_Aga_ Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Na maila z Krakowa odpowiedziałam.. Quote
maciaszek Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Transport na pewno jakiś się znajdzie! Quote
Kar0la Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 O rany Jessika znowu szuka domu?? Biedna sunia. Może jakiś transport się znajdzie, oby tylko domek był dobry. Quote
_Aga_ Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Pani mi napisała, że jest z miejscowości Jastrzębie Zdrój.. Poproszę ją jeszcze o jakiegoś maila ze szczegółami - czy to dom, czy mieszkanie, czy są dzieci, czy sunia zostawałaby sama, jak długo.. Quote
_Aga_ Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Nie mogę się skontaktować z właścicielką :shake: Nie wiem, czy sunia jest już u niej, czy jeszcze u tymczasowej opiekunki :roll: Quote
_Aga_ Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Pani mi napisała, że ma małą sunię, przygarniętą, oczywiście w mieszkaniu, ma dorosłego syna. Pani pracuje, ale prawie zawsze ktoś jest.. Pani pomyślała, że jej suni byłoby raźniej w towarzystwie koleżanki no i przy okazji by pomogła Jessice :) Quote
_Aga_ Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Super sprawa, tylko kto sprawdzi domek, jak załatwić transport i najważniejsze - czy Jessika dogada się z tamtą sunią? :roll: Quote
maciaszek Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 A w jakim to mieście? Zaraz kogoś znajdziemy :). A jak znajdziemy i wizyta wypadnie dobrze, to zabierzemy się za szukanie transportu. Czy dogada się z sunią? Hmmm... A jaka jest w stosunku do psów? Uległa czy raczej nie? No i jaka jest sunia rezydentka? Quote
pixie Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 jesli to Jastrzebie Zdroj ten domek z sunia rezydentka, to mamy tam z dogo PwP Clockwork i Marchewa, gdzies obok albo także w samym Jastrzebiu super! Agnieszko trzeba koniecznie skontaktowac sie z wlascicielka - jak wyglada sytuacja ufff juz sie cos zarysowuje trzymajmy kciuki! Quote
pixie Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='maciaszek']A w jakim to mieście? Zaraz kogoś znajdziemy :). A jak znajdziemy i wizyta wypadnie dobrze, to zabierzemy się za szukanie transportu. Czy dogada się z sunią? Hmmm... A jaka jest w stosunku do psów? Uległa czy raczej nie? No i jaka jest sunia rezydentka? maciaszek jesli to Jastrzębie, czy bedziesz mogla zaprosic do watku Marchewe i clockwork teraz jeszcze wyjasnienia Agnieszki - po kontakcie z wlascicielka transport - na tej trasie tj z Lancuta do Wroclawia via Krakow, czyli ze wschodu na zachod a pamietam i tarnow, gdy trzeba bylo chyba Dzielna /*/ przewiezc jezdzi Jogi niezaleznie mozna dac ogloszenie w transportowym Jednoczesnie pamietajmy o świetnych kontaktach z rajdowcami terenowymi ktore ma w Krakowie...hmmmm zaraz nick wroci....Juz pomagali w roznego rodzaju transporcie na dogo, tylko trzeba wczesniej zglosic do....hmmm...oj ta pamięc... Ona sama ..no ten nick nie wraca... hmm rok przerwy to sie tak nie odswiez w sekunde....tez z Krakowa do Katowic / Bielska Bialej jezdzila w miare regularnie hmm ojj Anashar bedzie wiedzial, o kim mowie Quote
_Aga_ Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 [quote name='pixie'] teraz jeszcze wyjasnienia Agnieszki - po kontakcie z wlascicielka Tylko że Agnieszka nie może się z właścicielką skontaktować :angryy: Mam jeszcze jednego smsa z ogłoszenia na www.gumtree.pl Quote
pixie Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 czy to znaczy ze nie wiesz, gdzie ona mieszka lub ta u ktorej pies byl w DT nie wie? czy naprawde nie znajdziesz sposobu? w tej kwestii nie mozemy pomoc Quote
_Aga_ Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Mam numer telefonu, ale nie odpowiada. Quote
_Aga_ Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Wiem jedno - właścicielka na pewno wyjedzie i na pewno bez suni. Nie wiem tylko, czy znajdzie się ktoś tu na miejscu, kto da jej choć domek tymczasowy, czy właścicielka uśpi ją np. kilka dni przed wyjazdem.. Myślę, że mimo wszystko będzie się starała ją gdzieś zostawić.. Jak się dodzwonię to będę wszystko wiedzieć. Quote
pixie Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 nie mozesz od DT dowiedziec sie gdzie mieszka i wybrac sie na rozmowe? przeciez masz juz konkretna propozycje wiec chyba do konkretow nalezy przejsc najwyzszy czas potem tydzien i koniec domki tez nie beda czekac w nieskonczonosc agnieszko jesli jestes juz na nogach prosze pojdz w odwiedziny do Jessiki nie mozna liczyc tylko na to, ze sie dodzwonisz albo nie a jesli np ...nie wiem zgubila telefon, ukradziono jej go, zachorowala .. dowiedz sie koniecznie gdzie ona mieszka i pojdz do niej nawet z pania u ktorej byla jessika w DT - to chyba jest do zrobienia? Quote
_Aga_ Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Właścicielka suni zabiera ją jutro od tymczasowej opiekunki.. I już jutro chciała sunię zawieźć do azylu! To to samo, jakby ją uśpiła! Może nawet gorzej! Uprosiłam, żeby ją przetrzymała do końca tygodnia.. Jutro ma mi odpowiedzieć dziewczyna, studiująca w Krakowie.. Sunia mieszkałaby z jej rodzicami.. Ona byłaby tam w weekendy.. Trzymajcie proszę kciuki!!! Quote
majqa Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Pilnuje Agnieszko tej właścicielki...koniecznie, by coś jej się nie odwidziało. Kciuki już zaciśnięte. Quote
_Aga_ Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Myślę, że tak jak obiecała przetrzyma ją do końca tygodnia.. Ale będę sprawdzać.. Żeby tylko ten domek się znalazł..... :modla: Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Czekam.... Pani ma się odezwać do południa.. Oby z dobrymi wieściami :modla: Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Agnieszka-Małek napisał(a):Pani mi napisała, że ma małą sunię, przygarniętą, oczywiście w mieszkaniu, ma dorosłego syna. Pani pracuje, ale prawie zawsze ktoś jest.. Pani pomyślała, że jej suni byłoby raźniej w towarzystwie koleżanki no i przy okazji by pomogła Jessice :) Ta pani zrezygnowała tylko dlatego, że napisałam do niej wczoraj, żeby mi dała trochę czasu na zorganizowanie wszystkiego... :cool1: Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Tak więc zostaje tylko jeden domek... Czekam na smsa... Ewentualnie będę apelować do pani, która zaproponowała tymczas... chociaż nie odezwała się więcej... Quote
majqa Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Brak słów. :shake: Masz jeszcze inną opcję Agnieszko? Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Nie chciałam pani trzymać w niepewności.. więc napisałam, że sprawdzę jak Jessika reaguje na inne suki (wiadomo, że spotkania na spacerze to jednak co innego niż mieszkanie z inną suczką)... Napisałam też, że transport tak od ręki nie jest łatwo zorganizować, ale będziemy się starać.. Pani napisała, że piętrzę problemy, a ona chciała tylko pomóc, więc rezygnuje :cool1: Quote
_Aga_ Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Jest tylko jeden dom... do południa ma mi dziewczyna dać znać.. boję się, że i to nie wypali.. i wtedy zostajemy z niczym.... Quote
majqa Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 ladySwallow napisał(a):(...) Jutro, a właściwie dziś rano mogę zrobić suczce allegro (...) Wiesz może, czy to allegro doszło do skutku? Może tak tylko nie widzę linku na wątku. Jeśli nie, to sens ma allegro wyróżnione i to na cito (wypada tu jednak zwrócić jego koszt). Pisz proszę piorunem do dwóch osób - Folen i evita. (Na końcu nicka evita ma być kropka). Może któraś zdoła pomóc na biegu. Quote
Recommended Posts