KrystynaS Posted November 1, 2019 Posted November 1, 2019 CZASEM ODCHODZĄ NASZE ANIOŁY Czasem odchodzą nasze anioły... I nagle w miejscu staje czas... A z nimi cząstka nas odchodzi I wielki smutek marszczy twarz Czasem na chwilę gaśnie słońce Duszę wypełnia gęsty mrok Nikną nadzieje i marzenia I w pustce ginie tęskny wzrok (…) Lecz oni ciągle przecież żywi Nadal wytrwale są wśród nas Ich dusze przy nas pozostały Tylko ich ciała zabrał czas... autor nieznany 1 Quote
KrystynaS Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 12 lat, dziś mija 12 lat Lizo[*] Pamiętam ... Quote
KrystynaS Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 31 maja br. umarła moja ukochana suczka Sonia. Miała 16 lat. Przeżyłyśmy razem 14 lat, 2 miesiące, 20 dni. Byłyśmy nierozłączne. Sonia to był psi ideał, doskonała pod każdym względem, mądra, posłuszna, delikatna no i na dodatek piękna. Choć minęły już 4 miesiące nie mogę się z tym pogodzić. Boże, jak bardzo mi Jej brakuje ... Quote
KrystynaS Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 Lizo[*] ... Kubusiu[*] ... Soniu[*] ... ] To wątek Lizy[*], ale tu również wspominam moje inne ukochane psy, które są już za TM Quote
KrystynaS Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 Psy odchodzą tak szybko, zostają ludzie, którzy za nimi tęsknią ... Kochałam Was za życia, nie zapominam po śmierci [*] Quote
KrystynaS Posted December 24, 2020 Posted December 24, 2020 Wigilia ... inna niż wszystkie dotychczas ... Quote
Julica Posted March 7, 2021 Posted March 7, 2021 Lizuniu, Soniu.... Biegajcie w Psim Raju szczęśliwe... Quote
KrystynaS Posted August 5, 2021 Posted August 5, 2021 Lizo[*] dziś pada, a 13 lat temu był upał, w tym blaszanym baraku było koszmarnie, nie dało się oddychać. Pamiętam jakby to było wczoraj. Quote
KrystynaS Posted October 19, 2021 Posted October 19, 2021 13 rocznica ... Lizo [*] W tym roku nieco później Cię odwiedzam Lizo, życie ... Quote
KrystynaS Posted November 1, 2021 Posted November 1, 2021 NASZE PSY Psy, które wyszły na wieczny spacer, cierpliwi towarzysze dziecinnych zabaw, dyskretni świadkowie pierwszych pocałunków, piastunki naszych dzieci. Psy, o tyle od nas mniej skomplikowane, że rozumiały co to wierność, która jest dla nas abstrakcyjnym rzeczownikiem odmienianym przez losowe przypadki. Psy zazdrosne ale nie zawistne, które umiały patrzeć prosto w oczy naszej samotności, urodzeni komicy z pantoflem w pysku, Psy które nie przyjdą już na zawołanie Elżbieta Zechenter – Spławińska, Nasze psy Lizo [*], Kubusiu [*], Soniu [*] - jestem, pamiętam, będę Quote
Julica Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 Zaglądam, bo historia Lizy jako jedna z niewielu zapadła mi bardzo głęboko w sercu.Wszystkie psie historie były zawsze bardzo ważne, ale kilka było ważniejszych. I to właśnie jedna z nich. Poza tym Liza ujęła mnie swoją aparycją - brązowe panny z ciemnymi kufami działają na mnie jak magnes. 1 Quote
KrystynaS Posted October 2, 2022 Posted October 2, 2022 2 października po raz czternasty ... Pamiętam Lizo[*] Quote
KrystynaS Posted November 1, 2022 Posted November 1, 2022 Dzień Pamięci, Dzień Zadumy ... Kochać Was było łatwo, zapomnieć niemożliwe [*][*][*] Pamiętam ... Quote
KrystynaS Posted December 25, 2022 Posted December 25, 2022 Pamiętam ... Wigilia wiele przypomina ... [*] Quote
Julica Posted December 31, 2022 Posted December 31, 2022 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Krystyno. Pamiętam o Lizie i pamiętać będę zawsze ❤️ Quote
KrystynaS Posted December 31, 2022 Posted December 31, 2022 Daj ludziom wiary, idź już Nowy Roku tak mówi Rok Stary i znika ... ze łzą w oku. Wszystkiego najlepszego Julica - Happy 2023 1 Quote
Recommended Posts