Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sterylizacja około 150 - 200 zł. jest jeszcze czas, musi odpocząć po szczeniakach i przestać produkować mleko itd.
co do "odpwiedzialności" tej pani która "nie miała serca" uśpić miotu a teraz jakoś ma serce oddawać pieski komu popadnie to.. :angryy:
ciekawe co się stało z tym szczeniakiem, który został "ukradziony". myślę że pani byłaby szczęśliwa, gdyby wszystkie kluski zostały ukradzione albo w ogóle zniknęły z tego świata.
Zerduszko, może odrobaczymy je same? mam pyrantelum.
czyli został piesek i 3 suczki?
ja bym tłumaczyła że lepiej sukę, bo: bardziej rodzinna, łatwiej ułożyć, delikatniejsza, nie ma tendecji do uciekania z wyjątkiem cieczki, ale przecież można wysterylizować. a pies czuje cieczki cały czas i trzeba wykastrować albo pilnowac cały rok.
poza tym suczki nie podsikują drzewek (nie niszczą drzewek), bo nie podnoszą nogi - to argument ważny dla sympatyków iglaków:cool1:.

zrobię ogłoszenia do kilku lecznic wet;)

Posted

Z tym odrobaczeniem, to byłaby bomba. Jak Ty kończysz pracę?? Bo im wcześniej tym lepiej, a ja mam weekend zajęte wszystko.

Tak: 1 piesek i 3 dziewczynki. Tak im mówiłam, ale żona miała pieska i pieska chciała. Niezgody w rodzinie robić nie będę :eviltong:

Teraz najlepsze: ona mi kazała dać suczkę ewentualnie tego pieska, bo tego drugiego sobie może zostawi.... mamusia z synusiem... :angryy: Trzeba mu znaleźć fajny dom :diabloti::diabloti:

Posted

Okazuje się, że jeszcze jedno ogłoszenie ma mój nr tel :p ale psa nie znam :eviltong:
Nie wiem kto czyta to metro, ale z Katowic czy Będzina jest za daleko po pieski :roll:
Ania, a w Rybniku po godzinach nie ma tanich ogłoszeń z psiakami :razz:

Mam wyrzuty, kilka osób się rozmyśliło, bo nie chciało kastrować psa... A one ta marzną.... Lepszy taki dom niż siekiera... ale z drugiej strony :shake:

Nikt nie dzwoni po sunie :-(

HELP :placz:

Posted

jedna z suczek ma problem z tylnymi nogami, chodzi trochę krzywo. Wygląda na to, że to ten najsłabszy szczeniak w miocie. pewnie gdyby była odpowiednio żywiona i trzymana w cieple, to z czasem nie byłoby śladów. mała jest najdrobniejsza, ale za to bardzo kontaktowa i doludna. słabsze nóżki nie przeszkadzają jej w dzikich galopach i skokach, tak że nie jest źle.
ta mała z białą plamką na brodzie jest bardzo rozmowna (czyt. wrzaskliwa).
piesek jest najmocniej zbudowany i ma dłuższe uszy.

wszystkie szczeniaki są bardzo, bardzo, bardzo żywotne, energia je rozpiera. nie boją się strzałów, wszystkie są bardzo kontaktowe i przybiegają na wołanie, jak to szczeniaczki w ich wieku. powinny być jeszcze z suką:roll:
żeby tylko znalazły domy, zanim uznają, że człowiek nie jest im do niczego potrzebny i staną się "dzikimi" psami.
teraz mają nieco cieplej, bo pani powiesiła im zasłonkę na wejściu do klatki.
ta klatka jest tak wysoko, jakieś 1,5 m nad ziemią. jak któreś spadnie, to może się poważnie uszkodzić. nie ma możliwości umieszczenia klatki niżej:shake:

Posted

:bluepaw:Kamilo-Zerduszko!!!!!!!!!!!:bluepaw:
Z okazji wstępowania jutro na Nową drogę Życia, życzę Ci (WAM) równej drogi, bez wyrw i remontów. Szerokiej, wygodnej, równej, co najmniej dwupasmowej autostrady przez życie.
Takiej autostrady z przejściami dla zwierząt. Dla dużych górą, dla mniejszych dołem :p

Bądźcie zawsze pogodni i dążcie do szczęścia (Dezyderata):Rose:
:painting::painting::wolfie:

Posted

Szczęścia, radości, zera problemów (choć to jednak chyba nierealne) z okazji tak znamienitej - jak przejście ze stanu wolnego w stan bardziej zajęty.
Wszystkiego dobrego - bądź po prostu dziko szczęśliwa całe życie. To wistarczy!!!
:calus::Rose::laola:

A tak poza tym, czy z tego Allegro w ogóle ktoś sie kontaktował, czy nikt. Bo jak zwykle wiszą wisielce.

Posted

Aniu :diabloti: D-Z-I-Ę-K-U-J-M-Y :eviltong:

supergoga napisał(a):
A tak poza tym, czy z tego Allegro w ogóle ktoś sie kontaktował, czy nikt. Bo jak zwykle wiszą wisielce.

Tak. Z jedną dziewczyną jestem wstępnie umówiona na przyszły tydzień, może weźmie suńke :razz:

Strasznie dużo osób pisze z tego metra, ale z Wa-wy :roll: ja tam nie pojadę :shake:

Posted

poczwarka napisał(a):
Obie sunie znajdą domy? Jeżeli nie, to która zostaje?

Ja chcę wyadoptować tą rozśpiewaną (z białym podbródkiem), bo u tych chętnych w domu zawsze ktoś będzie, a ona ciężko znosi ten pobyt w "izolatce".
Zostałaby ta czarna sunia i piesek. Na pieska są chętni z Wa-wy x 2, ale nie wiem czy znajdę transport.
No a ta kulejąca, to mam nadzieję, że na dniach pojedzie na tymczas :cool3: :Rose:

Posted

[quote name='halbina']Zerduszko, gratuluję! I życzę wszystkiego wymarzonego na nowej drodze życia!!!
Maluchy fajne, trzymam kciuki za domki!
Dziękuję :)
Kciuki potrzebne, bo "pan właściciel" ostatnio duużo pije :shake:

supergoga
- Ci którzy mają wziąć sunię nie mają konta na allegro, więc oni nie obserwują - ale ogłoszenie znaleźli na allegro. Także akurat ta trójka obserwujących mogłaby sie zdecydować i wszystkie szczeniaki miałyby domki :razz: Ci chętni się odezwali, ale napisali mi to samo ;)

Posted

Donoszę, że 2 suńki pojechały do swoich domków - zostały znalezione na allego - za które dziękujemy :Rose: Jeden domek z Katowic, drugi z Żor.
Jak wszystko pójdzie po mojej myśli, to chora sunia - kuleje coraz bardziej - pojedzie do domku tymczasowego, a piesek do stałego
Prośmy niebiosa o łaskę :modla:

Posted

te domki to prezent ślubny od świata dla Zerduszko :loveu:
Brawo Zerduszko, uratowałaś stado czarnych szczeniaków :multi:

cieszę się bardzo. czyli zostały dwa psiaczki?
Dziękujemy Ci Supergogo za Allegro :p
najlepiej jakby szczeniaki pojechały razem w jeden dzień, żeby żaden nie został sam na tej działce:roll:
jeszcze tylko sąsiadkę z suką na sterylkę zatargać i będzie ok;)

trzymam kciuki za ostatnie dwa domki, aby się udało i ten pijak niczego goopiego nie zrobił.