Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Negri_2008'][URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1757048_tofi_i_ciapek.html"]Tofi i Ciapek[/URL]

allegratka dla chłopaków.

Do tej pory mieli na allegratce [B][SIZE=3]661[/SIZE] [/B]wyświetleń.[/quote]

to bardzo dużo i Qrcze nikt nie zadzwonił......:shake:

Posted

[B]Negri[/B], psiaki zostały niedawno przeniesione do betoniaków, o których wspominała Miśka. Tam mają dwie, nowe budy. Wszystkie nowe budy są ocieplane. Napewno nie jest im zimno.
Tylko człowieka brak...:shake:

Posted

[quote name='Negri_2008'][URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1757048_tofi_i_ciapek.html"]Tofi i Ciapek[/URL]

Do tej pory mieli na allegratce [B][SIZE=3]661[/SIZE] [/B]wyświetleń.[/quote]
i ani jendego domku...:-(:-(:-(

Posted

[quote name='Neczka'][B]Negri[/B], psiaki zostały niedawno przeniesione do betoniaków, o których wspominała Miśka. Tam mają dwie, nowe budy. Wszystkie nowe budy są ocieplane. Napewno nie jest im zimno.
Tylko człowieka brak...:shake:[/quote]
Neczka, dzięki. Strasznie się wystraszyłam. Może dlatego że w sobotę byłam w schronie i moja...wrażliwosc była ....hm....strasznie napięta :nerwy:

Trzeba chyba chłopaków zaczać ogłaszać pojedynczo :shake: ale chyba serce mi pęknie :placz:

Napiszcie, co o tym myślicie. Jeżeli uznacie, ze to zwiększa szanse na dom zrobię dla mordeczek nowe ogłoszenia.

Posted

Pewnie zwiększy ale ja sobie tego nie wyobrażam :shake: ich rozdzielenia :placz:
Ale to orzeszkowe cioteczki muszą sie w tej kwesti wypowiedzieć.
PS. Oni nawet siku robia razem :roll: :placz:

Posted

Pamietacie Bolka i Lolka, dwaj bracia lub ojciec i syn....przez lata w schronisku, od zawsze razem......Wydawało sie niemożliwe rozdzielenie, a jednak........
Obaj sa szczęśliwi w nowych domach, a Lolek to nawet spędza wakacje na Mazurach i łódką pływa.....:eviltong: Z płochliwego i wystraszonego psa zrobił sie otwarty, miziasty i naprawde szczęśliwy......Bez rozdzielenia pewnie obaj gniliby w schronisku do tej pory.....
Ja sie rozdzielenia nie boje pod warunkiem że oba psy wędrują do nowych domów, tylko świadomośc że jeden idzie a drugi zostaje jest dla mnie dołująca....:shake:.
No chyba że czekać i liczyć na cud jak Katia i Rasputin.....ale to inna bajka, oba psy piękne i młode.....:roll:

Posted

[quote name='becia66']
Ja sie rozdzielenia nie boje pod warunkiem że oba psy wędrują do nowych domów, tylko świadomośc że jeden idzie a drugi zostaje jest dla mnie dołująca....:shake:.
[/quote]

To byłoby straszne.

Wiadziałam taki reportaż na AminalPlanet z cyklu "Miasto psów" (na pewno też znacie) o dwóch nierozłacznych psach.
Aby zwiększyć ich szansę na adopcje - rozdzielono je w boksach; najpierw na troszkę, z dnia na dzień na coraz dłuższy czas. Pomału psy przyzwyczaiły sie do tego, że tracą się z oczu, że wychodzą na specery oddzielnie.
I udało się. Pojedynczo znalazły domy.

Ja wiem, ze "Miasto psów" to dla nas ssurrealiztyczna wizja, tam mają warunki, czas, ludzi i pieniądze. My nie mamy nic :shake: tylko ogromne chęci.

Ale może warto jakoś pójść tym tropem, wziąc na spacer tylko jednego, może Pan kierownik ( a wydaje mi się, że to dobry człowiek) poświecił by im trochę uwagi, rozdzielił je i poobserwował.

Dziewczyny, Wy które możecie tam pojechać, co myślicie? :hmmmm:

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Tylko czy ktos wezmie ich razem?[/quote]
nie mam pojęcia :shake:

Właśnie przeczytałam, że w Polsce jet około 30 tysięcy bezdomnych psów [COLOR=red]a 12 milionów rodzin[/COLOR] :crazyeye:
Dobitnie świadczy to o rozmiarze ludzkiej znieczulicy

Obliczyłam, że gdybyśmy żyli w normalnym kraju, w którym tylko co czterechsetna rodzina byłaby wrażliwa na los zwierząt i przygarnęła 1 psa - problem bezdomnych psiaków rozwiązałby sie błyskawicznie :angryy:

Przejrzałam wczoraj ogłoszenia; ogłoszeń dla psich par nie ma prawie wcale (znalazłam tylko jedno dla dwójki zaprzyjaźnionych nowofunlandów ) ale może posród tych 12 milionów rodzin w końcu uda sie znaleźć tę jedną która zabierze chłopaków :loveu:
Trzeba próbować :p

ps. czy dane do kontaktu w pierwszym poście są aktualne?

Posted

[quote name='Negri_2008']

Właśnie przeczytałam, że w Polsce jet około 30 tysięcy bezdomnych psów [COLOR=red]a 12 milionów rodzin[/COLOR] :crazyeye:

[/quote]Negri, a gdzie to przeczytałaś? Bo to jakieś bardzo optymistyczne dane.... Niedawno w telewizorni podawano,że co roku do schronów w całej Polsce trafia 100 000 psów...,a wg Koalicji d/s Ziwerzat, psów jest w Poslce (wszystkich) 6 mln....
:shake::shake::shake:

Posted

[quote name='gagata']Negri, a gdzie to przeczytałaś? Bo to jakieś bardzo optymistyczne dane.... Niedawno w telewizorni podawano,że co roku do schronów w całej Polsce trafia 100 000 psów...,a wg Koalicji d/s Ziwerzat, psów jest w Poslce (wszystkich) 6 mln....
:shake::shake::shake:[/quote]

przeczytałam na pierwszej stronie koalicji :-?:-?:-?
[url=http://www.koalicja.org.pl/]Koalicja dla Zwierząt[/url]