Murka Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Maluteńka sunia, prawdziwa miniaturka w typie ratlerka, charcika włoskiego, trafiła do mieleckiego schroniska z Ostrowca Świętokrzyskiego wraz ze szczeniakami... W schronisku psy w boksie prawdopodobnie odganiały tę chudzinkę od jedzenia i dominowały. Obecnie sunia dzięki dogomaniaczce Ulce18 zamieszkała w hoteliku pod Janowem Lubelskim i czeka na dom. Została ochrzczona jako Panterka ;) Panterka to delikatna, spokojniutka suczka wielkości kota (waga ok. 3 kg). Jest jeszcze bardzo wystraszona (jest u nas od wczoraj, ale dzisiaj już kilka razy zamachała ogonkiem), ale wiemy juz, że bardzo lubi dzieci, uwielbia pieszczoty, zachowuje czystość w domu (sygnalizuje, gdy chce wyjść!), nie wykazuje żadnej agresji, jest cichutka i nic nie niszczy. Taka przylepka, nie jest namolna, bardzo delikatnie dopomina się o pieszczoty i o jedzonko. Sunia ma ok. 2-3 lat. Zdjęcia na razie nie są najlepsze, bo sunia jest u nas od wczoraj ;) Taka wystraszona... Taka chudzinka... Spanie oczywiście na kanapie ;) Spacerek Porównanie Panterki z kotem KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: [email protected] 503 68 30 50 Panterkę sponsoruje w hoteliku Ulka18 :klacz::lilangel: Quote
Ulka18 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Murka, dzieki za przyjecie Panterki do hoteliku i za piekne zdjecia na watku :calus: Podczas naszego zlotu dogomaniackiego 6.8.2008 wypatrzylam ja w boksie chyba 34. A to dlatego, ze dwa wieksze od niej psy zaczely sie gryzc, a ona siedziala w kącie i trzęsla sie jak osika. P. Jasiek pobiegl rozdzielic psy, a Panterka wtedy uciekla z boksu. Postanowilam, że musze cos z nia zrobic. Sunia rzeczywiscie jest malenka, wychudzona, ale przesliczna. Bardziej chyba charcikowata, ale ta waga chyba jak ratlerka. Quote
Ulka18 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Murko, jesli bys mogla zrobic zdjecie Panterki przy jakims wiekszym psie lub Szermanie (mam na mysli kota oczywiscie), zeby bylo widac jej prawdziwa wielkosc, to bedzie Ci wdzieczna. Quote
Murka Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Jasna sprawa, że zrobię fotki porównawcze, bo na tych nie widać jaka to malizna... Tylko Panterka jest jeszcze wystraszona, musi się nieco odstresować. Śmieliśmy, że trzeba by ją nazwać Borysia, bo nawet uszy ma jak nasz Borys :D Quote
terra Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Ale maleństwo z Pantereczki:loveu: Prześliczna jest, myślę, że kruszynka szybciutko znajdzie dom, kochający dom. Wstawiłam Panterkę do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10787812#post10787812 i http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10787824&posted=1#post10787824 Quote
Ulka18 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Panterka bedzie do adopcji dopiero po sterylce. Ona juz miala raz mlode, to juz wystarczy. A ze jest bardzo charcikowata, komus mogloby przyjsc do glowy, zeby ja wykorzystac do rozmnazania, Quote
Ra_dunia Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Chyba na charcika to jednak za małe maleństwo :) Ale te jej oczka i minka od razu sprawiają, że człowiek ma ochotę się nią opiekować ;) Mam nadzieję, że ją ktoś zauważy. Murko - na pierwszej stronie hotelikowej link do Panterki chyba nie działa... Quote
Ulka18 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 To zdjecie jest rozbrajające :loveu: http://img504.imageshack.us/img504/4100/panterka12aq1.jpg Chyba dam Panterke już na allegro z zastrzezeniem, ze suczka będzie do adopcji po sterylce czyli za 3-4 tygodnie. Quote
Agnie Koty Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Ra_dunia napisał(a):Chyba na charcika to jednak za małe maleństwo :). Charciki włoskie nie są duże :lol: Quote
Ulka18 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Dalam Panterke na allegro z informacja, ze do adopcji bedzie za 3-4 tygodnie. Gotowe! Właśnie wystawiłeś przedmiot na sprzedaż. Oto adres strony z Twoim przedmiotem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=428347255 Quote
Murka Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Już się cieszę na widok ludzi i domagam pieszczot! Uwielbiam mizianie po brzuniu :loveu: Porównanie Panterki z kotem... A tak do tego doszło... Panterka zajmuje caaaałą kanapę! Położyłam kota... Panterka wystraszona natychmiast się podniosła. I przeniosła się w drugi koniec kanapy :lol: Po chwili miziania zrobiła się pewniejsza i zbliżyła się nieco do "tego łaciatego potfora" ;) Quote
Reno2001 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Już jestem na watku. Tyle sie u mnie dzieje, ze nie nadążam za wszystkimi sprawami :roll:. I tak na tym kameralnym (mam nadzieję, tylko na razie) wątku informuję Was jako pierwszych na dogo, że właśnie zaistniała nowa, łódzka fundacja, której jestem prezesem (troche przypadkowo :evil_lol:). Wczoraj odebrałam KRS, dzis wyrobiłam REGON. Został nam do złożenia NIP i ... ruszamy !!!!! Quote
Ulka18 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Reno, gratulacje :Rose: Mam nadzieje, ze bedziecie miec w Fundacji duzo funduszy i wielu sponsorow i ze bedziecie bardzo skuteczni. A kto wpadl na pomysl Fundacji? Murka, genialne te zdjecia z Szermanem. Rzeczywiscie Panterka jest bardzo malutka, teraz to dobrze widac :lol: Quote
terra Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Gratulacje Reno i powodzenia:lol: Mureczko, dlaczego straszysz Panterkę Szermanem?;) Maleństwo okropeczne z tej Panterki:loveu: Quote
Murka Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Reno, super i powodzenia!!! :multi: Panterka jest superaśna, apetyt ma jak lew, z ręki zje wszystko :lol: uwielbia oczywiście kocie jedzenie :cool3: myślę, że bardzo szybko odzyska formę :cool3: Zdjęcia porównawcze postaram się jeszcze jakieś zrobić. Na rękach nie wygląda na taką małą jaka jest w rzeczywistości (widać to na fotkach schroniskowych). Ulka, ciachać Panterkę możemy nawet w przyszłym tygodniu :cool3: Będziemy chyba jechać z Destem na badania, to moglibyśmy rozłożyć koszty podróży. Quote
agusiazet Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Reno, gratulacje!!! Murko, czym wy karmicie Waszego kota, że jest taki wielki?:evil_lol: Quote
Agnie Koty Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Chyba dlatego nazywa się Sherman, wielki jak czołg.:evil_lol:. Zakochałam się w tej sunieczce Panterce......:oops: Quote
Murka Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Agnie, trafiłaś w sedno ;) A tu pożegnanie Panterki z dziećmi (dzis wyjechały): Quote
Ulka18 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='Murka'][B]Ulka, ciachać Panterkę możemy nawet w przyszłym tygodniu :cool3: Będziemy chyba jechać z Destem na badania, to moglibyśmy rozłożyć koszty podróży. Jak najbardziej jestem za ciachaniem Panterki :fadein: A czy Panterka jest odrobaczona? Moze lepiej odrobaczyc. Sorry, jesli o tym pisalas juz Murko, a ja nie zauwazylam :oops: Murko, czym wy karmicie Waszego kota, że jest taki wielki? Moze Szerman jest wielki sam z siebie. Moj kot Ryszard jest taki tylko w zimie, od wiosny chudnie i teraz np. waży tylko 4 kg. Całe dnie spędza na polowaniach na pobliskiej łące. Quote
Murka Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Nasz Sherman teraz też jest "schudnięty" :lol: W zimie to dopiero się kocisko z niego robi :razz: Panterka już odrobaczona i odpchlona ;) Jeśli nie mam adnotacji w ksiązeczce zdrowia to zawsze w pierwszym, drugim dniu profilaktycznie podaję środki na odrobaczenie i odpchlenie. To ciachniemy Panterkę zaraz po weekendzie. Im szybciej tym lepiej, bo w każdym momencie może dostać cieczki :roll: coś ją Dest dzisiaj bardzo obwąchiwał :roll: Quote
Recommended Posts