Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do naszego schronu trafiła ok roczna sunia ON - własciciel prawdopodobnie porzucił ja w lesie, gdzie przebywała ok miesiaca. Ma zaburzenia czynnosci mięśni żwaczy i nadwichniecie kosci gnykowej powodujące całkowity szczękoscisk - suka nie moze otworzyc pyska. Karmiona jest papką.
Miala robione zdjecie i choc lekarze wstępnie orzekli, ze ma niewielkie szanse to jednak sunia swoją radoscią i chęcią życia przekonała nas, ze trzeba dac jej szanse i pomóc w walce o przetrwanie.
Zal sciska serce, bo sunia jest mloda, pełna energii, i tak bardzo, bardzo chce życ.
Błagamy o pomoc!!!!
Zdjecia beda dzisiaj po 19

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WIDZIAŁAM ją dzisiaj ,to piękna suka owczarek niemiecki długowłosy .Ma około 1roku ,została znaleziona w lesie.BIedactwo trzymało kiełbasę w dwóch łapkach i wsysała ją ,tak bardzo chciała ją zjeśc.Widok był okropny jak to biedactwo sobie radzi w tym kalectwie .Jej szczęka wcale się nie rozwiera,jest mocno zaciśnieta ,nawet szczekać nie może.BŁAGAMY o każdą najmniejszą kwotę bo być może uda się coś zrobić.ONA cierpi ,w razie wymiotów udusi się.MUSI być karmiona sonda.WECI nie dają dużych szans ,ale ja wierze ze jest szansa ,coś mi mówi że to się uda.

Posted

Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to pomyślałabym na Waszym miejscu o SGGW w Warszawie- to chyba jedyna, mocno specjalistyczna instytucja, która pomogła by na pewno- a jeśli nie to chociaż wiadomo by było dlaczego!

Posted

Tola!
Może napisz PW do KWL,albo do kogoś z wątku,który podałam,bo oni najlepiej Ci powiedzą!;) Może najlepiej do tych lekarzy,którzy operowali tamtego psa? Już maja wprawę,bo dobrze im poszło!

Posted

Dziewczyny!
Tu trzeba natychmiast na stół operacyjny!!
Może napiszcie do ARKI-wiem,że była zaangażowana w pomoc psom z Zamościa!
Może pomoże w akcji wyciągnięcia suni jak najszybciej!

Posted

W Warszawie! KWL wszystko wie!;)
Martwi mnie tylko co dalej-nawet jak się to załatwi,/operacja nie wyszła tak drogo-300,- z kastracja/ to gdzie umiescić sunię potem?
Trzeba całą akcjęm od A-Z załatwić!

Posted

Przejrzałam wątek tamtego psa- lecznicę i lekarza poleciła EVA2406.
Lecznica na Zaciszu,okolice Radzymińskiej!
Wszystkie dane-tel i nazwisko lekarki na str.52 podanego wątku post 520

Posted

Gajowa dobrze ze juz jestes! ze wypatrzylas!
Mysle co dalej i szukam pomocy!

tak sciagnac osoby z tamtego watku, bardzo dobrze, tj kontakt z KWL
nie mozna tracic ani sekundy!

Posted

nie jestem pewna ale chyba KWL ma problemy osobiste, czy to nie ta osoba prosila o pomoc w adopcji wlasnych psow bo nagle wyladowala ostatnio bez dachu nad glowa w tragicznej sytuacji?
Wydaje mi sie ze tak, dlatego nie ma co wydzwaniac do tej osoby, trzeba dzwonic bezposrednio do tej lecznicy, skoro sa namiary, i ustalac termin, i wiezc tam sunie a nie czekac na nikogo wiecej.

Posted

Rozmawiałam z Czarną Andą , która b. dobrze zna p. M Ciecierę ( i Ewę 2406 tyż) . Zaraz sie rozpatrzy w sytuacji.
Ale musimy zebrać kasę, bo szpitalik kosztuje i operacja też

A czy miała robione rtg???
ona może mieć połamaną szczękę...

Posted

Miala robione rtg nie ma zlamania , ropzpoznanie weta - Ma zaburzenia czynnosci mięśni żwaczy i nadwichniecie kosci gnykowej powodujące całkowity szczękoscisk

Posted

moze juz rozejrzec sie w transporcie
by bylo gotowe gdyby cos

tylko auto chyba wchodzi w rachube - jest wycienczona
zalozcie w transportowym watek - zobaczymy czy juz ktos moze jedzie
to kwestia jak widze niemal godzin o ile podejma sie tej operacji tutaj

czy SGGW odpada - moze wzieloby jakas inna cene za schroniskowego psa?
moze Psi Aniol moglby ja wziac pod swoje skrzydla - inna fundacja / stowarzyszenie? tzn jesliby nie dalo rade z sggw wynegocjowac ceny

wiem ze np EMIR swoje psy swego czasu tam umieszczal
jeszcze jakas inna miala umowe

moze z ta lecznica w ktorej byl operowny pies KWL z ktora ma sie kontaktowac Carna Anda ma umowe jakas Fundacja, Sfora? czy inna ? nie mam pojecia moznaby probowac wowczas jako psa tej fundacji go leczyc
spytac w lecznicy czy maja umowe z ktoras z fundacji?

rozpatrzcie jeszcze to

niezaleznie od wszystkiego apel w tytule o pieniadze
transport
operacja jesli nawet ze znizka to i tak nie gratis
szpitalik

jesli nic nie wyjdzie choc mam nadzieje ze zdazymy, beda na inna bide