MałGośka Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Ale Niunia jedzie do Klodzka, ustalamy transport. ;) Oooooooo :o Elza! Napiszesz? Quote
ElzaMilicz Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Do nowych opiekunów odwieźliśmy Niunię w niedzielę. Taka droga może prowadzić do Raju, prawda ? Cudne miejsce... Z Konradem udzielamy Niuni ostatnich instukcji... Quote
ElzaMilicz Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Niunia zniknęła w poniedziałek. Ma na sobie czarną zniszczoną parcianą obrożę, której dziurki okolone są metalem. Nie jest agresywna. Reaguje na swoje imię. Prosze o pomoc w poszukiwaniu suni, trafił jej się wyjątkowo dobry domek z czułymi, rozsądnymi ludźmi. [SIZE=2]Jak pokonała ogrodzenia, pozostanie tajemnicą. :shake: Quote
andzia69 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Niunia zniknęła w poniedziałek. Ma na sobie czarną zniszczoną parcianą obrożę, której dziurki okolone są metalem. Nie jest agresywna. Reaguje na swoje imię. Prosze o pomoc w poszukiwaniu suni, trafił jej się wyjątkowo dobry domek z czułymi, rozsądnymi ludźmi. [SIZE=2]Jak pokonała ogrodzenia, pozostanie tajemnicą. :shake: ożesz:shake::shake::shake: niedobrze... Quote
ElzaMilicz Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Podniosę, może jakaś dobra dusza zauważy problem. Quote
Bambino Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 ElzaMilicz napisał(a):Poniosę, może jakaś dobra dusza zauważy problem. Cholera, ja zauważyłam, ale niestety pod Grodzisk raczej nie dobiegła. Ożesz, ale skoczna ta sunia :shake: Quote
Asiaczek Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ja tez zauwazyłam, ale Niuńka raczej do W-wy nie dobiegła... Pzdr. Quote
ElzaMilicz Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Miałam na myśli duszyczkę z okolic Bystrzycy Kłodzkiej, bo dokładne miejsce nazywa się Długopole Górne. Bambino Ty wiesz jak wyglada mój dzień. :oops: Poszukaj w tamtej okolicy schroniska/przytuliska i daj im znać o zaginięciu suni. Policja, Straż Graniczna, Nadleśnictwo i weterynarze zawiadomieni. Quote
Bambino Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Miałam na myśli duszyczkę z okolic Bystrzycy Kłodzkiej, bo dokładne miejsce nazywa się Długopole Górne. Bambino Ty wiesz jak wyglada mój dzień. :oops: Poszukaj w tamtej okolicy schroniska/przytuliska i daj im znać o zaginięciu suni. Policja, Straż Graniczna, Nadleśnictwo i weterynarze zawiadomieni. Jasne, dziś będę się widziała z kobietą od wolantariatu przytuliskowego. Trzymam kciuki za Niunieczkę :thumbs: Choć sorry, tamta okolica, to dla Ciebie moja okolica, czy okolice Bystrzycy Kłodzkiej, chyba raczej okolice Bystrzycy, nie? Jakby co, będę szukać tu i tu. Quote
ElzaMilicz Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 [quote name='Bambino']Choć sorry, tamta okolica, to dla Ciebie moja okolica, czy okolice Bystrzycy Kłodzkiej, chyba raczej okolice Bystrzycy, nie? Bambino, ja nic z tego nie rozumiem. :shake: Quote
Bambino Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Miałam na myśli duszyczkę z okolic Bystrzycy Kłodzkiej, bo dokładne miejsce nazywa się Długopole Górne. Bambino Ty wiesz jak wyglada mój dzień. :oops: Poszukaj w tamtej okolicy schroniska/przytuliska i daj im znać o zaginięciu suni. Policja, Straż Graniczna, Nadleśnictwo i weterynarze zawiadomieni. Napisałaś ( to co powiększone ),więc sie zastanawiałam, czy tamta okolica, to dla ciebie moja okolica, czyli Grodzisk, czy okolica Bystrzycy Kłodzkiej? Odpowiedziałam sobie sama, że raczej chodziło ci o Bystrzycę. Ale może Twój tok myślenia był jeszcze inny. Na pewno poszukam w okolicy Kłodzka. Tak sobie pomyślałam, że ona może biegnie do ciebie, do Milicza?:evil_lol: Quote
ElzaMilicz Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Może..., ale to za daleko jak na jej możliwości. Tak naprawdę to jeszcze szczeniak. Quote
Bambino Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 ElzaMilicz prosiła o zawiadomienie o zniknięciu Niuni w okolicy. Wobec czego: 1) zgłosiłam na stronie ( zgubiłam psa ) - Fundacji Azyl,która zawiaduje schroniskiem w Dzierżoniowie k/Wrocławia. Schronisko to ma podpisane umowy z gminą Bystrzyca Kłodzko, gminą Kłodzko, gminą Polanica Zdrój, gminą Międzylesie ( zostawiłam w tej gminie też swoje namiary ) o przekazywanie psów z tamtych terenów. 2) wysłałam maila do Fundacji Mrunio, które ma podpisaną umowę o przyjmowanie psów z miasta Kłodzko, 3) zostawiłam swoje namiary w referacie rolnym gminy Szczytna ( nie mają podpisanej umowy z żadnym schroniskiem, ani fundacją ) 4) zostawiłam swoje namiary u Straży miejskiej z Lądka Zdroju . Mam nadzieję, że to coś pomoże :roll: Quote
Justynak Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 A czy nowi (niedoszli) właściciele porozwieszali w okolicy plakaty i dali ogłoszenie do lokalnej prasy z informacją o poszukiwaniu Niuni? Z autopsji wiem, że to mógł by być najskuteczniejszy sposób na jej zalezienie... :roll: Nie zawadziła by też wzmianka o nagrodzie dla znalazcy i informacja o tym, że zwierz jest w trakcie leczenia (może odstraszć tych, którzy postanowią zrobić na Niuni złoty interes sprzedając ją na najbliższym targowisku) Poza tym zawsze warto trochę się ze Św. Antonim potargować, niestety również z autopsji ;), wiem że naprawdę potrafi chłopak czynić cuda (tylko czasem trzeba mu jakiegoś pieniążka obiecać za znalezienie zguby :evil_lol:) Quote
ElzaMilicz Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Tak, Justynka, własciciele zrobili, co należy. Porozmawiaj z św.Antonim, z dobrych źródeł wiem, że masz u Niego specjalne względy. :razz: Quote
Bambino Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 ElzaMilicz napisał(a):Tak, Justynka, własciciele zrobili, co należy. Porozmawiaj z św.Antonim, z dobrych źródeł wiem, że masz u Niego specjalne względy. :razz: Też spróbuję pogadać ze świętym.:roll: Quote
Justynak Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 ElzaMilicz napisał(a):Tak, Justynka, własciciele zrobili, co należy. Porozmawiaj z św.Antonim, z dobrych źródeł wiem, że masz u Niego specjalne względy. :razz: Postaram się trochę z Nim ponegocjować ;) Quote
ElzaMilicz Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Antoś jest niemożliwy!!! Masz Ty, Justysiu u Niego wpływy, jak nic ! Niunia się odnalazła. :) Jednak zdaje się, że będziemy szukać jej domku jeszcze raz. :) Szczegóły nocą lub jutro. Niech nikt mi się nie waży napisać złego słowa o panu Andrzeju. Quote
Bambino Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Antoś jest niemożliwy!!! Masz Ty, Justysiu u Niego wpływy, jak nic ! Niunia się odnalazła. :) Jednak zdaje się, że będziemy szukać jej domku jeszcze raz. :) Szczegóły nocą lub jutro. Niech nikt mi się nie waży napisać złego słowa o panu Andrzeju. O Boże jak dobrze!!!!!!!!!!!! :laola: Quote
Justynak Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Antoś jest niemożliwy!!! Masz Ty, Justysiu u Niego wpływy, jak nic ! Niunia się odnalazła. :) Jednak zdaje się, że będziemy szukać jej domku jeszcze raz. :) Szczegóły nocą lub jutro. Niech nikt mi się nie waży napisać złego słowa o panu Andrzeju. A nie mówiłam, że na Antośka zawsze można liczyć? :razz: Opowiadaj Elza co z tym poszukiwaniem nowego domu dla Niuni, bo mam jeden namiar (nie wiem czy idealny, napewno do sprawdzenia), więc może coś by z tego było... :roll: Quote
Justynak Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Antoś jest niemożliwy!!! Masz Ty, Justysiu u Niego wpływy, jak nic ! Po tylu przeprowadzonych transakcjach, mam po prostu już u Niego status stałego i rzetelnego klienta ;) Jeszcze trochę i może jakąś złotą kartę rabatową dostanę :evil_lol: Quote
ElzaMilicz Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Ta Złota Karta to byłoby coś !!! Niunia szuka domu, bo nie nadaje się tylko na stróża. To mix kaukaza i berneńczyka (sądząc po charakterze :evil_lol: ). To był pies domowy. Jak masz dobry namiar to nie ma na co czekać. Dziś Snoopy pojechał do domu. :) Quote
Zbójini Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='ElzaMilicz'] [SIZE=2]Jak pokonała ogrodzenia, pozostanie tajemnicą. :shake: jak to jak? jak każdy kaukaz, wspinając się jak małpa po ogrodzeniu:) najlepiej po słupku bo najstabilniej:) Po Demonie to druga moja ulubiona rasa:diabloti: Quote
Recommended Posts