Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xmartix napisał(a):
a można w wolnej chwili prosić o te zdjęcia?
i czy ogłaszac dalej? jest gotowa do adopcji?

Można, ale i tak Elza jeszcze będzie miała mastektomie totalną jak napisał wet i będzie musiała wydobrzeć po zabiegu.

• 2 weeks later...
Posted

Elza czuje się względnie dobrze, najważniejsze że jest zadowolona z takiego stanu rzeczy. Musiała kiedyś być bardzo katowana przez poprzedniego właściciela. Wczoraj chciała koniecznie pogryźć psa który zaatakował jednego z moich psów i nie mogłem jej opanować, klepnąłem ją nie za mocno po pysku i reakcja strasznie mnie zaskoczyła, Elza momentalnie wywaliła się na grzbiet i prosiła zeby ją nie bić. Wcale nie miałem zamiaru jej bić. Widziałem już reakcje katowanych psów ale cos takiego zobaczyłem pierwszy raz. Co ta suka musiała w życiu przejść...
Kilka zdjęć suni:

• 1 month later...
Posted

W czwartek w zeszłym tygodniu Elza zaczęła się czuć gorzej, często odpoczywała i była "blada". W piątek pojechaliśmy do kardiologa. RTG, USG, EKG i okazało się że sunia ma chore serce. Dziś zrobiliśmy echo serca. Kardiomiopatia rostrzeniowa, funkcja lewej komory upośledzona i zwiększona ilość płynu w osierdziu . Lekarz powiedział że Elza ma 60% sprawności serca. Na pocieszenie jeszcze powiedział że to są początki choroby i można postęp choroby zatrzymać. Biedne suczydło, tyle różnych dolegliwości jej się czepia.
Już nie szukam dla Elzy domu, zostanie do końca u mnie. Niech ostatnie lata swojego życia ma chociaz normalne.

Posted

[quote name='qeram']
Już nie szukam dla Elzy domu, zostanie do końca u mnie. Niech ostatnie lata swojego życia ma chociaz normalne.

i oby żyła dłuuugo !!! bo szczęśliwie to na pewno:loveu::loveu::loveu:

Posted

Germa super że tak postanowiłeś
ja też mam na dt suczkę z chorym sercem, ma 8 latek a wygląda gorzej od mojego 13-letniego psa. i zastanawiam się czy mój dt nie zostanie jej ds-em
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :multi: