Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja bym nie ryzykowała, zeby go kąpać na juz na teraz - bo mial szczepienia w tamtym tygodniu ( jest z Siedlec) i może przez nie być juz trochę osłabiony:roll: albo chociaż nie na zewnatrz

Wet go nie widział ,ale pewnie powinien ,bo prawdopodobnie ma coś w uchu ..

Ma moje oko on ma okolo 3 lat ( po zebach :cool3:)

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Baronek był szczepiony 17.09. ciągle mam jego książeczkę.
W niedzielę planujemy z Larą kąpiel Kornelki ma być 17 stopni i słonecznie,
więc może Barona też udałoby się...

Posted

Idusiek, wysyłam Ci na pw numer telefonu do Pana, który poszukuje owczarka do domu z ogrodem, opiszę Ci co i jak na pw. Mozna spróbować choć nie sprawdzałam tego domu.

Posted

[quote name='beka']Pixi karma dotarła - dziękuję.
Idusiek , jeszcze raz podziękuj Karolowi
A baronek karmę juz testowal i wydawał się być zadowolony :)

Podziekowanie za karmę nalezy sie Lamia2 :loveu::loveu::loveu:ktora ja wyblagala u sponsorow i pozostawila u mnie do zadysponowania wedlug potrzeby, bez niej moja pomoc nie bylaby mozliwa:shake: a tej specjalistycznej byl tylko jeden jedyny worek wlasnie ten dla Barona.

Baron mial szczescie w nieszczesciu...podwojnym...Przedwczoraj odszedl za TM Kay collie ktory wymagal specjalistycznej karmy lecz za pozno dla Kaya sie o tym dowiedzialam.
Vollmer's karma jest podobno bardzo bardzo dobra karma. i Niech zdrowieje i pieknieje nasz baron, by mogl godnie nosic to imie.

ja takze dziekuje idusiek i karolowi ze udalo sie tak szybko zorganizowac przewiezienie karmy

ot lancuszek ludzi dobrej woli

ps. czy on nie powinien jednak poczatkowo miec pomieszana ja z jakas inna bardziej podobna do tej ktora jadl, czy zoladek jego taka nagla zmiane zniesie dobrze?
w razie czego Nifuroksazyd jest skuteczny bardzo nawet ten w syropie na biegunke / chyba nie zaszkodiz na trzustke...?

Posted

pixie- nie dziekuj, ja jak mogę to pomagam, moj TZ też ;)

Myślę, że po kilku dniach od schronu ta karma mu nie zaszkodzi, Beka na pewno juz zapodała mu coś lepszego niż "scroniskowe" jedzenie i nie powinien miec kłopotów z przyswojeniem, z reszą napisala, że wcina jak szalony :cool3: Wolałabym tego nie mieszac ze zmielonymi kosciami i kawałkami odpadów miesnych.....:roll:

Lamia i pixie- dzięki za karmę, na pewno się przyda.

Lara - mozna by sprobowac go wykapac ale boję się, że sie rozchoruje...plizzz wklej zdjęcia Kornelki, watek znajdziesz w moich postach.

mysza 1-plizz ,wyslij mi jeszcz nr telefonu ,bo w mailu go nie ma ( takie male przeoczenie...;))

Posted

Witam!
oferowałam DT płatny wielu onkom ale nie wypaliło poniewaz nie stać.
Jesli jest tu jakis potrzbujący onek nie agresywny w stosunku do psów/suk,
mogłabym zapewnic mu DT płatny (190-200zl. mies) i podkreslam ze nie bylby na lancuch, jesli jest tutaj taki onek prosilabym zeby wkleic tu jego fotki, a jesli nie ma i np. ktos szperając po forum znalazlby potrzebujacego onka niech wklei link na ten wątek.
Z góry dziekuje pozdrawiam i zycze powodzenia psiakom w szukaniu domków;-)

Posted

warunki mialby dobre:
-nie byłby na łańcuchu
-ocieplana buda, kotłownia i dom(w dzien)
-pełna miska
-opiekunczy opiekunowie a zarazem kochajacy
a i na podwórku są dwa pieski /pies/suka
ale nie wiem czy to aktualne poniewaz znalazlam na ale gratka bardzo potzrebujące onki:roll:

Posted

ogloszenie aktualne to 200zl. mies.
i takie warunki jak pisalam wyzej ja mieszkam w tomaszowie Mazowieckim w domku jednorodzinnym z podworkiem wazne zeby psiak nie byl agresywny w stosunku do innych psow poniewaz mam dwa jeden z nich (pies) jest na moim avatarze a sunia jest troche do niego podobna. I chciałam jeszcze spytac ile psiak ma lat i ile ma cm w kłębie:)??

Guest monia3a
Posted

Za 200 zł można kupić całkiem przyzwoitą karmę i worek powinien starczyć na więcej niż miesiąc ;) choć jeśli to ma być specjalistyczna karma to niekoniecznie

Guest monia3a
Posted

dalia 54 napisał(a):
a wiec mysle ze pedigree cos w tym typie. I starczy jeszce na smakolyki i zabawki;)

Żart chyba :mad:

Posted

nom w pewnym sensie;] a jesli 200zl to za duzo to moze 180??
Ja nie chce brac psa zebym sama miala z tego korzysci tylko zeby pomoc psiakowi, chciałam spytac czy jest mozliwosc zeby ten onek byl u mnie na DT ??? [pytam teraz na serio]

Posted

Dalia - to nie chodzi o koszty tego twojego dt...ile masz lat? czy rodzice sie na to zgodzili?Biorąc do siebie psa na tymczas musisz się liczyć także z tym, że konieczne będą np. częste wizyty u weta - ma kto z tobą isć, zawieźć? Masz koło siebie schronisko - tam jest wiele psów potrzebujących - nawiąż kontakty z wolontariuszkami z tamtego schroniska, pomagaj jak mozesz, a być może weźmiesz jakiegoś psiaka stamtad na tymczas - nie skacz po watkach i nie pisz stale tego samego. Jeśli chcesz pomagać psiakom to chwała ci za to - ale może zacznij np. od ogłaszania psów w necie jeśli masz czas - ogłoszenia to podstawa w szukaniu psom domów. A karma pedigree nie nadaje się do karmienia psiaków wykończonych, wychudzonych, chorych....

Dziewczyny - nie najeżdżajcie tak od razu na Dalię - to dziecko jeszcze, ale chcące pomóc i skąd ona ma wiedzieć jakie są karmy - może tego nie wiedzieć po prostu...

Posted

andzia69 napisał(a):
Dalia - to nie chodzi o koszty tego twojego dt...ile masz lat? czy rodzice sie na to zgodzili?Biorąc do siebie psa na tymczas musisz się liczyć także z tym, że konieczne będą np. częste wizyty u weta - ma kto z tobą isć, zawieźć? Masz koło siebie schronisko - tam jest wiele psów potrzebujących - nawiąż kontakty z wolontariuszkami z tamtego schroniska, pomagaj jak mozesz, a być może weźmiesz jakiegoś psiaka stamtad na tymczas - nie skacz po watkach i nie pisz stale tego samego. Jeśli chcesz pomagać psiakom to chwała ci za to - ale może zacznij np. od ogłaszania psów w necie jeśli masz czas - ogłoszenia to podstawa w szukaniu psom domów. A karma pedigree nie nadaje się do karmienia psiaków wykończonych, wychudzonych, chorych....

Dziewczyny - nie najeżdżajcie tak od razu na Dalię - to dziecko jeszcze, ale chcące pomóc i skąd ona ma wiedzieć jakie są karmy - może tego nie wiedzieć po prostu...

ja nie jestem pelnoletnia ale rodzice sie zgadzaja.
od małego chcialam miec onka teraz po zalogowaniu na dogo wiedze ze moge miec onka a przez to mu pomoc weta mam w miescie schronisko takze, oglaszac psiakow niestety nie umiem bo nie mam pelnego obeznania w necie jesli jest jakis potrzebujacy to wtedy pytam zawsze znajomych[ich rodzicow tez], teraz bede szla do tomaszowskiej gazety dac ogloszenie o schronisku miejscowosci w Chrycynne, a co do karmy to rzeczywiscie sie nie znam...:oops: i wczzesniej napisalam, ze u weta sie wszystkiego dowiem. Jesli cos z tego wyjdzie to ja oczywiscie podam nr rodziców na PW pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz:)