Miśka84 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Negri_2008']OK wiem co to boks i wiem co to buda w boksie....[/quote] Spoko...nie napisała tego złośliwie. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 odwiedziny u kolegów:loveu:. Fajne to schronisko, nawet mają psiaki zrobiony cień. Dobrze że trafiły akurat tam. Quote
Miśka84 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [quote name='gagata']Panowie, pobiegać trzeba...[/quote] Cioteczko Gagato uważaj bo Ciapek to mały uciekinier :cool3::diabloti: Quote
Klaudus__ Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [I]Przystojniaczki pokazujemy się![/I] Quote
Negri_2008 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1757048_tofi_i_ciapek.html]Tofi i Ciapek[/url] allegratka dla chłopaków. Do tej pory mieli na allegratce [B][SIZE=3]661[/SIZE] [/B]wyświetleń. Quote
Becia66 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [quote name='Negri_2008'][URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1757048_tofi_i_ciapek.html"]Tofi i Ciapek[/URL] allegratka dla chłopaków. Do tej pory mieli na allegratce [B][SIZE=3]661[/SIZE] [/B]wyświetleń.[/quote] to bardzo dużo i Qrcze nikt nie zadzwonił......:shake: Quote
Neczka Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 [B]Negri[/B], psiaki zostały niedawno przeniesione do betoniaków, o których wspominała Miśka. Tam mają dwie, nowe budy. Wszystkie nowe budy są ocieplane. Napewno nie jest im zimno. Tylko człowieka brak...:shake: Quote
Miśka84 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 [quote name='Negri_2008'][URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1757048_tofi_i_ciapek.html"]Tofi i Ciapek[/URL] Do tej pory mieli na allegratce [B][SIZE=3]661[/SIZE] [/B]wyświetleń.[/quote] i ani jendego domku...:-(:-(:-( Quote
Negri_2008 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 [quote name='Neczka'][B]Negri[/B], psiaki zostały niedawno przeniesione do betoniaków, o których wspominała Miśka. Tam mają dwie, nowe budy. Wszystkie nowe budy są ocieplane. Napewno nie jest im zimno. Tylko człowieka brak...:shake:[/quote] Neczka, dzięki. Strasznie się wystraszyłam. Może dlatego że w sobotę byłam w schronie i moja...wrażliwosc była ....hm....strasznie napięta :nerwy: Trzeba chyba chłopaków zaczać ogłaszać pojedynczo :shake: ale chyba serce mi pęknie :placz: Napiszcie, co o tym myślicie. Jeżeli uznacie, ze to zwiększa szanse na dom zrobię dla mordeczek nowe ogłoszenia. Quote
Miśka84 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Pewnie zwiększy ale ja sobie tego nie wyobrażam :shake: ich rozdzielenia :placz: Ale to orzeszkowe cioteczki muszą sie w tej kwesti wypowiedzieć. PS. Oni nawet siku robia razem :roll: :placz: Quote
SZPiLKA23 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Miska co do siku to wiele psow tak ma ze musi tam gdzie poprzednik, ale nie zmienia to faktu ze psiaki sa ze soba ogromnie zwiazane Quote
Miśka84 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 No wiem, ze to było na zasadzie on sik no to ja tez musze podlac otoczenie bo to mój teren itd. :roll::p i ze piesy tak juz maja :oops: Ludzziska dajcie im dom - razem :placz: Quote
Becia66 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Pamietacie Bolka i Lolka, dwaj bracia lub ojciec i syn....przez lata w schronisku, od zawsze razem......Wydawało sie niemożliwe rozdzielenie, a jednak........ Obaj sa szczęśliwi w nowych domach, a Lolek to nawet spędza wakacje na Mazurach i łódką pływa.....:eviltong: Z płochliwego i wystraszonego psa zrobił sie otwarty, miziasty i naprawde szczęśliwy......Bez rozdzielenia pewnie obaj gniliby w schronisku do tej pory..... Ja sie rozdzielenia nie boje pod warunkiem że oba psy wędrują do nowych domów, tylko świadomośc że jeden idzie a drugi zostaje jest dla mnie dołująca....:shake:. No chyba że czekać i liczyć na cud jak Katia i Rasputin.....ale to inna bajka, oba psy piękne i młode.....:roll: Quote
Negri_2008 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 [quote name='becia66'] Ja sie rozdzielenia nie boje pod warunkiem że oba psy wędrują do nowych domów, tylko świadomośc że jeden idzie a drugi zostaje jest dla mnie dołująca....:shake:. [/quote] To byłoby straszne. Wiadziałam taki reportaż na AminalPlanet z cyklu "Miasto psów" (na pewno też znacie) o dwóch nierozłacznych psach. Aby zwiększyć ich szansę na adopcje - rozdzielono je w boksach; najpierw na troszkę, z dnia na dzień na coraz dłuższy czas. Pomału psy przyzwyczaiły sie do tego, że tracą się z oczu, że wychodzą na specery oddzielnie. I udało się. Pojedynczo znalazły domy. Ja wiem, ze "Miasto psów" to dla nas ssurrealiztyczna wizja, tam mają warunki, czas, ludzi i pieniądze. My nie mamy nic :shake: tylko ogromne chęci. Ale może warto jakoś pójść tym tropem, wziąc na spacer tylko jednego, może Pan kierownik ( a wydaje mi się, że to dobry człowiek) poświecił by im trochę uwagi, rozdzielił je i poobserwował. Dziewczyny, Wy które możecie tam pojechać, co myślicie? :hmmmm: Quote
SZPiLKA23 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Bolkowi i Lolkowi jakos sie udało trafic w krótkim czasie do nowych domow moze im sie jednak uda razem Quote
Miśka84 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 [quote name='gagata']W górę panowie...[/quote] i jeszcze raz....... Quote
Negri_2008 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Cześć chłopaki, trzeba pomyśleć o nowych ogłoszeniach, skoro te świateczno-noworoczne nie podziałały :angryy: Quote
Negri_2008 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 [quote name='SZPiLKA23']Tylko czy ktos wezmie ich razem?[/quote] nie mam pojęcia :shake: Właśnie przeczytałam, że w Polsce jet około 30 tysięcy bezdomnych psów [COLOR=red]a 12 milionów rodzin[/COLOR] :crazyeye: Dobitnie świadczy to o rozmiarze ludzkiej znieczulicy Obliczyłam, że gdybyśmy żyli w normalnym kraju, w którym tylko co czterechsetna rodzina byłaby wrażliwa na los zwierząt i przygarnęła 1 psa - problem bezdomnych psiaków rozwiązałby sie błyskawicznie :angryy: Przejrzałam wczoraj ogłoszenia; ogłoszeń dla psich par nie ma prawie wcale (znalazłam tylko jedno dla dwójki zaprzyjaźnionych nowofunlandów ) ale może posród tych 12 milionów rodzin w końcu uda sie znaleźć tę jedną która zabierze chłopaków :loveu: Trzeba próbować :p ps. czy dane do kontaktu w pierwszym poście są aktualne? Quote
gagata Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 [quote name='Negri_2008'] Właśnie przeczytałam, że w Polsce jet około 30 tysięcy bezdomnych psów [COLOR=red]a 12 milionów rodzin[/COLOR] :crazyeye: [/quote]Negri, a gdzie to przeczytałaś? Bo to jakieś bardzo optymistyczne dane.... Niedawno w telewizorni podawano,że co roku do schronów w całej Polsce trafia 100 000 psów...,a wg Koalicji d/s Ziwerzat, psów jest w Poslce (wszystkich) 6 mln.... :shake::shake::shake: Quote
Negri_2008 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 [quote name='gagata']Negri, a gdzie to przeczytałaś? Bo to jakieś bardzo optymistyczne dane.... Niedawno w telewizorni podawano,że co roku do schronów w całej Polsce trafia 100 000 psów...,a wg Koalicji d/s Ziwerzat, psów jest w Poslce (wszystkich) 6 mln.... :shake::shake::shake:[/quote] przeczytałam na pierwszej stronie koalicji :-?:-?:-? [url=http://www.koalicja.org.pl/]Koalicja dla Zwierząt[/url] Quote
Recommended Posts