_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Wysłałam wiadomość do Ladyswallow z zapytaniem o to allegro... Quote
majqa Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 OK. LadySwallow piorunem robiła wtedy ogłoszenia. Mogło jej umknąć samo allegro, jak i podanie linku. Szczerze mówiąc lepszą opcją byłoby zapomnienie o allegro, bo by dawało jeszcze szansę na ratunek. Jeśli zostało zrobione, a nie ma odzewu to już gorsza sprawa. :-( Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Nie było allegro. ladyswallow zrobi świstaka (nie wiem, co to :crazyeye:) Do kogo pisać o allegro?? Te osoby które wymieniłaś mogłyby zrobić?? Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Jeżeli nikt się nie znajdzie.. poproszę właścicielkę, żeby uśpiła sunię.. żeby tylko nie oddawała jej do azylu... :shake: Quote
Talcott Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Nie mów tak - może jeszcze ktoś się znajdzie!!! Quote
Folen Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Melduję się na wątku, dzięki Majqa za polecenie :) Dziś zrobię allegro dla suni! A ogłoszeń ile jest? Ja przykuta do łóżka to może coś bym jeszcze wrzuciła ogłoszeniowego. Quote
pixie Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='Agnieszka-Małek']Jeżeli nikt się nie znajdzie.. poproszę właścicielkę, żeby uśpiła sunię.. żeby tylko nie oddawała jej do azylu... :shake: nic naprawde z tego nie rozumiem 1/ najpierw nie masz kontaktu z wlascicielka 2/sa jakies zgloszenia 3/ teraz nie ma nikogo czy mozesz to zebrac agnieszko w calosc 4/ do kiedy mamy czas i czy skontaktowalas sie osobiscie z wlascicielka, czy tez sa to domysly badz przekazane przez DT inofrmacje prosze pisze tak wprost bo naprawde nie wiem na czym stoimy czy te osoby ktore pisaly maile zrezygnowaly w sto procentach czy tez nie masz mozliwosci skontaktowania sie z nimi dlaczego piszesz o usypianiu ,skoro jest chyba jeszcze wysjcie DT czy hoteliku hmmmm bardzo to zawiklane dla mnie prosze zbierz to w pierwszym poscie moze takze napisz w tytule o terminie - zmiana tytulu przynosi niekiedy nowe rozwiazania/oferty Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Talcott napisał(a):Nie mów tak - może jeszcze ktoś się znajdzie!!! Nasz azyl jest straszny.. Na pierwszy rzut oka wszystko pięknie ładnie.. Tyle, że stare psy szybko znikają, a młode sunie siedzą w boksach z psami i oczywiście później jest sporo szczeniaczków.. Jaki oni mają z tego interes - nie wiem... Widziałam na własne oczy.. Może dlatego mam tam zakaz wstępu.. Chyba, że kierownik się zmienił.. Ale jeśli nie, to nawet nie będę mogła sprawdzić, co z sunią jak tam trafi... :shake: Quote
majqa Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='Folen']Melduję się na wątku, dzięki Majqa za polecenie :) Dziś zrobię allegro dla suni! A ogłoszeń ile jest? Ja przykuta do łóżka to może coś bym jeszcze wrzuciła ogłoszeniowego. 2-3 strony wstecz są linki moje i LadySwallow. Może masz jeszcze jakieś strony do obskoczenia. Byłoby super. Dziękuję Folenuś, że jesteś. Ciebie nie można nie polecić. :calus: :Rose: Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 pixie napisał(a):nic naprawde z tego nie rozumiem 1/ najpierw nie masz kontaktu z wlascicielka 2/sa jakies zgloszenia 3/ teraz nie ma nikogoczy mozesz to zebrac agnieszko w calosc do kiedy mamy czas i czy skontaktowalas sie osobiscie z wlascicielka czy tez sa to domysly prosze pisze tak wprost bo naprawde nie wiem na czym stoimy czy te osoby ktore pisaly maile zrezygnowaly w sto procentach czy tez nie masz mozliwosci skontaktowania sie z nimi dlaczego piszesz o usypianiu ,skoro jest chyba jeszcze wysjcie DT czy hoteliku hmmmm bardzo to zawiklane dla mnie Nie miałam kontaktu. Odezwała się wczoraj wieczorem do mnie. Powiedziała, że zabiera sunię z domu tymczasowego (dziś) i zawozi ją do azylu (czyli zrezygnowała z uśpienia). Uprosiłam, żeby przetrzymała sunię u siebie do końca tygodnia. Pytanie - kto da dom tymczasowy suni?? Pani z Krakowa, która do mnie napisała, nie odpisała więcej. Apelowałam dziś do niej, może coś odpisze. Jedna pani, z Jastrzębia Zdroju napisała dziś, że rezygnuje. Może gdybym wsiadła w pociąg i zawiozła jej pod drzwi byłoby inaczej. Ale ja nie mam takiej możliwości. Napisałam jej, że transport jakoś wykombinujemy, ale to nie będzie "już,teraz". Druga pani ma się odezwać do południa. Więc czekam. Napisałam, że jeśli nikt się nie znajdzie (ani dom tymczasowy, ani stały). Bo z dwojga złego azyl jest gorszy. Kto zapłaci za hotelik?? Mnie naprawdę nie stać. A jeśli bierzemy pod uwagę hotelik to trzeba ewentualnie prosić o pomoc finansową... Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Zgłoszenia były dwa - dom stały. Jedna pani zrezygnowała. Druga ma się odezwać do południa... czyli już... Jedno zgłoszenie - dom tymczasowy. Pani nie odezwała się więcej. Napisałam do niej - może odpowie. Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Czas mamy do końca tego tygodnia. 22.09 pani wyjeżdża. Najpóźniej 21.09 trzeba zabrać sunię od niej. Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Pisałam wyraźnie wcześniej, że skontaktowałam się z właścicielką, że jedna pani ze zgłoszenia zrezygnowała i że mamy czas do końca tego tygodnia.. Więc co tu jest zagmatwane?? :roll::oops: Quote
majqa Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Agnieszka-Małek napisał(a):(...)Bo z dwojga złego azyl jest gorszy.(...) Agnieszko z azylu, dla tak ładnej suni, młodej i zdrowej, jest duże prawdopodobieństwo wyjścia przez bramę, z powrotem, do ludzi. Dla suni martwej już tej drogi nie ma. Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Pani się nie odzywa.. a ja mam złe przeczucia.. aż mnie żołądek rozbolał :roll: Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 majqa napisał(a):Agnieszko z azylu, dla tak ładnej suni, młodej i zdrowej, jest duże prawdopodobieństwo wyjścia przez bramę, z powrotem, do ludzi. Dla suni martwej już tej drogi nie ma. Nie wiem.. Wiecie, oni jak oprowadzali ludzi, to nigdy nie zwracali uwagi na te najładniejsze sunie.. Takie najładniejsze zawsze siedziały w boksie z psami.. I przeważnie nikt ich nie brał w obawie, że mogą mieć szczeniaczki.... Może się mylę.. Mam bardzo złe zdanie o naszym azylu... Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Napisać smsa do tej pani?? Czy czekać, póki ona się nie odezwie?? :roll: Quote
Talcott Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Wiem, ale ona ma prawo żyć! tylko wtedy ma szansę! Quote
Lionees Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Aguniu obserwuję wątek od początku i wydaje mi się ,żebyś napisała sms-a.Żeby sobie pani wiedziała,że czuwasz i się interesujesz. Quote
Recommended Posts