Lotka Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 dawno sie nie logowalam na dogomanie, teraz tu trafilam w sumie ze strony Przelomu ;) wyglada jak ksero naszego Czakiego, ktorego juz tyle miesiecy nie ma z nami :( i tez jest z trzebini... jego foto dalam kiedys w tym poscie: -->>>> http://www.dogomania.pl/forum/f78/czaki-zostaniesz-z-nami-na-zawsze-108086/index2.html#post9813242 oby mu sie wszystko ladnie poukladalo :))) pzdr asia Quote
hanek Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Plakat Dżekiego z nowym numerem telefonu: http://proanimals.org/posters/poster_74.pdf Dżeki ma nowe ogłoszenia na kilku stronach (kupiepsa, dwukropek, mojpupil, eoferty), ale bardzo bym chciała żeby się po niego zgłosił jakiś fajny dom z najbliższej okolicy! Quote
Ada-jeje Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Hanek a moglabys przy najblizszej okazji powiesic go w lecznicy i sciagnac Krowka, ktory na chwile obecna nie jest do adopcji. Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Hanek dzwonila do mnie teraz pani i pytala o Dzekusia, powiedzialam ze Dzekus jest w trakcie leczenia ale pania to nie zrazilo. Prosze Cie skontaktuj sie z pania bo ona chce juz jutro zlozyc wizyte Dzekusiowi i od razu zabrac. Nr. Tel. do pani znajdziesz na naszej stronce w ogloszeniach, o zaginionym haski. Quote
hanek Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 O Dżekiego do pani? Dziwne, bo przy Dżekim zawsze mój albo Iki numer telefonu był. Na pewno o Dżekusia jej chodziło? I czy to jej zaginął ten husky? Jeśli tak to co będzie jak ona weźmie Dżekusia a husky się znajdzie? Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Zadzwonila do mnie bo to ja w lecznicy oderwalam jej nr. tel. i dalam jej rady jak ma szukac psa i podalam rowniez dane do naszej strony gdzie ma tez umiescic psa w dziale ogloszen. Owszem czekaja na swojego haskiego ale i tak mysleli o drugim psie, a Dzekus i tak bedzie mieszkal w domu jak adopcja dojdzie do skutku. Quote
Ulaa Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 A jak ten husky zginął? Przecież Dżeki też nauczył się skłonności do włóczęgi i może mu się przypomnieć, jak nadarzy się okazja... Przepraszam za moją upierdliwość :oops: ale chodzi np o takie rzeczy jak szczelne ogrodzenie, obecność dzieci czy starszych ludzi w domu, którzy nie zawsze pamiętają domknąć bramkę, itd. Quote
hanek Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Dobrze, że przypominasz, ja miałam zamiar wypytać dokładnie o to jak zaginął im ten pies, ale o dzieciach i starszych ludziach niedomykających bramki bym nie pomyślała. Umówieni jesteśmy na 12. Quote
Ada-jeje Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Chyba wlasnie przez niedomknieta bramke, tym razem trzeba babke na to uczulic, a i tak trzeba pojechac i sprawdzic wszystko na miejscu. Zreszta co ja sie bede rozpisywac kazda z nas wie jak wyglada adopcja. Quote
hanek Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Wydałam Dżekusia, wyruszył w drogę do nowego domu z nową panią:) Umowiłam się z nią, że w przyszłym tygodniu postaramy się zrobić wizytę poadopcyjną, wtedy damy Dżekusiową książeczkę zdrowia, bo zapomniałam jej wziąć. Umowę podpisałyśmy. Co do leczenia Dżekiego, to antybiotyku już nie bierze. Gdyby mu się wróciło to będzie leczony u dr Krupy (bo dom jest w Jaworznie). Z tego co pani mówiła, to ma taką naturę uciekiniera. Spacer raz dziennie poza posesją mu nie wystarcza, uciekł w nocy (drapał w drzwi więc go puścili na ogród) wspinając się po siatce ogrodzeniowej. Jest to jedyna droga ucieczki, zresztą kilka razy już tego próbował. Państwo byli z nim umówieni na kastrację, ale uciekł i termin stał się nieaktualny. Jakiś czas temu im uciekł, po dwóch tygodniach wrócił (mimo że uciekl z adresówką to wrócił w całkiem innej obroży i nikt ich nie zawiadomił). Nawet gdyby się znalazł (co jest bardzo prawdopodobne, bo pani nawet dziś odebrala telefon, że był widziany calkiem niedaleko od ich domu) to państwo i tak wcześniej planowali przygarnąć drugiego psa. Państwo mają w domu kota Persa, którego odebrali ludziom, u których przebywał w złych warunkach. Domek z ogrodem, Dżeki oczywiście będzie mieszkał w domu, nie ma mowy o kojcach czy innych budach. Przepraszam, że tak chaotycznie napisałam. Mam nadzieję, że Dżekiemu będzie dobrze, ale będę spokojna już całkiem jak jeszcze pojedziemy na wizytę i zobaczymy szczęśliwego Dżekusia. Quote
Ulaa Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 :sweetCyb: Wszystkiego dobrego w nowym domku!! :kciuki: [quote name='hanek']mimo że uciekl z adresówką to wrócił w całkiem innej obroży i nikt ich nie zawiadomił[/quote] :-o a to jest już skandal :-o Quote
nika28 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Ale wspaniała wiadomość ! :multi: :multi: :multi: Quote
Ada-jeje Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Z Twojej relacji hanek wynika ze to odpowiedzialny domek, ale radosc z nowego DS zostawie sobie na pozniej czyli po wizycie. :loveu::loveu::loveu: Quote
Weronikaa Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Suuuuuper !!!!! :multi::loveu::loveu::loveu: Quote
Ada-jeje Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Ulka sciagnij prosze Dzekiego z Allegro. Quote
Rybka_39 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Własnie miałam robić ogłoszenia, widzę, że nie potrzebne:loveu::loveu: Quote
hanek Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Zdjęcia z nowego domu! Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Dżeki :) Quote
Jade_Natalia Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Widać, że trafił mu się super domek:loveu: Quote
hanek Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Poczytajcie na jakiego kota komadosa Dżeki trafił! "Dżekuś już zdąży się zaprzyjaźnić z kotkiem chociaż na początku było ciężko oczywiście kot ustalił zasady tj. kot je pierwszy potem pies, kot ma pierwszeństo do mnie i jak jest pora na jego pieszczoty to pies czeka spokojnie na swoją kolej, łóżko jest zamałe dla nich dwóch więc pies musi znaleść sobie inne albo poczekać aż kot się wyśpi. Każde złamanie zasady przez psa kończy się trzaskaniem łapami kota po pyszczku Dżekiego" A tu jest ta puchata kocia kuleczka:loveu: Quote
Ada-jeje Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Hanek a Ty chcesz jechac na wizyte poadopcyjna :evil_lol: ja tez chcialabym byc zaadoptowana do takiego domu. :roll: Quote
Weronikaa Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Cudnie Dżekuś ma :loveu: cieszę się, że się udało :lol::multi::multi: Quote
hanek Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Kolejna porcja fotek z nowego domu :) Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Dżeki Quote
Recommended Posts