Margo05 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Abra, Pani Ewa właśnie pytała o te karmę. Mówi, że na razie tragedii nie ma, ale kolorowo też nie jest. Z terenów działek schodzi coraz więcej kotów, więc Pani Ewa przygotowuje coraz więcej jedzenia i roznosi je coraz dalej :-( Pytałam o rachunki - ma w tej chwili za telefon 150 zł. - jutro wezmę i opłacę. Na konto wpłynęło: 20 zł. - Olena84 (za bazarek Zmysła) 11 zł. - Enia 30 zł. - Zmysł 10 zł. - Jo37 (nie mam tytułem czego, poza tym, że na bezdomne koty - jeśli więc to jakieś bazarki, to obawiam się, że musicie sami dojść :oops:) Razem jest więc 430 zł. :multi: Pięknie dziękuję :loveu::loveu::loveu::loveu: Pani Ewa nie ma telefonu komórkowego, gdyż organizacja, która jej udostępniała zabrała go. Tak więc szukamy pomysłu na telefon, jutro pogadam z Panią Ewą, bo coś wspominała o telefonie na kartę, za złotówkę. Quote
Abrakadabra Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Margo05']Abra, Pani Ewa właśnie pytała o te karmę. Mówi, że na razie tragedii nie ma, ale kolorowo też nie jest. Z terenów działek schodzi coraz więcej kotów, więc Pani Ewa przygotowuje coraz więcej jedzenia i roznosi je coraz dalej :-( Pytałam o rachunki - ma w tej chwili za telefon 150 zł. - jutro wezmę i opłacę. Na konto wpłynęło: 20 zł. - Olena84 (za bazarek Zmysła) 11 zł. - Enia 30 zł. - Zmysł 10 zł. - Jo37 (nie mam tytułem czego, poza tym, że na bezdomne koty - jeśli więc to jakieś bazarki, to obawiam się, że musicie sami dojść :oops:) Razem jest więc 430 zł. :multi: Pięknie dziękuję :loveu::loveu::loveu::loveu: Pani Ewa nie ma telefonu komórkowego, gdyż organizacja, która jej udostępniała zabrała go. Tak więc szukamy pomysłu na telefon, jutro pogadam z Panią Ewą, bo coś wspominała o telefonie na kartę, za złotówkę.[/quote] OK. W takim razie karmę dla kociaków zawiozę jutro. A na jakie konto wpłacić kasę? Quote
Margo05 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Abra, na moje, prześlę Ci na pw :lol: Quote
Abrakadabra Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Margo05']Abra, na moje, prześlę Ci na pw :lol:[/quote] Olenka już podała mi nr konta - zrobiłam przelew. Quote
Saphira Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Ktoś na wątku dużo wcześniej pisał, że może udostępnić komórkę Pani Ewie . Tylko kto ? :shake: Quote
Olena84 Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 A Pani Ewa musi mieć komórkę:oops:, bo wychodzi w sumie tylko pewnie po zakupy w dzień, noi w nocy, gdzie raczej do nikogo nie zadzwoni. Można dać komórkę, ale potem może zostać sama z tymi rachunkami:placz:. Quote
elmira Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Ja odebrałam pióra wieczne od syna IwonaMaj. Warto by było na bazarek szybciutko wystawić. Ja mogę to zrobić, a pieniądze zostaną wpłacone na konto np. margo05 . Jesli pieniądze wpłyną na konto, dostanę potwierdzenie i wysyłam odbiorcy. Proszę o decyzje jak to ma wyglądać. Quote
Margo05 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Elmirko, jak najbardziej może tak być :) Jak tylko wpłyną pieniądze podam Ci informację na wątku bazarkowym, czy na pw, jak będziesz wolała. Olenko, Pani Ewa wychodzi sporo z domu. Oprócz zakupów, które zajmują jej sporo czasu to chodzi jeszcze na różne akcje, np. koty na Powązkach, gdzieś jakieś odławianie, inne karmicielki, urzędy, organizacje, kwesty. A Mama Pani Ewy musi mieć z nią kontakt na wszelki wypadek. Porozmawiam dziś z nią i zobaczymy co dalej. Quote
jkp Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Ja jestem " nowa " ale komórkę na kartę mogę bez problemu zorganizować ( oczywiście doładowaną na dłuższy czas ) Quote
Margo05 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Jkp, wielkie dzięki :loveu: Odpisałam Ci na pw. :lol: Quote
zwierzus Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Przebrnęłam przez całość. A teraz zastanawiam sie jak pomóc. Co z tą komórka? Co z lekami? Jeśli mama pani Ewy ma insulinę we wstrzykiwaczu (tak mi wychodzi z nazwy) to potrzebuje igieł. One nie są refundowane. Jaką karmę dla kotów? Może być Arion? Quote
Abrakadabra Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 [quote name='zwierzus']Przebrnęłam przez całość. A teraz zastanawiam sie jak pomóc. Co z tą komórka? Co z lekami? Jeśli mama pani Ewy ma insulinę we wstrzykiwaczu (tak mi wychodzi z nazwy) to potrzebuje igieł. One nie są refundowane. Jaką karmę dla kotów? Może być Arion?[/quote] Zwierzus - może być - zapewniam Cię :lol:. Jeśli chodzi o igły - to ja nie mam bladego pojęcia :shake:, ale dowiem się jutro. Quote
zwierzus Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Dowiedz się koniecznie. Co do karmy - pokombinuję :cool3:. No i co z tą komórką? Jakby co mam zestaw startowy Tak Tak z telefonem. Wala się po kątach więc mogę oddać :eviltong: Quote
Margo05 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 [quote name='Margo05']Abra, Pani Ewa właśnie pytała o te karmę. Mówi, że na razie tragedii nie ma, ale kolorowo też nie jest. Z terenów działek schodzi coraz więcej kotów, więc Pani Ewa przygotowuje coraz więcej jedzenia i roznosi je coraz dalej :-( Pytałam o rachunki - ma w tej chwili za telefon 150 zł. - jutro wezmę i opłacę. Na konto wpłynęło: 20 zł. - Olena84 (za bazarek Zmysła) 11 zł. - Enia 30 zł. - Zmysł 10 zł. - Jo37 (nie mam tytułem czego, poza tym, że na bezdomne koty - jeśli więc to jakieś bazarki, to obawiam się, że musicie sami dojść :oops:) Razem jest więc 430 zł. :multi: Pięknie dziękuję :loveu::loveu::loveu::loveu: Pani Ewa nie ma telefonu komórkowego, gdyż organizacja, która jej udostępniała zabrała go. Tak więc szukamy pomysłu na telefon, jutro pogadam z Panią Ewą, bo coś wspominała o telefonie na kartę, za złotówkę.[/quote] Uzupełniam wpływy: 50 zł. - Abrakadabra 150 zł. - Jkp Razem mamy 630 zł. :multi::multi::multi: Dziękujemy :loveu::loveu::loveu::loveu: W poniedziałek 17.11.08 zapłaciłam rachunek za telefon Pani Ewy w kwocie 143,60 zł. (skan mogę wysłać zainteresowanym na maila) Pozostało więc 486,40 zł. :loveu: Quote
Olena84 Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Mam pytanie, czy robimy coś w sprawie Świąt dla Pani Ewy? Quote
zwierzus Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Chyba coś trzeba zrobić. Ja też mam pytanie. Czy ktoś będzie mógł odebrać ode mnie karmę? Raczej samochodem bo będą 2 worki po 15 kg :cool1: Quote
Olena84 Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Moja Mama zamawia niektóre dania na Wigilię od znajomej, która współpracuje z takim cateringiem (oni wspomagają potrzebujące dzieci), i skoro jest kaska, to może coś z niej na to przeznaczymy, bo obawiam się, że Pani Ewa zamiast tego wyda na koty, a sama spędzi ten dzień jak każdy inny. Quote
Margo05 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Olenko, Pani Ewa nie jest zupełnie samotna. Ona ma rodzinę i córkę :evil_lol: Quote
gagata Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Olenko, a kwotowo jakby się to mogło przedstawiać? Faktycznie, kasę pani Ewa zaraz przerobi na kocie jedzonko... Quote
Olena84 Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Już wcześniej pytałam Mamę, ale nie wie, zapyta, to w takim razie może prezent wspólny. Quote
Abrakadabra Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 [quote name='zwierzus']Chyba coś trzeba zrobić. Ja też mam pytanie. Czy ktoś będzie mógł odebrać ode mnie karmę? Raczej samochodem bo będą 2 worki po 15 kg :cool1:[/quote] A skąd :razz: ? Quote
Abrakadabra Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 [quote name='zwierzus']Z Gocławia :lol:[/quote] Jak z Gocławia - to ja się piszę! Wyślij mi kochany [COLOR=red][B]zwierzusi[/B][/COLOR]u nr tel. na Pw. Zadzwonię. do Ciebie :loveu: Quote
EVA2406 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Abrakadabra uprzedziła mnie, dzięki Cioteczko :loveu:. Co do świątmyslę, że mozna cos podarować, ale bez przesady, bo Pani Ewa, tak jak pisała Margo, ma rodzinę i nie jest tak tragicznie. Na pewno będzie jej miło, że pamiętamy o niej, a nie tylko o kotach. Quote
Recommended Posts