Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do Cieszyńskiego schroniska trafił taki oto malamutowaty - zdjęcia mówią same za siebie, dużo pisać nie trzeba. Pies zagłodzony, zabiedzony.
Wpisany został do kolejki do hoteliku u nas, potrzebne są jednak pieniądze na hotel, leczenie i transport Malamutka. Kto może mu pomóc ?

• Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pies jest bardzo łagodny, ufny, ale nie przepada za kotami. Podsikuje wszystko. Ja go oceniam na jakieś 6 - 7 lat, ale zęby mogą być zażółcone przez zaniedbanie, złe karmienie. Obecnie jest leczony na nużycę, dostaje zastrzyki, oczy w porównaniu z początkiem są lepsze. Jest bardzo chudy. Łapy ma pogryzione przez małe suczki. Był już w dwóch kojcach, wszędzie psy go atakują. Możliwe, że jest chory, w schronie czasem tak bywa - chory, słaby jest eliminowany. Teraz jest w oddzielnym pomieszczeniu. Jest dosyć żywy, energiczny. Podobno ma apetyt.
Zdjęcia z dzisiaj

Posted

Jest w pomieszczeniu zamkniętym, na "zapleczu", bez wyjścia na zewnątrz. Mało przyjemne miejsce, ale przynajmniej sucho i na głowę nie pada. Okienko tam jest, więc po ciemku nie siedzi.

Posted

Można mu jakieś imię wymiślić ? choćby roboczo narazie, żeby łatwiej było identyfikować wątek.

Czy psa widział wet ? jest leczony w jakikolwiek sposób ? jest na kwarantannie, czy do adopcji ?

Posted

o co chodzi z ta nuzyca?wszystkie psy w Cieszynie maja diagnozowana nuzyce:roll:a np Dubel byl tak zdjagnozowany a jak przyjechal do mnie na DT to moj wet absolutnie zaprzeczyl ze to nuzyca...caly czas mysle jak mu pomoc...jak go wyciagnac..

Posted

on wcale nie musi byc stary bo czesto w schroniskach postrzegane sa na starsze niz tak naprawde sa:roll:a jesli chodzi o nuzyce to nie rozumiem dlaczego wet w Cieszynie wciaz ja diagnozuje?!?domek tymczasowy potrzebny na cito!!!!

Posted

Panca napisał(a):
o co chodzi z ta nuzyca?wszystkie psy w Cieszynie maja diagnozowana nuzyce:roll:a np Dubel byl tak zdjagnozowany a jak przyjechal do mnie na DT to moj wet absolutnie zaprzeczyl ze to nuzyca...caly czas mysle jak mu pomoc...jak go wyciagnac..

U mnie Norin też mial zdiagnozowaną nużycę, a przede wszystkim byl gronkowiec, nużycy się nabawil w schronie, a wyglądał jak szkielet. Jak do siebie zabrałam to czekałam, aż sąsiedzi zadzwonią po policję, że psa głodzę.

Posted

Tak mi się wydaje, ale ta łapa jest opuchnieta i to bardzo. Jeszcze do tego odchody i infekcja dla takiego szkielecika moze się bardzo źle skonczyć! Na jednym zdjęciu widać, że nie stoi na niej. Biedactwo, pewnie cierpi. A skoro tam małe psy są razem znim to dlaczego jest taki chudy? Może ma jakies problemy z żołądkiem? Popytam tu i tam, może ktos da radę pomoc. Jak tak dalej bedzie to może się tragicznie skonczyć.

Posted

no wlasnie..strasznie sie o niego martwie:shake:jutro bede rozsylac maila wszedzie gdzie sie da-moze ktos zareaguje?trzeba go wyciagnac czym predzej bo jak powiedziala Ela bardzo zle to sie skonczy:roll: