MakeBelieve Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 To ja bym prosiła jak najszybciej ;] Bo jak spodoba sie mi i rodzince, to bedziemy czekac az szeleczki sie pojawia ;] Bo chce dla malej szele kupic i albo z rogza, albo Twoje jak beda ladne ;]
Lucky. Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Marta_Ares Dzisiaj byłam u kol i na prawdę ten pies ma 69 cm w klacie :razz: Jak mierzyłam moją to miała 62 cm :mad::placz: Ja teraz tylko czekam na różowy łańcuszek i flexi od Soi :p Potem kupię jakąś pomarańczowa, z chustą i może planet'a. Jakby ktoś miał na zbyciu to pisac :P
Unbelievable Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Mój szczur, 7-8kg, ma w klacie 50, w porywach do 55;) nie wiem co złego widzicie w obwodzie klaty spaniela, dla mnie to nic dziwnego...
Vectra Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='Karilka']Mając obrożę Rogza ( 75zł:crazyeye:) i porównując ze skórkowymi stwierdzam, że ... Rogz jest badziewny. Po 2tyg używania obroża jest pozaciągana i brudna:roll:. Wydając tyle kasy i czytając wcześniej opinie o rogzie oczekiwałam, że będzie niezniszczalna i ciężka do zabrudzenia... Kupiłam najdroższego, najbardziej wypasionego i jak dla mnie porażka...:shake: Już nigdy Rogza! Za tą cene mam wypasioną obroże, skórzaną, nabijaną ćwiekami, jaką tylko chce... [SIZE=1]gops... eee tam. Bardziej bym sie bała psa nic nie trenującego:evil_lol:[/SIZE][/quote] a nie pisałam :razz: :razz: :diabloti:
Tilia Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='Diora']Myślę,że Hesi będzie jak najbardziej do pyszczka w tej obroży :)[/quote] Dzięki :) to Drusia ;) Hesia dostanie Red Tartan i Funky Retro :oops:
Dogha Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Mój szeltand ma 56 cm w klacie... (rudy) I 52 cm (czarny)
Marta_Ares Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='Tinka:)']Mój szczur, 7-8kg, ma w klacie 50, w porywach do 55;) nie wiem co złego widzicie w obwodzie klaty spaniela, dla mnie to nic dziwnego...[/quote] moj kundel 14kg wagi ma max 59cm w klacie, wysokoć psa ok. 40cm, husky 67cm stad moje zdziwnienie w koncu haszczak jest wiekszy od spaniela;)
Marta_Ares Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='gops']doszedl do mnie manmat , obroza i szelki od taks ,red dingo pomaranczowy odblask M, i hilton hilton idzie do schronu , bo za duzy ;)[/quote] a gdzie zdjecia? :mad:
marta_gp Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 To zależy od budowy psa. Mój 10-miesięczny gończy polski ma ok. 62-63 cm, a jego siostra mimo iż niższa ok. 67 cm ;)
Karilka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Vectra, co pisałaś?:hmmmm: Od tej pory mam w D wszelkie parciane zatrzaski, co tylko ładnie na 5min wyglądają:obrazic:
Vectra Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='Karilka']Vectra, co pisałaś?:hmmmm: Od tej pory mam w D wszelkie parciane zatrzaski, co tylko ładnie na 5min wyglądają:obrazic:[/quote] że szmaciane obróżki ,są ładne i dobre na wystawie w sklepie :evil_lol: :evil_lol: mój ostatni nabytek [IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Kwiecien%20209/07042009-079.jpg[/IMG] wąski bo wystawowy ;) codzienna obroża i Mani komplet [IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Kwiecien%20209/01042009-134.jpg[/IMG] [IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Kwiecien%20209/08042009-003.jpg[/IMG] [IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/14042009-005.jpg[/IMG]
Patikujek Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 ja tam wolę milion razy bardziej parciane obroże... jakos mi sie tam nie mechacą i nie niszczą a jak się ubrudzą to wrzucam do pralki a wieczorem mam suche miałam raz w życiu skórzaną i nigdy więcej, po zmoczeniu w bajorku zaczęła ohydnie wyglądać, potem próbowałam ją wyczyścić i nici wyglądała jeszcze gorzej, do tego po pewnym czasie używnia w różnych warunkach zaczęła się rozwarstwiać, a ja tam nie mam czasu na konserwacje obrozy, bo nie po to ją kupuję żeby więcej o nią dbac jak korzystać(obroży używałam nie dla mojego yorkowatego a dla poprzedniego psa Onka)
Karilka Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Patikujek... Znasz mojego psa, widziałaś jakie nosi obroże. Nic sie z nimi nie dzieje oprócz odciśniętej sprzączki. Skórzane obroże mam już jakoś 2 - 3 lata i wyglądają ładnie. Dobra skórzana obroża, nawet zciulana wygląda dobrze:diabloti:. Rogza nosił łącznie może 2 tygodnie.. sierść na szyi powycierana a obroża w stanie... :cool1: Może porobie zdjęcia i Wam wrzuce wieczorkiem. Ten "wybitny" Rogz jak dla mnie niczym sie nie różni od Hiltona, który cenami nie przeraża. Sznupek nosi obroże z hiltona i smycz z hiltona. Szmaciane, bo szmaciane ale jak gdzieś idziemy nosi obrożę Wozy w kolorze żółtym - kurczaczkowym.:cool3:
Diora Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='Tilia']Dzięki :) to Drusia ;) Hesia dostanie Red Tartan i Funky Retro :oops:[/quote] Upsss :oops: Ale fopa ;) Jak będziesz miała zdjęcia, to koniecznie się pochwal :) Ja lubię zarówno skórzane jak i parciane akcesoria. Mamy komplecik Ferplast Sun ([url=http://www.dabners.co.uk/product-824-sun-collar-c40-40mm-x-63cm.html]Ferplast Sun Dog Collar C40 40mm X 63cm - Dabners Pet Shop[/url] ) i wiadomo,że nie będę ryzykować zakładaniem go, kiedy wiem,że psiak się może kąpać. Przy deszczu czy błocie nic się z obrożą nie dzieje. Jest fajna, gruba i solidna. Smycz przy ulewach nasąka deszczem,ale po wysuszeniu, skórka wcale nie jest twarda, ani nie schodzi z niej barwnik. Zależy co kto lubi :) Parcianych też używamy.
Tilia Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 a ja na codzień wolę parciane, są lekkie (mniej wycierają włos) i można je prać, schną szybko, nie niszczą się od częstego spacerowego namaczania, a jak się już zniszczą to nie jest mi żal ;) ale "od święta" wolę skórzane, eleganckie Diora ;) no cóż, i to szare i to szare :evil_lol: a tu Hesia w pomarańczu, który wciąż nie wyblakł, no może troszkę (niestety lekkie i miękkie na znajomych psach szybko wyblakły, tą też pewnie niedługo to czeka... ale na razie się trzyma) [IMG]http://images39.fotosik.pl/100/4bc4aa572af43dfemed.jpg[/IMG]
agnieska Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='Lucky.']Marta_Ares Dzisiaj byłam u kol i na prawdę ten pies ma 69 cm w klacie :razz: Jak mierzyłam moją to miała 62 cm :mad::placz: Ja teraz tylko czekam na różowy łańcuszek i flexi od Soi :p Potem kupię jakąś pomarańczowa, z chustą i może planet'a. Jakby ktoś miał na zbyciu to pisac :P[/quote] Jaki rozmiar planety potrzebujesz? Ja mam L na zbyciu :) Swoją drogą... ja sobie malamuta w skórzanych akcesoriach nie wyobrażam :shake: z taśmy li i jedynie. Teraz się [I]hificowo [/I]rozoochociłam i domówiłam jeszcze dwie smycze przepinane i kolejną obrożę półzaciskową z poduszką.
gops Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='Tinka:)']Mój szczur, 7-8kg, ma w klacie 50, w porywach do 55;) nie wiem co złego widzicie w obwodzie klaty spaniela, dla mnie to nic dziwnego...[/quote] moj pudelson ma 7 kg i 48-9cm w klacie spaniel nie ejst duzym psem a 70cm to duze psy maja najczesciej , chyba ze jest gruby tak jak ktos juz mowil :eviltong: sucz ma 47cm w klebie , 14 kg i tylko 58cm w klacie , a szczupla nie jest :mad: a zdjecia nowych rzeczy pokaze jak dojda jeszcze rogzowe szele :diabloti:
Tilia Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 DorkaWD obawiam się, że każda taśmowa obroża będzie niszczyła sierść u psa z tak długim włosem (mój terier z kryzą też takowych nie nosi właśnie ze względu na włos)- jeśli już to tylko skóra szyta na okrągło i to dobrze uszyta, bez wystającego szwu wzdłuż. Obrożę z Flexi kiedyś dotykałam i wydawała mi się bardzo sztywna. One są ze skóry? myślałam że to plastik.
DorkaWD Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='Karilka']Patikujek... Znasz mojego psa, widziałaś jakie nosi obroże. Nic sie z nimi nie dzieje oprócz odciśniętej sprzączki. Skórzane obroże mam już jakoś 2 - 3 lata i wyglądają ładnie. Dobra skórzana obroża, nawet zciulana wygląda dobrze:diabloti:. Rogza nosił łącznie może 2 tygodnie.. sierść na szyi powycierana a obroża w stanie... :cool1: Może porobie zdjęcia i Wam wrzuce wieczorkiem. Ten "wybitny" Rogz jak dla mnie niczym sie nie różni od Hiltona, który cenami nie przeraża. [/quote] Mamy jeden komplet z ROGZa i na tym jednym poprzestaniemy, no może kiedyś jeszcze pokuszę się o smycz ale nic więcej :diabloti: A może Red Dingo? Ładny i nie ma takich cen wygórowanych :cool3: Mój Bearded też już ma na szyi oznaki noszenie obroży z ROGZ :mad:zaznaczam, że mój psiak NIE CIĄGNIE!! Po ściągnięciu obroża jest cała w kłakach a w jej miejscu pozostają małe kołtuny :shake: Lepsza już jest obroża z Amiplay ale tylko troszkę :roll: Teraz zamówiłam z Flexi, podobno są bardzo ładnie wykończone delikatną skórką i ślizgają się po futrze bez wyrywania go :razz: Relacje zdam jak zamówienie dojdzie i pochodzimy w niej troszkę ;) Identyfikator z ROGZa to już całkowite nieporozumienie :mad: Mam nadzieję, że przyjmą reklamację:mad:
DorkaWD Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='Tilia']DorkaWD obawiam się, że każda taśmowa obroża będzie niszczyła sierść u psa z tak długim włosem (mój terier z kryzą też takowych nie nosi właśnie ze względu na włos)- jeśli już to tylko skóra szyta na okrągło i to dobrze uszyta, bez wystającego szwu wzdłuż. Obrożę z Flexi kiedyś dotykałam i wydawała mi się bardzo sztywna. One są ze skóry? myślałam że to plastik.[/quote] A no skóra ;) Flexi poleciła mi znajoma hodowczyni Beardołków i Yorków (ona ma wersje Elegance, ja zamówiłam Summertime bo taką mamy smyczkę). Jeśli ten Flexi się nie sprawdzi to chyba się zastrzelę :flaming:lub "M" mnie zastrzeli za wydatki na psa :lol: [B]Tilia[/B], jeśli masz coś sprawdzonego to proszę o namiar :cool3: Potrzebuję jeszcze jedną, taką codzienną obrożę pasującą do wszystkich smyczy. Myślałam o LORDzie, ale u nich z szytych na okrągło są tylko zaciski (wolałabym półzacisk, bo o zwykłej to chyba mogę zapomnieć)
Diora Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='Tilia'] [IMG]http://images39.fotosik.pl/100/4bc4aa572af43dfemed.jpg[/IMG][/quote] Fotka świetna!!!!! Powiedz mi w tajemnicy (nikt nie przeczyta :eviltong: ) czy robiłaś ją lustrzanką? Widzę,że ja mam szczęście, bo jakąkolwiek obrożę nosi moje Futro, to sierść jej się nie wyciera :p
Marta_Ares Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [url]http://images39.fotosik.pl/100/4bc4aa572af43dfemed.jpg[/url] slicznie jej w pomaranczu:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Doszła mi smycz pomaranczowa RD:multi: :multi:
Marta_Ares Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Smycz jak smycz:eviltong: model narazie i w najblizszym czasie nie bedzie mogl pozowac:evil_lol: (dorwałam sie do nożyczek....:roll:) [IMG]http://photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/606/80/71/606807101[/IMG] taka smycz mamy:eviltong:
Recommended Posts