tifet Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Kacperek to około 5letni mały piesek... prawdopodobnie pewnego dnia znudził się swemu panu... chciał mu wypalić oczka na szczęście mu się nie udało... stracił część zębów... nie może przyjmować "twardych pokarmów" tylko rozmoczone lub puszki itp. niestety Kacperkowi postępuje ślepota już prawie nic nie widzi... ciągle mu łzawią oczka... Kacperek jest radosny... pełen życia... bardzo dobrze sobie radzi... jest przyjazny w kontakcie z ludźmi i innymi pieskami... PILNIE potrzebne są pieniążki na spłatę długu Kacpra i dalsze leczenie! Bez wsparcia Kacperek całkiem straci wzrok i zęby... bardzo prosimy o pomoc! " trzeba go leczyć... ma chore wszystkie zęby, chore oczy, liczne ropnie i podejzenie raka jądra! zapraszamy na zakupy na bazarki: PIĘKNE SŁONIE, DALMATYŃCZYKI I ARTYSTA NA PILNE LECZENIE!!! Kacperek i Czwarty Jesienny i różowy bazarek serwetkowy! na Kacpra! Kacperek aktualnie przebywa pod opieką PITOZ w Klembowie... aktualnie przebywa w azylu w Klembowie (30kilometrów za Warszawą)... mój email: [email protected] email azylu [email protected] jeden z numerów azylu 504 649 287 banerki Kacperka: * Azylek w Klembowie pod Warszawą w którym mieszka Kacperek jest biedny... ludzie mają wielkie serca ale potrzebna jest pomoc... budy są "łyse" ani jedna nie jest ocieplona... psiaki nie mają posłania ani kocyków tylko deski do leżenia... zbliża się zima a budy trzeba ocieplić ale nie ma czym :shake: *kilka dodatkowych bud jest potrzebnych -na moje oko z 5by się przydało.... *słoma do ocieplenia... *koce, szmaty, kołdry i poduszki tak (byle nie z pierza).... *wiadomo-karma zawsze mile widziana... ...ani jedna buda nie jest ocieplana... z tego co wiem walczą z kojcami aby doprowadzić je do ładu... w miarę odnowić i powiększyć- część jest niska-jakiś max1m wysokości(Kacperek mieszka z kolegą w takiej) Quote
Edi100 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Strasznie biedny:placz:I ten wzrok, taki błagalny:( Quote
Charly Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 o bosz Kacperku:-( Mru jutro zrobi banerek. Domek potrzebny. malenki:( Quote
mru Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 :shake: o matko koniec świata... tak, zrobię rano ! zrobiła bym teraz, ale ból zmusza mnie żeby się położyć... :shake: co za bida no... Quote
tifet Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Kacperek mieszka w małym ciasnym budo-kojcu z innym psiakiem... a zima nadchodzi i będzie im zimno :shake: azyl ma za dużo psiaków a za mało miejsca i możliwości... nikt nigdy o Kacperka nie pyta... nikt się nim nie interesuje... Kacperek lubi biegać... chodzić na spacerki i się przytulać... tylko nie ma z kim... nikt nigdy o niego nie pyta... przez odwiedzających jest traktowany jak roślina która gdzieś jest ale nikt jej nie widzi i nikomu by nie zabrakło takowej...:shake: jest grzeczny... każdej osobie da się pogłaskać... nie jest wielki spokojnie możnaby go ponosić na rękach... Quote
Charly Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 biedny Kacperek. Trzeba mu znalesc domek. Ogloszenia tez będą jutro napisz prosze jeszcze ile on ma latek i czy rozumie się z innymi psami. A koty? wiadomo cos? w jakim miescie jest? jest wykastrowany? kontakt: tel/email? Quote
tifet Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 nigdy nie mieszkał z kotami... ale ogólnie rzecz biorąc jest przyjaźnie nastawiony do zwierząt... czasem tylko się wystraszy to może obszczekać wielkiego psiaka... ale jest łagodny i się świetnie dogaduje... każdy obcy może go pogłaskać... pozwala się brać na ręce i nosić... z posesji nie ucieka-raczej przycupnie gdzieś w trawie i wciska nosek w każdy zakątek trawnika gdzie się tylko da... jest mały pewnie z 7kilo ma.... wygląda na większego bo ma puszystą "lwią" grzywę... ma z 5latek... aktualnie przebywa w azylu w Klembowie (30kilometrów za Warszawą)... mój email: [email protected] email azylu [email protected] Quote
Charly Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 strona sie nie wyswietla. mozesz wpisac numer w pierwszy post moze? do ogloszen tez sie przyda numer telefoniczny. Quote
tifet Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 http://www.granica.waw.pl (trzeba nacisnąć kontakt)504 649 287 strona ta jest nieaktualna ale ma aktualne namiary... na dzień dzisiejszy jest tam mały hotelik i obok azyl dla psiaków... z tego co wiem szukają też kogoś kto mógłby zrobić im nieodpłatnie stronę azylu z wszystkimi ich psiakami... a mają ich paredziesiąt... jest dość ciasno... nie ma miejsca na rozbudowę kojców... część kojców nie nadaje się dla psów... mają też sporo psiaków długo męczonych przez ludzi... treserzy starają się wyciągnąć je na prostą... Quote
Charly Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 dzięki Mru za banerek wielgachne:loveu: dziś pózniej porobie troche ogloszen. Jakby ktos chcial wyroznic allegro to dajcie znac. Tifet wyslalam do Ciebie pw. Quote
tifet Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 jejciu dzięki wielkie wszystkim... nie spodziewałam się tak wspaniałej reakcji... ale moze dlatego że Kacperek zawsze ten "gorszy"... i dziękuję za banerki... Quote
izzie1983 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Podobny z pysia do Aguska z Mielca. Mam nadzieję, że jak on znajdzie dom. Quote
Selenga Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 się zgłaszam :) allegro małemu mogę zrobić jeszcze dzisiaj, tylko nie dam już rady go wyróżnić - kasa mi się wyczerpała :( na temat strony dla przytuliska już napisałam do tifet i zaraz napiszę na podany mail może coś jeszcze wymyślę... Quote
Charly Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 no wlasnie. Jesli ktos chce wyrożnic i w ten sposob pomoc malemu- prosze napiszcie do Selengi. Dzieki tifet a adres email Twoj na pewno poprawny jest? bo mi w ogloszeniach piszą, że nie jest. wiec dalam swoj. Ale w allegro lepiej dac Twoj. pomniejszam sobie zdjecie do ogloszen;) Quote
Charly Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 ale pomniejszylam:shake:. NIe dam rady pomniejszyc. Kto potrafi, mniejszy niz 50?:oops: Quote
tifet Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Selenga dzięki ich email napewno funkcjonuje... [quote name='Charly']no wlasnie. Jesli ktos chce wyrożnic i w ten sposob pomoc malemu- prosze napiszcie do Selengi. Dzieki tifet a adres email Twoj na pewno poprawny jest? bo mi w ogloszeniach piszą, że nie jest. wiec dalam swoj. Ale w allegro lepiej dac Twoj. pomniejszam sobie zdjecie do ogloszen;) mój email działa- odbieram na niego adopcyjną korespondencję dogów niemieckich... [email protected] Quote
Ra_dunia Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [quote name='izzie1983']Podobny z pysia do Aguska z Mielca. Mam nadzieję, że jak on znajdzie dom. Dokładnie... też to zauważyłam w podpisie Mru i od razu przybyłam... Czy mogę prosić o lepsze zdjęcia? Czy Kacperek jest może w typie welsh corgi (taki dłuższy, na krótkich łapkach, ze sterczącymi uszkami)? Quote
Ra_dunia Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 i tu jeszcze jedno zmniejszone: Charly - daj znać, czy inne wielkości są Ci potrzebne... Bo może być też tak: Boże, jaki on biedny...:placz: Quote
tifet Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 w poniedziałek Kacperek wyglądał tak: ps. niestety nie jestem zmotoryzowana... ale mogę robić za fotografa... czy ktoś nie przejachałby się do Klembowa(27kilometrów od Warszawy) bo trzeba wszystkim psiakom porobić fotki na stronkę... a tam nie ma kto tego zrobić.... ja mam czas np. dzisiaj, jutro i w niedzielę... Quote
Ra_dunia Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Hmmm... Jest podobny do corgi... jak się przymknie jedno oko ;) Zaraz go wrzucę na forum miłośników tej rasy. Jemu się by chociaż DT przydał. Czy jeśli forum zdecydowałoby się sponsorować psiakowi pobyt w hoteliku u Murki - mielibyśmy na to zgodę? Do tej pory wyciągaliśmy psiaki tylko z Mielca... ale kto wie... Quote
tifet Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 wiecie co wypuszczony z ciasnego kojca Kacperek biega jak szalona pchełka... i złapać go aparatem to nie lada sztuka :) naprawdę mimo prawie całkiej utraty wzroku chłopiec świetnie sobie radzi i omija przeszkody... jeśli jakiejś nie jest pewny to zwalnia i powolutku tupta w jej stronę... powącha... i dalej biegnie jak szalony... Quote
Charly Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 ra-dunia super. dzięki. jak się pomniejsza zdjecia? bo ja je pomniejszam na imageshack'u, ale to chyba nie o to chodzi, bo nie wychodzi mi:oops: a możesz mi jeszcze to nowe pomneijszyc? Tifte, czy dasz rade te zdjecia w "normalnym" formacie tu wstawiac może? dzięki, bo ja sobie potem nie daje rady:oops: edit: o super. juz pomniejszylas Quote
Recommended Posts