Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dżekiemu się nie polepsza. Wczoraj byli z nim u kontroli, musiał dostać zastrzyk, z tego co zrozumiałam przeniosło mu się na oskrzela. Dzisiaj miał zjeść tabletki, ale wymiotuje żółcią. Jest skazany na zastrzyki, a bardzo źle je znosi.

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='vpassione']Dżeki ma swój wątek na belgowym forum(niestety, nie on jedyny..:-().
wątek Dżekiego
Trzymamy za niego mocno kciuki. Informujcie na bieżąco w sprawie domku.

yuli
Dziękujemy Ci bardzo!

Postaram się zrobić nowe zdjęcia Dżekiemu, bo dotąd nie udało mi się zgromadzić żadnego dziecka Ariadny w roli modela.

Posted

Czy były jakiekolwiek wpłaty na Dżekiego? Jego konto w lecznicy rośnie. Byłam z nim dzisiaj do kontroli, zapalenie krtani nie minęło. Ma przepisane nowe, silniejsze antybiotyki. Jutro muszę mu wykupić tabletki i szelki żeby obroża nie podrażniała gardła podczas spacerów. Jeśli nie przejdzie mu kaszel (Dżeki ciągle odkrztusza białą wydzielinę, ma odruch wymiotny) to jutro wieczorem trzeba będzie z nim iść na zastrzyk przeciwwymiotny. Jak mu przejdzie to dopiero w poniedziałek.

Posted

Na koncie Dzekusia jest zero, nie byly zbierane piniazki dla niego, bo nikt nie przypuszczal ze dziad go tak zalatwil, :diabloti::angryy::mad: och jak ja dziadowi zycze zapalenia gardla zeby nic przelknac nie mogl.:shake:

Posted

Dżekuś był dzisiaj na kontroli. Dostał zastrzyk, wciąż ma brać antybiotyki. Jest lepiej, oskrzela w porządku, nie kicha ani nie odkrztusza wydzieliny. Ale wciąż kaszle. W piątek znowu do kontroli.

Posted

Nie wiem Ula ile wynioslo leczenie Dzekiego do tej pory bo wiesz ze placimy miesiecznie za uslugi weter. w pazdzierniku bylo tego 980 zl.a ja nie notuje ile jest za jakieo psa tylko wpisujemy date i koszt zas na kartce nie wpisuje na jakigo to psa, nie jestem tez codziennie w lecznicy ale wiem z forum kto idzie do lecznicy i z jakim zwierzakiem. Chcesz opisu dla psa a ktoz moze to zrobic jak nie Ty lub hanek.
Znasz wiecej osob do pomocy, bo ja tak ale tylko do podania naszych nr. tel. lub powiadomieniu nas ze pies sie blaka. Co najwyzej za chwile znow bedziemy sobie do oczu skakac, bo poprostu nie wyrabiamy.

Posted

Pewnie, że mogę napisać text i wszystko robić żeby zebrać kasę (np bazarek zrobiłam na niego) ale dla psów z DT u mnie czy zgłoszonych do mnie nikt textów nie pisze i nikt się nie martwi o zbieranie kasy na nie, sama to robię, bo czuję się zobowiązana, jeśli chorują i trzeba robić coś więcej niż kastracja czy szczepienia.
To nie jest fair, albo działamy razem albo każdy sobie.

Powinniśmy razem - dla zwierzaków, a nie przerzucać z kogoś na kogoś.

Posted

Ulaa napisał(a):
Pewnie, że mogę napisać text i wszystko robić żeby zebrać kasę (np bazarek zrobiłam na niego) ale dla psów z DT u mnie czy zgłoszonych do mnie nikt textów nie pisze i nikt się nie martwi o zbieranie kasy na nie, sama to robię, bo czuję się zobowiązana, jeśli chorują i trzeba robić coś więcej niż kastracja czy szczepienia.
To nie jest fair, albo działamy razem albo każdy sobie.

Powinniśmy razem - dla zwierzaków, a nie przerzucać z kogoś na kogoś.

Jezu, znowu pretensje. Zacznijmy się jeszcze bawić w wyliczanki kto ile robi dla którego psa. Bokiem mi to wychodzi już.

Posted

Przestanmy sobie wypominac, co robimy bo dzieje sie tak dlatego ze nie przbywa nas tylko zgloszen jest co dzien wiecej, i dlatego tak sie dzieje ze nie wyrabiamy jestesmy wsciekle na caly swiat, na sytuacje ktorej nie jestesmy w stanie opanowac. Nasza zlosc na bezsilnosc powoduje to ze skaczemy sobie do oczu a to niczego nie rozwiazuje tylko pogarsza jeszcze i tak juz zgruchotane nasze nerwy na maxa.

Posted

hanek napisał(a):
Jezu, znowu pretensje. Zacznijmy się jeszcze bawić w wyliczanki kto ile robi dla którego psa. Bokiem mi to wychodzi już.

A poza tym coś konkretnego?

Posted

Ulaa napisał(a):
A poza tym coś konkretnego?

Nie będę na forum pisała wszystkich moich żalów i pretensji bo to nieeleganckie. Skoro nie działa powiedziane wprost to nie zadziała napisane tutaj.

Posted

Chodziło mi o coś konkretnego, czyli odnośnie tekstu do cegiełek ;) Chyba, że nie są Dżekiemu potrzebne to ok, nie wtrącam się.

Sposób pisania na forum jest akurat indywidualną sprawą każdego, co pisze i w jaki sposób.