Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sunshine']
Druga śmieszna sytuacja która ciagnie się za nami od najmłodszych miesięcy Shiry... Wszystkie dzieci mówią że to wilk:p. Zachwycone wołają do niej wilku, wyją do niej a jak Shira się odwraca wieją w popłochu bo wilk się patrzy:D[/QUOTE]

:D A ty to czerwony kapturek?

Posted

ja już nie wytrzymuje karzdy kto koło nas przechodzi pyta się czy mój kundel to miniaturka yorka i za nic nie chce uwierzyć że miniaturki nie istnieją. Najlepsze są stare babcie biadolące że chcą takiego słodkiego pieeczka bo z nim wcale nie trzeba wychodzić ale na szczęście emeryturka za mmała

Posted

Ostatnio czekając pod gabinetem weta usłyszałam "o, jaki ładny kotek i tak ładnie na smyczy chodzi". Zdębiałam do tego stopnia, że zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno wzięłam z domu właściwe zwierzę. Dobra, pies mały (rat terrier), ale żeby go wziąć za kota ???!!!???

Posted

[quote name='ancymonka']Ostatnio czekając pod gabinetem weta usłyszałam "o, jaki ładny kotek i tak ładnie na smyczy chodzi". Zdębiałam do tego stopnia, że zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno wzięłam z domu właściwe zwierzę. Dobra, pies mały (rat terrier), ale żeby go wziąć za kota ???!!!???[/QUOTE]

To u nas w Polsce już są rat terriery?:crazyeye:
Pokaż go, skąd masz psiura? :)

Posted

W Avatarku jest :) A tu jest go więcej - [url]http://ancymonka.fotosik.pl/albumy/677146.html[/url]
I o dziwo jest ich dość dużo, tylko mało kto wie że to rasa jest...
Ja mojego mam z fundacji. Adoptowany. Ktoś go jako około 5 miesięczne szczenię wywalił z auta na stacji benzynowej... @!$#^#%$#$^@#%#%$@^% (piii, bez komentarza)

Posted

Dzisiaj się dowiedziałam, że Birmie się przepięknie ruszają.... mięśnie :).
No fakt, mięśnie ma wspaniałe, ale jak facet je wypatrzył po 5-cm, świeżo rozczesaną "na watę" sierścią młodej to ja nie wiem ;).

Posted

[quote name='zuza:D']:D A ty to czerwony kapturek?[/QUOTE]
No pies mnie jeszcze nie zjadł puki co...ale do łóżka się ładuje :D.

A co do yorków tez mnie wkurzają ludzie którzy twierdzą że im wiele ruchu nie potrzeba...:/
A do kota Shirę też porównywali(lub brali ja za kota) jak miała 3 miesiące...no coment;p

Posted

Ja muszę opowiedzieć historię z moim smerfowym szczeniakiem :lol:
Drugiego psiaka kupiłam po wyprowadzce od mamy, który nigdy za psami nie przepadała, brzydziła się raczej, nie lubiła kłaków, narzekała ile to kosztuje, etc. I tak wracając ze szczepienia postanowiłam wstąpić do pracy mamusi i pokazać swój nowy nabytek :p Mama zdążyła się tylko skwasić i powiedzieć że może i ładny, ale ile to kosztuje, i ile to kłopotu, i po co to, bla bla bla, kiedy opadły nas jej koleżanki z pracy :lol:
Zachwyt nie z tej ziemi, jaki śliczny, a co to za rasa, a jaki ma kolorek... Każda jaka tylko przechodziła, musiała się zatrzymac i wyrazić swój zachwyt. Jedna z pań aż wynurzyła się z zamkniętego pokoju z okienkiem kasowym i uraczyła nas opowieścią o swoim yorczku, z którym śpi w łóżku, a inna o amstaffce, która tarza się z jej córką po trawce :) Pani od yorczka zobaczyła, że mój wydawałoby się niebieski szczeniak ma białą krawatkę i z nabożeństwem zapytała "mogę dotknąć...?" :roftl:
Dla mnie to wszystko normalne, gorzej moja matka... Jeszcze kiedy wychodziłam, stała obleziona przez wszystkie koleżanki z piętra, które wypytywały o pieska i zachwycały się nim :evil_lol:
Co ciekawe, panie w urzędzie miasta prezentowały nadzwyczaj cywilizowane poglądy na temat ttb - że wszystko zalezy od wychowania, i że agresja psa to zazwyczaj wina człowieka, i że dobrze wychowane ttb to fantastyczne psy, przyjacielskie, itp. ;) Byłam naprawdę mile zaskoczona.

Posted

Martens, poczekaj aż podrośnie. Nasłuchasz się o mordercach, o tym, że mu czaszka nie rośnie i mózg uciska i cie kiedyś w nocy pożre:diabloti:
A najlepsze co usłyszałam, to żeby wodą święconą pokropić mojego rota- to szatana z niego wygna, bo to szatański pies, co ludzi z grobów wyciąga i zjada...:evil_lol:
Ludzie mają wyobraźnie. :p

Posted

na prawdziwej polskiej wsi mieszkam! Takiej co to wiesz z dziada pradziada i wszyscy sa jedna rodzina ;)

oj dużo się nasłuchałam o moich psach, to są tylko takie kwiatki. :razz:
jak wychodzimy na spacer to ludzie do domów uciekają, bo się boja, że ja jestem wariatką:lol:, no bo kto to widział psy wyprowadzać :eviltong:

Posted

[quote name='***kas']Martens, poczekaj aż podrośnie. Nasłuchasz się o mordercach, o tym, że mu czaszka nie rośnie i mózg uciska i cie kiedyś w nocy pożre:diabloti:
A najlepsze co usłyszałam, to żeby wodą święconą pokropić mojego rota- to szatana z niego wygna, bo to szatański pies, co ludzi z grobów wyciąga i zjada...:evil_lol:
Ludzie mają wyobraźnie. :p[/QUOTE]

wiem, dlatego się cieszę, póki mały :evil_lol: Kiedy mały zapoznawał się na spacerze ze starszą panią z yorczką, przezornie powiedziałam, że to staffik, a nie staffordshire bullterier, co by ostracyzmu towarzyskiego choć na razie uniknąć ;)

A rottki mają złą sławę w dużej mierze przez tv, choćby te z "Omenu" nawet mi mocno utkwiły w pamięci. Swego czasu podobnie było z dobermanami. Ale dla mnie rott a dobek jeśli chodzi o charakter to niebo a ziemia... Choć doberman o dobrej psychice, dobrze ułożony też jest podobno super, ja wolę jednak psychikę rotta ;)

Posted

Roty są bardzo zrównoważone, ciężko je "złamać". Są stabilne. I to w nich baaardzo lubię, szczególnie, jak się napatrzyłam na histeryczne, lękliwe ONy.:shake:

I w sumie to j się ciesze, z tej "złej" opinii rotków. Mam spokój na spacerach, mało kto sie pcha z łapami, nie to co ze spanielem... :diabloti:

Posted

I za to je lubię... Są jak skała ;)
No i szczerze mówiąc też jakoś wolę psa o złej opinii i miec spokój na spacerach (przynajmniej z dorosłym) niż na okrągło oganiać się od ludzi co to chcą mi yorecka czy Lassie wymiętosić ;) Dlatego wolę rasy mało znane albo te o złej sławie.

Posted

[quote name='Martens']A rottki mają złą sławę w dużej mierze przez tv, choćby te z "Omenu" nawet mi mocno utkwiły w pamięci. Swego czasu podobnie było z dobermanami. Ale dla mnie rott a dobek jeśli chodzi o charakter to niebo a ziemia... Choć doberman o dobrej psychice, dobrze ułożony też jest [B]podobno[/B] super, ja wolę jednak psychikę rotta ;)[/QUOTE]

Ja Ci dam "podobno" :mad: Doberman wśród psów jest jak mercedes wśród aut :razz: Chociaż moja własna siostra kocha rottki i na ostatniej wystawie na jakiej byłam, stwierdziłam, że zaiste też są urocze :loveu:

[URL]http://img200.imageshack.us/img200/1732/rott1.jpg[/URL]
[URL]http://img196.imageshack.us/img196/7830/rott2.jpg[/URL]

:lol:

Posted

Mi się rottów wygląd podoba znacznie bardziej niż innych molosów ;)
Dobki są nawet jeszcze ladniejsze, ale typ charakteru już nie ten, a zepsuty dobek to niestety masakra, chyba jeszcze trudniejsza do naprawienia niż rozpuszczony rott.

Posted

[quote name='asiunia']Rotty są najwspanialsze ze wspaniałych...Wiem,że już nigdy nie zdecyduje się na inną rasę,a kolejny rotti zamieszka z nami mam nadzieje w przyszłym roku:D[/QUOTE]

Dobre wieści głosisz, znaczy sie, że bierzez mojego Diabełka do siebie taaaak.?:diabloti: