Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hm- a jest jakis wątek ogolny tego azylu? moze dalabys rade porobic więcej zdjęc, psów i bud itd, zrobic ogolny wątek z prośba o ogólną pomoc w tytule. tak jak teraz piszesz, ze wszystko w sumie potrzebne.

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Charly napisał(a):
hm- a jest jakis wątek ogolny tego azylu? moze dalabys rade porobic więcej zdjęc, psów i bud itd, zrobic ogolny wątek z prośba o ogólną pomoc w tytule. tak jak teraz piszesz, ze wszystko w sumie potrzebne.

Dokładnie...
Takie miejsca warto wspierać. Koło Poznania mamy przytulisko u Wandy, obok Charly takie przytulisko prowadzi Basia... Jest parę takich miejsc.
Może porobiłoby się jakieś bazarki. Chociaż na ocieplenie tych bud...
Póki co - może jakąś zbiórkę na budy do boksu gdzie jest Kacperek?? :cool3:

Posted

Charly napisał(a):

nie ma wątku... jest tylko Kacperek... z tego co wiem to jest jakaś dogomaniaczka, która od czasu do czasu im pomaga i tyle(nie znam jej i nie wiem o którą chodzi)....
dopiero ja założyłam wątek Kacperka... oni mało mają wspólnego z internetem...

możemy założyć im wątek ale narazie nie mam zdjęć :shake:
może z Selenga się przejadę i porobię fotki ale poczekamy zobaczymy... i tak dla niej wielkie podziękowania bo zgodziła się zrobić azylkowi stronkę... tylko jak narazie nie ma fotek i danych o psiakach...

Posted

[quote name='Ra_dunia']Dokładnie...
Takie miejsca warto wspierać. Koło Poznania mamy przytulisko u Wandy, obok Charly takie przytulisko prowadzi Basia... Jest parę takich miejsc.
Może porobiłoby się jakieś bazarki. Chociaż na ocieplenie tych bud...
Póki co - może jakąś zbiórkę na budy do boksu gdzie jest Kacperek?? :cool3:

wiesz co... za chiny nie zmieści się buda do boksu kacperka... on jest niski... kształtem bardziej do klatki podobny... trudno mi to opisać...
to taki budo-kojec...

[quote name='Charly']No ze ta strona będzie to super. Tu na dogo potem tez nei zaszkodzi. Zawze ludziki maja jakies koce czy cos na zbyciu. Dobrze ze to blisko Warszawy.

niby blisko Warszawy... a zarazem nie raz zbyt daleko aby się ludzie pofatygowali...
ja wszystkie koce itp. oddałam na inne psiaki i nie mam :shake:
ale chociaż przy ostatniej wizycie dostali parenaście kilo karmy ode mnie...-brit + RCdla żołądkowców...jakieś smakołyki...
Kacperkowi zawiozłam brit 3kilo, 2 miski, błyskawiczne makarony z warzywami i krokietami, kilka puszek...

ale koce, kołdry, poduchy, posłania itp. potrzebne... ocieplanie bud też... zapewne kilka dodatkowych bud też by się przydało...

Posted

wiesz- zawze mozna rzeczy zlożyc u kogos w Warszawie najpiew.
Wpisz te potrzeby tez w pierwzsy post najlepiej. I napisz trochę moze o tym azylu tak jak tu napisalas. Wiesz- nie kazdy wie, ze sa takie miejsca, gdzie ludzie sie staraja, a brakuje wszystkiego. Potem jak juz bedzie watek, bedziemy starali sie to jakos naglosnic pozytywnie.

I tak mysle, ze kurcze siano by sie przydalo nie? czy sloma- nie znam się co lepsze. Ale to chyba lepsze niz koldry

Posted

Charly napisał(a):
wiesz- zawze mozna rzeczy zlożyc u kogos w Warszawie najpiew.
Wpisz te potrzeby tez w pierwzsy post najlepiej. I napisz trochę moze o tym azylu tak jak tu napisalas. Wiesz- nie kazdy wie, ze sa takie miejsca, gdzie ludzie sie staraja, a brakuje wszystkiego. Potem jak juz bedzie watek, bedziemy starali sie to jakos naglosnic pozytywnie.

I tak mysle, ze kurcze siano by sie przydalo nie? czy sloma- nie znam się co lepsze. Ale to chyba lepsze niz koldry

napewno nie siano... siano podczas wilgoci pleśnieje... miałaś na myśli słomę... słoma napewno się przyda... i to w wielkiej ilości... tam jest dużo psiaków... chyba jakieś koty i nie wiem czy przypadkiem koników nie ma ale ich nie jestem pewna bo tylko obił mi się ich temat o uszy...

co do psów to kilka dodatkowych bud jest potrzebnych -na moje oko z 5by się przydało....
słoma do ocieplenia...
koce, szmaty, kołdry i poduszki tak (byle nie z pierza)....
wiadomo-karma zawsze mile widziana...
ani jedna buda nie jest ocieplana...
z tego co wiem walczą z kojcami aby doprowadzić je do ładu... w miarę odnowić i powiększyć- część jest niska-jakiś max1m wysokości(Kacperek mieszka z kolegą w takiej)

Posted

Tak myślę, że rzeczywiście można ze zbiórką ruszyć. Wpiszę na forum corgi apel o siano, kołdry, koce, ręczniki itp... Przynajmniej wiadomo jak można pomóc.
Cholera - ja też wszystko wydałam. U nas też dużo potrzeb, ale mnie szlag trafia jak w schronie w którym był Czarek tego wszystkiego w ogóle np nie piorą. Bo po co? Oni te wszystkie rzeczy jak się mocno zabrudzą to wyrzucają. To już nawet wolę coś do Warszawy wysłać. Byleby się nie zmarnowało.

Posted

dla nich nie problem jest podawać zwierzakom leki... jak są ranne to opatrują je... dbają o nie... też gotują im jedzenie...
jest biednie ale nie można im zarzucić syfu... dbają o czystość kojców... jak psiaki nabrudzą starają się jak najszybciej posprzątać- i tam dość dokładnie sprzątają a nie jak w niektórych azylach czy schroniskach napewno nie leją z węża gdzie popadnie... robią to poządnie i normalnie...

Posted

Charly napisał(a):
o słome Ra-dunia o słome:roll::evil_lol:

Tak, tak, słomę oczywiście...To wszystko przez Mru bo wystawiła naszyjnik... niecnie bardzo... bo pasujący do kolczyków, które licytuję... a wiesz Charly, że przy licytacji to mi nerwy puszczają :evil_lol:
Może Mru się da namówić na bazarki dla przytuliska w którym jest Kacperek...:cool3:?:cool3:

Posted

[quote name='Ra_dunia']Jest to forum miłośników rasy. Kacperek jest w poście 12: Lisie Pysie Forum / Info
Nie wiem, czy będziesz w stanie to otworzyć i przejrzeć.

oczywiście że nie jestem w stanie:diabloti:... musiałabym się zarejestrować.... ale "lisie pysie" do niego pasują:evil_lol:

Posted

tifet napisał(a):
oczywiście że nie jestem w stanie:diabloti:... musiałabym się zarejestrować.... ale "lisie pysie" do niego pasują:evil_lol:

Pasuje jak najbardziej ;)
Jak się przymknie jedno oko to wygląda jak taka miniatura welsh corgi pembroke :eviltong:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Pasuje jak najbardziej ;)
Jak się przymknie jedno oko to wygląda jak taka miniatura welsh corgi pembroke :eviltong:

wiesz co on jest o wiele większy niż na fotkach wygląda... jak nie zapomnę to w niedzielę wezmę miarkę i tak mnw. go pomierzę... tylko w sobotę najlepiej przypomnijcie mi o tym...

Posted

Większy pewnie tak. Ale moje psisko nie należące wcale do największych corgi waży 17 kg... więc... Kacperek jest maluszkiem :)
A żeby było weselej to mój pies ma na imię Melchior ;)

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Większy pewnie tak. Ale moje psisko nie należące wcale do największych corgi waży 17 kg... więc... Kacperek jest maluszkiem :)
A żeby było weselej to mój pies ma na imię Melchior ;)

:cool3:no ale Kacperek kościsty jest... tylko ma grubasze futerko :diabloti: jakby był w DT lub stałym to szybko nabrałby okrąglejszych kształtów(choć wolę aby psiaki były szczuplejsze niż grubsze:roll:)...

co do Twojego pieska to obawiam się że 2 jeszcze Ci potrzeba do kompletu ;)

Posted

tifet napisał(a):
:cool3:no ale Kacperek kościsty jest... tylko ma grubasze futerko :diabloti: jakby był w DT lub stałym to szybko nabrałby okrąglejszych kształtów(choć wolę aby psiaki były szczuplejsze niż grubsze:roll:)...

co do Twojego pieska to obawiam się że 2 jeszcze Ci potrzeba do kompletu ;)

Kacpra już znalazłam... Tylko nie mogę dać mu domku :-(
Niestety przy częstych wyjazdach - jedno psisko łatwo u kogoś zostawić, ale 2 albo 3 - to już problem.
Ale Kacperek na pewno znajdzie rewelacyjny domek :loveu: bo jest śliczniasty.

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Kacpra już znalazłam... Tylko nie mogę dać mu domku :-(
Niestety przy częstych wyjazdach - jedno psisko łatwo u kogoś zostawić, ale 2 albo 3 - to już problem.
Ale Kacperek na pewno znajdzie rewelacyjny domek :loveu: bo jest śliczniasty.

no a Kacperek by się napewno dogadał z Twoim... byle Melchior za często łomot mu nie spuszczał i tyle... i troszkę wodą polać karmę i byłoby dobrze...:cool1:

mam ten sam problem często jestem w rozjazdach, mam nie normowany czas pracy... zarywam nocki itp. a mam u siebie na DT doga(Lord) i jakoś na niego zwykle mi braknie czasu... tymbardziej, że jest bardzo chory i trzeba jak coś być w gotowości i biec do weta itp... na inne psiaki nie ma mowy...