Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niunia zniknęła w poniedziałek. Ma na sobie czarną zniszczoną parcianą obrożę, której dziurki okolone są metalem.
Nie jest agresywna. Reaguje na swoje imię.

Prosze o pomoc w poszukiwaniu suni, trafił jej się wyjątkowo dobry domek z czułymi, rozsądnymi ludźmi.
[SIZE=2]Jak pokonała ogrodzenia, pozostanie tajemnicą. :shake:

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Niunia zniknęła w poniedziałek. Ma na sobie czarną zniszczoną parcianą obrożę, której dziurki okolone są metalem.
Nie jest agresywna. Reaguje na swoje imię.

Prosze o pomoc w poszukiwaniu suni, trafił jej się wyjątkowo dobry domek z czułymi, rozsądnymi ludźmi.

ożesz:shake::shake::shake: niedobrze...

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Poniosę, może jakaś dobra dusza zauważy problem.

Cholera, ja zauważyłam, ale niestety pod Grodzisk raczej nie dobiegła. Ożesz, ale skoczna ta sunia :shake:

Posted

Miałam na myśli duszyczkę z okolic Bystrzycy Kłodzkiej, bo dokładne miejsce nazywa się Długopole Górne.

Bambino Ty wiesz jak wyglada mój dzień. :oops:
Poszukaj w tamtej okolicy schroniska/przytuliska i daj im znać o zaginięciu suni.

Policja, Straż Graniczna, Nadleśnictwo i weterynarze zawiadomieni.

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Miałam na myśli duszyczkę z okolic Bystrzycy Kłodzkiej, bo dokładne miejsce nazywa się Długopole Górne.

Poszukaj w tamtej okolicy schroniska/przytuliska i daj im znać o zaginięciu suni.

Jasne, dziś będę się widziała z kobietą od wolantariatu przytuliskowego. Trzymam kciuki za Niunieczkę :thumbs:
Choć sorry, tamta okolica, to dla Ciebie moja okolica, czy okolice Bystrzycy Kłodzkiej, chyba raczej okolice Bystrzycy, nie?
Jakby co, będę szukać tu i tu.

Posted

[quote name='Bambino']Choć sorry, tamta okolica, to dla Ciebie moja okolica, czy okolice Bystrzycy Kłodzkiej, chyba raczej okolice Bystrzycy, nie?

Bambino, ja nic z tego nie rozumiem. :shake:

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Miałam na myśli duszyczkę z okolic Bystrzycy Kłodzkiej, bo dokładne miejsce nazywa się Długopole Górne.

Napisałaś ( to co powiększone ),więc sie zastanawiałam, czy tamta okolica, to dla ciebie moja okolica, czyli Grodzisk, czy okolica Bystrzycy Kłodzkiej? Odpowiedziałam sobie sama, że raczej chodziło ci o Bystrzycę. Ale może Twój tok myślenia był jeszcze inny. Na pewno poszukam w okolicy Kłodzka.
Tak sobie pomyślałam, że ona może biegnie do ciebie, do Milicza?:evil_lol:

Posted

ElzaMilicz prosiła o zawiadomienie o zniknięciu Niuni w okolicy. Wobec czego:
1) zgłosiłam na stronie ( zgubiłam psa ) - Fundacji Azyl,która zawiaduje schroniskiem w Dzierżoniowie k/Wrocławia. Schronisko to ma podpisane umowy z gminą Bystrzyca Kłodzko, gminą Kłodzko, gminą Polanica Zdrój, gminą Międzylesie ( zostawiłam w tej gminie też swoje namiary ) o przekazywanie psów z tamtych terenów.
2) wysłałam maila do Fundacji Mrunio, które ma podpisaną umowę o przyjmowanie psów z miasta Kłodzko,
3) zostawiłam swoje namiary w referacie rolnym gminy Szczytna ( nie mają podpisanej umowy z żadnym schroniskiem, ani fundacją )
4) zostawiłam swoje namiary u Straży miejskiej z Lądka Zdroju .

Mam nadzieję, że to coś pomoże :roll:

Posted

A czy nowi (niedoszli) właściciele porozwieszali w okolicy plakaty i dali ogłoszenie do lokalnej prasy z informacją o poszukiwaniu Niuni? Z autopsji wiem, że to mógł by być najskuteczniejszy sposób na jej zalezienie... :roll: Nie zawadziła by też wzmianka o nagrodzie dla znalazcy i informacja o tym, że zwierz jest w trakcie leczenia (może odstraszć tych, którzy postanowią zrobić na Niuni złoty interes sprzedając ją na najbliższym targowisku)
Poza tym zawsze warto trochę się ze Św. Antonim potargować, niestety również z autopsji ;), wiem że naprawdę potrafi chłopak czynić cuda (tylko czasem trzeba mu jakiegoś pieniążka obiecać za znalezienie zguby :evil_lol:)

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Tak, Justynka, własciciele zrobili, co należy.
Porozmawiaj z św.Antonim, z dobrych źródeł wiem, że masz u Niego specjalne względy. :razz:

Też spróbuję pogadać ze świętym.:roll:

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Tak, Justynka, własciciele zrobili, co należy.
Porozmawiaj z św.Antonim, z dobrych źródeł wiem, że masz u Niego specjalne względy. :razz:

Postaram się trochę z Nim ponegocjować ;)

• 2 weeks later...
Posted

Antoś jest niemożliwy!!!
Masz Ty, Justysiu u Niego wpływy, jak nic !
Niunia się odnalazła. :)

Jednak zdaje się, że będziemy szukać jej domku jeszcze raz. :)
Szczegóły nocą lub jutro. Niech nikt mi się nie waży napisać złego słowa o panu Andrzeju.

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Antoś jest niemożliwy!!!

Szczegóły nocą lub jutro. Niech nikt mi się nie waży napisać złego słowa o panu Andrzeju.
O Boże jak dobrze!!!!!!!!!!!! :laola:

Posted

A nie mówiłam, że na Antośka zawsze można liczyć? :razz:
Opowiadaj Elza co z tym poszukiwaniem nowego domu dla Niuni, bo mam jeden namiar (nie wiem czy idealny, napewno do sprawdzenia), więc może coś by z tego było... :roll:

Posted

Masz Ty, Justysiu u Niego wpływy, jak nic ! Po tylu przeprowadzonych transakcjach, mam po prostu już u Niego status stałego i rzetelnego klienta ;) Jeszcze trochę i może jakąś złotą kartę rabatową dostanę :evil_lol:

Posted

Ta Złota Karta to byłoby coś !!!

Niunia szuka domu, bo nie nadaje się tylko na stróża. To mix kaukaza i berneńczyka (sądząc po charakterze :evil_lol: ).
To był pies domowy.
Jak masz dobry namiar to nie ma na co czekać.

Dziś Snoopy pojechał do domu. :)

Posted

[quote name='ElzaMilicz']

jak to jak? jak każdy kaukaz, wspinając się jak małpa po ogrodzeniu:)
najlepiej po słupku bo najstabilniej:)

Po Demonie to druga moja ulubiona rasa:diabloti: