Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Siekowa. Z sympatią odwzajemnioną.
Tak więc Nogger jest u mnie w DS. Od czarnej kawy i Inkaskiego Imperium jest teraz Inką.
Jest bardzo mądrym i delikatnym psem ... chociaż tempo w jakim się uczy każe podejrzewać, że będzie niezłym ancymonem.
Piątkowy wieczór i noc po przyjeździe - pomimo zaproszeń - nieśmiało spędził w przedpokoju. Nic na siłę. Ale w sobotę ugotowane kurze serce na dłoni w kuchni przełamało lody i pokonało progi. Potem rzut serca na jego łóżko w pokoju okazał się w lot pojętą wskazówką – to moje łóżko. Łyknął, położył się i już. Jest w domu.
Dzisiaj byliśmy na Błoniach (mieszkamy nieopodal) i gdybym nie zapomniała aparatu, byłyby zdjęcia z cyklu Inka i długa linka. Następnym razem.
Cieszę się Siekowa, że zwróciłaś na niego uwagę i zaopiekowałaś się wtedy jeszcze parchatkiem.

Posted

Mariolka, no co ty. Przecież to mój Inka. I masz rację, oby tylko zdrówko dopisywało. Chuchając na zimne, na wszelki wypadek idziemy jeszcze do ulubionego weta. No i żeby się przedstawić oczywiście.
Zdjęcia obiecuję - wkrótce.

Posted

Nawet nie wiecie jak strasznie jestem szczęśliwa, że po miesiącu leczenia Nodżer/Inka znalazł tak wspaniały dom. :multi:

Czy na spacerach Inka uśmiecha się do ludzi? :lol: Jak już będziecie po pierwszej wizycie u weta to daj znać.
Już nie mogę się doczekać zdjęć.

Na tej fotce widać dom do, którego Inka tak zaglądał wtedy. To on nas wybrał tego dnia. :)
http://images32.fotosik.pl/353/b444298552530294.jpg

Posted

[FONT=Verdana]Daję znać. Jesteśmy po pierwszej wizycie u weta. Stwierdził, że badania krwi są dobre i przepisał jeszcze tylko profilaktycznie szampon. Kazał zgłosić się za 2 tygodnie na przegląd i badanie RTG mające na celu wykluczenie zgorzeli zęba, która mogła być przyczyną guza pod okiem. Mam nadzieję, że wykluczy wszystko. [/FONT]
[FONT=Verdana]A teraz postaram się wrzucić kilka zdjęć (kilka - bo robionych telefonem – reszta nie wyszła). [/FONT]

Posted

[FONT=Verdana]Ponieważ dobrych wieści nigdy dosyć, dodam jeszcze tylko, że byliśmy dzisiaj z Inkiem na RTG zębów, klatki piersiowej i USG brzucha. I przy okazji dodatkowe badanie krwi. Zdrów jak koń. Mam tylko nadzieję, że w nocy nie będzie świecił.[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Cioteczki ale świat jest mały... a dogo wielkie ;).
Inka jest moim sąsiadem:multi:
Mam więc okazję podziwiać jak we wspaniałym domku i pod czułą opieką wraca do formy.
A ten jego uśmiech to absolutny szlagier - pierwszy raz coś takiego widzę - on się autentycznie szczerzy przy powitaniu:evil_lol:

Posted

Super, że chłopak zdrowiutki a powitalny uśmiech to on ma najwspanialszy na świecie :loveu: Inka łobuzuje troche czy grzeczniutki jest?
Taks mogę tylko pozazdrościć takich sąsiadów :)

Posted

Oj Siekowa:loveu:, dzięki. Coś mi się wydaje, że trochę Twoich pozytywnych uczuć (delikatnie mówiąc) do Nodżera (jeszcze wtedy) dostało się też mnie. He he. I jak tu nie wspomnieć, że kto kocha zwierzęta lubi też ludzi.
No i muszę Ci wyznać, że szczęściem jest być sąsiadką Taksa. Już nie raz mi pomogła. A do tego ostatnio to nawet Taks uszyła (własnoręcznie biorąc miarę) na ciężkie mrozy dla Inka kurteczkę. I to z kołnierzykiem.
Odpowiadając na Twoje pytanie, Inka przede wszystkim jest bardzo mądrym psem. Jeszcze nie łobuzuje niestety ale nie mogę powiedzieć, że jest grzeczny. Jest raczej uważny. Uważnie wchodzi, na przykład, od kilku dni na moje łóżko.

Posted

:razz: Inka jeszcze tego nie wie. Z mojego łóżka na razie korzysta pod warunkiem, że nikt inny go nie zajmuje. W innym wypadku napręża wszystkie mięśnie i z udawaną nonszalancją ewakuuje się. Ale to się wkrótce może zmienić ponieważ robi spektakularne towarzyskie postępy już uczestnicząc w kuchennych nasiadówkach. A do niedawna nawet bał się wejść do kuchni...
A tak to wygląda: