć jaka ona jest wielka, sięga kłębem przeszło do połowy uda dość wysokiemu mężczyźnie. Dziś już nie zwiesza tak nisko łba. lepiej się czuje i nosi go dużo wyżej. [IMG]http://www.bankfotek.pl/image/152390.jpeg[/IMG] A to zdjęcia z dzisiejszego spaceru. Na poranny spacer wychodzę dość wcześnie bo o 5,45. Jak się zrobiło na tyle widno żeby zrobić zdjęcia to Elza miała już dość spaceru i ciągnęła do domu [IMG]http://www.bankfotek.pl/image/152384.jpeg[/IMG] [IMG]http://www.bankfotek.pl/image/152385.jpeg[/IMG] Quote
andzia69 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 mam nadzieję, ze ktoś sie zakocha w takiej fajnej suni ala gigant chiński grzywacz:evil_lol: Quote
qeram Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Elza ma prawdopodobnie ropomacicze. dziś idziemy na USG żeby sprawdzić, a jutro ew. sterylizacja. martwię się o nią bo nie jest jeszcze w najlepszej formie. Quote
KWL Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Biedna sunia futrzata bez futra :-) Sądzę że wycięcie ropomacicza jest jak najbardziej wskazane - ten stan ją bardziej niszczy niz konsekwencje operacji. Quote
Lili11 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Piękna sunia nawet taka ogolona, jak mi jej żal, ile musiała przecierpieć :placz: za dużo tych molosów porzuconych , przecież kiedyś na pewno ,miała opiekuna i gdzie on jest?:mad: Już się znudziła, już nie jest małym puchatym misiem, serce krwawi jak te dogo czytam.:placz: Quote
qeram Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Elza jest po sterylizacji, niestety było ropomacicze. Jutro idziemy na zdjęcie szwów. za miesiąc czeka ją jeszcze operacja mastektomii. Znalazłem kilka guzków wielkości orzecha laskowego i chciałem żeby jej to usunęli przy okazji sterylizacji, ale po dokładniejszym zbadaniu okazało się ich więcej tak że trzeba to zrobić kompleksowo. Ogólnie z Elzą jest coraz lepiej, futro jej odrasta tylko te zabiegi ją osłabiaja Quote
xmartix Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 odnowić więc ogłoszenia? a jak tak to proszę o zdjecia nowsze czy jeszcze czekamy? Quote
qeram Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 [quote name='xmartix']odnowić więc ogłoszenia? a jak tak to proszę o zdjecia nowsze czy jeszcze czekamy?[/quote] Można ogłoszenia odnowić tylko muszę pożyczyć aparat bo mój był dziadek i niestety padł :-( Quote
qeram Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 [quote name='kari']co u mordki?[/quote] Elza ma się całkiem dobrze, futro jej odrasta, Chyba pierwszy raz w życiu mieszka sobie w domu a nie da dworze, bo bardzo jej się to podoba. Jak pada deszcz to nie chce nawet wychodzić na spacery. Robi co musi i biegiem do domu na swoje posłanie. Zachowuje się jak na kaukaza przystało, nikogo do domu nie wpuści. Muszę wejść pierwszy do mieszkania a goście za mna. Ryknie jak lew i każdy czuje przed nią respekt. Ogólnie ma bardzo dobry charakter, oczywiście przejęła nad resztą psiaków przywództwo i reszta psiarni się z tym pogodziła. na kota Rufusa w ogóle nie zwraca uwagi. Elza jest straszną pieszczochą, przychodzi, podaje łapę i upomina się o głaskanie, najlepiej jakby ja głaskać bez przerwy. Na spacerach chodzi bardzo ładnie, nie ciągnie na smyczy, Co do charakteru to naprawdę nie widzę u niej zadnych wad, jedynie to że nie bardzo chce łykać lekarstwa, ale z tym można sobie poradzić. Quote
qeram Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 [quote name='Itinea']Jak Elzie mineły Święta??[/quote] Święta minęły spokojnie, trochę gorzej było w sylwestra. Generalnie Elza nie boi się strzałów, ale denerwuje się jak strzelają. najchętniej by pogoniła z zębami strzelajacych. W domu szczekała na odgłos wystrzałów, ale można ją było słowem uspokoić. Teraz jak napadało trochę śniegu to Elza co spacer wywala się na grzbiet i tarza się w nim. Bardzo jej się to podoba Quote
Recommended Posts