bea100 Posted July 30, 2004 Posted July 30, 2004 Witam ogórkowo :P Piewrwsze dni ciąży ogórkowej przebiegły bez sensacji. Za dwa dni mamy połówkę. Nie zmieniałam suni diety: tzn dostaje b. wczesnie rano miseczkę tłustego mleka, potem ok 11tej Royala, ok 16tej miskę gotowanego mięsa z dużą ilością warzyw *(stosuję mrożoną włoszczyznę Hortexu) i wypełniaczem (głównie ryżem, sporadycznie kaszą lub makaronem) oraz zółtkiem (2*w tyg) lub olejem z oliwek lub wiesiołka. Wieczorem póznym/ bo nie wytrzymuje i zaczyna żebrać :P /dostaje jogurt Danone (lubi owocowe). Tak ją karmię. Acha, nie lubi surowych owoców i wszelkiej surowizny także mięsnej. Ogóreczek: wygląda pięknie, ma dużo ruchu i jest wesoła/boczki jej tylko lekko się zaokrągliły. Byłam dzisiaj u weta. Zalecił utrzymać to co daję/zwiększyć tylko nieznacznie ilość wg potrzeb oraz...podawać Vitaral. Żadnego wapna skoro dostaje codziennie mleko/jogurty... ani nic innego...jakoś mi się to nie podoba (ten Vitaral to wg mnie też taki ,,dinozaur" :lol: ). Czy mam zmienić weta? Co podawaliście swoim ciężarnym suniom? Proszę o dobre rady... 8) Quote
Hania Posted July 30, 2004 Posted July 30, 2004 Ja w okresie ciąży nie daję sukom witamin lub daję sporadycznie. Wapna unikam zdecydowanie - podawanie go w czasie ciąży zwiększa ryzyko tężyczki po porodzie. Quote
bea100 Posted July 31, 2004 Author Posted July 31, 2004 Ja w okresie ciąży nie daję sukom witamin lub daję sporadycznie... Dziękuję Haniu, uspokoiłaś mnie co do tego wapna 8) A napisz mi proszę, od czego uzależniasz to podawanie witamin? Od ogólnej kondycji psa, od żywienia, od wieku...no nie wiem :roll: oraz napisz mi co to znaczy sporadycznie (wet zalecił mi 2*tygodniowo po jednej tabletce tego Vitaralu)... 8) Quote
Poświata Posted July 31, 2004 Posted July 31, 2004 To ja poproszę liczny prezencik na imieniny 6.IX.. Chyba do tego czsu się wyrobicie? I podrap ode mnie Ogórkową po brzuszku :P . Quote
bea100 Posted August 1, 2004 Author Posted August 1, 2004 Dziekujemy, cały czas się ,,drapiemy po brzuszku" a raczej...przytulamy :P Ogórkowa Matka się zrobiła wielką pieszczochą :lol: Wczoraj pierwszy raz w swoim psim życiu zostałam polizana ( 8) ) po policzku (do tej pory jej ogórkowe całusy= to było dotykanie delikatne noskiem :lol: ); wielkie zmiany oj wielkie...liczymy na maluchy tak ok 1/4 go września :D Quote
Poświata Posted August 1, 2004 Posted August 1, 2004 To dobrze, że tak liczycie, bo ja miałam na myśli oczywiście 6.IX.. Tak to jest jak ślepota siada po nocy do komputera i bzdury pisze :oops: . Quote
KORONA Posted August 1, 2004 Posted August 1, 2004 Ojej będą ogórkowe dzieci... A ja nic nie wiedziałam :angel: :angel: Prosze wycałować ode mnie przyszłą mamuśkę... Quote
bea100 Posted August 8, 2004 Author Posted August 8, 2004 Myślę nad imionami dla dzieciaczków. To wcale niełatwa sprawa. Mam pytanie: czy litera na którą mają się rozpoczynać jest dowolna ? Quote
KORONA Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 Tak, wybierasz sobie literkę na którą masz ochotę :wink: :) Quote
Hania Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 Wybierasz dowolna literke :-) A ja jako prawie tesciowa :evilbat: pochwale sie, ze maż Ogórkowej właśnie zdobył CACIB potrzebny do interchampionatu :-) Bea, czy dostalas moja wiadomosc na priv? Prosze odezwij sie. Quote
bea100 Posted August 8, 2004 Author Posted August 8, 2004 ...A ja jako prawie tesciowa :evilbat: pochwale sie, ze maż Ogórkowej właśnie zdobył CACIB potrzebny do interchampionatu :-) ... O bo to przystojniak jakich mało :angel: Możesz być dumna, GRATULUJĘ Haniu doskonałej pracy hodowlanej :Fade-col: Nie dostałam nic od Ciebie :-? . Coś tu ostatnio szwankowało. A tak czekałam 8) Właśnie wysyłam Ci SMSa :P Quote
bea100 Posted August 23, 2004 Author Posted August 23, 2004 Do godziny ,,0" ( 8) ) pozostał nam z ogórkową jeszcze tydzień...napięcie rośnie...oby wszystko zdrowo i szczęśliwie poszło :P Zmieniłam temat ,,Ogórkowa Matka" bo zapraszam tutaj wszystkich, którzy oczekują lub już mają małe gończaczki ( za maluchy i ich matki :drinking:) Quote
Katerinas Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 bosze ... już tylko tydzień :o ależ ten czas leci... Bea - trzymamy mocno kciukolce za zdrowe maluszki :kciuki: :D A wiesz ile ma ich mniej więcej być? Quote
bea100 Posted August 23, 2004 Author Posted August 23, 2004 Katerinas: odpowiem Ci tak: wolałabym WIĘCEJ :D jak MNIEJ :( Ogórkowa Matka jest gruba i ma śmiesznie jeden bok wyrażnie większy (czasem tak bywa) i wszyscy się śmiejemy, że w końcu ją przeważy na tą ,,grubszą stronę" :lol: . Pytałam weta, czy to oznacza, że będzie nieparzysta ilość szczeniaków ? Powiedział, że może tak być, ale niekoniecznie bo czasem tak się właśnie psie dzieci układają 8) Ma wyrażnie już powiekszone gruczoły sutkowe...oj będzie, będzie się wkrótce działo :angel: Mój TZ zrobił z płyty meblowej kojec porodowy (nawet ma malutkie kółka meblowe i daszek i wyglada jak taki przedwojenny drewniany wózek dziecięcy 8) Ogórkowa-mądra sunia doceniła TZta dzieło i bardzo chętnie tam przebywa a Bejkowi jak chciał sobie tylko zajrzeć to pokazała wszystkie zęby :wink: Ja tylko się martwię jak ta guuupia, żeby wszystko dobrze poszło heh... :-? PS A co Ty kochana robisz na temacie ciężarówek na gończakach ?!? :lol: Quote
Katerinas Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Katerinas: odpowiem Ci tak: wolałabym WIĘCEJ :D jak MNIEJ :( no wiem :roll: ale może będzie ich więcej skoro ona taka grubaska :) (...) i wszyscy się śmiejemy, że w końcu ją przeważy na tą ,,grubszą stronę" :lol: . :lol: Ja tylko się martwię jak ta guuupia, żeby wszystko dobrze poszło heh... :-? Na pewno będzie :D Będę mocno trzymać kciuki :DPS A co Ty kochana robisz na temacie ciężarówek na gończakach ?!? :lol: A tak jakoś :wink: Śledzę "Twoją" ciążę :wink: I cieszę się bardzo :D Quote
MałGośka Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 PS A co Ty kochana robisz na temacie ciężarówek na gończakach ?!? :lol: A ja dodam - nas (o-psy-rwatorów "Twojej" ciąży) jest więcej, tylko się nie ujawniamy 8) Katerinas to nasz przedstawiciel ;-) Quote
bea100 Posted August 23, 2004 Author Posted August 23, 2004 Hihihihi :lol: ...i Ty kochana tez tutaj ?!? No to dla wszystkich ,,podgladaczy" ( :lol: ) wysyłam teraz do Katerinas trzy zdjęcia ogórkowej ciężarówki zrobione wczoraj (dwa w nowym meblu wykonanym przez mojego TZta :lol: ) z prośbą o pomoc i zamieszczenie :P (sama nie umiem, Kasiu=help) Quote
Katerinas Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 (...) wysyłam teraz do Katerinas trzy zdjęcia ogórkowej ciężarówki zrobione wczoraj (dwa w nowym meblu wykonanym przez mojego TZta :lol: ) z prośbą o pomoc i zamieszczenie :P (sama nie umiem, Kasiu=help) dawaj, dawaj :D zaraz umieszczę :D Quote
Katerinas Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Przedstawiam "ogórkową ciężarówkę" :wink: Quote
MałGośka Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Ogórkowa wyglada kwitnąco, i wcale linii nie straciła! :o :wink: A mieszkanko ma świetne (zresztą czego innego mogłam się spodziewać po "Złotej Rączce"... :-P) Tylko ciekawe, czy bedzie chciała tam odbyć "akcję wydawania na świat" małych ogórków... bo moja ś.p. Dianka miała zuuupełnie inne spojrzenie na te sprawę niż ja :wink: A przecież przygotowaliśmy jej takie piękne mieszkanko na ten czas :roll: Zresztą - kto zrozumie kobietę będącą pod wpływem hormonów 8) Quote
bea100 Posted August 23, 2004 Author Posted August 23, 2004 Dziękuję Katerinas :D Ogórkowa sama sobie wybrała ten kąt w jadalni za stołem obok mojego ,,stanowiska komputerowego", przebiegła sunia, piszę teraz...i cały czas mam ją ,,na oku" :lol: A na ostatnim zdjątku stoi do obiektywu tym ,,szczuplejszym" boczkiem :P Quote
KORONA Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Bea ściskamy mocno kciuki. Za Ciebie i Pannę (juz raczej Panią) Ogórkową. :angel: :angel: :angel: Quote
PIKA Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Cześć Tu następny podglądacz sie ujawnia :D Małgosia - Chyba Ogóreczka troche linie starciła, :wink: z korniszonka się taki jakiś kabaczek zrobił :lol: :lol: Korona a jak u Ciebie? Będę miała kolejne maluchy do "ciotkowania" ? :D Quote
KORONA Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 jeszcze nic nie wiem :( Jak tylko będe coś wiedziała będe głośno krzyczeć, zeby ciotka Pika usłyszała :) Quote
bea100 Posted August 23, 2004 Author Posted August 23, 2004 ...Jak tylko będe coś wiedziała będe głośno krzyczeć, zeby ciotka Pika usłyszała :) Nie tylko ciotka Pika...my wszyscy paluchy ściskamy (niedawno gadałam z Szantinką o Twojej malutkiej dziewczynce, więc pisz jak najszybciej co i jak 8) ) Masz serdeczności od Łukasza :D Kiedy robisz USG ? Pika: buhahahaha :lol: ....ten ,,kabaczek" to mnie rozbawił do łez :popcorn: A to wspaniale wiedzieć, że jesteście przy nas :angel: Bo trudne chwile to dopiero przed nami... :fadein: Quote
Recommended Posts