natalia_aa Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Ni mam jeszcze, Daria mówi, że reszta nie nadaje się do publikowania :D Pewnie ściemnia, ale, by to sprawdzić musiałabym podjechać do niej i zgrać niezauważenie zdjęcia z jej laptopa na mego pendriva ;) W ten weekend trzeba będzie ją bardziej przycisnąć. Quote
rufusowa Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 no ja czuje niedosyt :diabloti: Dora ma piękny piaskowy kolorek :loveu: Quote
wiq Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 super robotny suk!;) obejrzałam całą galerię, szkoda tylko, że połowa zdjęć na fotoszicie, bo ich nie widać:placz: Quote
Alicja Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:zawisła http://www.fothost.pl/upload/09/11/185ca5e3.jpg Quote
natalia_aa Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Dory chyba więcej fotek nie ma, Daria mówi, że poruszone ;) A tu reszta ekipy, choć to nadal nie wszyscy... Quote
Tengusia Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 uszatki gora :loveu::loveu::loveu: http://www.fothost.pl/upload/09/11/f5edce0d.jpg Quote
Alicja Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 nie ma to jak nasze bullowiątka :loveu::loveu: Quote
rufusowa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 super macie to stado :loveu: szkoda, ze wiecej fot Dorki niet ale poczekam :p białaski mają fajne obrózki - to hofero? :razz: Quote
natalia_aa Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Fajne stado, choć jeszcze Mani i Fryty brak! A co do obróżek, to one z Maga są ;) Quote
rufusowa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 natalia_aa napisał(a):Fajne stado, choć jeszcze Mani i Fryty brak! A co do obróżek, to one z Maga są ;) właśnie! pomyliło mnie sie :evil_lol: widzialam ze byly na bazarku na niebieskim :evil_lol: Quote
natalia_aa Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 Czyżby koniec długich spacerów, zabaw, ciągnięcia oponek itp? Jesteśmy po wizycie u weta, bardzo niepokoił mnie fakt, że po każdym weekendowym spacerze, niezależnie czy to godzina czy 3 Dora nie była w stanie się ruszać, ból w okolicach lędźwi, nie dała się pogłaskać, chodziła na sztywnych łapach, nie była w stanie wskoczyć na łóżko, miała problem z podniesieniem się z posłania. Zakwasy? No zdarza się, ale po każdym spacerze...? Objawy te się nasiliły się w ciągu ostatniego tygodnia, półtorej, nie potrzeba było długiego spaceru, by wystąpił ból... dalej problemy z wejściem na kanapę, ale z rozbiegu problemów nie ma. Jednym razem jak się ją pogłaszcze w okolicach lędźwi jest wrzask i pisk, innym razem można zrobić wszystko. Na spacerze nie miała problemów, by skoczyć do gryzaka, w domu próbując skoczyć do sznura, był pisk, wrzask, nie mogła się wybić, a jak się wybijała to byt płacz i lament. Na dziś byłyśmy umówione do weta, zrobiliśmy rtg i nie widać nic niepokojącego, u weta spokojnie wskakiwała mi na kolana, skakał po półkach, bo czuła kota, dała się obmacać i obyło się bez krzyku. Nie mniej jednak podejrzewamy syndrom cauda equina, czyli tzw zespół końskiego ogona, tylko na razie dziwne jest to, że raz jest ok, innym razem masakra. Narazie to tylko spekulacje. Prze tydzień ograniczony ruch do minimum (nie wiem, ja ona i ja to zniesiemy), przez tydzień tez podajemy leki przeciwbólowe. Jeśli nie będzie poprawy pod narkozą zrobimy RTG z mielografią czyli z kontrastem, wtedy powinno wyjaśnić sie więcej. Quote
Kana Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Czyli to koniec z Ast spacerami :shake:? Biedna Dora. Wycałuj ją ode mnie i Fryty :diabloti: Quote
bonsai_88 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Trzymam kciuki, żeby to był tylko jakiś drobiażdżek, a nie "koński ogon" :razz: Quote
natalia_aa Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 Na razie też mam nadzieje, że podejrzenia się nie potwierdzą. Quote
Alicja Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Osz kurka ...niedobrze :cool1: mam nadzieję , ze to tylko reumatyzm Quote
Tengusia Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 moj Bolus tez czasem tak ma, wlasnie jakby mial zakwasy, podnosi sie z trudem i stęka przy tym troszeczke ... ale tylko po dlugim spacerze i to nie zawsze tylko czasami jak zbyt rzadko biega :roll: trzymam kciuki za Dorcie mocno mocno :loveu: Quote
rufusowa Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 niepokojące objawy :cool1: trzymam kciuki i mam nadzieję, ze będzie dobrze....musi być Quote
natalia_aa Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Od czwartku zmniejszyliśmy dotychczasową dawkę leku o połowę i cały czas jest dobrze. Do czwartku podajemy tą zmniejszoną dawkę, potem pewnie będziemy odstawiać i zobaczymy, czy ból powróci, jeśli tak będziemy kontynuować badania i szukać jego przyczyny. Quote
Recommended Posts