Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktos wie co z receptami na leki Pani Ewy ? Ona ich dobrowolnie nie wykupi. Z tego co wiem wszystkie pieniądze przeznacza na karmę dla kotów. Może za te uzbierane środki wykupić leki. Kiedy będą opłaty do zrobienia i w jakiej wysokości ? Musimy wiedzieć wszystko zanim będzie rozpacz, że np. chcą prąd odłączyć.

• Replies 649
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mam ok. 5 kg karmy dla kotów + włoczkę dla Pani Ewy. Jutro podrzucam nakretki na Podskarbińską ok. 18-19. Znajdzie sie ktoś w pobliżu. Odemnie z Pruszkowa niedaleko, ale w tych korkach w Warszawie:shake: koszmar.

Posted

[quote name='elmira']Ja mam ok. 5 kg karmy dla kotów + włoczkę dla Pani Ewy. Jutro podrzucam nakretki na Podskarbińską ok. 18-19. Znajdzie sie ktoś w pobliżu. Odemnie z Pruszkowa niedaleko, ale w tych korkach w Warszawie:shake: koszmar.[/quote

Elmirko, podaj mi na PW swój nr telefonu - mam niedaleko, więc z chęcią od Ciebie odbiore i zawiozę do Pani Ewy :lol:

Posted

Już się dowiedziałam co i jak :)

A więc:

leki Pani Mama: (pisane ze słuchu, więc mogą być literówki)
insulina Mixtard Actrapid pencil (żółte opakowanie)
insulina Mixtard 50 pencil (zielonkawe opakowanie)

Tenox 5 mg
Priniwil (chyba 20)
Vicebrol 5
Vasilip 5
Kardin 40 (na serce)
Captopril 25 (na obniżenie ciśnienia)
Ostolek ( na osteoporozę)
Urinal (kamienie w nerkach)

to te podstawowe

Pani Ewa:

Tertensiv (Na obniżenie ciśnienia - chyba - albo to, albo to niżej)
Enarynal
Milurit (na spuchnięte nogi)

Jeśli chodzi o opłaty to światło zapłacone, został czynsz 430 zł. (ma wzrosnąć) i telefon 140 zł.

Pani Ewa prosi o karmę, choćby suchą.

Ktoś (wybaczcie, zapomniałam kto) ma przywieźć do Pani Ewy 4 tyg. kociaka, który "ma zniknąć". Pani Ewa boi się go wziąć, bo i nie ma czasu się nim zajmować i boi się o koty w domu, które są niezaszczepione. Macie jakiś pomysł co zrobić?

Posted

[quote name='elmira']Ja mam ok. 5 kg karmy dla kotów + włoczkę dla Pani Ewy. Jutro podrzucam nakretki na Podskarbińską ok. 18-19. Znajdzie sie ktoś w pobliżu. Odemnie z Pruszkowa niedaleko, ale w tych korkach w Warszawie:shake: koszmar.[/quote]
to chyba ja znajdę się w pobliżu;) ale wrzuć telefon, powinniśmy się jakoś dokładniej umówić;)

Posted

[quote name='Saphira']Słabo ! :evil_lol: Można jeszcze porzucać facetami ! :evil_lol:[/quote]
no, przynajmniej częścią faceta :evil_lol:
A mamy kogoś na dogo od foxiów?

Posted

[quote name='Margo05']Już się dowiedziałam co i jak :)

A więc:

leki Pani Mama: (pisane ze słuchu, więc mogą być literówki)
insulina Mixtard Actrapid pencil (żółte opakowanie)
insulina Mixtard 50 pencil (zielonkawe opakowanie)

Tenox 5 mg
Priniwil (chyba 20)
Vicebrol 5
Vasilip 5
Kardin 40 (na serce)
Captopril 25 (na obniżenie ciśnienia)
Ostolek ( na osteoporozę)
Urinal (kamienie w nerkach)

to te podstawowe

Pani Ewa:

Tertensiv (Na obniżenie ciśnienia - chyba - albo to, albo to niżej)
Enarynal
Milurit (na spuchnięte nogi)

Jeśli chodzi o opłaty to światło zapłacone, został czynsz 430 zł. (ma wzrosnąć) i telefon 140 zł.

Pani Ewa prosi o karmę, choćby suchą.

Ktoś (wybaczcie, zapomniałam kto) ma przywieźć do Pani Ewy 4 tyg. kociaka, który "ma zniknąć". Pani Ewa boi się go wziąć, bo i nie ma czasu się nim zajmować i boi się o koty w domu, które są niezaszczepione. Macie jakiś pomysł co zrobić?[/quote]

to chyba o te leki chodzi ?

Posted

[quote name='elmira']Ja mam ok. 5 kg karmy dla kotów + włoczkę dla Pani Ewy. Jutro podrzucam nakretki na Podskarbińską ok. 18-19. Znajdzie sie ktoś w pobliżu. Odemnie z Pruszkowa niedaleko, ale w tych korkach w Warszawie:shake: koszmar.[/quote]

Dziękujemy [COLOR=red][B]Elmirze[/B][/COLOR] za karmę dla kotków i włóczkę dla Pani Mamy :loveu:

W tej chwili mam "na stanie" 40 kg od Odi i 5 kg od Elmiry.
Dzisiaj Pani Ewy nie było w domu, więc połowę tego, co dostałam od dziewczyn zawiozę jej jutro.
Skontaktuję się również z Kometą.

Posted

nazwy duzymi literami to nazwy handlowe-patrzcie na nazwy drobnym drukiem to nazwy chemiczne leku.jest mnostwo odpowiednikow powyzszych produkowanch przez inne firmy,jest pare bledow np.vasilip nie ma dawki 5mg,ostolek nie okreslono dawki to samo z enarenalem itp.,jesli ktos ma 5mg to mozna dac i bierze sie dwie tabl.lub 10mg dzieli na pol,enarenal bedzie wycofany wiec jesli macie inne leki z tej grupy to dajcie powiem jak zamienic.spytajcie w aptece lub zostawicie tej pani to powiem jak to zrobic jak bede w warsazawie.

Posted

Wydaje mi się, że pomoc jest potrzebna we właściwym zorganizowaniu żarełka dla kotów. Pani Ewa kupuje w detalu i dźwiga własnoręcznie, codziennie takie ilości karmy, które w zasadzie są hurtowe. Gdyby kupowała karmę w hurtowni to pewnie i transport by był - dowóz na miejsce. Po co ona to dżwiga i czas traci ? :shake: