Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[url=http://www.allegro.pl/item511945258_niesamowita_psia_przyjazn_ciapek_i_tofi_pomoz.html]Niesamowita psia przyjaźń-Ciapek i Tofi..POMÓŻ (511945258) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
u mnie cały czas mają takie allegro

Posted

[quote name='Beata19'][URL="http://www.allegro.pl/item511945258_niesamowita_psia_przyjazn_ciapek_i_tofi_pomoz.html"]Niesamowita psia przyjaźń-Ciapek i Tofi..POMÓŻ (511945258) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]
u mnie cały czas mają takie allegro[/quote]

U mnie maja takie brzydkie :oops:

[url=http://allegro.pl/item504390343_psia_przyjazn_przygarnij_przyjaciol.html]Psia przyjaźń!!! Przygarnij przyjaciół!!! (504390343) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

[quote name='SZPiLKA23']U mnie maja takie brzydkie :oops:

[URL="http://allegro.pl/item504390343_psia_przyjazn_przygarnij_przyjaciol.html"]Psia przyjaźń!!! Przygarnij przyjaciół!!! (504390343) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/quote]

a właśnie,że ładne:cool3: i zdjęcie w miniaturce super:lol:
może wkońcu ktoś wypatrzy chłopaków:roll:

Posted

[URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1757048_tofi_i_ciapek.html"]Tofi i Ciapek[/URL]

No to mają chłopaki świąteczną alegratke :lol:
Wstawiłam treść Koss. :loveu:
Zamieściłam informację, że jeżeli ktoś nie może wziać ich obu, niech weźmie choć jednego :-(
Jeżeli po takim opisie psiaków (bardzo trafnym) ;) nie będą dzwonić to chyba zacznę zaczepiać ludzi na ulicy :razz:

Posted

Jutro już sprawy przygotowania Wigilii i Świąt pochłoną mnie na dobre.
Jeszcze jakieś zakupy, pakowanie prezentów, przygotowanie kolacji.
Taki piękny wieczór, że tylko go wdychać, upajać się nim i cieszyć.

Ale jest przecież coś, co nie pozwala o sobie zapomnieć; to ten smutek, opuszczenie, głód i cierpienie, którego tak wiele w schroniskach, azylach i w tych wszystkich miejscach, gdzie krzywdzi się psy...:-(

Wszystkim osobom, które poznałam na tym wątku już dzisiaj chciałabym złożyć życzenia świąteczne.
Poza życzeniami spokoju, zdrowia i wszelkiej pomyślności chciałabym dołożyć życzenia o [I][B]nadzieji,[/B][/I] abyśmy wszyscy mieli jej jak najwięcej.
Nadzieji na to, że każdy pies o którego walczymy znalazł swoje miejsce na ziemi u boku człowieka, który będzie go kochał, będzie o niego dbał.
Nasza nadzieja to wszystko, co te psy mają...

Wesołych Świąt :tree1:

Posted

[quote name='koss']TO DOBRY POMYSŁ Z TYM wystawieniem razem z opcją, mozesz jednego ...ale myśle tez ,ze warto zrobic im allegro w Wgilie- tak mi coś pika- zróbcie -serca ciut kruszeją...[/quote]

Te które tylko okazjonalnie kruszeją, to szybko twardnieją i psa się pozbywają.
Raczej szukajmy domku, który adoptuje z rozwagą a nie pod wpływem emocji.

Posted

[quote name='wanda szostek']Te które tylko okazjonalnie kruszeją, to szybko twardnieją i psa się pozbywają.
Raczej szukajmy domku, który adoptuje z rozwagą a nie pod wpływem emocji.[/quote]
co racja to racja...
Ja już sama nie wiem, jak do ludzi przemawiać, jak znaleźć drogę do tych lepszych stron ich serc...:placz:
Tofi i Ciapek to takie słodkie psy a nikt tego nie widzi :shake:

Podnoszę chłopaków na pierwszą, bo się przez ostatnie dni za nimi stęstkniłam :lol:

Posted

Kto wraz ze mną np. jutro przystąpi do akcji poświątecznego zmiękczania serc i ogłaszania chłopaków, tak jak wcześniej planowaliśmy?;)

Poniżej proponowany tekst do ogłoszeń, taka mieszanka wcześniejszych tekstów KOSS:loveu:

[FONT=Verdana][B][B]Mija właśnie czas Świąt Nocy Betlejemskiej, cały ten zgiełk, jaki jej towarzyszy powoli się wycisza. Nadchodzą przyjemne dni-odświętne domy jeszcze pachną miodem i wanilią, błyszczy choinka, staramy się pielęgnować ten nastrój również i w naszych sercach...[/B][/B][/FONT]
[FONT=Verdana][B][B]To jest też czas noworocznych refleksji o nas, o naszych uczynkach, o tym jaki trwały ślad pozostawimy, tu na ziemi...A gdyby tak uratować jedno małe istnienie, może odmienić czyjś los…psi los….[/B][/B][/FONT]
[FONT=Verdana][B][/B][/FONT]
[FONT=Verdana][B][B]Oto Tofi i Ciapek. [/B][/B][/FONT]
[FONT=Verdana][B][B]Do niedawna jeszcze mieli swoją kochaną Panią, która niestety umarła. Teraz są samotni, opuszczeni i bezradni. Byli razem od zawsze; razem dorastali, uczyli się psiego życia i razem zaznawali szczęśliwego losu.[/B][/B][/FONT]
[FONT=Verdana][B][B]Teraz razem obserwują życie w schronisku, razem śpią przytuleni do siebie w schroniskowej budce, razem witają gości z nadzieją, że każdy człowiek, który na nich spojrzy stanie się ich kochanym Człowiekiem.[/B][/B][/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT][B][COLOR=green][FONT=Times New Roman]TOFI [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Times New Roman]- [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Times New Roman]ma około, 7 lat, nieduży ( nie sięga kolan) czarny, śliczny. Nieprzyzwoicie przystojny ,pochodzi z szacownej rodziny długowłosych kundelków. Ma nienaganne maniery i tylko jedna wadę –pełne miłości i ufności wierne serce. Jest niezwykle całuśny-przylepny, pięknie ostrzyżony, będzie PSIM –IDEAŁEM.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]

[/FONT][/COLOR][B][COLOR=green][FONT=Times New Roman]CIAPEK-[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Times New Roman]jego przyjaciel i towarzysz ,prześmieszny trikorolek na łapkach niczym serdelki-taki ślicznościowy kundelek o mądrym ,łagodnym i coraz smutniejszym spojrzeniu ...Troszkę nieśmiały ,zawsze o krok z tyłu za swoim kumplem-Tofikiem[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]

[/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]CIAPEK I TOFI –[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Times New Roman]obaj spragnieni uczuć, spoglądają na każdego Człowieka ( szczególnie kobiety, co jest zrozumiałe ...stracili ...Panią) tymi swoimi smutnymi ,wszystko rozumiejącymi oczyma, żebrząc o moment zainteresowania i wyłącznej uwagi..[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Obaj chłopcy bardzo ładnie się starzeją ,jest w nich jeszcze tyle radości – takiej bez mała szczenięcej... !!!Nie musisz już w nich nic poprawiać, nie wymagają żadnej pracy...wiedza, co przystoi porządnemu piesowi...mieli cudowną Panią, ona nauczyła ich miłości i ufności do ludzi, zwierząt i świata..[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]

[/FONT][/COLOR][B][COLOR=blue][FONT=Times New Roman]Jeżeli znasz uczucie opuszczenia, samotności, straty kogoś bardzo, bardzo kochanego ....pomóż Ciapkowi i Tofiemu i zabierz te cudowne psy do swojego domu. Jeżeli nie możesz wziąć obu – weź choć jednego. Tak wiele od Ciebie zależy[/FONT][/COLOR][/B]

Posted

Mysle ze Panowie potrzebują tez nowych fotek -moze tego śmiesznościowego kudłacza troche podstrzyc-u nas Brazowa zawsze tak robi i piesy cudnieją w oczach...:p
zrobię im ogłoszenie u nas;)