Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Hmmm... Jest podobny do corgi... jak się przymknie jedno oko ;)
Zaraz go wrzucę na forum miłośników tej rasy.
Jemu się by chociaż DT przydał.
Czy jeśli forum zdecydowałoby się sponsorować psiakowi pobyt w hoteliku u Murki - mielibyśmy na to zgodę?
Do tej pory wyciągaliśmy psiaki tylko z Mielca... ale kto wie...

u Murki to by mieszkał w mieszkaniu?? bo jeśli w kojcu to myślę że nie ma sensu bo na to samo wyjdzie...jeśli chłopiec byłby w mieszkaniu/domu i miał super warunki a azylek by to nic nie kosztowało to myślę że spokojnie mogłabym wyprosić od nich psiaka... ale jedno jest pewne oni by się jego nie zrzekli i jak coś by się działo chcieliby wiedzieć co z małym... lub aby mogli wkroczyć i go ratować lub poznać kogoś przez kogo w przyszłości miałby być adoptowany...

pamiętajmy że mimo bidy to nie jest schronisko tylko azyl...

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Charly napisał(a):
ra-dunia super. dzięki. jak się pomniejsza zdjecia? bo ja je pomniejszam na imageshack'u, ale to chyba nie o to chodzi, bo nie wychodzi mi:oops:

a możesz mi jeszcze to nowe pomneijszyc? Tifte, czy dasz rade te zdjecia w "normalnym" formacie tu wstawiac może? dzięki, bo ja sobie potem nie daje rady:oops:

edit: o super. juz pomniejszylas

oki od tej pory będę wstawiać małe foteczki :p

Posted

[quote name='tifet']u Murki to by mieszkał w mieszkaniu?? bo jeśli w kojcu to myślę że nie ma sensu bo na to samo wyjdzie...jeśli chłopiec byłby w mieszkaniu/domu i miał super warunki a azylek by to nic nie kosztowało to myślę że spokojnie mogłabym wyprosić od nich psiaka... ale jedno jest pewne oni by się jego nie zrzekli i jak coś by się działo chcieliby wiedzieć co z małym... lub aby mogli wkroczyć i go ratować lub poznać kogoś przez kogo w przyszłości miałby być adoptowany...

pamiętajmy że mimo bidy to nie jest schronisko tylko azyl...
tutaj link do hoteliku: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-w-potrzebie-u-murki-jego-lokatorzy-100985/
Jeśli miłośnicy corgi decydują się na jakiegoś psa - to sponsorują mu tam pobyt.
Ale jeśli mały ma dobre warunki w azylu, to mamy już sporą kolejkę psiaków do wyciągnięcia z mieleckiego schroniska.
Na forum i tak go wrzucę :) Może ciotki corgowe pomogą w szukaniu domku.

Posted

oj tak wrzucaj gdzie się da :)
w niedzielę pewnie będę w azylu to zrobię fotki jego wybiegu... ale z góry mówię że jest biedniejszy i mniejszy... nie wiem... pomyślimy jak wkleję fotki... bo może tam u Murki będzie miał większą przestrzeń ale z drugiej strony stres w nowym miejscu... a tu w azylu codziennie biega jest wypouszczany itp.czyli poza kojcem ma podobne warunki...

Posted

dokładnie... nie ma co z hotelu do hotelu go rzucać... bardziej potrzebny mu dom docelowy lub ewentualnie domek tymczasowy w mieszkaniu/domu... pamiętajmy że on prawie nic nie widzi i tam już trochę siedzi i chłopczyk może się wystraszyć nowego otoczenia tymbardziej że nie takie kameralne-domowe ;)
w azylu jak coś ma miejsce do końca życia...

Posted

Selenga napisał(a):
Poza tym do Murki jest dłuuuuuga kolejka, musiałby poczekać pewnie kilka miesięcy. A jemu trzeba znaleźć miejsce na już.

Dokładnie. Zgadzam się.
Mam nadzieję, że nie będzie musiał długo czekać na domek.
Dobrze, że jest już allegro :multi:
A jak jeszcze można pomóc Kacperkowi? Czy ma ocieplaną budę?
Ile on już czasu przebywa w azylu?
I co z tymi oczkami? On je ma gdzieś przypalone? :placz:
Na zdjęciach oczka są załzawione, czy jest tam poprzypalany? :angryy:
Nie mogę przestać myśleć o biedaku...

Posted

orpha napisał(a):
mam nadzieje ze szybciutko ktos sie nim zaopiekuje , a mnie cieszy to ze tak czesto zmieniaja mi sie banerki

tylko Czarecki się zasiedział...
Mam nadzieję, że Kacperek będzie krótko gościł w naszych podpisach, bo szybko ktoś go pokocha!

Posted

Zrobilam kilka ogloszen dla Kacperka. Tifte na Twoj adres email dostaniesz maila z prosba o aktywacje ogloszenia. wystarczy wejsc na podany link i ogloszenie będzie aktualne.

Posted

oki wszystkie ogłoszenia będę aktywować...

jeślli chodzi o oczka to tam już wszystko na skórze zagojone...
aktualnie sączy mu się wydzielina z oczu... ma oczka podrażnione...
z powodu silnego stanu zapalnego itp. trzeba było usunąć mu kolejne zęby (z tylnej części trzonowce...)... wiem że chyba przyjmuje jakieś kropelki...

Posted

jeśli chodzi o jego pobyt w azylu... to jest tam od dawna... ale nie pamiętam ile dokładnie... wszyscy go tam bardzo lubią... ale mają świadomość że mało komu się on podoba i pewnie zostanie z nimi na zawsze....

mnie tam on się bardzo podoba :roll: ale sami wiecie jacy są ludzie nie świecie i chcieliby same zdrowe, wypielęgnowane itp.

Posted

Biedny Kacperek... Mi się on baaardzo podoba. Jest śliczny :loveu:
A to, że niedowidzi i może jeść tylko miękki pokarm... cóż, to przecież nie tragedia.
Najważniejsze, że ma dobry kontakt z ludźmi, że nie jest agresywny :)
Nasz mały kochany słodziak :loveu: