Jump to content
Dogomania

KRAKÓW Snuzi - właściciele wyjechali , a mnie zostawili....MA DOM

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Snuziak grzeczny jest. Czasem coś zniszczy albo zabrudzi, ale to wyjątki są. Cały dzień wyleguje się albo na łóżku córki albo na jej kolanach. Jak mu się znudzi to przenosi się na kolana do żony.
Ostatnio Snuzi zakochał się w sąsiadce. Sąsiadka (sunia Miśka) ma cieczkę. Snuzi całymi dniami waruje pod siatką w oczekiwaniu na miłość swego życia. Niestety zły pan Miśki (sympatyczny sąsiad Mirek) stanął na drodze ich wspólnego szczęścia pilnując Miśki jak co najmniej osiemnastoletniej córki. Snuzi jest mocno zawiedziony. Próbował przedrzeć się pod siatką ale tylko troszkę obtarł sobie nosek. Próbował też górą, ale nie dał rady. Córka biedna jest bo Snuzi zaczyna przejawiać symptomy miłości około czwartej nad ranem. Tak mocno przejawia symptomy, że trzeba go wypuścić do ogródka, gdzie natychmiast zajmuje strategiczną pozycje pod siatką.

Wszystkim tym, którym leży na sercu dobro naszych braci mniejszych życzymy aby spełniły się wszystkie marzenia.
Lucy i Andrew.

• 3 weeks later...
Posted

Chwila nieuwagi państwa i sobie dziaduję w ich sypialni. A co mi tam, za oknem mróz, a ja czekam wiosny.... Zakochanie już mi przeszło, i całe szczęście bo bym sobie teraz kuperek odmroził czekając na Miśkę.
Uuuuuu!.... Jak mi dobrze.....

Posted

No, bez tego sierściucha już nie wyobrażamy sobie życia, chociaż wniósł do niego sporo zamętu, ale jeszcze więcej radości. Buffy zyskała przyjaciela do zabaw i konkurenta do miski. Dzięki temu żarcie szybciej znika i nie ma grymaszenia jak przedtem.
Jeszcze raz dziękujemy dogomaniaczkom za uratowanie pieska.

• 1 month later...
Posted

Wszystko jest OK. Snuzi zajmuje się głownie spaniem. Jest grzeczny i rzadko coś niszczy. Czasami jak my to mówimy "kolekcjonuje". Jak zostaje sam to znosi na swoje legowisko różne rzeczy należące do domowników np. moją rękawiczkę, kapcie żony, przytulanki synka. Układa się wśród zdobyczy i śpi. Myślę, że już się zadomowił na stałe. "Dogadują" się też z synem. Sporo czasu Snuzi spędza z Buffy na podwórku. Często trudno jest go zagonić do domu.
Pozdrawiam Andrzej

Posted

to Snuzi jest jak ta sroka,ktora podkrada rzeczy i znosi do dziupli:evil_lol::evil_lol:;)
super,ze juz tak sie zadomowil..ja to sie nie moge napatrzec na ten jego piekny kolor siersci:loveu::loveu:
buziak dla Ciebie spiochu szczesciarzu i pozdrowienia dla claej rodziny,u ktorej jest Snuzi:loveu::loveu:;)

Posted

Lucy napisał(a):
Czasami jak my to mówimy "kolekcjonuje". Jak zostaje sam to znosi na swoje legowisko różne rzeczy należące do domowników np. moją rękawiczkę, kapcie żony, przytulanki synka.

Mój Fredzio też tak robi :loveu::loveu:

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Dogomaniaków od Lucy i Andrzeja. Snuzi ma się bardzo dobrze. Zaraz po świętach wkleję parę zdjęć.

• 2 months later...
Posted

Pozdrowienia dla dogomaniaczek od Snuziego. Jak widać piesek ma się bardzo dobrze. To zdjęcie z siódmego marca ze spaceru, mordzia uśmiechnięta, ogonek w górze i lecimy. Reszta zdjęć niestety poruszona, pies na spacerze jest stale w ruchu. Snuziak jest już z nami półtora roku i bardzo się zmienił. Fizycznie troszkę urósł i zmężniał. No i psychika mu się zmieniła, nie jest już taki cichutki. Pod bramą tłucze się za dwóch brytanów, Buffy się odszczekuje i odwarkuje, próbuje ją ustawiać, co raczej nie wychodzi bo to wyjątkowo uparta kobieta jest ale chłopak potrafi już na nią wyszczerzyć kły. Z synem się bardzo dobrze dogaduje, potrzeba mu było czasu po prostu. W lecie był parę razy u weta bo miał coś z pazurem a potem z oczami. Nabrał się trochę lekarstw i parę opatrunków zeżarł mimo kołnierza ale szybko doszedł do siebie. W domu już nic nie niszczy gdy jest sam ogólnie jest grzeczny chociaż zdarzają mu się chwile szaleństwa jak niedawno kiedy nasza ciotka zajęła się odśnieżaniem a ten jej mięso z torby zwędził i z Buffy do spółki zjedli.