ElzaMilicz Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Dziękuję, [B]Rybko Złota[/B]. :) Quote
ElzaMilicz Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 [IMG]http://images30.fotosik.pl/302/3c306873fd2587c4med.jpg[/IMG] Dziś wieczorem byliśmy na spacerze z [B]Niunią [/B]i [B]Azą[/B]. Ta pierwsza na smyczy, druga krążyła jak satelita, bo to wielki liberał jest. :evil_lol: Potwierdziło się wszystko co o talentach i zapale [B]Niuni-tropiciela [/B]opowiadał pan Andrzej. Sunie trafiły na ścieżkę, którą codzień przebiegają sarny. Do tego momentu [B]Niunia [/B]szła całkiem przyzwoicie przy nodze. Gdy poczuła trop ogłuchła, zaczęła ciągnąć jak wół, robiła wrażenie nieprzytomnej z nadmiaru wrażeń. [B]Aza[/B] odwołana wróciła do nas. Nie uspokoiło to [B]Niuni[/B]. W swoim poprzednim życiu musiała polować, bo na świnkę morską czatowała, a myszoskoczka chciała połknąć z marszu. :roll: Może z czasem, gdy dorośnie, uspokoi się nieco i w takich sytuacjach będzie łatwiejsza do opanowania. Wielunianka [COLOR="Blue"][B][SIZE="3"]powinna trafić do mieszkania. W nim zachowuje się idealnie. Nie brudzi, nie hałasuje, skupia uwagę na człowieku i tylko jego chłonie całą sobą. Czas spędzony samotnie przesypia.[/SIZE][/B][/COLOR] Quote
andzia69 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 a to Niunia - myśliwa:mad: nadałaby się z moim Zgredkiem - on też poluje na nasze króliki i szczurki:angryy: na żmije tyz, na krety, nornice i co tylko małego pod paszczę mu wlizie:mad: Quote
ElzaMilicz Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 [B]Rybko[/B] zmieniłam nieco treść na 1-szej. [SIZE="3"][B]Niunia[/B] to wielki domowy misio jest.[/SIZE] Quote
Rybka_39 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Ona jest boska:loveu:, pasowała by do mojeo stada, u mnie jest suka mini szczekaczka, moloska świr- ale psychicznie powolna i mix Bc swir fizycznie i psychicznie, Niunia by zapewne ustopowała towarzystwo:loveu: Ale kto by to wykarmił:evil_lol: Quote
ElzaMilicz Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Jest genialna, bardzo szybko się uczy, na smyczy chodzi już idealnie. Quote
andzia69 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Jest genialna, bardzo szybko się uczy, na smyczy chodzi już idealnie.[/quote] to tylko idealny i genialny domek by się jej przydał;) a ci twoi znajomi...co chcieli Bubolinę - nie wzięliby Niuni?:cool3: Quote
ElzaMilicz Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 No jutro im[B] Niunię [/B]wpakuję :diabloti:, ale[B] Buba[/B] bardziej mi do nich pasuje. :) [B]Niunia [/B]zeżre im kota. :evil_lol: Kota z adopcji. :eviltong: Sama pisałaś, że myśliwska jest. Quote
ElzaMilicz Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Pojechała [B]Niunia[/B] do domku w Zawoni. To nie tak daleko od nas. Serce mam na ramieniu. Kciuki mile widziane. ;) Zdjęcia są z czwartku, z naszej pierwszej wizyty u Beaty i Pawła. [IMG]http://images45.fotosik.pl/40/4e5915f60a8c0e0amed.jpg[/IMG] [IMG]http://images33.fotosik.pl/423/d9d71f2458f876c0med.jpg[/IMG] Quote
Justynak Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Super!!! :multi::multi::multi: Ja wiem, że Ty Ela zarobiona jesteś tak, że nie masz czasu taczki załadować ;), ale może trochę więcej szczegółów? :razz: Quote
ElzaMilicz Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 [B]Justynko[/B], dzięki Twoim ogłoszenion kilka innych psiaków trafiło do domków. Napiszę więcej gdy będę już pewna, że[B] Niunia[/B] wie, że to jej dom, czyli za kilka tygodni. ;) O! [B]Brzydulkę [/B]nosisz w podpisie ? Ona mnie rozczula. Zrobiłam jej ogłoszenie u mnie. Zobaczymy... Quote
Justynak Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 [quote name='ElzaMilicz'][B]Justynko[/B], dzięki Twoim ogłoszenion kilka innych psiaków trafiło do domków.[/quote] Bardzo się cieszę, że choć trochę pomogły :oops: [quote name='ElzaMilicz'] Napiszę więcej gdy będę już pewna, że[B] Niunia[/B] wie, że to jej dom, czyli za kilka tygodni. ;)[/quote] Trzymam kciuki, żeby tym razem obyło się bez niespodzianek! :kciuki: [quote name='ElzaMilicz'] O! [B]Brzydulkę [/B]nosisz w podpisie ? Ona mnie rozczula. Zrobiłam jej ogłoszenie u mnie. Zobaczymy...[/quote]Bo ona taka trochę do mojej Tośki podobna (tylko Tośka jeszcze brzydsza ;)) :roll: Quote
ElzaMilicz Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 [B]Niunia [/B]ma się dobrze, a wraz z nią właściciele. :p Dziś usłyszałam przez telefon, że jest grzeczna i cudowna. ( jak ja to lubię...:eviltong:) Zaryzykowali zostawiając ją w domu, w salonie, na cały dzień- nic nie zniszczyła, czekała na swoim legowisku. Wczoraj w szale zabawy próbowała zjeść kanapę. :cool1: Quote
Zbójini Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Zaryzykowali zostawiając ją w domu, w salonie, na cały dzień- nic nie zniszczyła, czekała na swoim legowisku. [/quote] taaa, zobaczymy za pare dni jak się rozkręci:diabloti: Boni też przez pierwsze dni był taaaaki grzeczniutki jak zostawał sam!:diabloti: Quote
ElzaMilicz Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 30-go grudnia nowa pani [B]Niuni [/B]napisała na Wieluńskim Zwierzu: "Witam Jestem szczęsliwą osobą u której Niunia teraz mieszka i wszystko wskazuje na to że bedzie mieszkała już na zawsze. Dzięki pomocy Pani Eli i rad które udzieliła nam z meżem, staramy się wychować Niunię tak by była szczęsliwa. Nigdy na spacerze nie spuścilismy jej ze smyczy gdyż boimy sie aby nie uciekła. Niunia jest u nas o 13 grudnia i coraz częściej po działce chodzimy z Nią bez smyczy. Bawi sie wówczas piłką, robi kołowrotki na trwace i grzecznie czeka na wyczesanie, wytarcie łapek przed wejsciem do domu. Niunia jest wspaniała, grzeczna, milutka, kochaniutka i mogłabym tak pisać długo ale co najwazniejsze jest berdzo inteligentna i dużo się od siebie uczymy. Łapie szybko każdy mój błąd w jej wychowaniu, a jak ona zrobi coś źle wie że sprawia nam to przykrośc i nie robi tego wiecej. Kochamy ją całym serduchem i niegdy Nikomu jej nie damy ani Nikomu nie pozwolimy jej skrzywdzić. Pozdrawiam Beata" W dużej mierze [B]Camara[/B] przyczyniła się do znalezienia domku. Odebrała pierwszego maila od Beaty. :) Bez tego nasza "kaukazica" straciłaby tę najważniejszą szansę. [COLOR="Magenta"][B]Dziękuję.[/B][/COLOR] Quote
Asiaczek Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Cudny post. Oby takich więcej w Nowym 2009 Roku! Pzdr. Quote
Bambino Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [quote name='ElzaMilicz']30-go grudnia nowa pani [B]Niuni [/B]napisała na Wieluńskim Zwierzu: "Witam Jestem szczęsliwą osobą u której Niunia teraz mieszka i wszystko wskazuje na to że bedzie mieszkała już na zawsze. Dzięki pomocy Pani Eli i rad które udzieliła nam z meżem, staramy się wychować Niunię tak by była szczęsliwa. Nigdy na spacerze nie spuścilismy jej ze smyczy gdyż boimy sie aby nie uciekła. Niunia jest u nas o 13 grudnia i coraz częściej po działce chodzimy z Nią bez smyczy. Bawi sie wówczas piłką, robi kołowrotki na trwace i grzecznie czeka na wyczesanie, wytarcie łapek przed wejsciem do domu. Niunia jest wspaniała, grzeczna, milutka, kochaniutka i mogłabym tak pisać długo ale co najwazniejsze jest berdzo inteligentna i dużo się od siebie uczymy. Łapie szybko każdy mój błąd w jej wychowaniu, a jak ona zrobi coś źle wie że sprawia nam to przykrośc i nie robi tego wiecej. Kochamy ją całym serduchem i niegdy Nikomu jej nie damy ani Nikomu nie pozwolimy jej skrzywdzić. Pozdrawiam Beata" W dużej mierze [B]Camara[/B] przyczyniła się do znalezienia domku. Odebrała pierwszego maila od Beaty. :) Bez tego nasza "kaukazica" straciłaby tę najważniejszą szansę. [COLOR=magenta][B]Dziękuję.[/B][/COLOR][/quote] Elzusiu - jesteś WSPANIAŁA !!!!!!!:multi::multi: Pozdrawiamy w czwórkę z Grodziska Quote
ANETTTA Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 siuper wiesci ................................a zmiana tytułu watku az sie prosi Quote
kosu32 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Wspaniałe wieści !!!:multi: Pozdrowienia dla Niuni i jej nowych opiekunów oraz dla wytrwałej Elzy i wszystkich osób które zaangażowały się w znalezienie dla piesa kochającego domu :loveu: Quote
Agata69 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [quote name='Bambino']Elzusiu - jesteś WSPANIAŁA !!!!!!!:multi::multi: Pozdrawiamy w czwórkę z Grodziska[/quote] Bambino, ty juz sie nie rozmnażaj! jak do mnie dzwoniłas pół roku temu to byłyscie we dwie....:evil_lol: wyglada na to Elza, że trzeba ci gratulować.... Quote
ElzaMilicz Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 [quote name='Agata69'] wyglada na to Elza, że trzeba ci gratulować....[/QUOTE] Nie mnie :shake:[B] Agatko[/B], a wszystkim obecnym na tym wątku. :p [COLOR="Red"][SIZE="3"][B][COLOR="Magenta"][SIZE="3"]Wielkie podziękowania ![/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE][/COLOR] Quote
Bambino Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Agata69']Bambino, ty juz sie nie rozmnażaj! jak do mnie dzwoniłas pół roku temu to byłyscie we dwie....:evil_lol: wyglada na to Elza, że trzeba ci gratulować....[/quote] Ha, Ha i kto to mówi !!!!???? :evil_lol: Jak rozmawiałysmy pół roku temu miałaś 2 czterołapy, teraz masz 4 łapy więcej. Biorę po prostu z Ciebie przykład. :loveu: Quote
Agata69 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Bambino']Ha, Ha i kto to mówi !!!!???? :evil_lol: Jak rozmawiałysmy pół roku temu miałaś 2 czterołapy, teraz masz 4 łapy więcej. Biorę po prostu z Ciebie przykład. :loveu:[/quote] Błąd, Psota wyadoptowana:multi::multi:! Zobaczcie watek, jest zdjecie z nowego domu! Dzieci dały mi czasowy zakaz brania tymczasów, dopuki si,e nie ogarnę. Ale juz mnie korci... Quote
Recommended Posts