Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kobiety i mężczyźni drugiego dnia biegali na tym samym dystansie co velo pierwszego dnia - 3,46 km wg wskazania mojego licznika.

Pierwszego dnia, było chyba coś ok 1,2 km.

Posted

Informacja dla osób zainteresowanych punktacją mistrzostw PFSZPRP - zawody w Sobótce 13-14-11 nie są zaliczane do punktacji .

Mistrzostwa Europy w Szwajcari z powodu wprowadzenia rygorystycznych przepisów weterynaryjnch zostały odwołane ale jest nadzieja , że odbędą się na Słowacji.

Posted

Zawody u Henia Marca odbędą się w ramach nowego i otwartego dla WSZYSTKICH zrzeszonych w jednej, drugiej lub żadnej federacji Pucharu pt. Musher CUP. (Info na stronach Extremów lub naszych watahowych)

Do niego, jak na razie wiadomo zaliczac się będą również zawody w Lublińcu, na Kubalonce, w Dusznikach oraz mistrzostwa w Korczewie orgnizowane przez POZSSPZ. Bardzo możliwe, że do tych pięciu dojdzie jeszcze kilka innych zawodów, bo z tego co się orientuję kilku organizatorów się jeszcze zastanawia. W każdym razie na pewno te pięć wyścigów.

Posted

ELO!!

tak jak pisala FP jade w celach treningowych a ze startuje w skandynawce to nie zeby sie sciagac tylko zeby sobie trening zrobic w towarzystwie..

Giziu --> listopad to jest dopiero polmetek treingu silowego

Posted

Pay, sądząc po prognozach, które wyrokują, że w styczniu będą same dodatnie temperatury, możesz mieć problem ze startami w tym roku ;-)

Wystarczyłoby, żebyś powiedział, ze wolisz sie scigać tylko na sniegu, i byłoby po kłopocie...

Generalnie sprzeczka jest bez sensu, bo to chyba bardziej zależy od temperatury a nie koniecznie od miesiąca. Wielokrotnie ścigałeś się w październiku i listopadzie, to chyba dobrze o tym wiesz. W ubiegłym roku było o wiele zimniej w Sieradzu niż w Lublińcu. A z resztą kto karze robić starty o 10?? Trzeba zerwac maszerów o 6 rano jak jeszcze jest chłodno i po klopocie.

W naszych warunkach klimatycznych moze się zdarzyc spokonie, że w grudniu będzie cieplej niż w październiku.

czyli trenujesz już kilka tygodni wcześniej, i wszystko się zgadza 8)

A co do Świeradowa, to chciaam tylko zaznaczyć, że był nizły przymrozek ;-)

Posted

ELO!!!

ewaka i to byl moj blad w zeszlym roku i poprzednich latac...(w sumie zmuszal do tego PP gdzie trza bylo zobierac punkty od poczatku sezonu gdy punktacja byla 3000/3300) Psy w zeszlym roku byly doskonale przygotowane na zawody w niemczech a nie wlochy a czlowiek sie na bledach uczy... a po za tym w zeszlym roku zaczelem sie scigac od Wrocek w C1 poprzednie starty to byly nauka dla mlodych psow w duzym zaprzegu ;)

Posted
ELO!!

tak jak pisala FP jade w celach treningowych a ze startuje w skandynawce to nie zeby sie sciagac tylko zeby sobie trening zrobic w towarzystwie..

Taaaaaaaa, wlasnie :)

NIektorzy to w pelni zawodowo podchodza do sprawy nie tak jak ja, amator. Ja tam scigam sie dla wlasnej i psow przyjemnosci i uwazam ze listopad to bardzo dobra pora zeby zaczac. A zawodowcy jak nie chca w listopadzie niech sobie poczekaja do stycznia :lol:

Moze wtedy mnie uda sie zdobyc jakies przedostatnie miejsce :lol:

Posted

ELO!!!

ELO!!

Taaaaaaaa, wlasnie :)

NIektorzy to w pelni zawodowo podchodza do sprawy nie tak jak ja, amator. Ja tam scigam sie dla wlasnej i psow przyjemnosci i uwazam ze listopad to bardzo dobra pora zeby zaczac. A zawodowcy jak nie chca w listopadzie niech sobie poczekaja do stycznia :lol:

Moze wtedy mnie uda sie zdobyc jakies przedostatnie miejsce :lol:

ehh... i tak w tym roku nie bede startowac w c1 :(

a ogolnie to powinnismy sie szykowac na starty na sniegu ;) ktorego z roku na rok niestety jest coraz mniej.. :(

Posted
ELO!!!

ehh... i tak w tym roku nie bede startowac w c1 :(

a ogolnie to powinnismy sie szykowac na starty na sniegu ;) ktorego z roku na rok niestety jest coraz mniej.. :(

No Pay i bardzo dobrze ze nie bedziesz w C1, bo ja bede :lol:

zawsze to wyzsze miejsce, chociaz ciagle przedostatnie :)

A co to sniegu to masz calkowita racje, miejmy nadzieje ze w tym roku bedzie na tyle sniegu zeby pojezdzic saniami :)

Posted

No nie wiem, powiedziałeś mu przecież dokładnie co ja tam robiłam, a przecież ja to powinnam zrobić, bo szybszy pytał się mnie (zgadywał) :wink: Ale myślę, że tak czy siak szybszy bedzie usatysfakcjonowany tą odpowiedzią :P