Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A nie wiem co u Sabci:oops:, nie chcę za bardzo teraz dzwonić bo w sumie jeszcze niewiele czasu minęło w nowym domu, a może jednak wypadałoby zadzwonić...?Nie lubię być namolna...

Posted

U Sabci wszystko w porządku, śpi z panią na tapczanie, pani jej karze spać przy ścianie a ona pełznie do niej, w efekcie gdy się budzi ma przy twarzy pysk psa:p:p.U mnie też tak było, z tym że potem już spała cały czas w moich nogach, nie przesuwała się dalej:lol:, sierść już jej tak nie wychodzi, zrzuciła już prawie tę starą, poza tym pani ją często czesze.Nie zostawia jej już przed sklepem bo Saba wyje, wariuje a potem cieszy się i skacze jakby pani tydzień nie widziała.Biedna, pewnie boi się panicznie, że ją znów ktoś porzuci.A tak poza tym wszystko jest dobrze, kolega Saby Emilek przychodzi do niej, żyją w zgodzie chociaż Saba czasem z tapczanu go pogoni:cool3:.Pani jakoś się trzyma, chociaż po tym wydarzeniu (szpital i zapalenie oskrzeli potem) jest słabsza i już nie w takiej formie jak przed tym wypadkiem.Jak znajdę wolną chwilę to wpadnę jeszcze kiedyś do Sabki i fotki też zrobię, także wątek żyje i ma się dobrze.;)

• 2 weeks later...
Posted

Ojj jak dawno mnie tu nie było, strasznie mało czasu mam ostatnio.

Strasznie się cieszę, że Sabcia ma nowy domek. W końcu ja do Dark ją wiozłam i taki jakiś sentyment mi został :loveu:

Posted

Dobrze Myszko, że ją dowiozłaś i trafiłaś do mnie jakoś dzięki mojej marnej nawigacji przez telefon;).Bannerek możesz odpiąć, ktoś pomyśli, że Saba nadal domu szuka:evil_lol:.Ciekawa jestem co u Sabci, pewnie się biedna boi trochę tych grzmotów, pogoda tragiczna.

• 1 month later...
Posted

Saba to może nie tęskni, ale my cholernie tęsknimy a wybrać się do niej nie mam kiedy, w przyszłym tygodniu wyjeżdżam na wakacje na tydzień, a teraz cały czas w rozjazdach, potem też, ech, może wkońcu znajdę wolny dzień żeby do Sabci zajrzeć, śniła mi się ostatnio:placz:.

Posted

Nowe wieści od Sabci.Zarówno Saba jak i jej pani dobrze się czują, chociaż pani narzeka trochę na swoje biodro, które boli.Saba broni domu, gdy ktoś idzie ulicą to szczeka:loveu:, czyli psina się już w pełni zaaklimatyzowała jak widać:p, do tej pory nie lubiła sama wychodzić na ogródek i zostawać tam sama, tylko gdy pani była na ogródku a dzisiaj sama sobie w ogródku posiedziała, pani zrobiła jej tam posłanie.Saba była u weta i polecił żeby jadła suchego Royala dla suk sterylizowanych żeby mocno nie przytyła bo będzie problem z łapkami, a ona jak wiadomo apetyt ma duuuży, dostaje więc Royala przez 4 dni a dwa dni gotowane jedzenie.Już pani nie podkrada jedzenia, pewnie wie już, że dostanie jedzenie zawsze i nie trzeba szukać zapasów:cool3:.Ogólnie jest świetnie, muszę kiedyś obie panie odwiedzić, ale nie wiem kiedy to będzie, cały czas jestem w rozjazdach w dodatku teraz na tydzień wyjeżdżam na wakacje a potem znowu wyjazdy ledwo przyjadę; rehabilitacja, kursy, sprzedawanie warzyw aaaa szkoda gadać.A Saba już dwa razy mi się śniła:cool3:.

• 3 weeks later...
Posted

Uwaga wszyscy zainteresowani Sabcią, mam nowe zdjęcia i wieści:multi:.Udało mi się wkońcu znaleźć czas żeby odwiedzić panią i Sabę, trochę porozmawiałyśmy, zrobiłam fotki, nakręciłam filmiki.Saba ma się wyśmienicie, na początku mnie nie poznała i mnie obszczekała:p, ale jak pogadałam do niej po imieniu to sobie przypomniała i cieszyła się bardzo i lizała jak zawsze po rękach.Czuje się już zupełnie u siebie, broni domu, szczeka jak ktoś puka do drzwi, czy idzie ulicą, nawet szczekała na gościa piętro wyżej, który okna wymieniał, czyli pani ma dobrego psa obronnego:cool3:.Niedawno Saba pobiła rekord w kradzieży jedzenia, przy pani tego nie robi, ale nawet na chwilę nie można czegoś do jedzenia zostawić z Sabą sam na sam, było tak; pani kupiła chleb, dwie bułki zwykłe i jedną taką większą, zapomniała to schować i Saba wszystko zjadła, zanim pani się zorientowała to Sabie dała normalnie jeść jak zawsze, potem wieczorem zwinęła pani jeszcze pierogi z mięsem, wciągnęła tyle jedzenia w ciągu jednego dnia jak odkurzacz, i nawet jej nie zaszkodziło:roflt::roflt::roflt:.To ci Saba, a jak tak ją oglądałam to przytyła trochę.Pani czuje się dobrze, choć boli ją trochę staw biodrowy, ale póki co wszystko jest dobrze.Saba ma wspaniały dom, póki co, Emilek, pies sąsiada codzień przychodzi, więc ma i psie towarzystwo.A tu fotki i filmik, trzeba przyznać, że Saba wygląda kwitnąco:evil_lol::

I jeszcze mały filmik:
YouTube - HPIM6569

Posted

Saba naprawde jest świetna!!
To taki piękny piesek,radosny, zadbany.
wielkie brawa dla jej nowej Pani!
Widac ze sie juz zadomowiła,caly czas ciagnie w kierunku mieszkania!!!

• 4 weeks later...
Posted

Pewnie wszystko dobrze, miesiąc temu byłam u niej, relacja powyżej, nie będę przecież co trochę kobiety zamęczać pytaniami jak tam Sabcia:cool3:.Wtedy mnie na dzień dobry obszczekała z początku, widać, że już czuje się panią na włościach, trochę mnie martwi, że Saba dosyć przytyła u pani, no ale cóż, oby obie kobity trzymały się w zdrowiu jak najdłużej, za jakiś czas zadzwonię i wypytam co i jak a potem napiszę na wątku, bez obaw:p.

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Nie wiem czy w tym bałaganie na forum ktoś jeszcze do Sabci zagląda, w każdym razie dziś dzwoniłam do pani, złożyłam życzenia świąteczne i przy okazji spytałam jak się i ona i Sabcia miewają.Pani się jakoś trzyma chociaż trochę choruje, dlarego też ostatnio nie chodziła na dłuższe spaceryz Sabą i podobno Sabcia przytyła.A poza tym z Saby strzaszna przylepa, wciąż chce żeby ją głaskać i nie odstępuje pani na krok.Kochane suczydło:)

Posted

Witaj , Dark. Ja zawsze zagladam!
Ciesze sie ,ze u Sabci wszystko w porzadku.A jeszcze bardziej sie ciesze ,ze jej Pani ma sie jako tako!
To dobrze , ze Ty jeszcze caly czas utrzymujesz z nia kontakt.
jakby byla potrzebna jakas pomoc ,to pisz od razu.
Wesolych Swiat!