Ania+Milva i Ulver Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 o dzięki- na stronie podany inny mail, pewnie nieaktualny zazdroszczę ci tych kostek za 2zł:) ja kupuje mięso w sklepach mięsnych i czasem u nas w intermarche mają fajne tanie tzw krzyżogrzbiety i kości...kupuje wtedy wszystko co mają-z lekka dziwnie się na mnie wtedy ludzie patrzą ..:) no , ale u nas idzie tego dużo bo i hotelowicze barfują. Quote
panbazyl Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 oni mają jeszcze taniej i o wiele więcej smaków. Ja mam tylko jeden, ale cieszę sie że i to mam. Nam miesięcznie idzie ok 70 kg kostek. Może kiedyś i tu zawitają ze sprzedażą. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 A to jest jakas firma większa? No u mnie idzie 4 razy tyle miesięcznie:) ps. właśnie dostałam odp z formy Miram , że zaczynają sprzedaż na kujawsko -pomorskie, lubuskie i wielkopolskie ceny jak dla mnie super, dam znac jak uda mi się z nimi dogadac i wypróbowac :cool3: Quote
panbazyl Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 ja kupuję z zoosklepu, tyle, ze pani jest tak miła i przywozi raz na miesiąc do mnie, bo samochodu się w życiu nie dorobimy. Prędzej qunia postawię w stajni niż samochód na podwórku. Niestety w moim zatylastym województwie nadal nie ma sprzedaży.... ech... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 W przyszłym tygodniu przyjedzie do mnie miesko z firmy Miram:) Jak ktoś byłby zainteresowany z kuj.-pom. to proszę pisać, bo bedzie mozliwośc zakupu. Quote
panbazyl Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver']W przyszłym tygodniu przyjedzie do mnie miesko z firmy Miram:) Jak ktoś byłby zainteresowany z kuj.-pom. to proszę pisać, bo bedzie mozliwośc zakupu.[/QUOTE] szczęściara.... Popróbuj i powiedz czy dobre, bo ja tylko piszę o nich a psy tego nigdy nie jadły.... Ciekawa jestem. :) Quote
Ashley Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Czy ktoś wie, gdzie w Łodzi można kupić na spróbowanie (w ilościach detalicznych) gotowego Barfa? Quote
panbazyl Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='Ashley']Czy ktoś wie, gdzie w Łodzi można kupić na spróbowanie (w ilościach detalicznych) gotowego Barfa?[/QUOTE] a napisz do Miramu - mail gdzieś wyżej podawałam - oni mają chyba gdzieś niedaleko siedzibę. Quote
amiboo Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Pytanie takie mam do ludzi karmiących psy gotowymi kostkami barfa , czy dodajecie coś na stawy czy uznajecie , że jedzenie jest na tyle kompletne ,że nie trzeba? Czy słyszeliście może o przypadkach kulawizny u psów karmionych barfem ale tym kostkowym? pozdrawiam Quote
panbazyl Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='amiboo']Pytanie takie mam do ludzi karmiących psy gotowymi kostkami barfa , czy dodajecie coś na stawy czy uznajecie , że jedzenie jest na tyle kompletne ,że nie trzeba? [B]Czy słyszeliście może o przypadkach kulawizny u psów karmionych barfem ale tym kostkowym?[/B] pozdrawiam[/QUOTE] ja karmię kostkowym mrożonym, ale nie ma tam nazwy barf, tylko karma dla psa i kota. Mogę Ci powiedzieć z wlasnego doświadczenia - wychowalam swoje szczeniaki na tym - są to labradory, czyli duże psy podatne na kulawiznę wzrostową. Moje psy nie miały żadnych takich objawów. Jako maluszki dostawały mielone skorupki z kurzych jaj, potem już tylko tłuczone, surowe mięcho i mielone gnaty (z tych kostek mrożonych) oraz warzywa czy owoce. I czasem jako dodatek dostawały trochę suchego - jako smaczki. Nic szczególnego na stawy nie dawałam, żadnych suplementów. Nie było problemu z bólami wzrostowymi. Ale ja to pisze o swoich psach, nie wiem jak u innych. Quote
sangoma Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Witam, w soboty w okolicy 12 i 13.30 bedzie można odbierać kostki barf (Primexu) na Woli, na ul. Karolkowej, przed/po zajęciami szkoły Wesoła Łapka. Oczywiście po wczesniejszym zamówieniu - przywożę tylko zamówiony towar :) Quote
BIOSK Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='jeana'](...) NIE WIEM KTO włamał się na moje konto, ale to jest zwykłe skur...syństwo! Nie wiem, czy to ma jakiś związek ze sprawą, że biosk przegrał z nami w sądzie sprawę o nieuczciwą konkurencję, ale mogę jedynie się tego domyślać.[/QUOTE] Jeana stwierdziłaś że: 1. ktoś się włamał na twoje konto 2. to zwykłe skur...syństwo 3. biosk przegrał z wami sprawę w sądzie 4. nie wiesz, ale się domyślasz, że ma to związek z pkt 3. TO JA POPROSZĘ O DOWODY!!! Zwykłym skur...syństwem jest naruszanie dobrego imienia Biosk przez Ciebie na forum, przez telefon i gdzie tylko się da. To jest chore. Pokaż 1 (jeden) dokument mówiący o tym, że Biosk miał z wami jakąkolwiek sprawę. Pokaż proszę, że Biosk cokolwiek z wami przegrał. Co do rzekomego włamania sprawa jest bardzo prosta - pisz do admina. Albo zapytaj swojego chlebodawcę, czy przypadkiem nie grzebał w Twoim kompie. Czekam na przeprosiny na dogomanii. Quote
Emiko Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Witam BARFowcy, powiedzcie po co w kostkach jest tyle białka i dlaczego zachwiane/odwrócone są proporcje kwasów Omega 3-6-9? Dla wyjaśnienia: Jemy 1st Choice'a (Kanada), nie jesteśmy przeciw BARF, chcemy wiedzieć. pozdrawiam Quote
Katica Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Co to znaczy tyle białka? Przejżałam na szybko kilka BIOSKów - np indyczy, wołowy, strusine - białko tam oscyluje w granicach powiedzmy średnio 20%, a omega 3-6 ma proporcje jak w wiekszosci karm (czyli większa zawartość omega6 a mniejsza omega3) - na szybko przejżałam Orijen i ANF i 1st Choice Adult średnie i duże. Quote
Suciune Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 znajdę kostkowany barf w miarę dobrej jakości w kwotach mniejszych niż 10zł/kg? [SIZE="1"]żadna firma nie ma podanych chociaż orientacyjnych cen.[/SIZE] dziennie na 2 bestie "szło" by 3/4 takiej kostki, co jest dla mnie zbyt drogie niestety. a zarówno z lenistwa jak i coraz częstszego braku czasu nie mam możliwości przygotowywania psich posiłków osobiście :p Quote
murakami Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [url]http://www.sangoma.pl/pol/saba_pol.htm[/url] Jeszcze nie korzystałam, ale PRIMEX ma bardzo dobre opinie. My ciągle na suszu, aczkolwiek już raz prawie się umówiłam na dostawę... Quote
Emiko Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='Katica']Co to znaczy tyle białka? Przejżałam na szybko kilka BIOSKów - np indyczy, wołowy, strusine - białko tam oscyluje w granicach powiedzmy średnio 20%, a omega 3-6 ma proporcje jak w wiekszosci karm (czyli większa zawartość omega6 a mniejsza omega3) - na szybko przejżałam Orijen i ANF i 1st Choice Adult średnie i duże.[/QUOTE] Pytałem o Primex. Ma 30% białka i dużo więcej Omegi 3 od 6. Quote
panbazyl Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='Emiko']Pytałem o Primex. Ma 30% białka i dużo więcej Omegi 3 od 6.[/QUOTE] najlepiej spytaj u źródła. W końcu to najlepsza wiedza będzie - prosto od producenta. Quote
Katica Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Emiko, mogę prosić linka w którym jest wspominana przez Ciebie analiza? Quote
Emiko Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Niewidoczna linka pomiędzy moim okiem i opakowaniem produktu;) Quote
Katica Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 No a skąd my to mamy wiedzieć? To jak ktoś sugerował należy zapytac u producenta. Quote
BeataSabra Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='panbazyl']ja karmię kostkowym mrożonym, ale nie ma tam nazwy barf, tylko karma dla psa i kota. Mogę Ci powiedzieć z wlasnego doświadczenia - wychowalam swoje szczeniaki na tym - są to labradory, czyli duże psy podatne na kulawiznę wzrostową. Moje psy nie miały żadnych takich objawów. Jako maluszki dostawały mielone skorupki z kurzych jaj, potem już tylko tłuczone, surowe mięcho i mielone gnaty (z tych kostek mrożonych) oraz warzywa czy owoce. I czasem jako dodatek dostawały trochę suchego - jako smaczki. Nic szczególnego na stawy nie dawałam, żadnych suplementów. Nie było problemu z bólami wzrostowymi. Ale ja to pisze o swoich psach, nie wiem jak u innych.[/QUOTE] Pan Bazyl te wasze kostki to Ecokarma ? Quote
panbazyl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='BeataSabra']Pan Bazyl te wasze kostki to Ecokarma ?[/QUOTE] nie, zaklady mięsne Wola Tarnowska. Załuję, że Miram na moim terenie nie prowadzi sprzedaży, bo bym miała trochę różnorodności Quote
Recommended Posts