Agula789 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Witam!! czy ktoś wie jak odmierzyć 250g karmy hills lamb rice puppy?? Pytałam sie w sklepie gdzie kupowałam tą karme i nie maja tam kubeczków do odmierzania tej karmy:placz: Jak ktoś wie to proszę o odpowiedź bo nie wiem czy nie przekarmiam mojego czworonoga!!:roll: Quote
asiejka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Do Agula~ Eee... proponuje kupic wage kuchenna, to rozwiaze problem :ekmm: Quote
ania K. Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 kto doradzi gdzie kupić taniego Hilsa z jagnieciną? Quote
nefesza Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Moge Ci podac adres sklepu, gdzie maja fajne ceny - chociaz mod i tak pewnie zaraz go wytnie: [URL="http://www.kar-ma.pl"]www.kar-ma.pl[/URL] Quote
ROOFI Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='nefesza']Moge Ci podac adres sklepu, gdzie maja fajne ceny - chociaz mod i tak pewnie zaraz go wytnie: [URL="http://www.kar-ma.pl"]www.kar-ma.pl[/URL][/quote] Wydaje mi się,że w Krak -Vecie taniej, Quote
zakonna Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Ja hill's kupuję właśnie w krakvet, wg mnie tam jest najtaniej. Wszystkie karmy jakie mój młody jadł kupowałam tam i zawsze byłam zadowolona i z ceny i z szybkości przesyłki. Quote
ROOFI Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='zakonna']Ja hill's kupuję właśnie w krakvet, wg mnie tam jest najtaniej. Wszystkie karmy jakie mój młody jadł kupowałam tam i zawsze byłam zadowolona i z ceny i z szybkości przesyłki.[/quote] Zgadza się zamawiałem wczoraj o 8 rano, dzisiaj karme otrzymałem. Quote
ata Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 moje szczeniaczki też ją jadły, jest naprawdę super (mój vet to potwierdza) a jakie po niej piękne kupki, do sprzątania:evil_lol: Quote
ewka122 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Ja już zamówiłam tą karmę i doszła do domu. Chyba jeszcze nie zaczęta, bo psiaki kończą wcześniejszą karmę, ale skoro tak ją zachwalacie to nie mogę się doczekać kiedy zacznął ją jeść. Mam nadzieję, że mojej Amber tez posmakuje. Aha, wsześniej karmiłam Acaną,, jakby ktoś chciał wiedzieć. xD Quote
egeri Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 My właśnie kończymy worek Hill'sa z wołowinką i wszystko pięknie ładnie, tylko kupaski takie trochę spieczone i przez to pies musi się trochę namęczyć , żeby się wypróżnić. Ogólnie karma smakowita, ma ładny zapach, a sierść po niej się superowo błyszczy. Quote
Oliwia. Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Karmiłam przez długi czas RC lecz przestawiałam psy na Hills ponieważ za każdym razem gdy kupowałam RC był inny a to bardziej żółty i ''puszysty'' niż poprzednim razem a to bardziej tłusty a tu suchy etc. + czytałam wiele nieciekawych opinii na dgm o RC. Teraz są na Hillsie od 2 tygodni i musze powiedzieć,że 3 pierwsze dni nie były najlepsze bo miały małą rewolucje ale potem jak z górki...qupki ok,sierść śliczna i pomeranianka mi przytyła(o co mi chodziło) POLECAM! Quote
Laura1108 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Gdybym miała wybierać między : RC , Eukanuba , Pro Plan i Hill s wybrałabym właśnie hills . Z tych karm komercyjnych Hill ' s wg mnie a raczej obserwacji na mojej suce jest karmą dobrą jakościowo bez nieprzyjemnych rewolucji żołądkowych :) jednak nie jest to szczyt marzeń za taką cenę zdecydowanie wolałabym dołożyć kilkanaście złoty i kupic Orijen . Quote
Talagia Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 13,5 kg Orijena kosztuje okolo 230zl, lub w przypadku karmy rybnej jest to jakos 270 zl. Natomiast za worek 18 kg Hillsa jagnieciny z ryzem place okolo 200 zl. Wiec jednak cenowo wychodzi duzo korzystniej ;) Quote
LAZY Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Moze ktoś z Was mi pomoże. Odnalazłam u siebie schomikowaną sucha karme, która wyjatkowo przypasowała suczce mojej mamy. Niestety nie mam opakowania po karmie. Podejrzewam, ze był to Hills ale nie mam pewności. Czy może wiecie czy Hills ten nature best ma kulki w kolorze pomarańczowym i zielonym oraz brązowe między innymi w kształcie serca? Jak nie to może wiecie jaka to karma. Wiem, ze głupie pytanie, ale nie bardzo mi zależy...Z góry dziękuję! Quote
Laura1108 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 No tak Hills's wychodzi korzystniej ale ... teraz nie jestem tak do końca zachwycona tym Hill'sem ponieważ ostatnio okazało się , że Acana Adult Dog nie służy jednemu z moich potworkó to tak na szybko w Kakadu zakupiłam 3 kg Hill's z jagnięciną i niestety muszę przyznać , że bąąąąąki zatruły nam dom a qpy wielkie i nieco luźniejsze niż po np Brit Care Large Lamb&Rice czy Salomon&Potato tak więc powróciłam na łaskę Brit Care i muszę powiedzieć , że to karma naprawdę bardzo dobra jakościowo a nie tylko z napisu na opakowaniu Super Premium . Quote
ewtos Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='LAZY']Moze ktoś z Was mi pomoże.........Czy może wiecie czy Hills ten nature best ma kulki w kolorze pomarańczowym i zielonym oraz brązowe między innymi w kształcie serca? Jak nie to może wiecie jaka to karma. QUOTE] Znalazłam na stronce zooplusa wzorce granulatów z Twojego opisu wynika ,że to może być Hill's [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/hills_natures_best/adult/31634[/URL] Quote
LAZY Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='ewtos'][quote name='LAZY']Moze ktoś z Was mi pomoże.........Czy może wiecie czy Hills ten nature best ma kulki w kolorze pomarańczowym i zielonym oraz brązowe między innymi w kształcie serca? Jak nie to może wiecie jaka to karma. QUOTE] Znalazłam na stronce zooplusa wzorce granulatów z Twojego opisu wynika ,że to może być Hill's [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/hills_natures_best/adult/31634[/URL][/QUOTE] Dziękuję bardzo! Quote
Balbina. Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 czemu hill's się popsuł?Mój je spokojnie,skład ok więc nie wiem o co chodzi??? Quote
Paulix Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='Balbina12']czemu hill's się popsuł?Mój je spokojnie,skład ok więc nie wiem o co chodzi???[/QUOTE] Skoro się popsuł, to zapewne kiedyś był jeszcze lepszej jakości, miał jeszcze lepszy skład, np. zawartość mięsa. Z tego co gdzieś tam czytałam, RC się popsuł, bo zaczął zamieniać mięso na podroby i skóry, uszy itp. Więc u Hill'sa pewnie podobnie. Quote
Balbina. Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 hmmm.a to sa jakieś potwierdzone informacje?Nie żebym cos do tego miała, bo byc może tak jest ale chciałabym mieć potwierdzone info a nie taki ot, sobie,że hills się popsuł... Quote
gops Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 ja rowniez czekam skad info o pogorszneiu hillsa , to ejdna z nielicznych akrm ktora wcina moja suka ze smakiem , chetnie sie zapoznam z tematem Quote
Paulix Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Z tego co przeczytałam w internecie, Hill's jak na swoją cenę podobno jakość ma niezbyt porażającą i są dużo lepsze karmy w tej cenie. Poszukaj opinii o Hill'sie, na pewno coś znajdziesz, najlepiej jak porównasz skład z innymi karmami, np. Orijenem, co ci się bardziej opłaca cenowo. [QUOTE="Hill's, cena za 7,5kg. ok 139 zł"][B]Składniki:[/B] (min. 12% wołowiny); śruta kukurydziana, mączka drobiowa, mączka wołowa, podroby drobiowe, tłuszcz zwierzęcy, olej roślinny, jaja w proszku, siemię lniane, chlorek potasu, sól, chlorek wapnia, fosforan dwuwap-niowy. [B]Analiza:[/B] Białko 23,0%, Tłuszcz 14,2%, Włókno 1,8%, Popiół 4,7%, Wilgotność 8,0%, Wapń 0,66%, Fosfor 0,60%, Sód 0,26%, Potas 0,60%. l kg zawiera: Witamina A 11 530 j.m., Witamina D3 460 j.m., Witamina E 600 mg, Witamina C 70 mg, Beta-karoten 1,5 mg, Selen 0,5 mg, Miedź (siarczan miedzi) 10,5 mg. Zawiera przedwutleniacze dopuszczone do stosowania przez Unię Europejską. [/QUOTE] [quote name='"Orijen cena za 7,5kg. ok 134 zł"'][B]Analiza:[/B] Białko min. 40.0%, Tłuszcz min. 16.0%, Węglowodany max. 16.0%, Wilgotność max. 10.0%, Włókno max. 3.%, Wapń min. 1.6%, Fosfor min. 1.4%, Omega 6 min. 2.0%, Omega 3 min. 0.7%, Glukozamina min. 500 mg/kg, Chondroityna min. 150 mg/kg, Mikroorganizmy 40,000,000 cfu/kg[/QUOTE] Quote
Czarna_Owieczka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 tutaj jest skład orijenu (Paulix podałaś tylko analizę), poza tym pakowany jest w 7 kg workach, a nie 7,5 ;) Mączka z kurczaka (o niskiej zawartości popiołu), świeże mięso kurczaka, mączka z indyka, parowane ziemniaki Russet, świeżo złowione ryby z północnych jezior, tłuszcz z kurczaka, świeże całe jaja, mączka z łososia, olej z łososia i anschua, mielone siemię lniane, tapioka, bulion z kurczaka, olej słonecznikowy, brunatnice, parowana marchew, szpinak, groch, pomidory, włóknoz jabłek, ekstrakt z rozmarynu, ekstrakt z drożdży (MOS), glukozamina HCl, żurawina, czarna porzeczka, L-karnityna, siarczan chondroityny. poza tym zrobił się off, bo to chyba wątek na temat pedigree, a nie o tym jaka karma jest najlepsza ;) Quote
Guest papillonek Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 potem temat można usunać ,bo i tak już pewnie nikomu si nie przyda :) Hill's przedewszystkim nie jest warty swojej ceny jak na taką ilość mięsa.Za tą cenę można psu zmacznie i zdrowiej gotować. Ten hill's jest mało lepszy od pedigree mało ma mięsa i syfiasty strasznie.Zadnego oleju,warzyw można powiedzieć ,że ,że to pedigree bez konserwantów. Quote
Balbina. Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 gops-mój pies tez pochłania hillsa, skład też wydaje mnie się calkiem ok,ja karmię hillsem k/d i nie mam problemów. Ja bym nie przesadzala z tym składem, rozumiem takie karmy jak pedigree ale jak jest mięso,jakiś wypełniacz w miare rozsądnych ilościach to nie przesadzajmy.My tez nie jemy jakiegoś super wymierzonego jedzenia i żyjemy.Najważniejsze to zachować umiar.A z tematem hillsa może przeniesiemy się na hillsowy wątek??? ps.papilonek,proszę nie przesadzaj.Ciekawa jestem czym ty żywisz swojego psa?I dlaczego wypisujesz jakieś bzdury o syfiastości hillsa?Popatrz na skład pedigree i popatrz na sklad hillsa.A przede wszystkim czytaj ze zrozumieniem-olej roślinny jak byk stoi w składzie owej syfiastej karmie...Ja tak jak pisałam karmię k/d w którym dodatkowo nie ma soli więc może przystopuj z tym osądzaniem innych a najpierw sama spójrz na siebie. Quote
Recommended Posts