Jump to content
Dogomania

Piekny owczarek niemiecki...odebrany przez swojego pana!

Recommended Posts

Posted

Owczarek jest piekny,siersc połdluga ,niestety w nienajlepszej kondycji,ale coz tam siersc...pies zostal dzis przyprowadzony do schroniska,z interwencji,na glowie mial stara rane.Wyglada jakby ostre narzedzie zostalo wbite w jego czaszke.Rana jedna i głeboka.Wyglada tak,ze nie pokaze Wam z bliska,bo po co przyszły dom ma sie zniechecac.POtem zarosnie i pozostanie nieduza blizna.Rana juz nie nadawala sie do szycia,wet mogl ja tylko oczyścic.
A charakter tego psa....marzenie.Tyle stresu,bolu,nowa,przerazajaca sytuacja,a pies spokojny,opanowany,sluchajacy ludzi...Mozna go tarnosic,przytrzymywac,ba! wykonuje komendy.Piekny i madry pies.

Pokazuje go juz teraz,bo pewnie wlaściciel go nie dobierze...zwykle tak bywa.Szkoda tracic czas.

Posted

oj,Beko,z tym to nigdy nic nie wiadomo,ale pocieszam sie,ze ludzie przychodzacy do schronu z reguły maja dobre intencje.
jestem w schronisku wolontariuszem,wiec nie mam wpływu na wybor opiekunow.

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='brazowa1']
,na glowie mial stara rane.Wyglada jakby ostre narzedzie zostalo wbite w jego czaszke.Rana jedna i głeboka.Wyglada tak,ze nie pokaze Wam z bliska,bo po co przyszły dom ma sie zniechecac.

powiem Ci Brązowa-że widziałam ten wątek wcześniej-ten pies jest na pewno w trakcie leczenia, jak spojrzysz na jego lewą łapę - jest wygolona-po kroplówce-tak się podgala do wenflonów, to może miec związek z jego raną na głowie.

a w drugiej wersji-takie coś na głowie jak opisujesz....mają psy z laboratorium i koty...i małpy-nie miał tam jakiegoś urządzenia wbudowanego?
druga rzecz nie posiadał adresówki ani chipa-może macie czytnik?