Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
ja mam nadzieję że wypali ten domek od Weszki - to Jej znajomi więc było wszystko pod kontrolą - no i sprawdzony i pewny domek psiarzy - czyli to domek z półki najlepszych :loveu:

Domek VIP? :lol:

Posted

Dzisiaj te france wredne mają podpisać zrzeczenie psa. Maja też dowieźć stare zdjęcia RTG (sprzed 2 tygodni) . Okazuje sie ze zanim go przywieźli na Brynów, byli z nim w klinice w Mikołowie. Tam zrobili RTG i tez chyb chcieli uśpić bo ich doktor przegonił...... No to przyjechali na Brynów....

Posted

Jestem :) Mam *******ca w pracy i nie dałam rady sie wczoraj zameldować.
FOSTER jest bossski :loveu: i ma ogonecek :loveu:
Przekażę informacje o nim do potencjalnego domku no i bądźmy dobrej myśli :razz:
amikat - czekam na więcej info o zdrowiu, jeśli będzie wymagał jakiegoś dalszego leczenia to także będzie cenna informacja dla zainteresowanej nim pani.

Posted

Rozmawiałam z Amikat. Nie ma dostępu do netu, prosiła, żebym Wam przekazała info.

Właściciele psa wreszcie się łaskawie pojawili i podpisali zrzeczenie psa. Przywieźli też metrykę i rodowód (tak, tak - to rodowodowy pies!). Dostarczyli też książeczkę zdrowia (wszystkie szczepienia są i odrobaczenia). Nie przywieźli natomiast żadnych badań, ani RTG. Podpisali zrzeczenie i uciekli...
W ogóle coś kręcą. Okazało się, że Forest ma rok, a nie 4 lata (tak też wynika z rodowodu). Powiedzieli też, że nie miał wypadku, tylko szarpnął się mocno na smyczy, bo boi się psów i w ten sposób zrobił sobie krzywdę... Na wspomnienie o tym, że pies zachowuje się jakby był bity pani zrobiła się czerwona...

Na chwilę obecną Forest czuje się dobrze. Blokada pomogła. Nie miał robionego powtórnego RTG, bo czekano na wyniki, które przywiozą właściciele. A ponieważ nie przywieźli, to jutro psiak dostanie głupiego jasia, będzie miał RTG i dodatkowe badania.
Na 90% jest to uraz po uderzeniu. Być może jakiś wylew albo coś w tym stylu. RTG pokaże czy nie ma uszkodzenia kręgosłupa. Na pewno jednak nie jest to wada genetyczna.

Posted

madziamn napisał(a):
naprawdę powinno się powiadomic hodowlę skad pochodzi ja tu wyczuwam pseudohodowlę (zachowanie ludzi, oszustwo co do wieku-dokładnie tak miałam z Anda).

to ze ludzie nieodpowiedzialni wcale nie musi znaczyc ze hodowla tez jest zla, ja wiele razy podsylam z allegro info o psach do hodowli ktore nowi wlasciciele chca sprzedac i nie raz dostalam podziekowanie za taka informacje ;)

sznaucerka szkoda i to bardzo :placz: , wlascicieli ech szkoda gadac :angryy:

Posted

Tengusia napisał(a):
to ze ludzie nieodpowiedzialni wcale nie musi znaczyc ze hodowla tez jest zla, ja wiele razy podsylam z allegro info o psach do hodowli ktore nowi wlasciciele chca sprzedac i nie raz dostalam podziekowanie za taka informacje ;)

Madzi chodziło o to, że ci co psa się pozbyli to pewnie jakaś pseudohosowla - może psiak się nie sprawdził jako reproduktor na przykład :angryy:

Posted

malawaszka napisał(a):
Madzi chodziło o to, że ci co psa się pozbyli to pewnie jakaś pseudohosowla - może psiak się nie sprawdził jako reproduktor na przykład :angryy:

chyba ze tak :roll: zle zrozumialam :oops:

Posted

Hmmm... nie mogli przywieźć rodowodu i metryki jednocześnie bo metrykę oddaje się w ZK żeby wyrobić rodowód. Więc ma się albo jedno albo drugie. Ja też uważam że koniecznie powinno sie powiadomić hodowcę i sprawdzić czy Forest ma tatuaż - wtedy można będzie porównać dane w papierach.
Przekażę jutro informacje o stanie zdrowia jednak dopóki sprawa się nie wyjaśni to i z domkiem nic nie będzie wiadomo bo ja na razie to "kot w worku". Musimy jeszcze uzbroić się w cierpliwość.