Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Osoby, które biorą udział w toczącej się tutaj "dyskusji" zachęcam do zapoznania się z regulaminem tego forum. Zakładam, że potraficie porozumiewać się w kulturalny i grzeczny sposób. Kto ma z tym problem - będzie musiał opuścić szeregi użytkowników forum Dogomania.
Radzę dobrze przemyśleć każdy swój post, bo konsekwencje mogą być bardzo przykre.

Szamanka

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurczę. ja rozumiem, że na forum musi być ład i porządek, a sytuacja wymknęła się lekko spod kontroli ale nie uważam, żeby wszyscy byli jednakowo winni... bo przyszła nowa osoba, wywołała burzę, niemalże zbluzgała wszystkich łącznie z moderatorką, tłucze cały czas to samo i mówi, że jesteśmy nienormalni... przyznaję, poniosło mnie, może nie powinnam, ale niektórzy już tak mają, że jak trafiają na beton to próbują kopać dalej... cóż... :roll:

mam rozumieć, że już nie można nic pisać na temat rozmnażania psów w pseudohodowli użytkownika "monika1980", tak?

Posted

Evl, czy ja gdzieś napisałam, że nie możecie dyskutować na ten temat?
Bardzo proszę - przeczytaj jeszcze raz uważnie mojego posta.
Przemyślane wypowiedzi, a przede wszystkim zgodne z regulaminem i netykietą, to jest to, co jest wymagane na tym forum.

Dyskutować zawsze wolno, taki jest sens forum. Jednak obowiązują zasady, których należy przestrzegać. I obowiązuje to wszystkich bez wyjątku. Wyzwiska i chamstwo nie będą tolerowane.

Szamanka

Posted

Napisał monika1980
nie mówie że nie macie racji ,lecz świata nie zmienicie ,jeśli ktoś chce kupić bez papierka to i tak kupi.[...]To czy pies trafi do schronu to już zależy od właściciela i rozmnażacza

http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx

pomysl to co napisałaś i dlaczego mają cierpieć zwierzęta to jest wina ludzi.
wejdz na link i zobacz jak one kończą a szkoda.

Posted

Kobitka jest starsza odemnie, nie wierze :crazyeye::mad:

chyba przy zakładaniu konta musiała się pomylić :cool3:

moniko19(9)8 ? przeczytałam wszystkie twoje wypowiedzi :angryy:

Posted

Wieku chyba nie pomyliła... skoro jest już matką, więc 1998 odpada... (no... chyba, ze jakaś patologia?). Zdaje się dorosła kobieta, a również na początku sądziłam, że mamy tu do czynienia z jakąś małolatą.

• 2 weeks later...
Posted

Wiecie co, ręce z majtkami opadają jak się czyta posty tej pani. Aż oczom nie wierzę jakie to głupoty może wypisywać dorosła osoba (nie wspomnę już o ortografii na żenującym poziomie). W ogóle po cóż ona wypowiada się na wątku gdzie w zasadzie nie ma nic ciekawego do powiedzenia,a jak już to nie na temat, wielokrotnie przeczy sobie, a jej argumenty to reasumując słowa "tak bo tak chcę, każdy ma wolną wolę". Moniko, skoro wszysycy Dogomaniacy uważają Cię za pseudohodowcę (z czym się zgodzę w 100%) to po co się wypowiadasz na tym wątku i określasz się mianem miłośnika zwierząt? Po prostu zajmujesz się rozmanażaniem kundelków, które my prędzej czy później będziemy ratować. Czuję się zażenowana.

• 4 weeks later...
Posted

"Witam
Ja kupiłam z hodowli ale bez rodowodu czy to jest przestępstwo? Uważam że nie jeżeli ktoś kupuje w taki sposób nie można do trepować. Każdy robi jak uważa. Póki co Zuzia jest zdrowa, a przepuklinkę to podobno każdy Shih Tzu ma, czy to z rodowodem czy bez.
Pozdrawiam"

:wallbash::wallbash::wallbash:

Posted

[quote name='evl']"Witam
Ja kupiłam z hodowli ale bez rodowodu czy to jest przestępstwo? Uważam że nie jeżeli ktoś kupuje w taki sposób nie można do trepować. Każdy robi jak uważa. Póki co Zuzia jest zdrowa, a przepuklinkę to podobno każdy Shih Tzu ma, czy to z rodowodem czy bez.
Pozdrawiam"

:wallbash::wallbash::wallbash:

Przecież to jakaś bzdura. Ja mam shih tzu z papierami i żadnej przepukliny nie miał.:cool3::cool3::cool3:

Takie teksty to tylko pseudohodowcy wciskają, żeby się psa pozbyć.

Posted

Ja też już nie mam cierpliwości, ani siły, żeby dyskutować i uświadamiać innych ludzi... To jak grochem o ściane... W sumie to zauważyłam, że uogólniamy troche z tymi pseudohodowcami, bo ludzie myślą, że pseudohodowca to tylko rozmnaża suczkę co cieczkę, a szczeniaki są trzymane w okropnych warunkach. Moim zdaniem pseudohodowcą jest też osoba, która, może i trzyma te szczeniaki w domu w dobrych warunkach, swojego psa kocha, ale mimo wszystko go rozmnożyła... Nie ma sensu bez potrzeby rozmnażać psa, czy jest z pseudohodowli czy 'rozmnożony z miłości'... W uświadamianiu innych trzeba też posłużyć się tym argumentem, bo większość ludzi przeciwnych r=r, ma psy własnie psy z ''dobrych domów'', tyle, że rozmnożone bez potrzeby lub z widzi mi się właściciela. I dlatego tacy ludzie mówią, że ich ' rasowe psy bez rodowodu' są zdrowe i dalej popierają ten proceder i sądzą, że mamy bezsensowne argumenty, bo nie wszyscy są pseudohodowcami i kryją suczkę co cieczkę.
Mam nadzieję, że nie zamotałam swojej wypowiedzi i dobrze ją zrozumiecie :)
Jeszcze mogę dopowiedzieć, że dzięki Bogu zrozumiałam co to r=r, może za późno, bo napełniłam kieszeń pseudohodowcy /tego 'domowego'/ i nieuczciwego hodowcy z ZK, ale ważne jest, że wiem co to jest rodowód i po co. Miałam kilka propozycji pokrycia Foxim jakiejś suczki, ale odmówiłam i jeszcze się ściełam z babką z zoologa, która jest też u nas w TOZie, że suczka nie musi mieć chociaż raz w życiu szczeniaków ;)
Pzdr.

Posted

kaskaSz napisał(a):
W sumie to zauważyłam, że uogólniamy troche z tymi pseudohodowcami, bo ludzie myślą, że pseudohodowca to tylko rozmnaża suczkę co cieczkę, a szczeniaki są trzymane w okropnych warunkach. Moim zdaniem pseudohodowcą jest też osoba, która, może i trzyma te szczeniaki w domu w dobrych warunkach, swojego psa kocha, ale mimo wszystko go rozmnożyła...

Ale przeciez my tak uwazamy;)
kaskaSz napisał(a):
i jeszcze się ściełam z babką z zoologa, która jest też u nas w TOZie, że suczka nie musi mieć chociaż raz w życiu szczeniaków ;)
Pzdr.

I ona w TOZecie pracuje:-o

Posted

Ale uświadamiając innych, z tego co czytałam na wizażu, w niektórych wątkach pisze się o pseudohodowcach, którzy rozmnażają suczki co cieczkę i trzymają szczeniaki w tragicznych warunkach, więc przy takich tępych ludziach trzeba przytaczać przykłady o tych domowych hodowlach, co rozmnożyły raz i to z ''miłości''. Ale rozumiem, że czasem w nerwach, które nas ponoszą przy tłumaczeniu innym, ciężko ubrać myśli w zdania i coś napisać tak, aby ktoś inny zrozumiał o co chodzi w r=r :)

A ta babka z TOZu, w cyrku wykupiła miejsca specjalne, tj. te najbliżej... Myślałam, że tacy ludzie nie chodzą do cyrku i nie patrzą na cierpienie zwierząt, a wręcz robią coś w kierunku polepszenia warunków lub całkiem wycofania zwierząt z cyrków. Ale nie ma się co dziwić, wszystko widać w organizacji schroniska. Zrobiłam offa :oops:

Posted

"rozmowa" SMSowa z koleżanką z byłej klasy LO...

-Ewelu, jak byś nazwła suczkę husky? Potrzebne mi na szybko
-Tundra albo Luna. A co się stało?
-Bo mój brat się dorobił :D
-Taka z niej pewnie husky jak ze mnie baletnica ale cóż. Niech się zdrowo chowa.Gwoli wyjaśnienia - dla mnie każdy pies bez rodoto mieszaniec a kupując bez papierów napędza się kabzę pseudohodowców.
-Nie wiedziałam, że tańczysz w balecie? :D
-No nie mów, że z papierami :->
-Sam pies papierów nie ma chyba ale jego rodzice owszem, dla mnie to wystarczy :-)
-A dla mnie nie, bo hodowla to ulepszanie rasy a nie dopuszczanie niedoskonałych psów do krycia i sprzedaż psów bez papierów.
-Ten piesek jest z hodowli z tego, co wiem.
-Ale hodowla hodowli nierówna. Jedni hodują z pasji, jeżdżą na wystawy, ulepszają rasę wybitnymi osobnikami a inni kryją co popadnie co cieczkę a kaska leci...
- [brak odzewu. pewnie uznała, że ja to durna jestem a ona jak zywkle ma rację :evil_lol:]

ogólny wniosek: :splat::splat::splat:

[musiałam się wyżalić komuś normalnemu...]

Posted

witam ;)

ja równiez uczestnicze w tym osławionym wątku na wizazu, jak i w kazdym innym gdzie toczy sie rozmowa o zwierzetach.
Nick mam taki sam, wiec widziecie jak mnie tak nienawidza :lol: ale jak widze ze sa jeszcze na tym swiecie mądre osoby to moze kiedys to sie zmieni....

dzisiaj juz w ogole przezylam szok jak jedna osoba karze psa klapsami bo jej siusia w domu a sławma Monika nie widzi w w tym nic zlego :crazyeye:
dodam ze ten szczeniak jest z jej pseudo :crazyeye:

Posted

Właśnie zauwazylam, że na wizazu jest pare osób uwazanych ZA TE ZLE, bo popieraja r=r... to o klapsie tez czytalam - i od razu ta cala silvi sie na ciebie "rzucila":evil_lol:
No masakra...

Posted

a teraz mysli ze ja sie nie odzywam bo mi tak napisala jak napisala :lol: az sie uśmialam, bo ja czytam regularnie ten wątek i tylko jak pojawiaja sie takie tematy ja klapsy to sie wtrącam.
Cóz nie mam prawa sie wypowiadac? :razz:

najgorsze jednak dla mnie to ze ludzie owe klapsy pochwalają :crazyeye:

Posted

Pomęcze i tu, choc i tu widzę znajomych. Kochani goldenki nas gonią bardzo wytrwale. zostalo 8 dni glosowania. W przyborowku przytulisku u p. Wandy jest 400 psow i 100 kotkow. 400 rasowych i kundelkow, bezdomnych... I ona jedna p. Wanda. Wstaje rano o 5 i kladzie sie spac o 1 w nocy aby psiaki i kociaki byly syte, wyglaskane i wyspacerowane. Pomozmy chociaz darmową karma z krakvety. Prosze pomóżcie- zagłosujcie na Przytulisko Przyborowko!!! (instrukcja w podpisie)

zdjecie jednego z podopiecznych p. Wandy

Posted

Charly napisał(a):
Prosze pomóżcie- zagłosujcie na Przytulisko Przyborowko!!! (instrukcja w podpisie)

juz zagłosowalam, to są moje okolice ;)

Pare ludzi myślących pokrewnie jak ja jest na tym wątku, ale nie tylko na tym :)