Balbina. Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='Coffee&Nera']Ciekawy temat - weszłam ponieważ na innym wątku wspomnieli o Hillsie. Ciekawe poglądy na temat karmy wysokopółkowej. Moja suka chora tylko tą karmę przyjmuje na chory organizm - inne typu Orijen zwracała w sekunde, Acane również, więc niewiem po co dyskusja na temat szajstwa Hillsa? Każdy ma swoje sumienie, swoje kieszenie, swoje zdanie - ja osobiscie uważam ze hasło "0% zbóż" jest naciągane bo przodkowie psów wilki też jadly zboża jak niebylo mięsa bo umarłyby z głodu a wtedy niebyło własciciela, lodówki czy sklepu zoologicznego... Zastanówcie sie niektórzy po co obsmarowujecie karme jak po prostu psu niepodeszło - nie lepiej napisac "Dla mojej suczki/psa karma niejest dobra" ale to nie znaczy ze jest szajska[/QUOTE] Amen;)i wszystko jasne;) Quote
Chefrenek Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='Coffee&Nera']Ciekawy temat - weszłam ponieważ na innym wątku wspomnieli o Hillsie. Ciekawe poglądy na temat karmy wysokopółkowej. Moja suka chora tylko tą karmę przyjmuje na chory organizm - inne typu Orijen zwracała w sekunde, Acane również, więc niewiem po co dyskusja na temat szajstwa Hillsa? Każdy ma swoje sumienie, swoje kieszenie, swoje zdanie - ja osobiscie uważam ze hasło "0% zbóż" jest naciągane [B]bo przodkowie psów wilki też jadly zboża jak niebylo mięsa bo umarłyby z głodu[/B] a wtedy niebyło własciciela, lodówki czy sklepu zoologicznego... Zastanówcie sie niektórzy po co obsmarowujecie karme jak po prostu psu niepodeszło - nie lepiej napisac "Dla mojej suczki/psa karma niejest dobra" ale to nie znaczy ze jest szajska[/QUOTE] Hills i wysoka półka...ciekawa teoria. Zresztą o tym, że wilki jadły zboża też. Pewnie importowały ryzik z Chin.:cool3: ps. nie myl karm bytowych z leczniczymi - w tych to nawet rc ma niezłe. Quote
Balbina. Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 To co hills jest niską półką?Może wogóle to jest syf niczego nie wart?Nie przesadzajcie...Mój pies np.miał ciągłe biegunki na orijenie tak samo acana. BARF doprowadził go do 3 dni u weta.Nie,nie mówię,że to są złe karmy ale skoro mojemu psu nie służą to czym mam go karmić?Sprowadzać za koszmarne pieniądze royala czy CO? Karmię hillsem i mojemu psu on odpowiada a niską półką raczej nie jest...Zaraz dojdziemy do tego,ze wysoka półką będą tylko karmy typu orijen, totw no i barf a reszta to szajs. Quote
Guest papillonek Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='Balbina12']To co hills jest niską półką?Może wogóle to jest syf niczego nie wart?Nie przesadzajcie...Mój pies np.miał ciągłe biegunki na orijenie tak samo acana. BARF doprowadził go do 3 dni u weta.Nie,nie mówię,że to są złe karmy ale skoro mojemu psu nie służą to czym mam go karmić?Sprowadzać za koszmarne pieniądze royala czy CO? Karmię hillsem i mojemu psu on odpowiada a niską półką raczej nie jest...Zaraz dojdziemy do tego,ze wysoka półką będą tylko karmy typu orijen, totw no i barf a reszta to szajs.[/QUOTE] A co to jest CO ???Nie słyszałam o czyms takim..... Quote
gops Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 nie mozna porownywac hillsa z syfiastym pedigree nawet jesli sa lepsze karmy . nie kazdegos tac na orijenta , lepszy hills niz marketowka Quote
Balbina. Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 boże papillonku... Błagam czytaj cale zdania a nie pojedyncze słowa...napisałam "Sprowadzać za koszmarne pieniądze royala czy CO?" Rozkładamy na części pierwsze sprowadzać za koszmarne pieniądze royala-[B]czy mam sprowadzać od weterynarza za bardzo duże pieniądze royal canin [/B]czy CO? [B]czy co mam kupić?[/B] równie dobrze to zdanie mogłoby wyglądać [B]TAK[/B] ale sens pozostaje niezmienny Quote
Chefrenek Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='Balbina12']To co hills jest niską półką?Może wogóle to jest syf niczego nie wart?Nie przesadzajcie...Mój pies np.miał ciągłe biegunki na orijenie tak samo acana. BARF doprowadził go do 3 dni u weta.Nie,nie mówię,że to są złe karmy ale skoro mojemu psu nie służą to czym mam go karmić?Sprowadzać za koszmarne pieniądze royala czy CO? Karmię hillsem i mojemu psu on odpowiada a niską półką raczej nie jest...Zaraz dojdziemy do tego,ze wysoka półką będą tylko karmy typu orijen, totw no i barf a reszta to szajs.[/QUOTE] Niską nie... powiedziałabym, że średnią porównywalną do royala. Quote
Guest papillonek Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 boże balbina ,czy ja muzę znać wszystkie skróty na świecie???Myślałam,że CO to skrót do jakiejś nazwy karmy,moglaś napisać co ,a nie CO :eviltong: Quote
Balbina. Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 W takim razie-kto ma coś do hillsa-zapraszam na wątek! To jest o pedigree więc nie róbmy off-a;) Quote
Guest papillonek Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 To jak się kulturalnie pytam co to jest CO to mogłabym uzyskać kulturalną odpowiedz.... Quote
anka123 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Witam!Karmie Hillsem od lipca 2009 amstafke i kundelke.Od Pazdziernika 2009 moja corka dwa yorki i od poczatku 2010 druga corka 2 kolejne dwa yorki gdy zobaczyla jak zmienily sie po hillsie nasze 4 psy.Mam jeszcze juz prawie roczna yorczke ktora tez karmimy hillsem.To 7 pieskow.Siersc blyszczy ze az milo,nie bylo tego na innych karmach.Zrobila sie tez bardzo mila w dotyku,prawie aksamitna.Hillsa kupuje w zooplusie.Jak porownalam tego z Niemiec i tego kupionego w Polsce to okazalo sie ze ma lekko inny kolor.Wiec sprowadzam z Niemiec.Nasze psy ida swietnie na tej karmie wiec nie zamierzam zmieniac. Quote
Balbina. Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 ja równiez jestem zadowolona z hillsa.Kupki fajne,sierść błyszcząca,pies zjada ąz miło.Karmię hill's k/d Quote
anka123 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Wczesniej karmilam nutra nuggets kundelke.Potem pojawila sie amstafka i kupy nie byly rewelacyjne,czesto biegunka,nie bardzo przybierala na wadze wiec zaczelam kupowac acane.To samo u amstafki bo kundelka szla dobrze nie miala tylko tak pieknej siersci jak po hillsie teraz.Jeszcze amstafka na acanie robila ogromne kupy w przerwie miedzy biegunkami.Kupilam royal.Dlugo byly na royalu ale dalej amsafka miala okresowe biegunki i wysypki.No to eukanuba.I po eukanubie wysypka jak ogien.Okazalo sie ze amstafka nie toleruje glutenu.Kupilam exlusion wloska karma dietetyczna bezglutenowa.uspokoilo sie.jadly obydwie bo niesposob bylo upilnowac amstafke zeby nie wyzarla kundelce.No i bylo okey.Prawie rok karmilam ta karma az znajoma namowila mnie na hillsa.Troche sie balam ale w hillsie nie ma zboz tylko kleik kukurydziany i amstafka poszla dobrze na niego.I dopiero na hillsie zauwazylam zmiane w siersci.kundelka jest mieciutka jak aksamit.nigdy taka nie byla a ma juz skonczone 6 lat.Teraz jeszcze doszla malutka yorczka i 4 yorki moich corek.wszystkie po prostu lsnia.Znajoma ktora mnie namowila na hillsa ma sznaucera i kilka lat borykala sie lupiezem.Odkad karmi hillsem problem zniknal.Tez pies lsni az trudno uwierzyc. Quote
anka123 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Dodam jeszcze ze karmienie hillsem to karmienie hillsem a nie dziesiec kulek i gotowane albo przekaski.Moje psy zjadaja pelna dzienna dawke hlillsa mniej wiecej dopasowalam wg zalecen producenta.Sa oczywiscie dni ze zjedza mnie lub wiecej ale zawsze w granicach podanych na opakowaniu.I dopiero wowczas dostaja przekaski.nie ma podjadania i zamiany jednej porcji na cos innego.Karmie rano i po poludniu.I podstawa karma.Wtedy dopiero mozna zaobserwowac dobrze efekty podawania takiej czy innej karmy. Quote
Stevie Rae Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Hej! Chciałam Was zapytać o jedną rzecz. Karmię swojego psa Brit'em, czy zamiana na Hill'sa (znacznie droższego) jest korzystna? #cool3 Quote
OlaKW Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 A ja mam takie pytanko: Czy hills skladem jest lepszy od Rc junior ?? Quote
LadyS Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Moim tymczasom Hill's nie idzie, znacznie chętnie jedzą Brita, więc zwykle im mieszam obie karmy. Quote
Paulix Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='OlaKW']A ja mam takie pytanko: Czy hills skladem jest lepszy od Rc junior ??[/QUOTE] Z tego co widzę po avatarze, masz yorka, więc tym się kieruję. [CENTER][URL="http://www.zoo-sklep.pl/galerie/a/ac588a3354c51e2159e17c0ea0f9560930627.jpg"] [/URL][/CENTER] HILL'S CANINE DOG PUPPY MINI: [QUOTE][B]Analiza:[/B] Białko 27,2%, Tłuszcz 17,9%, Włókno 3,2%, Popiół 8,1%, Wilgotność 7,5%, Wapń 1,34%, Fosfor 1,10%, Sód 0,48%, Potas 0,66%. l kg zawiera: Witamina A 10 370 j.m., Witamina D3 475 j.m., Witamina E 600 mg, Witamina C 70 mg, Beta-karoten 1,5 mg, Selen 0,5 mg, Miedź (siarczan miedzi) 13,7 mg. Zawiera przedwutleniacze dopuszczone do stosowania przez Unię Europejską.[/QUOTE] ROYAL CANIN MINI JUNIOR: [QUOTE]Białka (%) 31,0 Tłuszcze (%) 20,0 Sole mineralne (%) 6,8 Skrobia (%) 26,3 Włókno surowe (%) 1,4 Wilgotność (%) 9,5 Włókno pokarmowe (%) 6,4 Kwas linolowy (%) 3,02 Kwas arachidonowy (%) 0,08 Kwasy tłuszczowe omega 6 (%) 3,21 Kwasy tłuszczowe omega 3 (%) 0,6 EPA+DHA (%) 0,25 L-lizyna (%) 1,5 Bezazotowe substancje wyciągowe (NFE) (%) 31,3 Energia metaboliczna (obliczona wg NRC85) (kcal/kg) 3.880,5 DL-metionina (%) 0,77 Energia metaboliczna (obliczona wg NRC74) (kcal/kg) 4.292,0 Energia metaboliczna (mierzona) (kcal/kg) 4.120,0 Energia brutto (kcal/kg) 4.987,7[/QUOTE] Są bardzo podobne, ja bym sprawdziła co psu bardziej "podejdzie". Quote
Balbina. Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 mi skład hillsa się bardziej podoba,ale faktycznie-spójz co psu podejdzie.;) Quote
iskra_wroc Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Hillsik jest w promocji w Kakadu. Sama kupiłam:) 12 kg, każdego rodzaju za 149zł Quote
Balbina. Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 my chyba znowu wracamy do hills.Dokończymy jeszcze przez miesiąc royala i zmienimy na hills adult small . Jednak mięsko jest pierwsze w składzie a nie kukurydza no i brak BHA,BHT.A znalazłam dzisiaj w zoologicznym na wagę-świeżutki bo sama wąchałam:diabloti: zamknięty na ten zamek w worku więc wydaje się być ok.22zł/kg.Ja płacę za rc 20zł/kg w wielkiej promocji.Także chyba będzie ok. Quote
Edzik Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Witam, mam do odsprzedania ok 10 kg karmy Hill's Advanced Fitness dla piesków ras średnich w wieku 1-6 lat o smaku Lamb & rice .Kupiliśmy ja dla naszego beagla. Od 1,5 roku ja stosujemy ale w wersji standardowej a nie dla psów o zwiekszonej aktywnosci.Myśleliśmy ze nie bedzie różnicy a jednak nasz pies nie potrzebuje tyle białka ile ona zawiera. Może jest ktos chętny do odkupienia? Pozdrawiam Quote
Balbina. Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Ktoś jeszcze karmi hill'sem? Do nas dzisiaj doszła paczka 7,5 kg, zobaczymy jak się sprawdzi;) Quote
FredziaFredzia Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Czy ktoś karmi hillsem u/d i mógłby mi powiedzieć, czy te granulki mają być takie jasne? Quote
Recommended Posts