wiq Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 150 km to właściwie okolice :evil_lol: otóż to, psa dowieźć to już nie problem ;) Quote
butterflyek Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 :sweetCyb::sweetCyb: Dzięki :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :loveu: Quote
wiq Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 założyłam mu jeszcze wątek na zakazanym forum ]:-> www. psia kosc. com/forum (razem wszystko ;)) Quote
Lu_Gosiak Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Wiq proszę wrzuć jeszcze na te fora Satkę musimy jej poszukać domku ;) Quote
anetek100 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 w koncu jestem kochane cioteczki oto moj tekscik..Majqa jeśli sie pokazesz bede wdzieczna za sprawdzenie:oops: "Jedynym całkowicie bezinteresownym przyjacielem, którego można mieć na tym interesownym świecie, takim, który nigdy go nie opuści, nigdy nie okaże się niewdzięcznym lub zdradzieckim, jest pies... Pocałuje rękę, która nie będzie mogła mu dać jeść, wyliże rany odniesione w starciu z brutalnością świata... Kiedy wszyscy inni przyjaciele odejdą, on pozostanie" - George G. Vest Zatem, dlaczego istnieją takie miejsca jak schroniska dla bezdomnych zwierząt?? Dlaczego człowiek uważa ,że zachowywanie się jak zwierzę jest nieodpowiednie, skoro sam robi rzeczy o których czasem nawet mu się nie śniło. Porzuca, zostawia bez opieki na pastwę losu, rani. Nie mówiąc o bólu jaki muszą zaznawać nasi młodsi bracia. Czemu człowiek wywyższa się ponad wszystko?? Jest Bogiem, władcą?? nie, nie mamy prawa zadawać ciosu słabszym… każdy uważa. To czemu widząc biedne, chore dziecko ratujemy je,a robimy krzywdę zwierzętom?? zwierzę to nie rzecz, którą możemy wyrzucić, to również słabsze istnienie ,o które musimy dbać. Ale czyż nieprawda, że czasem to słabsze istnienie ma więcej rozumu niż my?? Można powiedzieć tak o osobie, która po raz kolejny daje nam do myślenia nad ludzką naturą. Spójrzmy chociaż na Niko.Mimo urzekającej urody kolejny, piąty, rok spędza w schronisku. Stracił już nadzieję, stracił wiarę w lepsze jutro,lepszy los.Chowaniem się do budy oznajmia,że jemu już wszystko jedno. Czemu zawinił??co takiego zrobił?? chyba tylko to lub aż to,że zaufał całym sercem, pokochał człowieka, który podobno nie chce zachowywać się jak zwierzę. Quote
wiq Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 Agnieszka, dzięki za wrzucenie Niko do podpisu :) a ja tymczasem przekleję tekst do ogłoszeń do pierowszego postu Quote
butterflyek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 U Nikusia się coś ruszyło widzę :D :loveu: Quote
wiq Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 ruch większy, może i dom się zawieruszy :evil_lol: byłoby miło ;) Quote
wiq Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 wczoraj spacerowałam ze swoimi pod schroniskiem i słyszałam, jak drze japę :evil_lol: Quote
Lu_Gosiak Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 trza go wyciagnać w koncu na spacerek...moze dzis sie uda...Wiq ma patent na Niego spróbujemy:):) Quote
butterflyek Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: Ja Wam dam kolczatkę i kopa w tyłek :eviltong: Wiq, prawdopodobnie w sobotę ruszę się wreszcie z wyrka i pójdę do pracy, więc jakby co, to można się zgłosić po szeleczki dla Nikusia :loveu: Quote
butterflyek Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 To niech wraca :P W takim razie może Lu_Gosiak by przyszedł :cool3: ? Quote
Lu_Gosiak Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Lu_Gosiak zobaczy czy mu sie bedzie chcialo :):) Quote
agnieszkal2 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 wiq napisał(a):Agnieszka, dzięki za wrzucenie Niko do podpisu :) a ja tymczasem przekleję tekst do ogłoszeń do pierowszego postu :lol:Cudny jest:loveu: Quote
Lu_Gosiak Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 mam szelki od motylka dla Niko ale kiedy mu je załoze :shake::shake: ...no nic popróbujemy zobaczymy... Quote
Lu_Gosiak Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Nikuś został bez jajek wyciete - okazało sie ze miał raka Quote
Recommended Posts