isabelle30 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 a jak sie dowiedziec gdzie i kiedy dokladnie? Quote
agnieska Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='jeana']Od 25 września będzie we Wrocławiu w stałej ofercie. Adres i numer telefonu podam przed tą datą.[/quote] Dziś jest 24 września - mogę prosić o obiecane namiary? :cool3: Quote
Bronesia Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='isabelle30']a jak sie dowiedziec gdzie i kiedy dokladnie?[/quote] tu masz namiary: [url=http://www.primex-barf.eu/kontakt.php]Primex - karma dla psów[/url] Quote
jeana Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='agnieska']Dziś jest 24 września - mogę prosić o obiecane namiary? :cool3:[/quote] Witam Punkt, gdzie można się będzie zaopatrzyć w karmę we Wrocławiu to ul. Hallera 184. Jeszcze niestety nie ma tam zamrażarki, bo musimy ją tam przewieźć. Ten punkt obsługiwany będzie przez studenta (moje osobiste dziecko, :lol: ) i raz na dwa tygodnie będziemy tam zawozić zamówioną karmę. Karmę można zamawiać u nas w firmie (032 2201258 ) przy zamówieniu podam numer telefonu syna, żeby można umówić się na odbiór zamówienia. Pozdrawiam :) Quote
agnieska Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='jeana']Witam Punkt, gdzie można się będzie zaopatrzyć w karmę we Wrocławiu to ul. Hallera 184. Jeszcze niestety nie ma tam zamrażarki, bo musimy ją tam przewieźć. Ten punkt obsługiwany będzie przez studenta (moje osobiste dziecko, :lol: ) i raz na dwa tygodnie będziemy tam zawozić zamówioną karmę. Karmę można zamawiać u nas w firmie (032 2201258 ) przy zamówieniu podam numer telefonu syna, żeby można umówić się na odbiór zamówienia. Pozdrawiam :)[/quote] Super, całkiem blisko :multi: Quote
Korenia Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Ja dzisiaj zakupiłam suczy na wystawie kilogram :) Wciągnęła aż miło :) Zobaczymy czy nie będzie sensacji żołądkowo/skórnych. Świetnie, że będzie można kupić we Wro :) Quote
jeana Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Korenia']Ja dzisiaj zakupiłam suczy na wystawie kilogram :) Wciągnęła aż miło :) Zobaczymy czy nie będzie sensacji żołądkowo/skórnych. Świetnie, że będzie można kupić we Wro :)[/quote] A co zakupiłaś? Bo moja psica uwielbia kurczaka, ale dzień po podaniu zjada do krwi swój własny kuperek, bo jest straszną alergiczką :( Mam nadzieję, że Twoja sunia nie ma alergii - wtedy gwarantuję, że nie będzie ŻADNYCH sensacji :) Ja poradziłam sobie z alergią mojej psicy podając jej wołowinę z indykiem. No i, rzecz jasna, strasznie śmierdzące żołądki wołowe :) Pozdrawiam i czekam na opinię :) Quote
Korenia Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Zakupiłam wołowo-drobiowe kostki :) Ze skórą chyba ok, chociaż nie wiem do końca, bo ostatnio ma ciągle jakieś alergie :shake: Ale kupale robi na każdym spacerze :-o czy to normalne na początku? Quote
jeana Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='Korenia']Zakupiłam wołowo-drobiowe kostki :) Ze skórą chyba ok, chociaż nie wiem do końca, bo ostatnio ma ciągle jakieś alergie :shake: Ale kupale robi na każdym spacerze :-o czy to normalne na początku?[/quote] Na początku przestawiania na barfa możliwe są różne zmiany w wypróżnianiu się przez psiaka. Jeśli nie jest to biegunka, to wszystko ok. Pozdrawiam Quote
Korenia Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='jeana']Na początku przestawiania na barfa możliwe są różne zmiany w wypróżnianiu się przez psiaka. Jeśli nie jest to biegunka, to wszystko ok. Pozdrawiam[/QUOTE] Biegunka to na szczęscie nie jest ;) Raczej zupełnie odwrotnie;) Bobki jak kamyki:eviltong: Quote
daga10011 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 trzeba dodac oleju (ja dodaje oliwe lub olej lniany) ,warzyw,jogurt czasem i kupki beda ok;) Quote
jeana Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='daga10011']trzeba dodac oleju (ja dodaje oliwe lub olej lniany) ,warzyw,jogurt czasem i kupki beda ok;)[/quote] To prawda. Oleje i jogurty pomagają rozluźnić kupki, ale nie wolno przesadzić. Jedną z wielu zalet Barfa jest to, że nasz pupil musi się wysilić robiąc kupkę. Wtedy w sposób naturalny oczyszcza swoje gruczoły okołoodbytnicze, i w ten sposób zapobiega ich zablokowaniu, a tym samym zapobiega nieprzyjemnej interwencji weterynarza. Pozdrawiam Quote
jeana Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='daga10011']trzeba dodac oleju (ja dodaje oliwe lub olej lniany) ,warzyw,jogurt czasem i kupki beda ok;)[/quote] To prawda. Oleje i jogurty pomagają rozluźnić kupki, ale nie wolno przesadzić. Jedną z wielu zalet Barfa jest to, że nasz pupil musi się wysilić robiąc kupkę. Wtedy w sposób naturalny oczyszcza swoje gruczoły okołoodbytnicze, i w ten sposób zapobiega ich zablokowaniu, a tym samym zapobiega nieprzyjemnej interwencji weterynarza. Pozdrawiam Quote
RenataM Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Niestety, dostawy mrożonego BARF-a do sklepu sa bardzo nieregularne (kupuję w Warszawie na Modzelewskiego). Przestawiłam na to psa, a teraz muszę ""rzeźbić", bo nie mam jak dokupić jedzenia. A dostawa się opóźnia już parę tygodni... Quote
jeana Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Jutro po południu będziemy w Warszawie. Pozdrawiam Quote
adelaimax Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 A ja na wystawie w Kielcach obkupiłam się w barfowe gotowce marki BIOSK - Biologicznie Odpowiednia Surowa Karma, wreszcie coś do wymówienia po polsku ;) hehe. Maxiu i inne 4łape potwory były baaaardzo zadowolone, pancia również :) Asortyment mają całkiem, całkiem. Ceny do przełknięcia. No i mamy zapas fajnych mrożonek ;] Quote
Bura Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='Bronesia']Kto jest producentem karmy BIOSK?[/QUOTE] Produkuje to Primex. Quote
Bronesia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Jeana, czy obecna karma BIOSK różni się od poprzedniej Waszej karmy BARF tylko nazwą czy też to jest inna karma o innym składzie? Na stronie [url]http://www.primex-barf.eu/produkty.php[/url] jest BARF a na stronie [url]http://barf.pl/[/url] jest BIOSK Wyjaśnij proszę jak to jest. A może Wy wiecie-adelaimax i Bura Quote
bandida Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='Bura']Produkuje to Primex.[/QUOTE] [B]Na pewno nie produkuje tego Primex. [/B] A serwis [URL="http://www.barf.pl"]www.barf.pl[/URL] jest moją własnością :) Quote
Equus Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Chętnie bym przestawiła na barf w kostkach swoje psy ale skoro nie można liczyć na regularne dostawy w Warszawie to mocno zniechęca:shake: Quote
bandida Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [B]bulina,[/B] nie wiem dlaczego, ale nie mogę wysłać Ci PW :(, ciągle wyskakuje informacja, że nie odbierasz prywatnych wiadomości... odpowiem tutaj: "niestety nie mam pojęcia, ponieważ nie zajmuję się sprzedażą karm. Proponuję zajrzeć na [URL]http://www.biosk.pl/index.php/article/articles/22[/URL] i skontaktować się telefonicznie lub mailowo. pozdrawiam" Quote
Bronesia Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 adelaimax kupiłaś BIOSK, możesz zobaczyć na opakowaniach kto produkuje tę karmę? Bura pisze, że Primex a bandida, że na pewno nie Primex. To jak to jest w końcu? Quote
isabelle30 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 wlasnie dzwonilam do dystrybutora BIOSK i AS-POL. oni wspolpracuja ze soba, te same ceny, ci sami dystrybutorzy. wyglada na to ze to ten sam producent. dobra informacja. mozna zamowic u nich beposrednio z dowozem do domu. im wiecej tym taniej. na prosbe przesylaja cenniki detaliczne. potem zamowienie trzeba zlozyc, dogadac termin dostawy i... modlic sie zeby starczylo miejsca w zamrazalniku. za jakies 2 tyg jak bede miala pusty zamrazalnik zamawiam....maja fajny wybor. jest konina, strus, sarnina i mieso z jelenia. oprocz tego indyk i wolowina. maja tez zoladki krowie mielone, hmmmm, pychotka chyba. Quote
gryf80 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 hej nie sprawiedliwe-biosk nie ma dystrybucji na lubelskie.to nie fair!!! Quote
Recommended Posts