malawaszka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 ja mam nadzieję że wypali ten domek od Weszki - to Jej znajomi więc było wszystko pod kontrolą - no i sprawdzony i pewny domek psiarzy - czyli to domek z półki najlepszych :loveu: Quote
grazyna9915 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 malawaszka napisał(a):ja mam nadzieję że wypali ten domek od Weszki - to Jej znajomi więc było wszystko pod kontrolą - no i sprawdzony i pewny domek psiarzy - czyli to domek z półki najlepszych :loveu: Domek VIP? :lol: Quote
malawaszka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 TAK!!! :evil_lol: Weeszkooooo :modla: bo jajko zniosę :grins: Quote
diabelkowa Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 cuuudny ten sznaucer i ten ogonek:loveu: mam nadzieje ze ktorys z domkow wypali Quote
amikat Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 Dzisiaj te france wredne mają podpisać zrzeczenie psa. Maja też dowieźć stare zdjęcia RTG (sprzed 2 tygodni) . Okazuje sie ze zanim go przywieźli na Brynów, byli z nim w klinice w Mikołowie. Tam zrobili RTG i tez chyb chcieli uśpić bo ich doktor przegonił...... No to przyjechali na Brynów.... Quote
weszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Jestem :) Mam *******ca w pracy i nie dałam rady sie wczoraj zameldować. FOSTER jest bossski :loveu: i ma ogonecek :loveu: Przekażę informacje o nim do potencjalnego domku no i bądźmy dobrej myśli :razz: amikat - czekam na więcej info o zdrowiu, jeśli będzie wymagał jakiegoś dalszego leczenia to także będzie cenna informacja dla zainteresowanej nim pani. Quote
amikat Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 Słowo ze jak tylko sie dowiem co i jak - zaraz napiszę. Wiem ze szyja jest obolała, stłuczona - blokada pomogła i teraz nic już nie dokucza. Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 jak domek od Weszki by (tfu tfu) nie wypalił to myślę, że ten dom ode mnie mógłby być dobry - trzeba będzie sprawdzić, mieli olbrzyma Quote
weszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Zaglądam czy mamy więcej info o zdrówku Foresta. Quote
maciaszek Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Rozmawiałam z Amikat. Nie ma dostępu do netu, prosiła, żebym Wam przekazała info. Właściciele psa wreszcie się łaskawie pojawili i podpisali zrzeczenie psa. Przywieźli też metrykę i rodowód (tak, tak - to rodowodowy pies!). Dostarczyli też książeczkę zdrowia (wszystkie szczepienia są i odrobaczenia). Nie przywieźli natomiast żadnych badań, ani RTG. Podpisali zrzeczenie i uciekli... W ogóle coś kręcą. Okazało się, że Forest ma rok, a nie 4 lata (tak też wynika z rodowodu). Powiedzieli też, że nie miał wypadku, tylko szarpnął się mocno na smyczy, bo boi się psów i w ten sposób zrobił sobie krzywdę... Na wspomnienie o tym, że pies zachowuje się jakby był bity pani zrobiła się czerwona... Na chwilę obecną Forest czuje się dobrze. Blokada pomogła. Nie miał robionego powtórnego RTG, bo czekano na wyniki, które przywiozą właściciele. A ponieważ nie przywieźli, to jutro psiak dostanie głupiego jasia, będzie miał RTG i dodatkowe badania. Na 90% jest to uraz po uderzeniu. Być może jakiś wylew albo coś w tym stylu. RTG pokaże czy nie ma uszkodzenia kręgosłupa. Na pewno jednak nie jest to wada genetyczna. Quote
madziamn Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 ło matko tych ludzi to juz całkiem po.....o :mad::mad::mad: ich tak z uderzenia potraktowac trzymam kciuki za zdrówko słoneczka Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 a właśnie miałam pytać co i jak jezu co za kreatury!!!!!! :mdleje: nawet rodowód i to, że zapłacili za niego pewnie sporo nie uchronił go przed tymi podłymi... ehhhh Weszko - czekamy na Ciebie! Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 a z jakiej hodowli jest Forest? wydaje mi się, że powinniśmy powiadomić hodowcę o tej sytuacji Quote
madziamn Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 naprawdę powinno się powiadomic hodowlę skad pochodzi ja tu wyczuwam pseudohodowlę (zachowanie ludzi, oszustwo co do wieku-dokładnie tak miałam z Anda). Quote
maciaszek Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Malawaszko, nie wiem. Amikat nie mówiła, a ja nie zapytałam, bo rozmawiałam w pracy i zbyt długo nie mogłam gadać. Quote
Tengusia Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 madziamn napisał(a):naprawdę powinno się powiadomic hodowlę skad pochodzi ja tu wyczuwam pseudohodowlę (zachowanie ludzi, oszustwo co do wieku-dokładnie tak miałam z Anda). to ze ludzie nieodpowiedzialni wcale nie musi znaczyc ze hodowla tez jest zla, ja wiele razy podsylam z allegro info o psach do hodowli ktore nowi wlasciciele chca sprzedac i nie raz dostalam podziekowanie za taka informacje ;) sznaucerka szkoda i to bardzo :placz: , wlascicieli ech szkoda gadac :angryy: Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Tengusia napisał(a):to ze ludzie nieodpowiedzialni wcale nie musi znaczyc ze hodowla tez jest zla, ja wiele razy podsylam z allegro info o psach do hodowli ktore nowi wlasciciele chca sprzedac i nie raz dostalam podziekowanie za taka informacje ;) Madzi chodziło o to, że ci co psa się pozbyli to pewnie jakaś pseudohosowla - może psiak się nie sprawdził jako reproduktor na przykład :angryy: Quote
Tengusia Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 malawaszka napisał(a):Madzi chodziło o to, że ci co psa się pozbyli to pewnie jakaś pseudohosowla - może psiak się nie sprawdził jako reproduktor na przykład :angryy: chyba ze tak :roll: zle zrozumialam :oops: Quote
weszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Hmmm... nie mogli przywieźć rodowodu i metryki jednocześnie bo metrykę oddaje się w ZK żeby wyrobić rodowód. Więc ma się albo jedno albo drugie. Ja też uważam że koniecznie powinno sie powiadomić hodowcę i sprawdzić czy Forest ma tatuaż - wtedy można będzie porównać dane w papierach. Przekażę jutro informacje o stanie zdrowia jednak dopóki sprawa się nie wyjaśni to i z domkiem nic nie będzie wiadomo bo ja na razie to "kot w worku". Musimy jeszcze uzbroić się w cierpliwość. Quote
amikat Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 dzisiaj odbieram jego dokumenty - namierzę hodowcę przez związek kynologiczny... dowiem sie co i jak z tym psiakiem ... jak jest PRAWDA. Quote
amikat Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 oczywiście że oryginał rodowodu i ksero metryki Quote
Recommended Posts