Jump to content
Dogomania

TarnÓw!Przekochana sunia,idealna dla dzieci,maleńka przylepka..MA DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OK. LadySwallow piorunem robiła wtedy ogłoszenia. Mogło jej umknąć samo allegro, jak i podanie linku. Szczerze mówiąc lepszą opcją byłoby zapomnienie o allegro, bo by dawało jeszcze szansę na ratunek. Jeśli zostało zrobione, a nie ma odzewu to już gorsza sprawa. :-(

Posted

Nie było allegro.
ladyswallow zrobi świstaka (nie wiem, co to :crazyeye:)

Do kogo pisać o allegro?? Te osoby które wymieniłaś mogłyby zrobić??

Posted

Melduję się na wątku, dzięki Majqa za polecenie :)
Dziś zrobię allegro dla suni!
A ogłoszeń ile jest? Ja przykuta do łóżka to może coś bym jeszcze wrzuciła ogłoszeniowego.

Posted

[quote name='Agnieszka-Małek']Jeżeli nikt się nie znajdzie.. poproszę właścicielkę, żeby uśpiła sunię.. żeby tylko nie oddawała jej do azylu... :shake:

nic naprawde z tego nie rozumiem

1/ najpierw nie masz kontaktu z wlascicielka
2/sa jakies zgloszenia
3/ teraz nie ma nikogo

czy mozesz to zebrac agnieszko w calosc

4/ do kiedy mamy czas i czy skontaktowalas sie osobiscie z wlascicielka, czy tez sa to domysly badz przekazane przez DT inofrmacje

prosze pisze tak wprost bo naprawde nie wiem na czym stoimy

czy te osoby ktore pisaly maile zrezygnowaly w sto procentach czy tez nie masz mozliwosci skontaktowania sie z nimi

dlaczego piszesz o usypianiu ,skoro jest chyba jeszcze wysjcie DT czy hoteliku

hmmmm bardzo to zawiklane dla mnie

prosze zbierz to w pierwszym poscie

moze takze napisz w tytule o terminie - zmiana tytulu przynosi niekiedy nowe rozwiazania/oferty

Posted

Talcott napisał(a):
Nie mów tak - może jeszcze ktoś się znajdzie!!!

Nasz azyl jest straszny.. Na pierwszy rzut oka wszystko pięknie ładnie.. Tyle, że stare psy szybko znikają, a młode sunie siedzą w boksach z psami i oczywiście później jest sporo szczeniaczków.. Jaki oni mają z tego interes - nie wiem...
Widziałam na własne oczy..
Może dlatego mam tam zakaz wstępu.. Chyba, że kierownik się zmienił..
Ale jeśli nie, to nawet nie będę mogła sprawdzić, co z sunią jak tam trafi... :shake:

Posted

[quote name='Folen']Melduję się na wątku, dzięki Majqa za polecenie :)
Dziś zrobię allegro dla suni!
A ogłoszeń ile jest? Ja przykuta do łóżka to może coś bym jeszcze wrzuciła ogłoszeniowego.
2-3 strony wstecz są linki moje i LadySwallow. Może masz jeszcze jakieś strony do obskoczenia. Byłoby super.
Dziękuję Folenuś, że jesteś. Ciebie nie można nie polecić. :calus: :Rose:

Posted

pixie napisał(a):
nic naprawde z tego nie rozumiem

1/ najpierw nie masz kontaktu z wlascicielka
2/sa jakies zgloszenia
3/ teraz nie ma nikogoczy mozesz to zebrac agnieszko w calosc

do kiedy mamy czas i czy skontaktowalas sie osobiscie z wlascicielka czy tez sa to domysly

prosze pisze tak wprost bo naprawde nie wiem na czym stoimy

czy te osoby ktore pisaly maile zrezygnowaly w sto procentach czy tez nie masz mozliwosci skontaktowania sie z nimi

dlaczego piszesz o usypianiu ,skoro jest chyba jeszcze wysjcie DT czy hoteliku

hmmmm bardzo to zawiklane dla mnie

Nie miałam kontaktu. Odezwała się wczoraj wieczorem do mnie. Powiedziała, że zabiera sunię z domu tymczasowego (dziś) i zawozi ją do azylu (czyli zrezygnowała z uśpienia). Uprosiłam, żeby przetrzymała sunię u siebie do końca tygodnia.

Pytanie - kto da dom tymczasowy suni?? Pani z Krakowa, która do mnie napisała, nie odpisała więcej. Apelowałam dziś do niej, może coś odpisze.

Jedna pani, z Jastrzębia Zdroju napisała dziś, że rezygnuje. Może gdybym wsiadła w pociąg i zawiozła jej pod drzwi byłoby inaczej. Ale ja nie mam takiej możliwości. Napisałam jej, że transport jakoś wykombinujemy, ale to nie będzie "już,teraz".

Druga pani ma się odezwać do południa. Więc czekam.

Napisałam, że jeśli nikt się nie znajdzie (ani dom tymczasowy, ani stały). Bo z dwojga złego azyl jest gorszy.

Kto zapłaci za hotelik?? Mnie naprawdę nie stać. A jeśli bierzemy pod uwagę hotelik to trzeba ewentualnie prosić o pomoc finansową...

Posted

Zgłoszenia były dwa - dom stały. Jedna pani zrezygnowała. Druga ma się odezwać do południa... czyli już...

Jedno zgłoszenie - dom tymczasowy. Pani nie odezwała się więcej. Napisałam do niej - może odpowie.

Posted

Pisałam wyraźnie wcześniej, że skontaktowałam się z właścicielką, że jedna pani ze zgłoszenia zrezygnowała i że mamy czas do końca tego tygodnia..

Więc co tu jest zagmatwane?? :roll::oops:

Posted

Agnieszka-Małek napisał(a):
(...)Bo z dwojga złego azyl jest gorszy.(...)

Agnieszko z azylu, dla tak ładnej suni, młodej i zdrowej, jest duże prawdopodobieństwo wyjścia przez bramę, z powrotem, do ludzi. Dla suni martwej już tej drogi nie ma.

Posted

majqa napisał(a):
Agnieszko z azylu, dla tak ładnej suni, młodej i zdrowej, jest duże prawdopodobieństwo wyjścia przez bramę, z powrotem, do ludzi. Dla suni martwej już tej drogi nie ma.

Nie wiem..
Wiecie, oni jak oprowadzali ludzi, to nigdy nie zwracali uwagi na te najładniejsze sunie..
Takie najładniejsze zawsze siedziały w boksie z psami..
I przeważnie nikt ich nie brał w obawie, że mogą mieć szczeniaczki....

Może się mylę..

Mam bardzo złe zdanie o naszym azylu...